AC Milan : Juve - klasyka
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1
AC Milan : Juve - klasyka
No i przed Nami już tylko 4 kolejki tego sezonu Włoskiej Serie A.
Sytuacje w tabeli każdy chyba zna - Milan i Juve mają po tyle samo pkt. 76 - I miedzy sobą stoczą "Batalie o scudetto" Oda kluby jaką taki sam bilans w tym sezonie - wygrały 23 mecz - zremisowały 7 a 4 razy zchodzili przegrani z murawy. Mecz pierwszej rundy rozegrany na Delle Alpi w Turynie zakończył sie wynikiem 0;0 i to gospodarze mogli mówić o "sukcesie" - mówi sie "mecz meczowi nie równy albo piłka jest jedna a bramki dwie " tylko że Mistrza moze być jeden ....
8 maja na Giuseppe Maezza San Siro w Mediolanie dojdzie do "pojedynku o scudetto AC MILAN : JUVENTUS " jak uważa wielu. Choć pózniej broniacy tytółu mistrzowskiego AC Milan czekają jeszcze mecze z Lecce [W] - Palermo [D] Udinese [W] a Juventus zagra w Domu z Parma - [W] Livorno i [D] Cagliari to wiemu znawców uważa że zwyciesca mecz na San Srio zostanie nowym mistrza Włoch [może nowym-straym mistrza]
Jak wiadomo mecz bedzie rozgrywany w niedziele 8 maja czyli "zaraz" po pojedynku półfinałowym Champions League w którym AC Milan zmierzy sie z PSV [2:0] i moze zagrać w lidze z Juve jako finalista tej edycji LM.
Na pewno nie zagrają po stronie Juve -- Zlatan Ibrahimovic którego poniosło w meczu z Interem. Zebina który ma uraz od meczu z Liverpoolem jest tez kilku innych kontuzjowanych w ekipie Capello ale moga sie wyleczyć
Ancelotti na dzien dzisiajszy ma wszystkich gracze do dyspozycji.
Przypominał ze w wypadku gdy oba kluby na koniec sezonu beda miały taką samo liczbe pkt. to zostana rozegrna dwa mecze barazowe - na San Siro i Delle Alpi. Dotychczas tylko raz miało miejsca takie wydarzenie w histori Calcio i to lata ... lata temu ....
Można było by jeszcze pisać i pisać ale redakcyjny kolega Kebab przygotował felieton do tego tematu. I warto go przeczytać nastepnie wyrazić tu swoja opinie.
***CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO ***
**FORZA GRANDE MILAN**
ZAPRASZAM DO LEKTURY >> http://www.pilka.pl/index.php?mid=2&show=762
Sytuacje w tabeli każdy chyba zna - Milan i Juve mają po tyle samo pkt. 76 - I miedzy sobą stoczą "Batalie o scudetto" Oda kluby jaką taki sam bilans w tym sezonie - wygrały 23 mecz - zremisowały 7 a 4 razy zchodzili przegrani z murawy. Mecz pierwszej rundy rozegrany na Delle Alpi w Turynie zakończył sie wynikiem 0;0 i to gospodarze mogli mówić o "sukcesie" - mówi sie "mecz meczowi nie równy albo piłka jest jedna a bramki dwie " tylko że Mistrza moze być jeden ....
8 maja na Giuseppe Maezza San Siro w Mediolanie dojdzie do "pojedynku o scudetto AC MILAN : JUVENTUS " jak uważa wielu. Choć pózniej broniacy tytółu mistrzowskiego AC Milan czekają jeszcze mecze z Lecce [W] - Palermo [D] Udinese [W] a Juventus zagra w Domu z Parma - [W] Livorno i [D] Cagliari to wiemu znawców uważa że zwyciesca mecz na San Srio zostanie nowym mistrza Włoch [może nowym-straym mistrza]
Jak wiadomo mecz bedzie rozgrywany w niedziele 8 maja czyli "zaraz" po pojedynku półfinałowym Champions League w którym AC Milan zmierzy sie z PSV [2:0] i moze zagrać w lidze z Juve jako finalista tej edycji LM.
