Nie chodziło mi o pieniądze. Allegri chciał w kadrze 26-27 zawodników nie licząc graczy z primavery. Przed przyjściem Nocerino było ich 26, więc sam Owen byłby dość sporym ryzykiem. Owszem finansowo by nas nie zdzierał, ale w przypadku dalszych jego problemów ze zdrowiem zostalibyśmy bez pomocnika na tej pozycji na ligę mistrzów oraz z jednym pomocnikiem na ligę.Ta City. Głupi nie głupi, mówię o kontrakcie grasz zarbiasz, więc wiele by to was nie kosztował, no jedyne miejsce w zespole, nie wiem jak jest w calcio czy też do rozgrywek można zgłosić jedynie 25 grajków, na pewno w LM tak jest, no ale chyba to ostatnie miejsce by się dla niego znalazło?:P Dla mnie warto byłoby coś takiego spróbować, ale cóż to już tylko gdybania.
AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
No właśnie jak to jest z tymi graczami poniżej 21 roku życia? Muszą być zgłaszani czy nie? Szukałem na zasadach UEFY i nie było informacji, że nie muszą być zgłaszani.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
- Kibicuję: AC Milan
Dokładnie - gracze poniżej 21 roku zycia.Na niej Faraon na 100% widnieje,pewnie jak i cała nasza Primavera...Szkoda PippoPawel875 pisze:A w CL nie było czegoś takiego jak lista B dla młodszych zawodników?

Pippo w meczach z BATE czy z Viktorą mógłby dogonić Raula, więc tym bardziej szkoda. Choć przeczuwam, że Allegri zdaje sobie sprawę, że nie może już na niego więcej liczyć.
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Tu są zasady rejestracji do LM. Na liście B mogą być gracze urodzeni po 1 stycznia 1990 roku, więc chyba to co napisał MazurXIII się zgadza, ale trzeba czekać na oficjalny komunikat klubu. Na razie podali tylko listę A. Zawsze podawali obie. Pamiętam ze swego czasu raz na liście B znalazł się Pato, więc Faraon też powinien mieć taką możliwość.
Ale z drugiej strony na liście A jest De Sciglio, który tym sposobem blokuje miejsce Inzaghiemu ( A przecież mogliby go dać na listę B i wtedy obaj byliby dostępni), więc nie kapuje.
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf
Tu są zasady rejestracji do LM. Na liście B mogą być gracze urodzeni po 1 stycznia 1990 roku, więc chyba to co napisał MazurXIII się zgadza, ale trzeba czekać na oficjalny komunikat klubu. Na razie podali tylko listę A. Zawsze podawali obie. Pamiętam ze swego czasu raz na liście B znalazł się Pato, więc Faraon też powinien mieć taką możliwość.
Ale z drugiej strony na liście A jest De Sciglio, który tym sposobem blokuje miejsce Inzaghiemu ( A przecież mogliby go dać na listę B i wtedy obaj byliby dostępni), więc nie kapuje.
Nie znam waszej listy, ale na liście A musi być chyba 4 wychowanków, może to dlatego.

- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1373
- Kibicuję: AC Milan
Policz sobie wychowanków mete a znajdziesz odpowiedź - 4 wyszkolonych w klubie + 4 wyszkolonych w kraju,ewentualnie zostawione miejsce na takowego gracza(y) w wypadku braku możliwości spełnienia w/w warunków.

Warto dodać, że miejsce znalazło się także dla Bonery, który poziomem utytułowanemu napastnikowi nie ustępuje (o ile można porównywać ), a i większy tłok jest na jego pozycji. Może jakaś kontuzja o której zapomniano poinformować kibiców (ew. celowo nie informowano) lub co bardziej prawdopodobne nie najlepsze relacje z trenerem.Ale z drugiej strony na liście A jest De Sciglio, który tym sposobem blokuje miejsce Inzaghiemu ( A przecież mogliby go dać na listę B i wtedy obaj byliby dostępni), więc nie kapuje.
- myhalek_acm
- Kapitan

- Reputacja: 102
Krótki skrót meczu z Como
http://www.youtube.com/watch?v=4k-erCBq ... ture=feedu
El Szarałi ( sorry za taką translacje
) Nawet na tak krotkim skrocie pare razy ladnie sie pokazał 
El Szarałi ( sorry za taką translacje
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta 
Szkoda mi trochę, że Pippo nie zagra już pewnie w LM, ale taka decyzja pokazuje jasno, że nastąpiły zmiany w Milanie. Nie ma już graczy, którzy grają za zasługi lub po znajomości i Allegri już nie raz to udowodnił (Posadzenie Pato na ławce, pozbycie się Dinho, odejście Pirlo i teraz wykluczenie Pippo z LM). Grają ci co na to zasługują i są w danym momencie najlepsi.
