AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: MazurXIII »

Tak Kamil...tylko ci staruszkowie w 2007r zrobili MU mały pokaz na San Siro...Należy także zauważyć,ze Galliani nie notuje takich wtop jak Berbatow (30 mln funtów...masakra patrząc na to co dał MU i np. w kontekście Zlatana) czy Bebe (tu musiał być jakiś przekręt...),a czy Young etc. będą wzmocnieniami to przekonamy się w nadchodzącym sezonie.Dla mnie lepszą inwestycją jest sprawdzony Mexes za free niż Phil Jones za kilkanaście mln funcików...
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 »

Wszystko ładnie, ale temat pomyliłeś
Wszystko pięknie, ale to nie ja zacząłem ten temat w tym temacie.
Osobiście wolę 5 zwycięstw w najbardziej prestiżowych klubowych rozgrywkach na świecie niż 2 w analogicznym czasie
Hmm o jakim analogicznym czasie mówimy?
Przypomnę tylko, że Manchester też nie zawsze był na topie, też nie zawsze kupował najlepszych graczy.
Owszem był, ale nie przypominam sobie takiego zbierania odpadów.
Fajnie się z innych naśmiewać gdy się jest na topie nie? Natomiast wtedy szybko się zapomina, że miało się też słabsze okresy.
Ja się nie naśmiewam z transferów Milanu. Ja się naśmiewam z reakcji na te transfery. Sprowadza Aqulianiego, którego w LFC wypychają od 2 lat i nie ma chętnych, który jak czytam w Juventusie się nie sprowadził, oho wzmocnienie! Wielkie wzmocnienie Milanu. Litości.
Podejrzewam że każdy wielki europejski klub (może poza Barcą, Realem, MU czy MC) z pocałowaniem ręki by wziął odpady takie jak Ibra, Robson, Cassano czy Taiwo.
Podejrzewam, że każdy z tych graczy był wypychany ze swojego poprzedniego klubu i jakoś kolejki chętnych na niego nie było. Zlatan klasa piłkarska wielka, ale charakter zjebany i nikt nie zdesperowany jakoś po jego cyrkach w Barcie nie chcia, a przede wszystkim nie był skory mu płacić takiej pensji. Robinho to samo w City spalony, to jakoś nikt go przygarnąc nie był skory, i musiał wracać do Brazylii, bo tam tylko wielbią swoje gwiazdki. Z Ronaldinho było to samo. Cassano kolejny z wielkim potencjałem piłkarskim i zjebanym charakteremi i się tłukł po jakieś sredniej Sampdorii, dopóki wy go nie przygarneliśćie. Kolejny odpad Aquiliani. Każdy z tych zawodników był dostępny do kupienia, był na liście transferowej i nie przypominam sobie wielkiej walki wielkich tej Europy o ich zatrudnienie.

Owszem Milan jak i całe Calcio jest na zakręcie i pewnie wolałby zamiast zbierać takie odpady kupować graczy jakich chcę i jacy pasują do koncepcji trenera(vide. Ancelotti chciał silnego napastnika dostał Dinho etc.), ale na Boga nie róbmy z tej zbieraniny odpadów jakiegoś wielkiego geniuszu i przemyślanego planu. Milan 7 lat czekał na Mistrzostwo, w między czasie wypadając nawet z LM jeśli to ma być przykład idealnego zarządzanie topowym klubem światowym to ja wysiadam.

Dla mnie lepszą inwestycją jest sprawdzony Mexes za free niż Phil Jones za kilkanaście mln funcików...
Mhm polecam jego ostatni występ ze Spursami. 19 lat i taka gra, no ale jeśli wolisz sprowadzanie odpadów po innych klubach niż kupowanie perspektywicznych graczy, którzy za parę lat staną się topowymi graczami, to cóż jak pisałem każdy lubi to co ma. Gdyby był rok 2004 to pewnie byś pisał, że wolisz staruszka Rivaldo niż jakieś Ronaldo za paręnaście milionów funtów. Brawo z takim podejściem z pewnością wrócicie na szczyt :wink:

