AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: MarcinW »

a nie oburza ciebie to, że kolega cały czas twierdzi to samo ? Nie jest to śmieszne ? Choćby odrobinę.
Montolivo i jego noga była na topie w sierpniu bodajże. Teraz mamy styczeń.
i nic się od tego czasu nie zmieniło

na potwierdzenie:
Najbliższy mecz Violi w lidze w sobotę, będziesz mógł zobaczyć, jak gra. No, chyba że wolisz dalej opierać swoją wiedzę na jego temat na opiniach kibiców ligi angielskiej, którzy mieli wiele do powiedzenia na jego temat, na początek pytając się, gdzie on w ogóle gra.
Tak, jest już prawie pewne, że będziesz mógł się o tym sam przekonać od nowego sezonu. Póki co, jako że wpasowujesz się w schemat fana ligi angielskiej wypowiadającego się o Montolivo, podpowiem, że możesz go oglądać we Fiorentinie i sam się przekonasz, jak on gra
Przecież temat tamtej dyskusji był tak trywialny, że oczywistym było, że oni nie mają o nim pojęcia i nie widzieli go nigdy na oczy.
normalny człowiek unikałby tematu, a ten dewiant czerpie ogromną satysfakcje z jego rozgrzebywania a wy go w tym tylko utwierdzacie pokazując jaki ma posłuch i autorytet. tak trzymać chłopaki. będzie jeszcze śmieszniej/smutniej
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post autor: mete »

Włoskie media piszą, że pozyskamy w tym okienku Muntariego lub Montolivo jeszcze. Natomiast pojawiła się plotka, że Galliani skontaktował się ze swoim przyjacielem z Madrytu i poprosił o Granero na wypożyczenie z opcją wykupu. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Mamy lekki kryzys w pomocy, ale Hiszpan nie grający w piłkę regularnie z całkiem innej ligi nie pomoże nam go rozwiązać. Tylko Montolivo bym widział w tym okienku.

Jeżeli nie ściągniemy Teveza to ciekawe co zrobimy z drugim miejscem dla gracza bez paszportu. Fajny byłby transfer kogoś z Brazylii, ale nie jakiegoś przeciętniaka. Z tym, że żaden klub brazylijski nie puści swojego gracza na wypożyczenie z wykupem w lecie.

Szkoda, że mamy takie jakie mamy układy z Porto, bo Guarin za 10-15 mln to naprawdę świetna opcja.

Władze Lecce są na Via Turati to lada moment możemy się spodziewać hitu transferowego.

EDIT

Wg sportmediasetu zapłacimy Fiorentinie 3 mln by mieć Montolivo już teraz i dodatkowo damy im jakiegoś młodzieniaszka na współwłasność w lecie (Mam nadzieję, że to nie będzie jakiś czołowy gracz Primavery). Ciekawe czy uda się dopiąć transfer.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

I stało się - Mesbah w Milanie. W ten samej transakcji Strasser wraca do Milanu a Lecce dostanie na współwłasność od lata Davide Speziale.
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Ktoś tu pisał, że Strasser będzie kontuzjowany gdzieś do marca około. Dość dziwny ruch ze strony Milanu.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Pewnie dlatego go sprowadzają. Będzie leczony u nas. Od marca pewnie będzie się przygotowywał obok Ambro i Bommela by w przyszłym sezonie grać na ich pozycji. Oczywiście miejmy nadzieję, że jako zmiennik.

Podobno Cassano już pod koniec marca lub w połowie kwietnia ma się pojawić na boisku. Taką informację podał Pellegati.
GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post autor: GacekCCM »

zarzuciłeś mi niewiedze w kwestii transferu Guarina następnie przyznałeś racje, że wasza oferta nie będzie rozważana nie dlatego, że prezes PORTO WAS NIE LUBI tylko dlatego, że jest duże zainteresowanie ze strony innych klubów z którymi Milan nie jest w stanie konkurować. Gdybyście wysłali lepszą oferta niż x wymienionych to zapewne byłoby inaczej. zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz - koledzy po szalu z Gackiem na czele mogą być pod wrażeniem, ale logika, wiedza a także doświadczenie zyciowe do których tak chętnie się odwołujesz chyba Ciebie opuściły
Nie dosc, ze faktycznie rozmijasz sie z faktami, to jeszcze nie czytasz ze zrozumieniem.
Oszczedz sam sobie kompromitacji i skoncz sie tutaj wypowiadac. Nie ma chyba fana Milanu lub Juventusu, ktory z taka zolcia i determinacja osmieszal sam siebie, by skrytykowac wrogi sobie klub.
Nawet mi nie odpowiadaj - jestes niestety przewidywalny, z mojej strony poczatek i koniec tematu ogranicza sie do tej dobrej rady.

