Seriale
Re: Serialomania - co po Loście i PB?
Kendo myślę, że się mylisz i to dość grubo. Nieścisłości, naciągane wątki, przerysowane postacie ? Trzeba być ślepy by nie zauważyć, że SoA to serialowy odpowiednik Hells Angels. Jeśli nie jesteś zaznajomiony z tym czym HA się zajmuję albo kim są jego członkowie nie możesz się wypowiadać o nieścisłościach i naciąganych wątkach. Z tego co pamiętam dwóch członków HA gra w tym serialu poboczne role, więc na pewno mają dość wiarygodnych konsultantów.
- John Travolta
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 5
- Kibicuję: Manchester United
Ja opuściłem SoA po drugim sezonie, jakoś mnie po prostu zmęczył, zupełnie straciłem zainteresowanie fabułą. Pierwszy sezon był super, ale w drugim coś się popsuło. Ciężko mi powiedzieć co, ale po prostu przestałem oglądać 
Suits całkiem fajny, lekki i przyjemnie się ogląda. Deadwood też spoko, ciężki klimat, wyraziści bohaterowie i ciekawa historia. Oglądałem jeszcze tylko Mad Men i moim zdaniem jest najlepszy z tych trzech, dziwię się, że w Polsce tak mało osób ten serial ogląda, pierwszorzędna produkcja.KajoFC pisze:Teraz szukam następnego serialu do skatowania. Co możecie mi powiedzieć na temat takich seriali jak : 24, Mad Men, Deadwood, Community, Psych, Suits ??
- John Travolta
- Kluczowy Zawodnik

Mad Men to zdecydowana czołówka obecnych seriali. Świetne aktorstwo, dopracowane w każdym szczególe. Deadwood jest ciekawy, ale dość ciężki, nie jest to serial który łyka się odcinek za odcinkiem. 24 to typowa papka, znudziła mnie po dwóch albo trzech sezonach, aczkolwiek początki oglądałem z przyjemnością. Suits bardzo lekki, prawo potraktowane z lekkim dystansem, ale bardzo dobrze się ogląda. Aktorstwo na rozsądnym i wszystko jest taki "estetyczne".
Oglądałem Mad Mena, pierwszy sezon - na nim skończyłem - wydawał mi się nudny, nie mogłem odkryć tego unikatu. Być może im dalej tym lepiej. Teraz nawet ciężko o dobre linki by obejrzeć ponownie. Może zaryzykuje z torrentami.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
Ja chyba 2 odcinki pooglądałem i dałem sobie spokój, mi Mad Men nie przypadło do gustu.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Sezon 2 właśnie trochę kulał i właśnie na ten sezon ludzie najbardziej narzekali, ale producenci wzięli się w garść i od nowego sezonu było już tylko lepiejJohn Travolta pisze:Ja opuściłem SoA po drugim sezonie, jakoś mnie po prostu zmęczył, zupełnie straciłem zainteresowanie fabułą. Pierwszy sezon był super, ale w drugim coś się popsuło. Ciężko mi powiedzieć co, ale po prostu przestałem oglądać
Wczoraj oglądnąłem 5 odc. The Newsroom i muszę powiedzieć, że jak na razie mi się bardzo podoba czekam z kolejne odcinki
- Kendo
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
Kajo rzeczywiscie nie wiem nic o HA, ale chyba to nie jest warunek ogladania SoA. Pewnie przez obejrzeniem The Wire musze kupic dragi, a przed obejrzeniem six feet under pojsc do zakladu pogrzebowego. Bez sensu.
Przerysowane postaci: |Cały ten Alvarez, strasznie sztucznie stworzony, scena kiedy spojler mordowal swojego syna przyprawila mnie o wymioty i to nie ze wzgledu na drastycznosc. Watek z ojcem Juice'a dla mnie zupelnie pozbawiony sensu. Koles zaczyna sypac bo boi sie ujawnienia ze mial ojca czarnucha. Po wszystkim mowi o tym przywodcy swojego gangu i rodzinka zyje dalej i ma sie dobrze. Ten koles w wiezieniu tez dla mnie mocno przesadzony, ale co kto lubi.
Jak napisalem SoA to nie jest zly serial , ale po obejrzeniu chocby Breaking Bad musi spasc w klasyfikacji i tyle. Jest sporo lepszych seriali od Synów, jak chocby wymienione niedawno seriale Suits czy Mad Man.
Pozdrawiam
Przerysowane postaci: |Cały ten Alvarez, strasznie sztucznie stworzony, scena kiedy spojler mordowal swojego syna przyprawila mnie o wymioty i to nie ze wzgledu na drastycznosc. Watek z ojcem Juice'a dla mnie zupelnie pozbawiony sensu. Koles zaczyna sypac bo boi sie ujawnienia ze mial ojca czarnucha. Po wszystkim mowi o tym przywodcy swojego gangu i rodzinka zyje dalej i ma sie dobrze. Ten koles w wiezieniu tez dla mnie mocno przesadzony, ale co kto lubi.
Jak napisalem SoA to nie jest zly serial , ale po obejrzeniu chocby Breaking Bad musi spasc w klasyfikacji i tyle. Jest sporo lepszych seriali od Synów, jak chocby wymienione niedawno seriale Suits czy Mad Man.
Pozdrawiam
.
ktoś oglądał serial "Chuck" ? Godny uwagi? Bo mam w planach zabranie się za niego 
av by woops from gfxworld
- coco
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 1488
- Kibicuję: Inter Mediolan
jak najbardziej polecam, świetny serial akcji pomieszany z komedią, nie zawiedziesz się na nim, więcej nie ma co zdradzać bo to trzeba obejrzeć, obowiązkowa pozycjaktoś oglądał serial "Chuck" ? Godny uwagi? Bo mam w planach zabranie się za niego
- petru
- Administrator

