Inter Mediolan (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: ozob »

Zaza pisze:Tak tak Babel chodzi o Mauro Icardi... Milan sobie nie pozwoli w następnym sezonie na takiego rezerwowego jak Pazzini - to już nawet Borriello wróci 12 raz na zmiennika dla Mario. Widziałem taki scenariusz gdzieś że Pazzini do Sampdorii plus kasa. A transfer Mario za grube miliony tylko to potwierdza. Kwota jaka Gallaini dopłacił do Pozzo nakazuje mu wręcz zrobić dila na nim :)
Pobożne życzenia. Icardi - mlody, perpektywiczny zawodnik, ale ciagle potrzebujacy ogrania - przechodzi do Milanu w roli zmiennika dla Balo, ktory bedzie odgrywal w tej druzynie znaczaca role jeszcze przez lata. Persprektywa wielkiej kariery i rozwoju, że ho ho. W tej sytuacji to wlasnie Pazzini jakwi sie jako dobra rezerwa, co nawet pokazal mecz Barca gdzie bronil on na rowno z innymi graczami czego Balotelli raczej by nie zagwarantował.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post autor: orzeu »

(L)oczkerson pisze:Tak przy okazji. Wiadomo już co z Cambiasso, Milito i Samuelem po sezonie? Odchodzą by zrobić miejsce dla młodych?
Cambiasso dobry sezon rozgrywa, wiec najprawdopodobniej zostanie jeszcze na około 2 lata. Milito i Samuel to niewiadoma , choć obaj gwarantują taki poziom sportowy, że raczej też zostaną. Najbardziej prawdopodobne wydaje się odejście Milito.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post autor: wloski »

To jeszcze głupszy był wybór Carewa jeśli Milito ma po sezonie odejść, bo sprowadzenie jakiegoś grajka zimą dałoby szansę ogarnia się i poznania drużyny. Dodatkowo nie trzeba byłoby myśleć o sprowadzeniu takich tuzów futbolu jak Norwego i były Laziala. Coś mi się wydaje, że jednak zostanie na kolejny sezon, bo byłby jakiś pomyślunek na temat jego zastępcy już zimą, a go nie ma.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Cambiasso rozgrywał bardzo dobra pierwszą część sezonu, teraz wolałbym pomilczec na temat jego gry (choc nie on jedyny obnizyl loty). Skonczy sie pewnie jednak tak, ze zgodzi sie na obniżke wynagrodzenia i pewnie podpisze nowa umowe i zostanie w Mediolanie jeszcze ze dwa lata. Samuel grał dosc dobrze i równo, jego problemem jest zdrowie i wiek - nie bedzie juz liderem formacji, najwyzej uzupenieniem. Ma opcje przedłuzenia kontraktu o rok, ale on sam wspominał ze chetnie wrociłby do Argentyny na koniec kariery, która niechybnie zbliza sie do konca. Inter juz zakontraktował Andreollego i praktycznie Campagnaro, wiec moze wnioskowac iz Wally zakonczy swoja przygode w Interem. Z Milito jest problem, ze ma poważna kontuzje i niewiadomo kiedy sie wyleczy. Jesli leczenie bedzie sie przeciagac to nikt go nie bedzie chciał, nawet jesli sam Milito bedzie przejawiał wole odejscia. W Interze placa mu całkiem nieźle, wiec raczej trudno liczyc zeby sam z siebie zrezygnował z całkiem duzej wypłaty. Mimo wszystko Principe wnosi duza wartosc dla zespołu i jak juz sie wyleczy jako wsparcie dla jakiegos młodego napastnika, Icardiego czy Longo, moze byc bardzo przydatny.
przechodzi do Milanu w roli zmiennika dla Balo, ktory bedzie odgrywal w tej druzynie znaczaca role
Ja mam inne zdanie co do roli Balo w Milanie jaka bedzie odgrywał. On ma takiego agenta, ze juz mysli o zmianie klubu i o wiekszych pieniadzach dla niego :) Warunkiem jest bardzo dobra gra. Jesli Balotelli nie będzie grał dobrze to Milan pewnie sam będzie chciał sie go pozbyc. Reasumujac, daje Balo najwyżej 2 lata w Milanie.

Zeby skonczyc temat Carew, bo pewien użytkownik sie przyczepił do Norwega. Inter sie zabezpieczył, najpierw będzie sie przez 15 dni obserwował forme Carew, a pozniej ewentualnie podpisze umowe jesli uzna ze warto.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

