I jeszcze Abidal... co to się kur... dzieje, plagi egipskie czy co ?
Mamy lidera
Mascherano man of match

Liczyłem na lepsze wieści w kwestii Sanchezafcblog.pl pisze:Wieści ze sztabu medycznego:
Doktorzy Ricard Pruna i Ramon Cugat wystąpili na konferencji prasowej, by poinformować o przebiegu operacji Afellaya. Holender przeszedł dziś zabieg artroskopii, podczas którego zrekonstruowano zerwane więzadło. Operacja trwała 50 minut, kilka najbliższych dni Ibi spędzi w szpitalu, a przewidywany czas rehabilitacji wyniesie około pół roku.
Pruna wypowiedział się również na temat stanu zdrowia pozostałych graczy:
Abidal jak się okazało doznał tylko bolesnego przykurczu, w związku z czym jedzie na zgrupowanie francuskiej kadry i ma szanse wystąpić w drugim z jej meczów.
Iniesta "jest praktycznie wyleczony", jego powrót do normalnych zajęć ma nastąpić za 2-3 dni.
Cesc "będzie pauzował trzy tygodnie, po przerwie na reprezentacje, pozostanie mu już niewiele do powrotu na boisko".
Uraz Alexisa "wymaga ośmiotygodniowego leczenia, jesteśmy mniej więcej w połowie"
Puyol "jest całkowicie wyleczony, bardzo dobrze wyszedł ze swojej kontuzji"
Klubowy lekarz zaprzecza, że amerykańskie tournee mogło wpłynąć na plagę urazów mięśniowych: ""6 kontuzji mięśnia dwugłowego uda u zawodników mieści się w absolutnej normie w tak wymagającej drużynie jak Barça. Średnia na sezon wynosi 10-12 przypadków. W roku trypletu mieliśmy ich tylko 7, a przygotowania do sezonu były takie same." Wg doktora Cugata to "biomechanika powoduje tyle urazów mięśnia dwugłowego. Statystyki to potwierdzają. W Katalonii co roku grając w piłkę ulega kontuzjom 8200 dzieci."

Niestety francuzi są bardzo pryncypialni, to spościzna po Domenechu, który żądał, aby kontuzjowani reprezentacji byli badani na zagrupowaniu przez lekarza kadry it o on decydował czy sa zdolni do gry.jordan20 pisze: 3- abidal podobnie,nawet jest szansa ,ze moze zagrac w drugim, meczu repry(jakby nie mogl zostac w barcelonie na czas przerwy )
Mentor pisze:
Puyol zdrowy, ale i tak nie będzie grał bo od niedawna gramy w obronie ustawieniem:
<--------------------------- MASCHERANO ---------------------------->
![]()

Ja tam słyszałem już dawno, ale po co to wklejać w temacie Barcelony?Loczki pisze:nie wiem czy bylo, ale nie moglem sie powstrzymac ;d
Idealnie Andres się wyrobiłfcblog.pl pisze:Dobre wiadomości napływają z Barcelony: Andres Iniesta otrzymał "zielone światło" od sztabu medycznego, jest gotowy do gry. Andres trenował dzisiaj wraz z Pinto, Maxwellem i Fontasem. Mascherano odbył ćwiczenia na siłowni, a Cesc kontunuował rehabilitację.

Vincent dał do pieca, siedmiu naszychValdes, Ramos, Pique, Puyol, Jordi Alba, Busquets, Cazorla, Pedro, Xavi, Silva y Villa

To tak jak SmudaProfessor Chaos pisze:Hiszpania ma już awans a ten męczy najlepszych