- Reputacja: 680
- Kibicuję: Konstytucja
KajoFC pisze:Co możecie mi powiedzieć na temat takich seriali jak : 24
Jest to wielkie dzieło, to na pewno. Do dzisiaj moje ulubione. Po sezonie piątym, najlepszym, wpada w schemat, ale w schemat, który samo stworzyło. Zresztą nie znam jeszcze serialu, który trzyma pierwotny poziom po tylu seriach, szczególnie przy odsetku śmiertelności obsady +50%. Trzeba czasu, by się wciągnąć (obejrzenie pierwszego sezonu zajęło mi rok), ale wyznawcy zostaną wynagrodzeni
Nie dotarłeś nawet do Charlesa LoganaJohn Travolta pisze:24 to typowa papka, znudziła mnie po dwóch albo trzech sezonach, aczkolwiek początki oglądałem z przyjemnością.
Ja osobiście tęsknię za zegarem i najdłuższym dniem. Długo łudziłem się, ze pomysł filmu kinowego nie upadł, ale trochę czasu upłynęło od planowanego rozpoczęcia zdjęć, a Kiefer znalazł inną fuchę. Akcja miała się rozgrywać w Europie, a Smoleńsk byłby takim dobrym punktem wyjściowym do ostatecznego upadku Rosji. Damn it.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
- John Travolta
- Kluczowy Zawodnik

Wiem, że 24 to serial który należy luźno traktować. Tak go traktowałem, pierwszy sezon był super, wchłonąłem go momentalnie. Nie pamiętam już nawet czy skończyłem na drugim czy trzecim, ale znudziła mnie formuła. Jak ktoś lubi luźne oglądanie to na pewno go wciągnie, ale ja już tak mam, że przerywam oglądanie niektórych seriali. Dopiero co mnie piłowali, że skończyłem SoA po drugimpiwus pisze:Nie dotarłeś nawet do Charlesa Logana. 24 trzeba oglądać z dystansem, przymykać oko nudne życie biurowe i dobrze się bawić. To jest tylko rozrywka. Nie wymyślono jeszcze w historii lepszego bohatera niż Jack Bauer i tyle w tym temacie
. Oglądasz później, przykładowo, "Melancholię" Larsa von Triera i widzisz aktora, w którego na co dzień wciela się Jack Bauer. "Damn it Justine, open this door"
.
Ja osobiście tęsknię za zegarem i najdłuższym dniem. Długo łudziłem się, ze pomysł filmu kinowego nie upadł, ale trochę czasu upłynęło od planowanego rozpoczęcia zdjęć, a Kiefer znalazł inną fuchę. Akcja miała się rozgrywać w Europie, a Smoleńsk byłby takim dobrym punktem wyjściowym do ostatecznego upadku Rosji. Damn it.
- Dr.Football1
- I Don't Need No Doctor

- Reputacja: 1668
- Kontakt:
Koncze wlasnie pierwszy sezon Shameless US - serial zacny,polecam. Mo sasiedzi po pierwszym odcinku powiedzieli,ze gowno,a teraz codziennie sie pytaja czy mam juz II sezon 
Six Feet Under - oglądał ktoś? jakieś opinie by się przydały na temat tego serialu 
av by woops from gfxworld
Fajny, ale trochę statyczny, przez co czasami nuży. Z czasem motyw zakładu pogrzebowego sprowadzony do minimum na rzecz słodkiego pierdzielenia o problemach ludzi w Ameryce. Piąty sezon się trochę rozkręca no i fajna scena końcowa.
Jak jesteś przeciwnikiem lewactwa to nie tykaj, propaganda wręcz wylewa się z ekranu
Jak jesteś przeciwnikiem lewactwa to nie tykaj, propaganda wręcz wylewa się z ekranu