Na pewno nie zagrają po stronie Juve -- Zlatan Ibrahimovic którego poniosło w meczu z Interem. Zebina który ma uraz od meczu z Liverpoolem jest tez kilku innych kontuzjowanych w ekipie Capello ale moga sie wyleczyć
Ancelotti na dzien dzisiajszy ma wszystkich gracze do dyspozycji.
Przypominał ze w wypadku gdy oba kluby na koniec sezonu beda miały taką samo liczbe pkt. to zostana rozegrna dwa mecze barazowe - na San Siro i Delle Alpi. Dotychczas tylko raz miało miejsca takie wydarzenie w histori Calcio i to lata ... lata temu ....
Można było by jeszcze pisać i pisać ale redakcyjny kolega Kebab przygotował felieton do tego tematu. I warto go przeczytać nastepnie wyrazić tu swoja opinie.
***CZAS I BOISKO POKAŻE WSZYSTKO ***
**FORZA GRANDE MILAN**
ZAPRASZAM DO LEKTURY >> http://www.pilka.pl/index.php?mid=2&show=762
Ostatnio zmieniony 11 paź 2005, 10:31 przez Zaza, łącznie zmieniany 5 razy.
Zazuś
Prowadzący mają po 76 punktów
- to tak na marginesie...
A co do toppicu :
Brawa dla tego co układał kalendarz spotkań Serie A na ten sezon i na wcześniejsze (chociażby w tamtym sezonie Milan - Roma , na 2-3 kolejki do końca), w których zawsze spotkają się zespoły walczące o Scudetto.
Teraz trochę statystyk :
W tym sezonie Juve przegrało na wyjeździe 2 mecze, z Palermo (1:0) oraz z Regginą(2:1), strzeliło 26 goli i straciło 12...
Milan u siebie przegrał dwa razy u siebie, ostatnio z Bologną i Messiną, raz 0:1 i 1:2 , strzeliło u siebie 35 goli, a straciło 13
Te statystyki nie mówią nic w kotekście meczu...napewno głównym czynnikiem będzie dyspozycja dnia...Milan będzie grał całą kadrą, a Juve bodajże też nie będzie narzekać na brak zawodników...
Co tu dużo mówić : Milan jest faworytem, bo gra u siebie, ale szanse oceniam na 60-40 % na korzyść mediolańczyków...i jestem w 100 % przekonany, że ten mecz zadecyduje o mistrzostwie, ponieważ gdyby Milan wygrał z Juve, miałby lepszy stosunek meczy bezpośrednich, i musiałby w ciągu 3 późniejszych meczy stracić aż 4 pkt z 9 możliwych do zdobycia, a trudny mecz będzie miał jedynie w Udine...
Jeszcze co do jednej sprawy...bardzo by było miło, gdyby mecz zakończył się wynikiem 0:0 i musiałby rozstrzygnąć mecz barażowy o mistrzostwie
A co do toppicu :
Brawa dla tego co układał kalendarz spotkań Serie A na ten sezon i na wcześniejsze (chociażby w tamtym sezonie Milan - Roma , na 2-3 kolejki do końca), w których zawsze spotkają się zespoły walczące o Scudetto.
Teraz trochę statystyk :
W tym sezonie Juve przegrało na wyjeździe 2 mecze, z Palermo (1:0) oraz z Regginą(2:1), strzeliło 26 goli i straciło 12...
Milan u siebie przegrał dwa razy u siebie, ostatnio z Bologną i Messiną, raz 0:1 i 1:2 , strzeliło u siebie 35 goli, a straciło 13
Te statystyki nie mówią nic w kotekście meczu...napewno głównym czynnikiem będzie dyspozycja dnia...Milan będzie grał całą kadrą, a Juve bodajże też nie będzie narzekać na brak zawodników...
