Seriale

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post autor: Salas11 »

Odwalcie się od zombie w Walking Dead, twórcy pozostali wierni klasyce i majstrowali przy truposzach jak to ma miejsce w RE. Zombie ma być tępe, powolne przez rozkładające się mięśnie i ścięgna i zawodzące w nieodgadnionej przez nikogo potrzebie pożerania wszystkiego co żywe. Siła truposzy to liczebność i falowe ataki, jedyny słaby punkt to głowa.
Rick i spółka są już po prostu tak zaprawieni w bojach, że tłuką ich z coraz większą łatwością a mimo to sukcesywnie co jakiś czas ktoś daje się uchlać i wypada z gry. Trzeci sezon póki co mocno wbija w fotel, bo w każdym odcinku coś się dzieje a na tym polega survival horror. Na drugi wszyscy psioczyli, bo za mało było akcji a za dużo czasem śmiesznych rozterek.
A czarnuch z poprzedniego odcinka to sprawca całej rzezi i będę się przy tym upierał 8)
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post autor: bartbuks »

Salas11 pisze:A czarnuch z poprzedniego odcinka to sprawca całej rzezi i będę się przy tym upierał
Patrze na to co piszesz, patrze na Twój avek, na Twojego siga i myślę, że pomimo iz pochodzisz z Łodzi i Murzynem nie jesteś, to chyba uważasz się za Afro-Włókniarza. :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post autor: Salas11 »

Moje określenie "czarnucha" jest pieszczotliwe i nie ma w nim ani kszty złych intencji :foch:

Hmm... w sumie niech sam 2Pac Ci to wyjaśni :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post autor: Daaaamian »

Daaaamian pisze:Arrow naprawdę szybko się rozkręca. Widzieliście najnowszy odcinek? Samo dojście do tego, że Queen to Arrow przez detektywa Lancea'a naciągane, bo przecież serialowy superbohater zdawał się być zawodowcem w swoim fachu, nie zostawiał po sobie żadnych śladów (z wyłączeniem strzał oczywiście), był w stanie włamać się do więzienia czy prywatnych apartamentów ludzi z listy swojego ojca, a tutaj wpadł przez monitoring na klatce schodowej przy wyciąganiu z kosza swojego stroju... :lol: Zdecydowanie mogli lepiej to rozwiązać. Tak czy siak detektyw Lance wie i ciekawe jak dalej pociągną ten wątek. Nie mniej ciekawie zapowiadają się retrospekcje i armią uzbrojonych żołnierzy na wyspie czy wątek z matką Queena i jej tajemniczymi spotkaniami czy magazynem, w którym trzyma wrak.
Nie doceniłem scenarzystów Arrow. Nieźle to wyszło. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Najnowszy odc WD trochę przymulił. W sumie to po poprzednich krwawych odc ten wydaje się być delikatnym zapychaczem.

Igrzyska z zombie w tle pokazują, że amerykanie nawet podczas zagłady muszą mieć swoje przyziemne i debilne rozrywki. Rick rozumiem, że jest w szoku, ale jak na faceta, który tyle przeszedł, który twardo i racjonalnie dowodził grupą i był policjantem, to dramatyzowanie jest wg mnie trochę przesadzone. Najchętniej rozwaliłby wszystko, a po drugiej stronie syn, który wydaje się, że zapomniał już o śmierci matki. Troche to takie dziwne. No i myślę, że ten telefon to dzwonią do Ricka z Radia Zet, bo coś wygrał :D
Obrazek
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post autor: Daaaamian »

No i Gubernator z córką... :badziewie:

Biała czcionka, ale i tak wszystko widać. Najwyżej będzie spoiler. :lol:
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

sbQ pisze:Nie pojmuję co widzicie w tym serialu. Oglądałem kilka odcinków WD i jakoś mnie nie zainteresowało. Ten serial bardziej mnie bawi, niż przeraża. Może się słabo znam, nie wiem. Dla mnie wydaje się być kolejnym amerykańskim gniotem.
Może dlatego, że zombie nie mają teczek? :D I dlatego CIe to nie bawi :D Jak donieść/inwigilować kogoś kto chodzi, wydaje dziwne dźwięki i żre trupy i mięso? :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

www.youtube.com/watch?v=4m0EgaCsDwU& coś dla fanów Homeland :roftl3:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post autor: Marco Van Basten »

Ostatnio skończyłem oglądać "Z Archiwum X". 9 sezonów wciągniętych w 3 miesiące. Co tu dużo mówić - serial wybitny :!: Ostatnie dwa sezony mocno średnie, ale tak do siódmego sezonu serial był genialny. Niestety po wymordowaniu członków "Syndykatu" akcja trochę siadła, ale kilka świetnych odcinków w ciągu ostatnich dwóch sezonów jednak było.
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post autor: petru »

Akurat kończę Bossa, a tu niespodzianka :). Czekałem na tę produkcję, dawno Amerykańce nie zrobili ciekawego miniserialu. Ostatnia była Firma-The Company i John Adams.
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej
F-Lamp
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: F-Lamp »

piwus pisze:Akurat kończę Bossa
Daj znać jak znajdziesz zakończenie bo ja po obejrzeniu 10 odcinków drugiego sezonu wciąż nie mogę się go dopatrzyć :think:

No i dzięki za cynk o House of Cards. Chętnie się przyjrzę.
Frank Lampard!
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post autor: Duch »

Ależ się kiedyś jarałem tym serialem. Wszystkie odcinki są już na dysku, więc szykuje się mała podróż w przeszłość.
Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Kendo »

Mogłby ktoś wyrazic opinie na temat seriali: Homeland/Deadwood/Mad Men?. Niedługo ostatni odcinek SoA i będzie trzeba coś nowego zacząc. Na stronach internetowych seriale maja podobne oceny dlatego moze ktos podpowie ktory wybrac.
.
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post autor: metol »

Homeland ciekawy. Nie oglądałem pozostałych seriali, ale ten jest naprawdę bardzo dobry i myślę, że to trafiony wybór. Ja go pochłonąłem w parę dni i czekam na kolejne odcinki.
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
www.EvertonPoland.com
EvertonPoland.com na facebooku.
EvertonPoland.com na Google +
Twitter
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

też tylko homeland widziałem z tej trójki i polecam mocno, nie nudzi, ciekawe postacie, dobre intrygi, świetna głowna rola (chociaż morde ma najgorszą ta aktorka)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”