Edit: Osobiście, zamiast zbierać te wszystkie odpady wg. mnie MIlan powinien zrobić to co zrobił Fergie np. w 95 roku, posprowadzać młodych perspektywnicznych grajków i na nich postawić, zamiast parę lat meczyć się ze staruszkami i tak nic nie wygrywając i nawet wypadająć z LM, można było ten czas przeznaczyć na to, żeby ogrywać graczy z potencjałem którzy zdobywali by doświadczenie dokładając do tego pary doświadczonych graczy, których u was nie brakowało jak np. Seedorf, a tak nie dość że sukcesów nie było to i żadnego pożytku na przyszłość. A teraz to takie łatanie dziur w stylu liczy się Tu i Teraz Tuska, bez myślenia o przyszłości. Zamiast sprowadzać jakiegoś Aquilianiego i inny odpad było postawić na pespektywycznych np. Defoura czy Witsela. Taki sposób z pewnością w dłużej perspektywie byłby bardziej efektywny w powrocie na szczyt niż zbierania odpadów. Ale cóż to to tylko moje zdanie.
Obrazek
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Z takim podejściem Milan zdobył w XXIw. 2x LM (EDT - 2005 r zaliczyłem jako triumf,niezłe :lol: )...ile w tym czasie zdobyło MU?Kamil lubię cię,ale nie pisz BZDUR,że przepłacony nastolatek (tylko dlatego,że jest Anglikiem) jest lepszy od czołowego obrońcy Serie A ostatnich lat (w pierwszej 5-ce środkowych raczej się mieści)...to tak jakbym ja napisał El Sharawyy > Lampard :twisted:

Kurczę,aż mam nadzieję na MU w grupie :twisted:

EDIT - Milan zainwestował w sektor młodzieżowy w ostatnich latach masę forsy.O takiego Fossatiego pyta np. Barcelona :roll:,a Ely jest kreowany na Silvę bis.Poza tym młody Maldini dorasta,więc nr 3 czeka :lol:
Hmmm...a taki Abate wyrósł nam na najlepszego prawego obrońcę Serie A :roll:
Ostatnio zmieniony 25 sie 2011, 14:56 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 3 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Pyzel
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post autor: Pyzel »

Kamil232 pisze: Owszem był, ale nie przypominam sobie takiego zbierania odpadów.
Blanc? Saha? Owen? Tak z głowy w pierwszej chwili
Kamil232 pisze: Podejrzewam, że każdy z tych graczy był wypychany ze swojego poprzedniego klubu i jakoś kolejki chętnych na niego nie było. Zlatan klasa piłkarska wielka, ale charakter zjebany i nikt nie zdesperowany jakoś po jego cyrkach w Barcie nie chcia, a przede wszystkim nie był skory mu płacić takiej pensji. Robinho to samo w City spalony, to jakoś nikt go przygarnąc nie był skory, i musiał wracać do Brazylii, bo tam tylko wielbią swoje gwiazdki. Z Ronaldinho było to samo. Cassano kolejny z wielkim potencjałem piłkarskim i zjebanym charakteremi i się tłukł po jakieś sredniej Sampdorii, dopóki wy go nie przygarneliśćie. Kolejny odpad Aquiliani. Każdy z tych zawodników był dostępny do kupienia, był na liście transferowej i nie przypominam sobie wielkiej walki wielkich tej Europy o ich zatrudnienie.
Zlatana to nawet Mourinho chciał, Robinho był po mundialu na którym imponował dojrzałością i na pewno ktoś by go wziął mówiło sie o Interze trafił chwała bogu do nas, a Cassano w Sampdorii był kluczowym piłkarzem i nazwanie jego pobytu w Genui "tłuczeniem się" jest ignorancją. Jeśli chodzi o Aquilaniego nawet go nie wymieniłem, więc nie wiem po co z nim wyskakujesz, sam jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Wszystko pięknie, ale to nie ja zacząłem ten temat w tym temacie.
Ani żaden z fanów Milanu. Osobiście bardzo mi się podobają transfery Fergusona i się zdziwiłem dlaczego fan United ma takie a nie inne zdanie.
Hmm o jakim analogicznym czasie mówimy?
Berlusconi z Gallianim trafili do Milanu w podobnym czasie co Ferguson do Manchesteru. Jeżeli popatrzymy całościowo na historie to jeszcze troszeczkę United do Milanu brakuje.
Ja się nie naśmiewam z transferów Milanu. Ja się naśmiewam z reakcji na te transfery. Sprowadza Aqulianiego, którego w LFC wypychają od 2 lat i nie ma chętnych, który jak czytam w Juventusie się nie sprowadził, oho wzmocnienie! Wielkie wzmocnienie Milanu. Litości.
Kogoś by uczył czytania ze zrozumieniem a sam tego nie potrafi. Czytałeś opinie fanów Milanu na temat tego transferu? Widziałeś gdzieś post, że Aquilani jest wielkim wzmocnieniem? Nie, bo nikt takiego czegoś nie pisał. Ale oczywiście na własne potrzeby trzeba coś stworzyć z niczego. Zresztą akurat po Tobie można było się tego spodziewać.