Co tu dużo mówić : Milan jest faworytem, bo gra u siebie, ale szanse oceniam na 60-40 % na korzyść mediolańczyków...i jestem w 100 % przekonany, że ten mecz zadecyduje o mistrzostwie, ponieważ gdyby Milan wygrał z Juve, miałby lepszy stosunek meczy bezpośrednich, i musiałby w ciągu 3 późniejszych meczy stracić aż 4 pkt z 9 możliwych do zdobycia, a trudny mecz będzie miał jedynie w Udine...
Jeszcze co do jednej sprawy...bardzo by było miło, gdyby mecz zakończył się wynikiem 0:0 i musiałby rozstrzygnąć mecz barażowy o mistrzostwie
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
To już jest za 3 dni i nie mogę się doczekac. Niestety nie bedę mógł oglądać meczu, ale całym sercem będę za Juventusem i liczę na 3 punkty. Jak będzie remis to będzie naprawdę ciekawie. Przy remisie obydwie drużyny będą walczyc do końca tylko, że Milan bedzie mieć trudniej ponieważ zostaje im jeszcze LM. I Juventus i Milan nie grają na swoim poziomie, ale jak wiadomo faworytem jest Milan bo grają u siebie.

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
lol zazus jakie ty potrafisz ladne tematy zakladac no popatrz a jakie zdjecia
a wracajac do tematu , poniewaz jestem obiektywny nie tak jak ty
60%szans milanowi a 40 % juve
jezeli w tym meczu juve nieprzegra to mamy scudetto
no oczywiscie jezeli jeszcze w meczu udinese-milan jankul znowu samoboja sobie nieszczeli .
pozdrowko.
a wracajac do tematu , poniewaz jestem obiektywny nie tak jak ty
60%szans milanowi a 40 % juve
jezeli w tym meczu juve nieprzegra to mamy scudetto
no oczywiscie jezeli jeszcze w meczu udinese-milan jankul znowu samoboja sobie nieszczeli .
pozdrowko.
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Dziekuje Bogi za poprawke troche zwyciestw zabrałem klubą
Juve był chciał ale Milanowi nie !! hehe Dzięki ..
Tomus Teraz chyba LM nie ma znaczenie przynajmiej duzego znaczenia ewentualny zwyciesca zagra jeszcze dwa mecze w LM a to zawsze motywuje i podnosi morale zespołu że sie gra w finale Champions League
Teraz obydwa zespoły zaczełny grać w lidze na "pół gwizdka" by tylko wygrywać oby mecz na San Srio był na pełnych obrotach oby klubów. Sadze że nie bedzie remisu . 1;0 dla rossonerich -Kaka
Tego meczu nie da sie porównać doderbów ale tu tez moga zadecydowac błedy poszczególnych gracz a w zasadze jeden błąd ...
POZDRO
Tomus Teraz chyba LM nie ma znaczenie przynajmiej duzego znaczenia ewentualny zwyciesca zagra jeszcze dwa mecze w LM a to zawsze motywuje i podnosi morale zespołu że sie gra w finale Champions League
Teraz obydwa zespoły zaczełny grać w lidze na "pół gwizdka" by tylko wygrywać oby mecz na San Srio był na pełnych obrotach oby klubów. Sadze że nie bedzie remisu . 1;0 dla rossonerich -Kaka
Tego meczu nie da sie porównać doderbów ale tu tez moga zadecydowac błedy poszczególnych gracz a w zasadze jeden błąd ...
POZDRO
Cholernie ciezki mecz czeka Juventus w niedziele. Oslabiony i mocno zmeczony zespol z Turynu moze nie dac rady Milanowi, ktory mimo, ze wciaz gra w rozgrywkach Ligi Mistrzow, ze wzgledu na duzo wieksza rotacje w skladzie w ciagu calego sezonu jest bardziej swierzy, aczkowliek ich ostatnie mecze ligowe rowniez ukazuja juz zmeczenie. Czy ten mecz zadecyduje o scudetto? Mysle, ze tak i z tego powodu tym bardziej sie przed nim denerwuje. Graja o 15, kolejny minus bo spoznie sie na pierwsze 10-15 minut, no ale trudno
W niedziele licze na WIELKI spektakl. Rozum mi mowi, ze bedzie 1:0, a serce 0:1. Wydaje mi sie, ze w tym spotkaniu nie padnie wiele goli, ale walki napewno nie zabraknie, a o wyniki zadecyduje blysk geniuszu jednego z gwiazdorow ktorejs z ekip, bo jak wiadmo tak w jednej i jak i drugiej druzynie nie brakuje zawodnikow, ktorzy sa w stanie przesadzic o wyniku tego spotkania.