A El Shaarawy nie będzie mógł grać w LM, bo musiałby od dwóch lat być w Milanie. W linku, który podałem jest o tym wspomniane.
Przyszłość Milanu
Seedorf Jr wygląda niemal identycznie jak ojciec.
A El Shaarawy nie będzie mógł grać w LM, bo musiałby od dwóch lat być w Milanie. W linku, który podałem jest o tym wspomniane.
Przyszłość Milanu
Siema wszystkim
Jestem nowym forumowiczem, aczkolwiek same forum przeglądam od dawien dawna
Od jeszcze wcześniej kibicuję Milanowi 
Hm dodam jeszcze, że prywatnie nie marudzę na mercato. Łysole kłamią, mówili, że kogoś kupią więc było prawie pewnie, że nie będzie gwiazd. Aczkolwiek podoba mi się to, że sciągają Włochów. Montolivo i tak dołączy za darmo za rok
Pozdawiam
Hm dodam jeszcze, że prywatnie nie marudzę na mercato. Łysole kłamią, mówili, że kogoś kupią więc było prawie pewnie, że nie będzie gwiazd. Aczkolwiek podoba mi się to, że sciągają Włochów. Montolivo i tak dołączy za darmo za rok
Pozdawiam
Widzę, że zastój w temacie spowodowany zamknięciem okienka transferowego oraz brakiem meczów. Jak dobrze, że już w piątek mecz ligowy z Lazio.
Co do meczu to wszystko wskazuje na to, że Ibra będzie jednak gotowy zagrać i potwierdził to sam gracz. Kostka już wyleczona, więc pewnie będzie grał od początku. Dzisiaj również jest przewidziana konferencja prasowa Aquilaniego i Nocerino, która już chyba nawet trwa. Także z nowych graczy tylko Taiwo i Mexes nie będą dostępni na mecz z Rzymianami.
Według Sky Łysy wczoraj spotkał się znów z Preziosim. Ponoć ma do nas trafić Polenta, którego już rok temu obserwowaliśmy. W tym roku włoskie media trąbiły, że jest blisko Barcelony. Natomiast do Genoi od przyszłego roku ma powędrować Rodrigo Ely. Pewnie na współwłasność. Jeszcze według Sky mamy z Genoą dopiąć Casemiro w transkacji a'la Boateng. Zanim zostaną również poczynione kroki co do pozycji ofensywnego pomocnika to Galliani chce zobaczyć na co stać i czego można oczekiwać po El Shaarawym.
Co do meczu to wszystko wskazuje na to, że Ibra będzie jednak gotowy zagrać i potwierdził to sam gracz. Kostka już wyleczona, więc pewnie będzie grał od początku. Dzisiaj również jest przewidziana konferencja prasowa Aquilaniego i Nocerino, która już chyba nawet trwa. Także z nowych graczy tylko Taiwo i Mexes nie będą dostępni na mecz z Rzymianami.
Według Sky Łysy wczoraj spotkał się znów z Preziosim. Ponoć ma do nas trafić Polenta, którego już rok temu obserwowaliśmy. W tym roku włoskie media trąbiły, że jest blisko Barcelony. Natomiast do Genoi od przyszłego roku ma powędrować Rodrigo Ely. Pewnie na współwłasność. Jeszcze według Sky mamy z Genoą dopiąć Casemiro w transkacji a'la Boateng. Zanim zostaną również poczynione kroki co do pozycji ofensywnego pomocnika to Galliani chce zobaczyć na co stać i czego można oczekiwać po El Shaarawym.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Ja ciagle jestem wkurwiony po mercato! Moj psycholog mowi ze wrocilem do year one.mete pisze:Widzę, że zastój w temacie spowodowany zamknięciem okienka transferowego oraz brakiem meczów.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
http://milan.sportube.pl/aktualnosci/cz ... 11_12.html
LGdS podało jak przed rokiem zarobki wszystkich graczy w Serie A (tabelka na ten i poprzedni sezon znajdziecie w linku). Jak podane jest w tym newsie jest sporo kontrowersji i wydaje mi się, że te dane nie są zbyt wiarygodne. Trudno gdybać na temat zarobków nowych graczy, ale Sky podawało całkiem inne liczby i są one podane poniżej a osobiście uważam, że Sky to najlepsze źródło informacji we Włoszech i ich wiadomości na temat transferów, sum odstępnego się sprawdzają.
