AC Milan : Juve - klasyka

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: AC Milan : Juve - klasyka

Post autor: Marq »

Ogólnie to tak jak ktoś już napisał:
Milan - nieuznana bramka Muntariego

Juventus - nieuznana bramka Matriego, brak czerwa dla 3 bandytów z Milanu.

Kto bardziej pokrzywdzony? Kto płaczę w mediach? Który klub nie dawno narzekał na Conte, że ten płacze? Milan jako klub pokazuje brak profesjonalizmu i leje się z was sama hipokryzja.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Tomusmc pisze: płaczą bo sędzia im nie pomógł po raz pierwszy w sezonie
Ale trzeba być ograniczonym, żeby takie coś pisać - w czym miał sędzia pomóc ? no w czym pytam ? Milan sam sobie pomógł strzelając bramkę na 2:0 jak najbardziej prawidłową i starał się pokonać Juventus tyle, że sędzia nie wiadomo jakim cudem nie chciał tego zaakceptować i skończyło się 1:1 co na pewno jest krzywdzące bardziej dla Milanu aniżeli dla Juventusu.
Pisanie, że Juve by odrobiło, staranie deprecjonowania się tej bramki jest żałosne bo jasne, że Stara Dama miałaby szanse odrobić te straty - szanse też można mieć przy 0:5 tyle, że każdy największy matematyczny dureń wie, że mniejsze szanse odrobienia strat są przy wyniku 0:2, prawda ?

Przyznam szczerze, że mimo iż to normalny mecz to nie pamiętam kiedy się czułem tak oszukany.

/// Taaa, Allegri i 40 bandytów od razu.Napisz coś o konfidencie Chiellinim czy łokciowym Pirlo, takie odwracanie ogona dla fanów Juve jest najlepsze w tej sytuacji.
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

Mógłby ktos przybliżyc co zrobił Muntari?. Bo na transmisji nic nie zauwazylem. Mexesa chamstwo widzialem a tu jeszcze 2 czerwone dla Milanu powinny byc.
W ogole strasznie jalowa dyskusja. Zgadzam się ze Milan prowadzac 2-0 raczej nie dalby sobie wyrwac zwyciestwa z rak, pozniejsze dywagacje sa zupelnie bezcelowe. Szkoda tej straty punktow bo przez 60 minut graliśmy naprawde wyborny mecz, przez pierwsza polowe nawet w 10. Jeszcze takie pytanie do znawców. Gdzie do cholery jeast ten sedzia zza bramki?
.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Kendo pisze:Mógłby ktos przybliżyc co zrobił Muntari?. Bo na transmisji nic nie zauwazylem. Mexesa chamstwo widzialem a tu jeszcze 2 czerwone dla Milanu powinny byc.

Ten za bramką jest tylko w europejskich pucharach chyba.
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Ja nie rozumiem jak po tym co zrobili bandyci z Milanu, już nawet nie wspominając bramki Matriego mają czelnosć narzekać na atrbitra.

Niech do was dotrze, że powinniscie dostać 3 CZERWONE kartki.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Powyższe wyliczenie błędów pozostawia tyle do życzenia, że aż nie sposób się do niego odnieść.

Fanom Milanu polecam relację z dzisiejszego programu Milan Channel na temat zachowania osób związanych z Juventusem we wczorajszym meczu. Świetne wystąpienie Sumy, który zakończył program mocnym akcentem stwierdzając, że po wczorajszym meczu Milan już nie będzie kontynuował żadnych relacji z Juventusem. To nie jest co prawda osoba decyzyjna, ale bardzo mi się podoba takie zdecydowanie.
Fajnie też, że naświetlono kwestię obecności niektórych osób w szatniach w trakcie meczu, podczas gdy zakazano tam wstępu Gallianiemu. Liczba wątpliwości narasta, i na szczęście krytyka nie ogranicza się tylko do paru słów Allegriego o nieuznanej bramce Muntariego. Nie przeszły też bez echa żale Conte, otwarcie nazywanego hipokrytą na milannews (nigdy tak nie określano Leonardo, Morattiego czy innych osób mało lubianych przez Milanistów) który w ostatnich tygodniach był pierwszy do krytyki arbitrów.
Dokładnie na takie reakcje liczyłem.
a tu jeszcze 2 czerwone dla Milanu powinny byc.
Jedna z czerwonych pewnie powinna być dla Abbiatiego, bo śmiał wybronić celny strzał Quagliarelli. Trzecia czerwona to nie wiem, ale nie lubią Ibrahimovicia, więc to pewnie o niego im chodziło.
Taaa, Allegri i 40 bandytów od razu.
Zachowania Allegriego bezpośrednio po meczu nic nie tłumaczy, uwierz mi. Brednie o tym, jak to źle zachował się Galliani, bredniami pozostaną, nie ma jak tego inaczej skomentować, ale nie zachowuj się jak maciek_88 i nie wyskakuj z "u was murzynów biją". Allegriego nic nie tłumaczy.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie odnosiłem się bezpośrednio do zachowania Maxa po meczu tylko brałem ogólnie te płacze fanów Juventusu, którzy to marudzą na zawodników Mistrza Włoch odwracając kota ogonem i szukając wymówek tylko po to aby odwrócić uwagę od głównej kwestii czyli okradzenia Milanu.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Marq pisze: Niech do was dotrze, że powinniscie dostać 3 CZERWONE kartki.
50 od razu :lol:

