Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6568

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: Boromir »

Przecież Conte z Anelka to się na drugim treningu pozabijają. Fatalny ruch, nie wiem co może dać nam Francuz czego nie da nam każdy inny ogórek.
Obrazek
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Chlopak technicznie jest chyba nawet lepszy od Cevallosa, a o to jest baaardzo ciezko
właśnie obejrzałem kompilacje o nim i ma zajebiste długie piłki. Na nos!

No i ciekaw jestem czy uda się sprowadzić tego Chilijczyka Nicolasa Castillo. Podobno do walki włączyła się Chelsea :?
Przecież Conte z Anelka to się na drugim treningu pozabijają. Fatalny ruch, nie wiem co może dać nam Francuz czego nie da nam każdy inny ogórek.
Ja tam leje na ten transfer ciepłym moczem. Dość mam tych Bendtnerów, te Anelki...
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, 12:07 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post autor: maestro »

Nie przesadzajcie z tym charakterem, płaczecie jak stare baby :P To tylko opcja na pół roku i do tego za grosze. Dobre warunki, olbrzymie doświadczenie, Francuz. Żaden zbawca, a jedynie uzupełnienie. Jakości na pewno nie obniży ;)
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

@maestro - czy był klub, w którym nie było z nim dymów??? Nawet Chińczycy na niego narzekali. Jest zbędny, dla mnie to ten sam poziom, co Vicek wyciągnięty z rezerw, a może popsuć szatnię. Po co?
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

W Chinach był bogiem, w Juventusie w szatni będzie mieć takie osobowości jak Buffon czy Pirlo oraz takich profesjonalistów jak Lichsteiner. Nie mówiąc o Conte
Pierwszy wyskok i jego następne wejście do szatni będzie wyglądać tak:

#injacekwetrust
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Jasne ale obok trudnego charakteru przychodzi bagaż niemal 20lat gry w piłkę na poziomie seniorskim, ok 600 występów i 200 strzelonych bramek w rozgrywkach ligowych, reprezentacyjnych i europejskich pucharach. Rozumiem, że to juz zmierzch jego kariery, a Juventus jest ostatnim wielkim klubem Anelki ale w odróżnieniu od Bendtnera, Francuz ma się czym pochwalić jeśli chodzi o dorobek i umiejętności bez wątpienia ma większe. I to tylko uzupełnienie, sezon kończy się w maju- 4miesiące faktycznej gry. Naprawdę sądzisz, że w tym czasie jeden Anelka jest w stanie zburzyć cały kolektyw, jaki zbudował Conte? Myślę, że przesadzacie i zbyt demonizujecie. Nawet jeśli będzie troche gwiazdorzył, to myślę, że aż tak wielkiej szkody nie uczyni. Są w Juve nie tacy mistrzowie, którzy o atmosferę dbają, przed którymi każdy czuje respekt i tacy, ktorzy nawet przed Anelką nie będą przemykać kątem. Juventus, to nie domek z kart, żeby w pół roku zburzył go Anelka ;)

E: http://www.football-italia.net/29957/an ... cal-monday
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

zgadzam się z maestro. Anelka nie będzie miał wielkiego wpływu na JUVE. Dla niego to fajna przygoda na koniec kariery, dla JUVE to piąta opcja w ataku, pod nieobecność kontuzjowanego Bendtnera. Nic ten transfer nie zmieni... i dlatego leja na niego ciepłym moczem :wink:
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

http://www.solojuve.com/transfery/syn_b ... w_juve.php woah a ja myślałem, że to dopiero podchody :D
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

ŁO :shock: Pierwsza wzmianka o nim pojawiła się wczoraj i to nie w mediach, a na juventuz.org. Brawo dla Marotty za dyskrecje w takim razie.
Winston Churchill
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6568

Post autor: Boromir »

Jak to jest z tymi młodzikami? Z tym Ekwadorczykiem i teraz z synem Bebeto: oni mają paszport UE, czy to właśnie na nich wykorzystaliśmy te dwa miejsca?
Obrazek
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

Lisandro zostaje w Lyon. Aulas dal jasnym komunikatem do zrozumoenia, ze Lopez zostanie we Francji. Szczerze mowiac to majac do wyboru Anelke do konca sezonu lub Lopeza na lata (Lyon nie chcial sie zgodzic jedynie na wypozyczenie) to Francuz jawi sie jako lepsze wyjscie w kwestii tymczasowego uzupelnienia ataku.