Nie wiem co jest gorsze - potencjalny transfer Kaki do Milanu czy Twoja obecność w tym temacie.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Z takim podejściem Milan zdobył w XXIw. 3x LM...
W Stambule przegraliście, wiem, że do dziś cieżko w to uwierzyć, ale jednak. Tak więc tych LM było dwie.

Poza tym chyba wcześniej jednak takiego zbierania odpadów nie było co? Kaka świetny transfer, jak mówie młody perspektywiczny, Szewa też sprowadzony gwiazdor, Inzaghi sprowadzony czołowy graczy Serie A, Cafu etc. etc. można wymieniać, więc nie porównuj budowania tamtych zespołów z tym co się u was dzieje teraz. Ja mówie o tym co się u was dzieje właśnie po wygraniu ostatnie LM.

Taki Ganso np. to dobry transfer i właśnie takich graczy powinniście szukać, czy wspomaniany Witsel, Defour nie wiem jeszcze paru takich graczy z potencjałem by się znalazało. I w ten sposób budować zespół. Jak Fergie budował ten ostatni wielki zespół. Van Der Sar 3 mln funtów, Vidic 7 mln, Evra 5 mln, Park koło 3, Ronaldo 12, Carrick 16 no i za wielki hajs Roo. Do tego dołożono to co było w klubie Giggs, Scholes, Rio i mieliśmy zespół na lata. Nie opowiadaj mi, że takich kwot nie macie, bo sami przecież nawet mówicie, ze macie tylko Silvio chce mistrzów i tylko na nich chce wydawać. Nawet jeśli to są już upadli Mistrzowie. Tak więc z odpowiednią koncepcją przy wcale nie tak gigantycznych kwotach można zbudować wielki zespół. Trzeba tylko to zrobić z głową. Wy mieliśćie dobrą podstawę Seedorf wszak w 2007 roku to co zagrał z nami to był Kosmos, był Pirlo, był Kaka, Nesta. Z głową można było to całkiem dobrze od nowa ułożyć odmłodzić nieco skład i dalej śmigac po trofea a nie babrać się po Pucharach Uefa. Ale cóż jest jak jest, i nazywanie tego geniuszem jest lekko mówiąc zabawne.
Widziałeś gdzieś post, że Aquilani jest wielkim wzmocnieniem? Nie, bo nikt takiego czegoś nie pisał. Ale oczywiście na własne potrzeby trzeba coś stworzyć z niczego. Zresztą akurat po Tobie można było się tego spodziewać.
Proponowałbym, żebyś nie zaczynał się bawić w Wilmore'a bo to chyba nie zbyt dobrze się skończy.
Mete pisze:Boromir zrozum wreszcie, że Aquilani będzie wzmocnieniem Milanu
Nie wiem co jest gorsze - potencjalny transfer Kaki do Milanu czy Twoja obecność w tym temacie.
Ja wiem o tym, że prawda boli, ale czasami lepsze to niż babranie się w gównie pt. jakich to genialnych ruchów dokonujemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

Ależ infantylność i do tego czytanie ze zrozumieniem na najwyższym poziomie. Mete pisał o wzmocnieniu Aquilanim w kontekście Pirlo. Nie chce mi się reszty komentować bo nie chce robić syfu a ty idź rozpieprzać temat gdzie indziej jak przeważnie to robisz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jak taki spec od czytania ze zrozumieniem nie wyczytał, że chodziło o to, że Aquilani będzie wzmocnieniem w stosunku do tego co nam oferował Pirlo przez 4 ostatnie lata? Cała tamta dyskusja właśnie kręciła się wokół tych dwóch graczy. Chyba jednak za nim będziesz innych uczył należy samemu sobie zagwarantować korepetycje.

Sam transfer Ibry nie był genialnym ruchem. Genialne było to na jakich warunkach do nas przybył kontrastując to do tego jakie kwoty płaci się za graczy, którzy mu do pięt nie dorastają.

Manchester w temacie Milanu z domieszką Tuska. Jeszcze tylko brakuje Smoleńska, Barcelony i pederastów, więcej emotikonek i będziemy mieli komplet! :beer:
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

:lol: uuuu, ktoś w końcu nie pieje nad geniuszem Gallianiego i od razu jest infantylny. Ok może być i tak :lol:
Manchester w temacie Milanu z domieszką Tuska. Jeszcze tylko brakuje Smoleńska, Barcelony i pederastów, więcej emotikonek i będziemy mieli komplet! :beer:
Mów do mnie więcej, skoro trzeba odwoływać się do stereotypów na mój temat, to jasna sprawa argumentów brak i trzeba czymś sie podeprzeć.

