Inter Mediolan (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Babel »

Sugeruje abyś wloski przesledzil wszystkich zawodników bez kontraktu i znalazł lepsza alterantywe do ataku na pól roku niż Norweg. Wtedy wroc do tematu i dalej kontunuuj swoje wywody, moze wtedy beda mniej jałowe. Poki co niewiele wnosisz do dyskusji, kapitanie oczywisty, raczej męczysz bułe, bo gdyby napastnik dla Interu po kontuzji Milito to nie była nagła sprawa to nikt w jego strone nawet by nie spojrzał. Sytuacja beznadziejna? Zamkniete okno transferowe? Anelka juz ma kontrakt? Nie chcem ale muszem? Juz kapujesz?
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431

Post autor: League »

wloski pisze:No tak, tylko, żeby ten kołek był formie i młodszy 10 lat to może by coś z tego było.
My mamy Anelkę,Inter Carewa.Nie widzę wielkiej różnicy. Carew jest w tym samym wieku lub rok starszy jak dobrze pamietam bo nie chce mi się sprawdzać. Na tę chwilę ciężko byłoby kogoś lepszego wyjąć po okienku transferowym.
:ozob:
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Carew w ostatnich 3 sezonach zdobyl 4 bramki w 45 spotkaniach, wiec nawet na kolka sie teraz nie nadaje. A nie wydaje sie Wam, ze lepiej by bylo dac szanse na przyklad dla Forte ? Od mlodego Wlocha pilka tez pewnie kilka razy by sie odbila do bramki, a moze nawet by wypalil i Inter mialby z niego jakies korzysci w przyszlosci (sportowe lub finansowe).
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post autor: wloski »

Babel pisze:Sugeruje abyś wloski przesledzil wszystkich zawodników bez kontraktu i znalazł lepsza alterantywe do ataku na pól roku niż Norweg. Wtedy wroc do tematu i dalej kontunuuj swoje wywody, moze wtedy beda mniej jałowe. Poki co niewiele wnosisz do dyskusji, kapitanie oczywisty, raczej męczysz bułe, bo gdyby napastnik dla Interu po kontuzji Milito to nie była nagła sprawa to nikt w jego strone nawet by nie spojrzał. Sytuacja beznadziejna? Zamkniete okno transferowe? Anelka juz ma kontrakt? Nie chcem ale muszem? Juz kapujesz?
Uspokój się facet, lepiej dać szansę komuś z Primavery niż graczowi, który nic nie wniesie po za wkurwieniem podczas meczu.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

A o tym co warto a czego nie w Interze nie Ty decydujesz.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431

Post autor: League »

Włoski na naszym podwórku też lepiej dać szansę Beltrame czy Padovanowi,Immobile itp niż Bendtnerowi czy Anelce.Nie rozpędzaj się zbytnio z osądami.
:ozob:
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

Carew w ostatnich 3 sezonach zdobyl 4 bramki w 45 spotkaniach, wiec nawet na kolka sie teraz nie nadaje.
hmmm zakładając cofnięcie Palacio i Antka to cała nasza gra może być skierowana na Norwega, który będzie dostawał genialne piłki, może strzeli coś, ja też jak każdy jestem zirytowany tym co zarząd zrobił z Livają, ale nie oceniajmy go jeszcze zbyt szybko, zagra ze 2 mecze to będzie można coś powiedzieć, najważniejsze żeby odciążył naszą dwójkę bo obaj ledwo zipią po 70 minucie meczu, a gramy na 3 frontach ciągle. Ja tam łudzę się nadzieją iż przyda się on przy stałych fragmentach, prócz Ranocchi nie mamy nikogo tak wysokiego i w tym upatruje jakieś korzyści. A w lecie Rodrigo i BONY :wink:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post autor: wloski »

League pisze:Włoski na naszym podwórku też lepiej dać szansę Beltrame czy Padovanowi,Immobile itp niż Bendtnerowi czy Anelce.Nie rozpędzaj się zbytnio z osądami.
Nie porównuj sytuacji Interu do naszej, bo jesteśmy w całkiem innym miejscu.

Młodych z Primavery nie musimy używać, ponieważ grali by bardzo mało, niech rozwijają się spokojnie. Zaś nie dajemy szans Imobbile, ponieważ chłopak by u nas nie pograł tyle co w Genoi, dlatego bezsensu było sprowadzać gracza, który nie będzie grał = rozwijał. To wszystko jest dobrze przemyślane przez Juventus i w pełni to akceptuję. Inter jest w wyjątkowej sytuacji, bo kontuzja wykluczyła ich najlepszego napastnika, a okienko jest zamknięte więc mieli możliwość dania szansy komuś takiemu jak Carew albo gracz Primavery. Wybór trenera i sztabu, że takie coś zrobili, dla mnie lepszą sprawą było by dać szansę młodziakowi, szczególnie, że Milan zaczyna z tego korzystać i chyba nie żałuje?

Do nas też doszedł przecież taki ktoś jak Carew i nazywa się Bendtner, dostał niewiarygodnie dużo szans jak na jego talent i nie zdobył ani jednej bramki...