e: Sorry
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 15:38 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Mirek15
Popraw proszę cytowanie, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to ja taką brednię napisałem.
Nie odnosiłem się bezpośrednio do zachowania Maxa po meczu tylko brałem ogólnie te płacze fanów Juventusu, którzy to marudzą na zawodników Mistrza Włoch odwracając kota ogonem i szukając wymówek tylko po to aby odwrócić uwagę od głównej kwestii czyli okradzenia Milanu.
No tak, masz rację. Chodzi mi po prostu o to, że jak ktoś punktuje złe zachowanie Allegriego, czy głupotę Mexesa, to trzeba się z nim zgodzić, a nie wyskakiwać w stylu maciek_88 "a u was to to i tamto robili!!1", bo to jest naprawdę bardzo niskie.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Wilmore pisze: Zachowania Allegriego bezpośrednio po meczu nic nie tłumaczy, uwierz mi. Brednie o tym, jak to źle zachował się Galliani, bredniami pozostaną, nie ma jak tego inaczej skomentować, ale nie zachowuj się jak maciek_88 i nie wyskakuj z "u was murzynów biją". Allegriego nic nie tłumaczy.
Wilmore pisze: No tak, masz rację. Chodzi mi po prostu o to, że jak ktoś punktuje złe zachowanie Allegriego, czy głupotę Mexesa, to trzeba się z nim zgodzić, a nie wyskakiwać w stylu maciek_88 "a u was to to i tamto robili!!1", bo to jest naprawdę bardzo niskie.
Następnym razem napisz mojego nicka caps lockiem, bo jeszcze ktoś nie zauważy :) . Z Twoich słów określenie mojego stanowiska "bardzo niskim" brzmi jak komplement.

Co do czerwieni, wg mnie były 2, ale fakt, że to akurat Van Bommel akurat przypadkowo ładuje z kolana Vidalowi w głowę bez piłki jest całkiem ciekawy.
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

Mirek15, wszystko mnie bawilo do tej pory, teraz widze, ze twoje zachowanie jest po prostu karygodne. wyciagasz rzeczy z kontekstu, probujac je ubarwic na swoj sposob - rozumiem takie praktyki. o bramce buffona napisalem zartem, pod wplywem emocji, niesamowicie podobala mi sie wiara gigiego, ktora ty mozesz uznac za zwyczajny refleks, w dodatku spozniony, dla mnie jest to cos, za co kocham futbol, wiara do konca, ze wszystko jeszcze mozna odwrocic. twoi koledzy po szalu wola pisac jednak o buffonie jako o klamcy, jestem pewien, ze ma to fantastyczne podloze. nie odpowiedziales mi, czemu mam cos z glowa, wciaz cytujac tylko i wylacznie ten niefortunny kawalek, powtarzajac glupoty w stylu 'odpowiem na koniec sezonu'. rozumiem, ze jestes emocjonalnym dzieciakiem, ktory forum traktuje jako fantastyczna odskocznie od zycia - kazdy byl w tym okresie. jednak jestes bezczelny, nie przedstawiajac zadnych, zadnych merytorycznych odpowiedzi. rozumiem, ze zaraz zechcesz odpisac, ze nie ma sensu odpisywac na takie brednie. no coz, ja mialem do ciebie i do twoich kolegow po szalu chociaz tyle szacunku, ze na wasze brednie staralem sie odpisac. nie bede doprawial do tego ideologii, jak wilmore, niosacy dumnie cytat hessego - forum nie jest zdecydowanie miejscem na tego typu przeslanie. wszystko o co cie prosze, to o elementarny szacunek, ktorego nie masz za grosz. mozna sie klocic o te pilke nozna, ekscytowac nia - jednak jesli wychodzi sie poza szacunek do drugiego czlowieka z tych powodow - gra nie jest warta swieczki. sprawiles, ze czuje sie jak obama probujacy wyjasnic zart fox news. nie badz jak fox news, Mirek15, jestem pewien, ze jestes lepszy niz to.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

EnJoy's pisze:
Tomusmc pisze: płaczą bo sędzia im nie pomógł po raz pierwszy w sezonie
Ale trzeba być ograniczonym, żeby takie coś pisać - w czym miał sędzia pomóc ?.
Faktycznie źle napisałem, sędzia wam jednak pomógł nie wyrzucając 3 pseudopiłkarzy z boiska. Czarnucha Muntariego to bym na pal wbił za takie coś
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Borriello>Huntelaar pisze: to co odpierdziela kebab na głównej
News jeszcze jakoś ujdzie, a poczytaj jego komentarz pod newsem, rodem z onetu się chłopak popisał.
Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

po 2-0 Juve by nawet nie pierdnęło
Przy 2:0 Juve by się zmobilizowało i by wygralo 3:2. Udowodnij mi, że się mylę.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post autor: mete »

Przy 2:0 Juve by się zmobilizowało i by wygralo 3:2. Udowodnij mi, że się mylę.
Internet powinien być jak Media Markt. Mniej by było takich głupot.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”