Wbrew temu, co tu byli pisane, jestem zwolennikiem transferu Montolivo na juz - miejsca w pomocy jest az nadto.
Ktoś tu pisał, że Strasser będzie kontuzjowany gdzieś do marca około.
Wiesz, zdania sa podzielone. Jedni mowia o koncu marca, drudzy o koncu sezonu, nikt tak naprawde nie wie nic pewnego, zobaczymy w najblizszych tygodniach, czy ktos rozwieje watpliwosci na jego temat. Ciezko mi jednak wyobrazic sobie, by sie przydal w tym sezonie Milanowi.

Mesbah u nas, a do klubu podobno wplynela oferta za 6,5 miliona z Anglii - pewnie funtow. Skoro Allegri w niego nie wierzy, to faktycznie trzeba go sprzedac i natychmiast te srodki zainwestowac w Montolivo - ze statystyk podawanych we wloskich mediach ten Mesbah wyglada na ciekawego pilkarza, no i ma rekomendacje Braidy, co mowi samo za siebie. Jestem przekonany, ze dla Taiwo juz u nas nie ma miejsca, skoro jest ten Mesbah.

Roma wybila Milanowi nadzieje na zdobycie pucharu Wloch w primaverze - Galliani z Gallim powinni sie od nich uczyc, jak ksztalcic mlodziez, calkowicie osmieszyli nasza ekipe, patrzac na ten mecz kompromitacja wydaje sie byc lekkim slowem. W ogole patrzac na naszych juniorow od pozcatku sezonu sklaniam sie ku tezie, ze ten trener nie jest od osiagania wynikow, tylko od szkolenia graczy, bo w ekipie nie widac zadnej taktyki czy mysli przewodniej. Jak dlugo do zespolu beda dolaczac zdolni mlodzi, tak dlugo mnie to bedzie pasowac, na razie jednak ciezko mi przychodzi wiara w to, ze Comiego, Cristante, Carmone czy Piscitelliego wykorzystamy z korzyscia dla Milanu.
MarcinW
Kapitan
Kapitan

wzorem kolegi wpadłeś na genialny pomysł, aby zdyskredytować adwersarza argumentując ad persona. fantazjowanie na temat mojej osoby musi ci sprawiać ogromną radochę.

a teraz wskaż owe fakty z którymi się rozmijam i napisz na jakim materiale faktycznym opierasz twierdzenie w myśl której nienawidzę Milanu. Co najwyżej mogę nie lubić takich jak Ty i Wilmore, ale wy nie jesteście Milanem - obrazą dla niego to już tak :)

ps. Tym faktem jest nienawiść spowodowana problemami z uzębieniem ? prezes Porto nienawidzi was tak bardzo, że korzystną ofertę (czyt. korzystniejszą w stosunku do innych ofert) jest gotów odrzucić urzędowo ?
jestes niestety przewidywalny, z mojej strony poczatek i koniec tematu ogranicza sie do tej dobrej rady.
zaczynamy od wielkiej wycieczki osobistej następnie podwijamy ogon, co nie ? niczym mnie nie zaskakujesz, jesteś niestety przewidywalny w swoim zachowaniu a wynika ono z intelektualnej niemocy i poczucia bezsilności ...
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 16:27 przez MarcinW, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2311
Kontakt:

Post autor: Magnum »

Moze mi ktos opisac jak gral Prince Boateng w tym sezonie? Czy byl do tej pory kluczowa postacia? I czy rzeczywiscie na miesiac ma wypasc wiec moze nie zagrac z Arsenalem?
Obrazek
MarcinW
Kapitan
Kapitan