AC Milan vs. Juventus Turyn to mecz defensywy nr.1 + bramkarza nr 2 w Serie A kontra defensywa nr.2 + bramkarz nr.1 w seria A - takie jest moje zdanie
AC Milan vs. Juventus Turyn to mecz defensywy nr.1 + bramkarza nr 2 w Serie A kontra defensywa nr.2 + bramkarz nr.1 w seria A - takie jest moje zdanie

hehe zajebiscie podobno zebina zagra dzisiaj juz z zespolem trenowal
no to sklad powraca
wydaje mi sie ze milan niebedzie wymeczony meczem z psv i tak kibice milanu tez uwazaja , ale bedzie tez tak ze jak milan niewygra to zwala na to ze milan gra w lidze mistrzow a juve nie
powiem szczerze wam ze szansa wywalczenia scudetto juve jest malutka dalej wierze ale milan to takie fuksiarze przeciez we florencji oni mogli przegrac z 5-1 nie dlatego tyle neprzegrali bo maja obrone jaka maja tylko mieli fuksa !!!
ja sobie powiedzialem przed meczem z fiora-milan
ze jak milan to wygra to juz bata na nich niema w tym sezonie
wygrali , nienawidze violi za to jak mozna takie bramki tracic i niestrzelac takich
doatkowych meczow o mistrzostwo niebedzie
ktos wkoncu odpanie z walki i ta jedna wygra scudetto oby to byl juve
no to sklad powraca
wydaje mi sie ze milan niebedzie wymeczony meczem z psv i tak kibice milanu tez uwazaja , ale bedzie tez tak ze jak milan niewygra to zwala na to ze milan gra w lidze mistrzow a juve nie
powiem szczerze wam ze szansa wywalczenia scudetto juve jest malutka dalej wierze ale milan to takie fuksiarze przeciez we florencji oni mogli przegrac z 5-1 nie dlatego tyle neprzegrali bo maja obrone jaka maja tylko mieli fuksa !!!
ja sobie powiedzialem przed meczem z fiora-milan
ze jak milan to wygra to juz bata na nich niema w tym sezonie
wygrali , nienawidze violi za to jak mozna takie bramki tracic i niestrzelac takich
doatkowych meczow o mistrzostwo niebedzie
ktos wkoncu odpanie z walki i ta jedna wygra scudetto oby to byl juve
Milan wcale jak ktoś to wcześniej mówił, nie będzie podmęczony meczem, bo wcale nie jedzie do Holandii aby atakować...fakt, przy stanie 1:0 dla PSV może się wszystko stać, i zmieni się obraz meczu, ale ten mecz nie będzie decydował w starciu Milan vs Juve 
Już się nie mogę doczekać meczu...tylko dlaczego mecz będzie o 15 a nie o 20:30 ?
Taki mecz powinien się odbyć wieczorem, aby poczuć klimat prawdziwego spotkania, a nie gdy słońce będzie świecić bardzo wyraźnim blaskiem na San Siro

Już się nie mogę doczekać meczu...tylko dlaczego mecz będzie o 15 a nie o 20:30 ?

"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Sfoltan nie bój nic zawsze Ciro Ferrara może zagrac swój 500 mecz w lidze bo on sie chyba nigdy nie doczeka..
Jest Kapo jeszcze ...
N Bogi niestety
mecz 15:00 a nie 20:30 szkoda bo nie lubie tak odladać serie A po południu tym bardzie lepiej pic po wieczora
zawsze o 15:00 czas na Premiership
a nie takie mecz ..
