FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: Rezus »

Dla mnie za Messim przemawia fakt, że jest to piłkarz poukładany czego o Diego nie można było powiedzieć i to by było w sumie na tyle w dyskusji. Najlepszy to i tak był Maldini :!:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post autor: Jarzinho »

Jak nie wiem jak można mieć aż tak mocno rozbujaną wyobraźnię żeby porównywać składy personalne danej kadry sprzed 20 lat. Ja odniosłem się do Brazylii bo pamiętam Cafu, Carlosa, Rivaldo, Ronaldionho, Dunge itd. Pamiętam ich z gry a nie z nazwisk. Tylko chorym jest wyjeżdzanie z takimi typami jak Heinze, Otamendi. Jacy by oni nie byli to nie można ich wbijać do jakiś znaczacych postaci, przynajmniej nikt raczej się z nimi nie liczył. Podobnie Pastore czy D.Milito. Wypisywanie kogoś kto nigdy nic nie znaczył dla kadry, z powodu takiego, że miał dobry sezon mija się z jakimkolwiek celem czy logiką.
Obrazek
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post autor: stary rupieć »

SiKor pisze:Ciekawą teorie wysnuł Pan L. Orłowski w ostatnim Sport+ Extra. Twierdził on, że Puyol nie grał w meczu z Atletico dlatego, że słabo wypadł podczas meczu z Valencią w taktyce 3-4-3 (nie trzymał pozycji, schodził niepotrzebnie do boku na asekuracje gubiąc pozycje). Jaka jest wasza opinia nt temat?
Moja opinia na temat Leszka Orłowskiego jest taka, że jest on debilem i mam nadzieję, że go wreszcie wywalą z C+.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Pewne jest, że Orłowski będzie miał dogodne warunki do utwierdzania się w swojej teorii. Puyol na pewno będzie często oszczędzany czego życzyłem sobie przed sezonem, ale nie za bardzo w to wierzył. Dzięki przejściu na 3-4-3 jest jednak możliwy regularny odpoczynek dla Carlesa.

Jeśli chodzi o mecz z Valencią to akurat Puyol starał się łatać co się dało i trochę nas ratował. To bardziej Javier nie ogarniał no i środek nie istniał przez co ataki sunęły jeden za drugim. Puyol próbował się rozdwoić, ale po kontuzji jeszcze nie jest w optymalnej formie :P

Dawno nie było niczego z kącika Pique więc zapodaję :lol:
fcblog.pl pisze:Czy Cesc wybierze się do fryzjera? Gerard Pique na twitterze zadał retoryczne pytanie, kto bardziej potrzebuje wizyty u fryzjera: Cesc czy Puyol. Opinię zaproponował wyrazić jako hashtag #cescpelucafuera (precz z peruką Cesc'a) lub #puyirizosfuera (precz z lokami Puyi'ego) w ciągu zaledwie kilkunastu minut ten oznaczający zmanę fryzury Fabregasa stał się wiodący w Hiszpanii i na świecie.
cescpelucafuera :lol2:

Należałoby dodać jeszcze opcję z EmoVillą :lol:

PS: Skoro już się wpisuję to można dodać, że kolejne koszykarskie GD dla Barcelony. Jutro w finale Superpucharu Hiszpanii zagramy z Caja Laboral :)

PPS:
Obrazek
Messinaldo i Fabruyol najlepsi :lol:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post autor: grzegorzfcb »

Marceloniesta też dobry :D
Z rana to się można tego obrazka przestraszyć :lol:

edit: Cesc kontuzjowany na treningu :x :angry2:
Trzy tygodnie przerwy, szczeście, w nieszcześciu, że mamy przerwę na reprezentacje, więc realtywnie mało straci :roll:
Ale mógł się połamać po meczu z Gijon. Cięzko może być :roll: :(
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano

Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Spodziewałem się tego :) Trochę wody musi w rzece upłynąć zanim przywrócimy Cesca do normalnego stanu po wieloletnich doświadczeniach ze sztabem medycznym Arsenalu.

Szkoda, że akurat teraz kiedy brakuje Iniesty i Sancheza, ale Andres może niedługo wróci a póki co będzie grał Thiago.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Zły moment sobie znalazł, pewnie przez te nowe buty. Uraz jeszcze pogarsza sytuację na ławce jeśli chodzi o ofensywę. Thiago i Xavi pewnie wybiegną od początku tak jak i MVP i na ławce zostanie może Keita z pomocników, czyli alternatyw, żeby w razie czego z przodu nie ma żadnych.
Mam nadzieję, że po przerwie na mecze reprezentacji powoli wszyscy wrócą i urazów już za dużo zawodnicy nie będą łapać.
Obrazek
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Post autor: Professor Chaos »

Jakaś plaga. :pogrzeb:
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Ważne, aby w dalszej części sezonu uniknąć tego typu sytuacji. Terminarz na najbliższe dni mamy przyzwoity: wyjazd do Gijon, Racing na CN oraz Viktoria Plzen na CN. Potem Sevilla, ale to będzie dopiero 23 października także przynajmniej Iniesta powinien do tego czasu wrócić a może nawet Alexis. Teoretycznie najgorszy mecz to ten jutrzejszy bo ze Sportingiem w ostatnich latach szło nam ciężko.