Moze mi ktos opisac jak gral Prince Boateng w tym sezonie?
ostatnio imponował na konferencjach prasowych

a tak całkowicie poważnie - wydaje się być w gorszej formie, nie wiem jak wcześniej, początku sezonu w wykonaniu Milanu nie oglądałem. strata znaczna choćby dlatego, że podrażniona duma mogła mieć pozytywny wpływ na jego dyspozycje (takim mi się wydaje zawodnikiem) oraz z powodu licznych kontuzji.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tak Boateng wypada na miesiąc i jego występ z Arsenalem w pierwszym meczu jest chyba nie możliwy. Jak dla mnie w tym sezonie gra lepiej niż w poprzednim. Widać większy spokój w grze, lepsze zrozumienie z parterami, fajnie wchodzi do piłek od Zlatana czy Robinho, poprawił podanie i strzał z dystansu. Myślę, że to spora strata przed meczem z Arsenalem.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Tak Boateng wypada na miesiąc i jego występ z Arsenalem w pierwszym meczu jest chyba nie możliwy.
Wypadł na cztery tygodnie, więc na styk powinien się wykurować. Nie zdziwi mnie jego obecność na ławce i wejście z ławki, bo zły wynik (co najmniej jednobramkowe zwycięstwo) w Mediolanie właściwie przekreśli nasze szanse na awans. Zwłaszcza, że poprzednia runda pokazała brak pomysłu Allegriego na "duże" mecze - defensywa może jakoś wygląda, ale w ofensywie jest piłka do Zlatana i modlenie się o magiczne zagranie.
Jest to dość duża strata, ale jeśli przyjdzie do nas faktycznie Montolivo i Maxi Lopez (mete o nim nie pisał chyba ostatnio, ale ten temat wciąż nie umarł i jest sporo głosów, że to jest prawdziwa alternatywa dla Teveza, w innym wypadku nie wiem, na co on czeka, zamiast uciekać z Catanii jak najszybciej) to może się okazać, że Boateng wcale nie będzie taki niezbędny - na OPŚ zagra Robinho, za nim Aquilani lub Montolivo, na ławce do ataku będzie Pippo/Faraon i Maxi, więc nie powinien być tak niezbędny.
Zresztą o czym my mówimy - z całą sympatią do Boatenga to jest piłkarz daleki od światowej klasy na różnych pozycjach, takie komentarze na temat jego braku pokazują, w jakiej sytuacji jesteśmy.

Mesbah jest w klubie, więc odejście Taiwo jest kwestią czasu. Cały czas mam nadzieję na to wypożyczenie, choć jeśli transfer Maxi Lopeza (tak, tak, wolę jego od Teveza) czy jakiegokolwiek napastnika jest uzależniony od gotówki z jego transferu, to pożegnam chętnie Nigeryjczyka.
Jeśli z klubu w ciągu najbliższych dwóch tygodni odejdą Taiwo i Inzaghi, a w zamian powitamy Montolivo i napastnika zdolnego do gry w LM, to będę bardzo zadowolony z tego okienka, mimo braku transferu gotówkowego na miarę Teveza. Bo w końcu wzmocnienia, a nie wydatki się liczą, a w tym sezonie wydaje się, że wzmocnimy się za grosze trójką ważnych piłkarzy do meczowej 18, plus Mesbahem i Nocerino, których statusu nie rozstrzygam.
Czekam z niecierpliwością na debiut Mesbaha, jeśli faktycznie jest tak, jak pisał GacekCCM, że ma rekomendację Braidy. Nie zmienia to jednak faktu, że po Mesbahu nie spodziewam się niczego dobrego - bądźmy szczerzy, to 27 latek z Lecce.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: Kendo »

Można gdzieś zobaczyć dzisiejszy mecz?. Rai1 czy cos takiego zawsze pokazywało takie pojedynki.

EDIT: Dzięki Wilmore :D
Ostatnio zmieniony 18 sty 2012, 20:57 przez Kendo, łącznie zmieniany 1 raz.
.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Kendo
Rai 2.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Składy są. Fajnie ze Faraon i Merkel są w składzie i co ciekawe Inzaghi. Liczyłem na kogoś z primawery. Liczę na dobrą transmisje.

e: News z głównej. Możliwe, że mamy co roku długi ok. 100 mln euro :?:
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

e: News z głównej. Możliwe, że mamy co roku długi ok. 100 mln euro :?:
Z jakiej głównej?

mete
Pamiętasz jeszcze to spotkanie Gallianiego z Preziosim z sierpnia/września, po którym zdjęcia wyciekły do sieci i Preziosi powiedział, że dogadali się w sprawie nowego transferu w styczniu?
Co teraz o tym myślisz, skoro ofertę za Casemiro złożyła Genoa? :wink:
Hermann Hesse
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”