Seriale

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: bartbuks »

KajoFC wg mnie oba te seriale dzieli ogromna przepaść. BoB zrobiło na mnie masakryczne wrażenie! Pacyfik niestety mnie trochę zawiódł.
Obrazek
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post autor: KajoFC »

Dokładnie tak jak mówisz... niebo a ziemia, ale pooglądać można jak się nudzi :P
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Dla osób, które oglądały 3 odcinki świetnego serialu Sherlock przypominam, że wczoraj na necie pojawił się 1 odcinek 2 sezonu. Znowu będą tylko 3 odcinki. :wink:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1492
Kibicuję: WIDZEW

Post autor: NoName1989 »

Pierwszy sezon naprawdę kozacki. Mam nadzieję, że drugi również będzie na podobnym poziomie. Szkoda tylko, że 3 odcinkowe..
Bez kiboli nie ma goli.
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1511
Kibicuję: FC Barcelona

Post autor: Keres »

Już wiem za co się zabiorę jak skończę SoA :wink:
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
misio
Zbanowany
Reputacja: 0

Post autor: misio »

sherlock - fajnie sie oglada,ciekawe postacie ale jakos przeszkadza mi maly realizm wiekszosci watkow,a w zasadzie jego brak, 7/10

event/zdarzenie - jak dla mnie to taka krzyzowka gosci V i flash forward, troche kosmitow,troche spiskow,dobra akcja, jak komus podobaly sie FF i V to na pewno w event tez sie wkreci, 8/10

el barko/statek - bylem negatywnie nastawiony ale bardzo duze zaskoczenie na plus,jak ktos lubi klimaty postapo to goraco polecam,na poczatek troche draznil jezyk hiszpanski ale wystarczy sie przyzwyczaic,mozna sie nauczyc paru slowek nawet i to szybciej niz ogladajac piknikowe mecze laliga,w serialu jest tyle zwrotow akcji co w calej lidze hiszpanskiej przez cale 6 sezonow,a najlepsze jest to ze jedna z glownych roli gra cristiano ronaldo albo jego brat blizniak:)statek na morzu,zaglada ludzkosci,akceleratory czastek i inne czarne dziury, super serial, 9/10 a byloby wyzej gdyby nie irytujaca corka kapitania,glupia dziwka bez szkoly
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Gangsterski klasyk Martina Scorsese doczeka się swojej serialowej wersji. Powstanie ona dla telewizji AMC.

Obrazek

Oryginał opowiadał o wzlotach i upadku Henry'ego Hilla (Ray Liotta), wspólnika mafijnej rodziny Lucchese oraz jego przyjaciołach. Serial będzie najprawdopodobniej prequelem, choć nie ma na ten temat żadnej oficjalnej informacji.

Przy serialu będzie pracował Nicholas Pileggi, autor oryginału, adaptowanego z własnej książki "Wiseguy".
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Daaaamian »

Warto zacząć Rodzinę Borgiów?
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Mi się podobała Rodzina Borgiów ;) myślę, że tobie również przypadnie do gustu.
Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post autor: Gall »

jezeli lubisz intrygi rodzinne, walke o wladze, polityke miedzynarodowa w jednym, a zarazem ciekawi cie ta cemniejsza strona kosciola katolickiego oraz historia europy to z pewnoscia bedzie serial dla ciebie :)
Obrazek
Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: bellus »

Daaaamian
Mówimy o tym serialu - http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Bo ... 011-556595 ?

nie warto. Stracony czas. Końcówka sezonu nieco lepsza, ale ogólnie słabiutko. Dla mnie wielkie rozczarowanie. Nie zgadzam się z Gall. Wszystkie wątki płytkie, momentami jest ich za dużo. Gra aktorska co najwyżej przeciętna. Brak wyrazistych postaci.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Daaaamian »

Dokładnie o tym. Skrajnie różne opinie. Szukam raczej niedługiego pewniaka, ale widzę, że Rodzinę Borgiów, przynajmniej na razie, lepiej odpuścić.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Właśnie skończyłem oglądać Star Trek: Deep Space Nine i czuję to samo co po "Następnym pokoleniu" i "Voyagerze", kompletna pustka. :(
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Polecam serial Wilferd z Frodo z Władcy Pierścinie w roli głównej. Gra on role schizofremika, który rozmawia z psem zwanym Wilfred (którego w 90% scen gra człowiek). Pies ciagle pali bongo i w ogole, jest bardzo ciekawą postacią.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6569

Post autor: Boromir »

bellus pisze:Daaaamian
Mówimy o tym serialu - http://www.filmweb.pl/serial/Rodzina+Bo ... 011-556595 ?

nie warto. Stracony czas. Końcówka sezonu nieco lepsza, ale ogólnie słabiutko. Dla mnie wielkie rozczarowanie. Nie zgadzam się z Gall. Wszystkie wątki płytkie, momentami jest ich za dużo. Gra aktorska co najwyżej przeciętna. Brak wyrazistych postaci.
Obejrzałem chyba tylko 4 odcinki, z braku czasu zaprzestałem ale jednak serial wydawał się całkiem fajny. Co do braku wyrazistych postaci to mi się ten ninja killer spodobał. Ale nie obejrzałem do końca to nie wiem.

Polecam za to American Horror Story. Podchodziłem sceptycznie do niego, bo jako fan horrorów azjatyckich do amerykańskiej papki w krwi mi daleko, ale serial okazał się bardzo dobrze pomyślany. Nie jest to oczywiście ideał, parę wad by się wytknęło, ale świetnie się bawiłem. A postać pokojówki to jedna z lepszych postaci w serialach ever (nie lubię obcojęzycznych określeń, ale to mi pasuje idealnie :lol: ), kto oglądał ten wie 8)

Teraz oglądam Grę o tron, czytałem książkę i serial nie oddaje całości fabuły, trochę płytki jest. Może z czasem będzie lepiej.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”