AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete »

Oczywiście, że dostaje i nie ma problemu z celnym podanie do kolegi, wypuszczeniem na skrzydle Abate czy nawet pięknej asysty do Cassano w meczu z Parmą, której nie powstydziłby się Xavi. Jednak główne jego zadania są takie jak wspomniał Wilmore i nie można mu wiele zarzucić. Miał okres słabszej gry, ale cały sezon można ocenić na minimum dobry w jego wykonaniu.
tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post autor: tylerdurden »

Czyli jak DM jest wszechstronny, potrafi cos wiecej niz odebrac i podac do najblizszego kolegi to nie pasuje do Milanu :D , ja myslalem, ze lepsze jest wrogiem dobrego, ale widocznie w Milanie to nie działa, i nie chodzi mi juz o porownywanie Lassa z Gattusso, ale o logike wypowiedzi
Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post autor: SobolPL »

SobolPL pisze:Nie wiem może to tylko jakiś błąd ale zniknął profil Mario... http://www.mcfc.co.uk/Players/Strikers/Mario-Balotelli

Jednak to był błąd, bo już działa :wink:
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

Podobno po odrzuceniu oferty Spurs przez Lassane wczoraj miał również odrzucić ofertę Rossonerich potwierdzając przy tym to co wcześniej mówił że chcę wypełnić kontrakt w Realu. Ciekawe ile w tym prawdy i czy faktycznie Milan zabiegał o wypożyczenie Diarry.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2404
Kontakt:

Post autor: Kluchman »

Lepsza gra ofensywna u DM'a jest po prostu niedoceniana tak długo, dopóki się jej nie ma w swojej drużynie. :) Szczególnie we Włoszech musi to być prawdziwe. Jakby w Milanie za swoich najlepszych lat grał powiedzmy De Rossi to i zdania byłyby odmienne. Ani Lass ani Khedira nie są wirtuozami i mogliby jeszcze sporo w tym poprawić, ale jakby ich porównać pod tym względem (odchodząc od Milanu, by nie prowokować czegoś bezsensownego poza tematem) np. do Mahamadou Diarry to różnica jest ogromna i naprawdę odczuwalna w grze całego zespołu, a przecież lepsza gra do przodu nie oznacza gorszego wywiązywania się z czarnej roboty.
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: Łukasz_ »

Oczywiście że tak ! Nie wiem dlaczego ktoś chce iść w zaparte że lepsze cechy ofensywne u DMA są u nas nie potrzebne. To tak jakby ktoś mi powiedział że skoro napastnik ma cudowną lewą nogę to po co mu prawa, przykład skrajny ale podobny.
Dzięki dobrej grze do przodu piłkarz musi być lepszy technicznie a technikę może również wykorzystać na 30 metrze przed swoją bramką.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1372
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

hehe - ktoś pościł plotę,ze Kaka' jest w Mediolanie :lol:

IMHO raczej zostajemy z tym co mamy.Wydaliśmy w tym okienku mniej niż 10 mln €.To tyle jeśli chodzi o kara dla Finnivestu nie będzia miała wpływu na Milan.
Obrazek
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

IMHO raczej zostajemy z tym co mamy.Wydaliśmy w tym okienku mniej niż 10 mln €.To tyle jeśli chodzi o kara dla Finnivestu nie będzia miała wpływu na Milan.
Trochę tak. Wszyscy temu zaprzeczali ale jednak sytuacja przy kontuzji Flaminiego wręcz zmusza nas do ruchów na rynku transferowym a mimo wszystko "nasze mercato jest już zamknięte".
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

hehe - ktoś pościł plotę,ze Kaka' jest w Mediolanie :lol:
Pewnie trolle z fmcr.
Czyli jak DM jest wszechstronny, potrafi cos wiecej niz odebrac i podac do najblizszego kolegi to nie pasuje do Milanu :D , ja myslalem, ze lepsze jest wrogiem dobrego, ale widocznie w Milanie to nie działa, i nie chodzi mi juz o porownywanie Lassa z Gattusso, ale o logike wypowiedzi
Nie zrozumiałeś mnie. Diarra to taki nowoczesny typ defensywnego pomocnika, ale wszystko co ma do zaoferowania w ofensywie to jest dodatek dotego co od gracza na tej pozycji wymaga w tej chwili Allegri. U nas ma przede wszystkim bronić piłkarz grający po prawej stronie pomocy i z tego Gattuso wywiązuje się bardzo dobrze. Osobiście uważam, że lepiej na ten pozycji byłoby choćby dla przykładu Diarrę. I wcale nie napisałem, że nie pasuje do nas, ale że musiałby się dostosować do wymogów taktycznych trenera a kto ogląda mecze Milanu to wie jakie zadanie ma Gattuso.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wszystko wskazuje na to, że Nocerino jest nasz. Kontrakt na 5 lat. W zamian dajemy Ferreire ponoć. Jednak można z Zamparinim.
Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post autor: Hyypia »

To prawda, że chcecie wypożyczyć z Barcelony Maxwella?
Zachodzące słońce reprezentuje śmierć
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Trudno powiedzieć. Nie wydaje mi się, aby Galliani stracić dwa miejsca na graczy bez paszportu na dwóch lewych obrońców.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

mete pisze:Nocerino
Pytam Nocerino :?: To ten chłop co w Juve sobie nie zbyt radził :?: Nic tylko się cieszyć :roll:
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

Od czasów Palermo to całkiem niezly zawodnik.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Mirek15 zeszły sezon był bardzo dobry w jego wykonaniu. Dostał się do reprezentacji. Nie jest to gracz klasy światowej, ale solidne wzmocnienie. Jeżeli będzie grał tak jak rok temu w Palermo to nie będziemy narzekać. Osobiście liczyłem na ten transfer za rok za darmo, ale skoro jest teraz to fajnie. Zarabiał dużo nie będzie. Swoje miejsce w szeregu też powinien znać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”