AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Oczywiście, że dostaje i nie ma problemu z celnym podanie do kolegi, wypuszczeniem na skrzydle Abate czy nawet pięknej asysty do Cassano w meczu z Parmą, której nie powstydziłby się Xavi. Jednak główne jego zadania są takie jak wspomniał Wilmore i nie można mu wiele zarzucić. Miał okres słabszej gry, ale cały sezon można ocenić na minimum dobry w jego wykonaniu.
-
tylerdurden
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 88
Czyli jak DM jest wszechstronny, potrafi cos wiecej niz odebrac i podac do najblizszego kolegi to nie pasuje do Milanu
, ja myslalem, ze lepsze jest wrogiem dobrego, ale widocznie w Milanie to nie działa, i nie chodzi mi juz o porownywanie Lassa z Gattusso, ale o logike wypowiedzi
SobolPL pisze:Nie wiem może to tylko jakiś błąd ale zniknął profil Mario... http://www.mcfc.co.uk/Players/Strikers/Mario-Balotelli
Jednak to był błąd, bo już działa
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Podobno po odrzuceniu oferty Spurs przez Lassane wczoraj miał również odrzucić ofertę Rossonerich potwierdzając przy tym to co wcześniej mówił że chcę wypełnić kontrakt w Realu. Ciekawe ile w tym prawdy i czy faktycznie Milan zabiegał o wypożyczenie Diarry.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2404
- Kontakt:
Lepsza gra ofensywna u DM'a jest po prostu niedoceniana tak długo, dopóki się jej nie ma w swojej drużynie.
Szczególnie we Włoszech musi to być prawdziwe. Jakby w Milanie za swoich najlepszych lat grał powiedzmy De Rossi to i zdania byłyby odmienne. Ani Lass ani Khedira nie są wirtuozami i mogliby jeszcze sporo w tym poprawić, ale jakby ich porównać pod tym względem (odchodząc od Milanu, by nie prowokować czegoś bezsensownego poza tematem) np. do Mahamadou Diarry to różnica jest ogromna i naprawdę odczuwalna w grze całego zespołu, a przecież lepsza gra do przodu nie oznacza gorszego wywiązywania się z czarnej roboty.
- Łukasz_
- Kapitan

- Reputacja: 0
Oczywiście że tak ! Nie wiem dlaczego ktoś chce iść w zaparte że lepsze cechy ofensywne u DMA są u nas nie potrzebne. To tak jakby ktoś mi powiedział że skoro napastnik ma cudowną lewą nogę to po co mu prawa, przykład skrajny ale podobny.
Dzięki dobrej grze do przodu piłkarz musi być lepszy technicznie a technikę może również wykorzystać na 30 metrze przed swoją bramką.
Dzięki dobrej grze do przodu piłkarz musi być lepszy technicznie a technikę może również wykorzystać na 30 metrze przed swoją bramką.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1372
- Kibicuję: AC Milan
hehe - ktoś pościł plotę,ze Kaka' jest w Mediolanie
IMHO raczej zostajemy z tym co mamy.Wydaliśmy w tym okienku mniej niż 10 mln €.To tyle jeśli chodzi o kara dla Finnivestu nie będzia miała wpływu na Milan.
IMHO raczej zostajemy z tym co mamy.Wydaliśmy w tym okienku mniej niż 10 mln €.To tyle jeśli chodzi o kara dla Finnivestu nie będzia miała wpływu na Milan.

- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Trochę tak. Wszyscy temu zaprzeczali ale jednak sytuacja przy kontuzji Flaminiego wręcz zmusza nas do ruchów na rynku transferowym a mimo wszystko "nasze mercato jest już zamknięte".IMHO raczej zostajemy z tym co mamy.Wydaliśmy w tym okienku mniej niż 10 mln €.To tyle jeśli chodzi o kara dla Finnivestu nie będzia miała wpływu na Milan.
Pewnie trolle z fmcr.hehe - ktoś pościł plotę,ze Kaka' jest w Mediolanie![]()
Nie zrozumiałeś mnie. Diarra to taki nowoczesny typ defensywnego pomocnika, ale wszystko co ma do zaoferowania w ofensywie to jest dodatek dotego co od gracza na tej pozycji wymaga w tej chwili Allegri. U nas ma przede wszystkim bronić piłkarz grający po prawej stronie pomocy i z tego Gattuso wywiązuje się bardzo dobrze. Osobiście uważam, że lepiej na ten pozycji byłoby choćby dla przykładu Diarrę. I wcale nie napisałem, że nie pasuje do nas, ale że musiałby się dostosować do wymogów taktycznych trenera a kto ogląda mecze Milanu to wie jakie zadanie ma Gattuso.Czyli jak DM jest wszechstronny, potrafi cos wiecej niz odebrac i podac do najblizszego kolegi to nie pasuje do Milanu, ja myslalem, ze lepsze jest wrogiem dobrego, ale widocznie w Milanie to nie działa, i nie chodzi mi juz o porownywanie Lassa z Gattusso, ale o logike wypowiedzi
Wszystko wskazuje na to, że Nocerino jest nasz. Kontrakt na 5 lat. W zamian dajemy Ferreire ponoć. Jednak można z Zamparinim.
To prawda, że chcecie wypożyczyć z Barcelony Maxwella?
Zachodzące słońce reprezentuje śmierć
Trudno powiedzieć. Nie wydaje mi się, aby Galliani stracić dwa miejsca na graczy bez paszportu na dwóch lewych obrońców.
Pytam Nocerinomete pisze:Nocerino
- Berele Lewartow
- Gwiazda

- Reputacja: 700
Od czasów Palermo to całkiem niezly zawodnik.
Mirek15 zeszły sezon był bardzo dobry w jego wykonaniu. Dostał się do reprezentacji. Nie jest to gracz klasy światowej, ale solidne wzmocnienie. Jeżeli będzie grał tak jak rok temu w Palermo to nie będziemy narzekać. Osobiście liczyłem na ten transfer za rok za darmo, ale skoro jest teraz to fajnie. Zarabiał dużo nie będzie. Swoje miejsce w szeregu też powinien znać.