1. Tak jak jest podane Gattuso na nowy sezon zarabia więcej niż przed rokiem co jest straszną głupotą. Nowego kontraktu nie podpisywał.
2. Pato również nie parafował nowej umowy, więc wątpię by dostał tak znaczącą podwyżkę bez przedłużenia umowy o kolejne lata.
3. Ambrosini podpisał nowy kontakt i nie wierzę, aby dostał takie zarobki jak przed rokiem.
To z tych grubszych kontrowersji reszta jest w newsie. Dziwna sprawa, ale tak jak pisałem wydaje mi się, że LGdS się nie popisała w tym roku.
BTW - Taci Oli ma być naszym nowym sponsorem. Jak pewnie większość pamięta szef tego chciał kiedyś wykupić część Milanu od Silvio.
LGdS podało jak przed rokiem zarobki wszystkich graczy w Serie A (tabelka na ten i poprzedni sezon znajdziecie w linku). Jak podane jest w tym newsie jest sporo kontrowersji i wydaje mi się, że te dane nie są zbyt wiarygodne. Trudno gdybać na temat zarobków nowych graczy, ale Sky podawało całkiem inne liczby i są one podane poniżej a osobiście uważam, że Sky to najlepsze źródło informacji we Włoszech i ich wiadomości na temat transferów, sum odstępnego się sprawdzają.
1. Tak jak jest podane Gattuso na nowy sezon zarabia więcej niż przed rokiem co jest straszną głupotą. Nowego kontraktu nie podpisywał.
2. Pato również nie parafował nowej umowy, więc wątpię by dostał tak znaczącą podwyżkę bez przedłużenia umowy o kolejne lata.
3. Ambrosini podpisał nowy kontakt i nie wierzę, aby dostał takie zarobki jak przed rokiem.
To z tych grubszych kontrowersji reszta jest w newsie. Dziwna sprawa, ale tak jak pisałem wydaje mi się, że LGdS się nie popisała w tym roku.
BTW - Taci Oli ma być naszym nowym sponsorem. Jak pewnie większość pamięta szef tego chciał kiedyś wykupić część Milanu od Silvio.
A czemu nie? Progresywne kontrakty są dośc popularne (Amauri
)
#injacekwetrust
Wątpliwe, by ostatni kontrakt w karierze Gattuso podpisał na tych zasadach.
Gazzetta podała 160 milionów brutto, Corriere 140. Wydaje mi się, że o wiele bliżej Milanowi do tej drugiej liczby, niektóre ustalenia Gazzetty są dziwne, ale jeszcze inne są absurdalne.
Niezależnie jednak od tego, która liczba się potwierdzi w przyszłości, jedno jest pewne - Galliani z tymi zmianami wykonuje kapitalną robotę. Zespół jest o wiele mocniejszy niż 12 miesięcy temu, a płace netto wzrosły o półtora miliona euro. Przy czym wydaje się, że jest to szczyt - płace idą w pomoc, której za rok już nie będzie, następcy będą zarabiali znacznie mniej.
Gazzetta podała 160 milionów brutto, Corriere 140. Wydaje mi się, że o wiele bliżej Milanowi do tej drugiej liczby, niektóre ustalenia Gazzetty są dziwne, ale jeszcze inne są absurdalne.
Niezależnie jednak od tego, która liczba się potwierdzi w przyszłości, jedno jest pewne - Galliani z tymi zmianami wykonuje kapitalną robotę. Zespół jest o wiele mocniejszy niż 12 miesięcy temu, a płace netto wzrosły o półtora miliona euro. Przy czym wydaje się, że jest to szczyt - płace idą w pomoc, której za rok już nie będzie, następcy będą zarabiali znacznie mniej.
Dane LDdS sport są dość nie jasne. Gattuso dostaje podwyżkę, Nesta sporą obnizkę, Ambrosini bez zmian a Seedorf malutką obniżkę. Bez jaj. Wszyscy gracze starsi, którzy podpisali kontrakt przed tym rokiem dostali sporą obniżkę pensji. Z graczy, którzy dostali nowy, lepszy kontrakt to tylko Abate i Silva. Sky już dawno trąbiło, że Milan zaoszczędził na gażach około 30 mln euro a tu się okazuje, że wydajemy o 30 mln więcej? Niemożliwe.