Ale rok temu na San Srio w meczu o scudetto Milan pokona Rome 1;0 Sheva i było to o 15 :00 dobry znak A ten mecz ponoć pokażą do tylu krajów że hej.
N Bogi niestety
Ale rok temu na San Srio w meczu o scudetto Milan pokona Rome 1;0 Sheva i było to o 15 :00 dobry znak A ten mecz ponoć pokażą do tylu krajów że hej.
no wlasnie , ta pora jest pierd...
a dlaczego ferrara ????
przeciez napisalem o zebinie prawym obroncy a niesrodkowym
boje sie troszke tego meczu
ale zaza napisz tak szczerze czy ty sie nieboisz juve
wszyscy wracaja do zdrowia , niezagra tylko zlatan
najwazniejsze ze blok def. zagra caly
a i bramke juve tez moze strzeli czy wiecej
bo z psv mieliscie naprawde ogomnego fuksa wez pod uwage ze juve niema tak skladnych akcji jak milan
ale to co robil milan min. przedlinia pola karnego z psv to bedzie zabojcze
juve sie bronilo a nedved pociagnie z wolnego nie tak jak ci chinczycy
i bramka bedzie potem sie znowu juve zamknie i wygramy
a wiedz ze skupienie jest najwazniejsze my jestesmy skupieni kiedy wszyscy w obronie zagraja to widac bylo z realem
mina ci sie zmieni potym meczu zobaczysz
a dlaczego ferrara ????
przeciez napisalem o zebinie prawym obroncy a niesrodkowym
boje sie troszke tego meczu
ale zaza napisz tak szczerze czy ty sie nieboisz juve
wszyscy wracaja do zdrowia , niezagra tylko zlatan
najwazniejsze ze blok def. zagra caly
a i bramke juve tez moze strzeli czy wiecej
bo z psv mieliscie naprawde ogomnego fuksa wez pod uwage ze juve niema tak skladnych akcji jak milan
ale to co robil milan min. przedlinia pola karnego z psv to bedzie zabojcze
juve sie bronilo a nedved pociagnie z wolnego nie tak jak ci chinczycy
i bramka bedzie potem sie znowu juve zamknie i wygramy
a wiedz ze skupienie jest najwazniejsze my jestesmy skupieni kiedy wszyscy w obronie zagraja to widac bylo z realem
mina ci sie zmieni potym meczu zobaczysz
- Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
- Rapid Eye Movement
- Reputacja: 0
Ja jakos na luzie podchodze do tego meczu jako fan Milanu wierze w wygrana niewazne ile strzela wazne zeby wygrali.Obawiam sie sedziego ktory moze namieszac troche pracy liniowych mam nadzieje ze nie beda robic jakis błedow zeby nie skrzywdzic zadnej z druzyn takie mecz powinien prowadzic Collina badz De Sanctis.Mamy mecz jutro z PSV w meczu z Viola nie grali Maldini ,Ambrosini i Kaladze czyli maja sily na PSV i Juve choc o zmeczenie w takim meczu nie ma co mowic bo na taki mecz to sie przez caly sezon trzyma zapas sił.Obawiam sie takze ze w meczu LM moze ktorys z zawodnikow rossonerich odniesc kontuzje.
Co do godziny to szkoda ze o 15.
Co do godziny to szkoda ze o 15.
Forza Milan 

- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Sfoltan Ciro ? bo Ciro jest symbolemJuve na trybunach a szkoda jak Maldini - Billy - Sensini czy Mihajlovic grają nadal na poziomie. To sadze że chyba doswiatczenie ma swoje zanczenie. A Paolo jak zawsze pewnie
No i Ciro ma 499 meczy w serie A, a kiedy 500 to nikt nie wie prędzej zakończy chyba kariere ..