Ja tutaj jasno nakreśliłem co myślę na temat polityki transferowej Milanu ostatnich lat, jak ja bym tą politykę widział, podałem przykład innych klubów jak za wcale nie gigantyczne pieniądze da się zbudować dobry zespół, który następnie przez parę lat jest na topie. W zamian za to dostałem obelgi i stereotypy. I to ja nie potrafię dyskutować i jestem infatylny :)

Cudowonie, to forum jest jedyne w swoim rodzaju :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

Ostatni OT.

Infantylność nie dotyczyła twojej opinii o Łysym, możesz myśleć co chcesz. Dotyczyło to po prostu ciebie. Czytam twoje posty od kilku miesięcy i przychodzi mi na myśl jedno porównanie. Jarosław.
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

O matko. Tylko Jarosław?! Nie Macierewicz, albo Rydzyk? Ej to gościu słaaabo, chociaż pewnie dla Ciebie to takie zajebiste, porównać go do największego Pisiora ale mu dopiekłem :lol:

Ale cóż przykro mi, ze nie doceniam tej znakomitej klasy Gallianiego, nie zazdroszcze tych 7 lat bez majstra, nie zazdroszczę przejścia w ciągu 2 lat z ze zdobywcy LM do gry w Uefie. No cóż pewnie inaczej rozumiem świetne zarządzanie klubem i udane transfery. Bywa taki już ze mnie Jarosław.
Obrazek
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

No cóż...a ja nie zazdroszczę właścicieli zastawiających klub pod poczet długów :think: Czy nie zazdroszczę 2x wpierniczy w finale LM od zespołu,który według zanfców poległby ze Stoke :P A wiesz czego najbardziej nie zazdroszczę?Mourinho jako potencjalnego następcy Szkota :mrgreen: Dalej mam wymieniać? (typu inwalida Owen H.,Berba,postawa C.Ronaldo,życie prywatne Ryana G. - dymanie żony brata :shock: ).

Ehhh...zapomniał wół jak cielęciem był.
Obrazek
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie wspominając o tym, ze Milanowi wypomina 7 lat bez mistrzostwa a Ferguson pierwszego majstra wygrał w w 1993 roku, czyli około 7 lat od objęcia posady i ponad 30 lat od wcześniejszego mistrzostwa. No ale cóż jak się wysoko zajdzie to się zapomina o przeszłości.

Lepiej żeby mecze ligowe się odbyły to będzie można zmienić temat rozmów na lepszy.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2427

Post autor: League »

nie zazdroszcze tych 7 lat bez majstra, nie zazdroszczę przejścia w ciągu 2 lat z ze zdobywcy LM do gry w Uefie.
Giggs opamiętaj się, to że MU teraz wygrywa to nie czyni , że masz w głupi sposób Milan obrażać bo chcąc nie chcąc to nie jest mniejszy klub.To że teraz Włoskie ekipy mają problemy? To się zmieni jestem pewien.
:ozob:
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

OMG, ja podaje argumenty za tym, że wcale Galliani nie jest takim geniuszem i co się stało w ostatnich latach z klubem który był na szczycie, a Ci zaczynają się licytowac na dymanie. Ja pierdu co mnie to obchodzi kogo dyma Giggs? Dla mnie liczy się boisko. Ale cóż wejdźmy w tą konwencję rzeczywiście porażka w finale LM z Barca to jest taki wstyd jak zbieranie batów w Uefie od Werderu :lol:
Nie wspominając o tym, ze Milanowi wypomina 7 lat bez mistrzostwa a Ferguson pierwszego majstra wygrał w w 1993 roku, czyli około 7 lat od objęcia posady i ponad 30 lat od wcześniejszego mistrzostwa. No ale cóż jak się wysoko zajdzie to się zapomina o przeszłości.
No właśnie właśnie 30 lat bez Mistrzostwa. Ferguson nie przyszedł do klubu który był na topie, tylko klubu który był średniakiem, ba nawet bronił się przed spadkiem. Znakomite porównanie znalazłeś.

Dyskusja zaczęła się od tego, że ktoś śmiał powiedzieć, że wcale to co robi Galliani z Milanem nie jest takie genialne i podał na to parę argumentów, a skończyła się na tym kogo dyma Giggs. Brawo rzeczywiście kolejne potwierdzenie, że to ja nie potrafię dyskutować! :lol:

Eot. Serdecznie pozdrawiam.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”