Ciekawe czy ta ches Baskow do sprzedazy Llorente jest prawdziwa. Jakby to wypalilo to byloby wrecz wysmienicie i bylaby szansa poprawic stosunki z Viola, bo jestem niemal pewien, ze Jojo bedzie naszym celem numer jeden w lato.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Ozdobny pisze:Lopeza na lata
Lopez już ma trzydzieści lat i w Lyonie popadł trochę w przeciętność, tj. dużo kontuzji, problemy z łydkami non stop i nie jest tak pożyteczny dla drużyny Garde.Jak już to ten Anelka od biedy lepszy moim zdaniem bo Juventus nic nie ryzykuje jeśli to tylko umowa półroczna.
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

Nie mam nic przeciwko Anelce w Juventusie. To piłkarz, który z pewnością może pomóc Juventusowi przez te pół roku swoim doświadczeniem. Nie obawiam się o jego problemowy charakter bo jeśli byłby on jakimkolwiek zagrożeniem to nikt w Juve by się nie zastanawiał nad jego sprowadzeniem. Zresztą sam piłkarz pewnie wie po co przychodzi i jakie będzie jego zadanie.

Ucieszyła mnie informacja o potencjalnym transferze Llorente już w styczniu. Jeśli dojdzie on do skutku to pożegnamy się z Bendtnerem i pewnie z Fabio. Q to dobry piłkarz, ale jasne jest że w Juventusie nie ma już dla niego miejsca, tym bardziej że Matri powoli zaczyna strzelać i myślę, że to on powinien zostać jako zastępca dla Fernando. Szkoda jedynie, że nie udało się opchnąć Iaquinty.

Co do tych młodych zawodników to nie wiązałbym z nimi ogromnych nadziei. Talent z pewnością mają, ale sam talent to często za mało by wskoczyć na pewien poziom w dorosłej piłce. Niemniej cieszy fakt inwestowania w młodzież.

Co do dzisiejszego meczu to ciekaw jestem kto wyjdzie na lewej pomocy. Wybór ciekawy - De Ceglie czy Peluso - nie wiadomo który słabszy. Reszta składu raczej jasna, może będą jakieś roszady w ataku i od pierwszych minut zobaczymy Matriego lub Fabio. Czemu nie? W końcu kiedy mają grać jak nie w Turynie z 3 od końca tabeli drużyną. Liczę oczywiście na pewne zwycięstwo. Najlepiej do zera.
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Kontakt:

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pogba, Marchisio, De Ceglie; Quagliarella, Vucinic
Juventus bench: Storari, Rubinho, Peluso, Marrone, Padoin, Giaccherini, Isla, Beltrame, Giovinco

Genoa: Frey; Antonelli, Granqvist, Manfredini, Pisano; Moretti, Matuzalem, Kucka, Olivera; Floro Flores, Immobile
Genoa bench: Donnarumma, Rossi, Jorquera, Borriello, Said, Tozser, Nadarevic, Sampirisi, Bertolacci

Bardzo fajnie wygląda skład na dzisiejszy mecz. Wreszcie Vucek od 1. :!: Mam nadzieję, że nie będzie musiał potem pauzować dwóch meczów ;) No i witamy Claudio po przerwie. Quaglia dziś ukłuje. I Immobile też :P nie wyobrażam sobie straty punktów.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Mirko poniżej krytyki, Quagliarella niewiele lepiej. Caceres zaś ma bardziej drewniane podania od Chielliniego :)

Mam nadzieję, że Seba wejdzie za kogokolwiek i Giach przydałby się dla rozruszania towarzystwa, bo na razie czarno to widzę.

Bonucci i Barzagli po profesorsku (ten pierwszy miał 2 złe podania, ale i tak świetnie dziś gra, podanie do Vidala - miód)
#injacekwetrust
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”