[EDIT]

Pep na konferencji przed dzisiejszym meczem rzekł:
"Wbiegał na dośrodkowaną piłkę i nadmiernie się zaangażował, strzelił bramkę, ale doznał kontuzji. Na szczęście nie jest ona zbyt poważna i Fabregas wróci do gry po przerwie na spotkania międzynarodowe".
Także nie jest źle. Dzisiaj go zabraknie, ale trzeba dać radę a po przerwie na reprezentacje powinny się rozpocząć powroty kontuzjowanych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Barca Line-up (official): Valdés; Alves Mascherano, Abidal; Busquets, Xavi, Adriano, Thiago; Pedro, Messi, Villa. # fcblive
Takie 3-4-3 aka 4-3-3. Znowu bez Puyola czy Pique :? Trzeba przerwać tę złą passę na wyjazdach. Jak nie z Gijon, to z kim?
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post autor: grzegorzfcb »

gijon to nie jest łatwy rywal u siebie :?
Przyznam, że trochę mnie martwi środek Masche-Abidal, jeśli to będzie 4:3:3 .Jest to najmniej zgrana para, z Realem nie ograniali teamatu,
Ja wiem, że Sporting to nie Real :lol: , ale czuję się nieswojo.
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano

Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

K... jak sędzia nie widział tego karnego na Messim. Nie było specjalnie zamieszania, a przeciwnik dwukrotnie uderza po nogach Leo, oba kwalifikowały się na odgwizdanie. Tak łatwa sytuacja do interpretacji, a ten nic. Ogólnie powściągliwy jest w dawaniu kartek, bo ktoś wszedł ostro w Alvesa, widziałem już czerwone za takie wejścia jak Casesa, Leo także na złamanie w kostce wszedł w Botie.
Cieszy prowadzenie, choć mogło być już spokojniej, bo sytuacje były, nie nadmiar ale były. Spory brak koncentracji co przekłada się na niedokładne podania czy ciągłe spalone. Trzeba to poprawić, coś dołożyć i kontrolować wynik, bo Gijon może wyjść z jakąś kontrą, a kolejna strata punktów na wyjeździe będzie źle wyglądała.
Najlepszy moment w tym spotkaniu to chyba podanie Thiago do Villi, genialne. Szkoda, że David był na spalonym i nic ciekawszego z tego nie wyszło. Leo także daje jak zawsze ostatnio te swoje prostopadłe.
Obrazek
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Dawno tylu spalonych nie było. Bez drugiej bramki będzie nerwówka do końca, jak Gijon przyciśnie w końcówce nie będzie zmiłuj.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda

Cenne 3 pkt. Abidal jakaś kontuzja podobno? ( :angry2: ) Drugiej połowy praktycznie nie widziałem, może 5 min w urywkach. Znowu streamy siadają, albo zacinają się co 5s. Masakra jakaś. Nawet Blue Screen mnie powitał znowu przy jednej z podstron rojadirecta (tak samo jak z Milanem).
Nie wiem co się dzieje, zbluzgałem już Win 7, internet 6Mb i wszystko co się dało. Dzisiaj oglądałem mecz Chelsea bez zbędnych problemów, stream Juve-Milan także działa dobrze. Chyba nadmiar ludzi zawsze ogląda Barcę bo innego wytłumaczenia znaleźć nie mogę już :?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Chyba nic poza 3 punktami po tym spotkaniu specjalnie nie cieszy... Wielkich fajerwerków na boisku nie było, w pierwszej połowie jeszcze jakoś to wyglądało, w drugiej już z sytuacjami było coraz gorzej. Nie będę narzekał, ale jednak zawsze przy 3 oczkach przydałby się fajny meczyk. Jest lider, jest kolejna wygrana, z czystym kontem Valdesa.
Oby teraz nie doszły do nas złe informacje o urazie Abidala, bo mimo, że on jak dla mnie gra naprawdę średnio, to zawsze go mieć lepiej w 11. Czekamy co będzie po przerwie na reprezentację, terminarz nie jest zły aby kontynuować zwycięską pasę.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”