A zapomniałem przecież macie jeszcze Rocchiego u siebie. Fascynujący atak.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Trochę jestem zdziwiony takim transferem ... ale strażak jak nic przydatny, pomijam fakt że to taki piłkarz ni jaki - nie wirtuoz ani też snajper... ale własnie przychodzi jako ściana dla np.Antka jak Coco wspomniał !

Inna sprawa jest jego dotychczasowa forma i sznuta snajperska której chyba tak naprawdę nigdy nie miał to mega zagadka. Ale swoją role na pewno spełni, bo ma innego typu piłkarzy obok. Ja na ten czas sezonu i lastminute nie jest tak źle.

Fajnie jakiś fan Rossonerich określił ten transfer jako "zagrywkę Gallainiego", który przewidział kontuzje Milito, wyrwał Pazziniego i na ławkę Milanu. A teraz Pazzini - którego tam kochają - jest karta przetargową z Sampdorią o ich perełkę :)
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Zaza nie wiem o która z perełek Sampdorii Ci chodzi, ale ta ostatnio najjasniejsza raczej bliżej ma do Interu i nie bedzie potrzeba Pazziniego. Ponoc nawet cena jest ustalona :P

Nie wiem czemu, ale niektórzy nie kumaja ze nawet w kontekscie treningow czy kilkudzieseciu minut jakie zagra w meczu to gracz doswiadczony daje inne mozliowsci niz adaptowanie najmłodszych w momencie, kiedy zupelnie moga nie byc w stanie poradzic z presja np. 50 tysiecy na San Siro. Taki Livaja juz dwukrotnie na San siro nie trafił do pustej bramki w waznych momentach. I wlasnie nie wiem coś cie sie z tym Livaja uczepili, decyzja o wlaczeniu go do transakcji z Atalanta byla planowa od dluzszego czasu i przeciez nikt nie zakladał kontuzji Milito. Fakt faktem waska kadra to zawsze bład, ale Inter wyszedł z złozenia: młodzi maja sie ogrywac, a klasowi kosztuja sporo.
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

Babel pisze: gracz doswiadczony daje
Wydaje mi się, że już jednego doświadczonego gracza do ataku w tym okienku sprowadziliśmy :lol: Jaka jest jego rola każdy widzi. Jaka będzie Norwega ? Prawdopodobnie taka sama. Nie sądzę, żeby Carew był w czymś lepszy od Rocchiego.

Oddanie w zimie Livaji wiedząc, że jedynym środkowym napastnikiem jest wiekowy i kontuzjowany(!) Milito było najczystszej postaci debilizmem.

e:
od sezonu 10/11
mecze/bramki
Rocchi 32/8
Carew 39/3
:pijemy:
...
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Livaja walący po słupakch czy obroncach majac pusta bramke to bylaby alternatywa na LM. Juz widze Napoli, Juventus czy Catanie klekajace przed Livaja. Tym bardziej, ze jesli nie bedzie grał Carew czy Rocchi to nie grałby Livaja. Nie ma sie co oszukiwac. Tak samo jak Rocchi czy Carew mają dawac odrobine odpoczynku dla Cassano czy Palacio jak będzie możliwość posadzenia ich na ławke, tak Livaja ma dawac jakosc za kilka lat. Jego wspołwłasność to decyzja strategiczna dla jego rozwoju, a nie tylko doraźna, jaką byloby zostawienie go w klubie na poł roku. Z punktu widzenia mądrego Polaka po szkodzie to wielbład. Wiadomo, tyle ze cały czas po szkodzie.
Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: lukas_k »

Carew boże święty... Ten facet w ostatnim czasie nic nie grał, a ma zbawić atak Interu? Wątpię w to bardzo.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Tak tak Babel chodzi o Mauro Icardi... Milan sobie nie pozwoli w następnym sezonie na takiego rezerwowego jak Pazzini - to już nawet Borriello wróci 12 raz na zmiennika dla Mario. Widziałem taki scenariusz gdzieś że Pazzini do Sampdorii plus kasa. A transfer Mario za grube miliony tylko to potwierdza. Kwota jaka Gallaini dopłacił do Pozzo nakazuje mu wręcz zrobić dila na nim :)

Co do Carew chyba Inter też nie miał zbytnio pola manewru z tymi napadziorami za free po okienku. Kontuzja Klose w Lazio sprawiła że raz dwa zawitał Saha ale na to mieli czas... Inter nie mógł teraz wystąpić do Lega Calcio o taryfę ulgową jak pamiętne wypożyczenie Juve bramkarza :)
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

A uważasz, że dla młokosa, który zagrał do tej pory 2 doskonałe mecze w Serie A, ławka rezerwowych i perspektywa rywalizacji z gwiazdą Balotellim to dobry krok? Ja w ogóle uważam, że dla Icardiego jest jeszcze za wcześnie na transfer do potęgi, ale skoro chce go zarówno Inter, Milan i Napoli to niech przynajmniej idzie tam, gdzie będzie miał spore szanse na grę. Czyli do Interu.

Tak przy okazji. Wiadomo już co z Cambiasso, Milito i Samuelem po sezonie? Odchodzą by zrobić miejsce dla młodych?
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”