Czy sie nie boje meczu z Juve ?? Wiesz boje sie kazdego meczu ligowego zwłaszcza w tym sezonie. Także nie powiem że jestem pewien na 100% ale sądze w w tym sezonie bardzie należy sie bać [jako Milanista] "olania" Sieny czy Regginy i blamażu niż meczu z klubami wyższej póki bo takich Milan nie przegrywa. Derby mnie w tym myśleniu umocniły. Bo sadziłem że jak Inter nie pokonany to Milan może ale nie musi zagrać i wygrać i remis widziała cała europa a wygrał Milan 3 razy.. a jeszcze wysoko w tabeli były pokonane - Sampdoria - Udinese - Palermo czy nieprzewidywalna Roma i Lazio niby w kryzysie ale zawsze klasa.
Dla tego mam takie dziwne uczucie ze bedzie dobrze. Gracze Milanu teraz mają troche wiecej gry [bo LM] ale nadal twierdze że kadra i rotacja kluczem do scudetto. Z Viola odpoczeli sobie troche Maldini Kaładze Seedorf Crespo Pirlo - w meczu z PSV pierwszym nie grał Nesta wiec odpocza tydzień. Także jest dobrze. Grali Serginho Ambrosini cz Tomasson i Pancaro jeszcze Billy.
Wiesz jak nigdy nikomu nie życzyłem kontuzji ale piszesz powrót Zebiny czy Emersona na Milan ... tylko jak urazy mieli [naprawde grożne] to nie zagraja w Milanem. Pamietasz co było w LM i Adriano ?? aż żal mi że zaryzykowali bo szkoda tego chłopaka teraz by grał na maxa a musiał sie leczyć ..... a odwowienie jest 10 razy gorsze niz pierwotna kontuzja ....
Czy sie nie boje meczu z Juve ?? Wiesz boje sie kazdego meczu ligowego zwłaszcza w tym sezonie. Także nie powiem że jestem pewien na 100% ale sądze w w tym sezonie bardzie należy sie bać [jako Milanista] "olania" Sieny czy Regginy i blamażu niż meczu z klubami wyższej póki bo takich Milan nie przegrywa. Derby mnie w tym myśleniu umocniły. Bo sadziłem że jak Inter nie pokonany to Milan może ale nie musi zagrać i wygrać i remis widziała cała europa a wygrał Milan 3 razy.. a jeszcze wysoko w tabeli były pokonane - Sampdoria - Udinese - Palermo czy nieprzewidywalna Roma i Lazio niby w kryzysie ale zawsze klasa.
Dla tego mam takie dziwne uczucie ze bedzie dobrze. Gracze Milanu teraz mają troche wiecej gry [bo LM] ale nadal twierdze że kadra i rotacja kluczem do scudetto. Z Viola odpoczeli sobie troche Maldini Kaładze Seedorf Crespo Pirlo - w meczu z PSV pierwszym nie grał Nesta wiec odpocza tydzień. Także jest dobrze. Grali Serginho Ambrosini cz Tomasson i Pancaro jeszcze Billy.
Wiesz jak nigdy nikomu nie życzyłem kontuzji ale piszesz powrót Zebiny czy Emersona na Milan ... tylko jak urazy mieli [naprawde grożne] to nie zagraja w Milanem. Pamietasz co było w LM i Adriano ?? aż żal mi że zaryzykowali bo szkoda tego chłopaka teraz by grał na maxa a musiał sie leczyć ..... a odwowienie jest 10 razy gorsze niz pierwotna kontuzja ....
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Z tego co wiem to mecze bezposrednie nie maja zadnego znaczenia.Milan moze wygrac i 10:0 a jesli po ostatniej kolejce bedzie mial tyle samo punktow co Stara Dama to wtedy jest baraz.bogi pisze:i jestem w 100 % przekonany, że ten mecz zadecyduje o mistrzostwie, ponieważ gdyby Milan wygrał z Juve, miałby lepszy stosunek meczy bezpośrednich, i musiałby w ciągu 3 późniejszych meczy stracić aż 4 pkt z 9 możliwych do zdobycia, a trudny mecz będzie miał jedynie w Udine...
Nie ma co sie rozpisywac.Wierze w Milan.Jestesmy silniejsi.Mamy szersza kadre a Liga Mistrzow za bardzo nam przed tym meczem nie zaszkodzi.
Naprzod Czerwono-Czarni po zwyciestwo.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.