W kwestii Balotellego masz racje w jedym. Napewno po jego agencie mozna spodziewac sie wszystkiego.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Tak tak Babel chodzi o Mauro Icardi... Milan sobie nie pozwoli w następnym sezonie na takiego rezerwowego jak Pazzini - to już nawet Borriello wróci 12 raz na zmiennika dla Mario. Widziałem taki scenariusz gdzieś że Pazzini do Sampdorii plus kasa. A transfer Mario za grube miliony tylko to potwierdza. Kwota jaka Gallaini dopłacił do Pozzo nakazuje mu wręcz zrobić dila na nim
Zaza a nie pomyliło Ci się ze Zazą :mrgreen: grającym aktualnie w Ascoli? Bo to jest jedyny obecnie napastnik Sampy z nami łączony i to dość poważnie. Młody napastnik (rocznik '91), milanista i do tego fryzurą pasuje do naszego ataku oraz jego kontrakt wygasa w 2014 roku a on nie chce go przedłużać. Z Icardim byliśmy łączeni raz tuż przed transferem Mario. Teraz dla niego nie ma miejsca i dodatkowo mamy inne wydatki. IMHO Icardi wyląduje w Interze. Z Sampy jesteśmy też łączeni z Obiangiem, który dodatkowo napewno się podoba Allegriemu. Jestem prawie pewny, że po sezonie Pazzini odejdzie i IMHO zrobimy deal z Sampdorią, ale w naszym kierunku jak już to powędruje Zaza i/lub Obiang.
Ja mam inne zdanie co do roli Balo w Milanie jaka bedzie odgrywał. On ma takiego agenta, ze juz mysli o zmianie klubu i o wiekszych pieniadzach dla niego Warunkiem jest bardzo dobra gra. Jesli Balotelli nie będzie grał dobrze to Milan pewnie sam będzie chciał sie go pozbyc. Reasumujac, daje Balo najwyżej 2 lata w Milanie.
Z MArio jest taki problem, że będziem u trudno znaleźć kolejny klub jakkolwiek potoczy się jego kariera w Milanie. Stąd wydaje mi się, że pogra dłużej w Milanie.
To jeszcze głupszy był wybór Carewa jeśli Milito ma po sezonie odejść, bo sprowadzenie jakiegoś grajka zimą dałoby szansę ogarnia się i poznania drużyny. Dodatkowo nie trzeba byłoby myśleć o sprowadzeniu takich tuzów futbolu jak Norwego i były Laziala. Coś mi się wydaje, że jednak zostanie na kolejny sezon, bo byłby jakiś pomyślunek na temat jego zastępcy już zimą, a go nie ma
.

Ty naprawdę masz problem, żeby zrozumieć parę zdań w języku ojczystym. Inter w zimie nie szukał młodego napastnika, bo pewnie podjęli rozmowy z Sampą w celu zaklepania na lato Icardiego. Dodatkowo nie mają wróżbitę Macieja, aby przewidział im kontuzję Milito. Gdy ten dostał kontuzję to nie mieli wielkiego pola do popisu, więc woleli się zabezpieczyć Carewem niż spalić w tak trudnym momencie sezonu jakiegoś młodzika z primavery.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

oficjalna strona podała
FC Internazionale pragnie podziękować norweskiemu napastnikowi Johnowi Carew za okazaną dyspozycyjność oraz profesjonalizm. Jego aktualny stan atletyczny wymagałby jednak określonego treningu indywidualnego, który potrwałby zbyt długo i tym samym nie byłby zgodny z aktualnymi potrzebami klubu
czyli jednak Rocchi będzie naszym Factorem X w dalszej częsci sezonu
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post autor: wloski »

Brawo dobry wybór, niczego wielkiego nie oczekiwałem po nim, chyba dobrze, że wam źle nie życzyłem, chociaż niektórzy to się rozmarzyli co on to nie będzie robił :lol: .
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post autor: Maciek (interista) »

Wbrew pozorom jest to niedobra dla Interu informacja. W takim razie trzeba sie zdac na improwizacje- np Schelotto do ataku (akurat warunki fizyczne ma dobre).

Co do Icardiego to raczej zwrotu akcji nie nalezy sie spodziewac. Co prawda ostatnimi czasy kilku zawodnikow bardzo laczonych z Interem ostatecznie do nas nie trafilo, ale tym razem transfer jest prostszy w realizacji. No i liczba Argentynczykow bedzie sie zgadzala nawet przy odejsciu ktoregos z weteranow (wszystko wskazuje na ostatni sezon Waltera).

Kto bedzie budowal nowy stadion? Wcale niekoniecznie Chinczycy, ostatnio bylo glosno o spotkaniu z grupa Mabetex. Co do terminu przeprowadzki, wedlug Fassone, nie nalezy sie spodziewac stadionu przed sezonem 2017/2018.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Podobno Nagatomo Wam wypadl do konca sezonu. Padaja jak muchy...
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post autor: Maciek (interista) »

Wypada na trzy tygodnie, z tego co mi wiadomo nie jest to rownoznaczne z koncem sezonu.

Btw wszyscy tak dzielnie walcza o trzecia lokate, a tymczasem w Anglii na czwartej pozycji jest Chelsea, ktora po wymianie po sezonie Parowy na trenera moze byc ekipa poza naszym zasiegiem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Sugerowalem sie ta informacja z jednej ze stron, ale moze pierdziela glupoty.
Inter potwierdził na oficjalnej stronie internetowej, że obrońca Yūto Nagatomo nie zagra do końca sezonu.

Reprezentant Japonii doznał urazu kolana w trakcie ligowego starcia z Milanem. Początkowo wydawało się, że jest to niegroźna kontuzja, jednak dokładne badania wykazały, że to prawdopodobnie koniec sezonu dla Nagatomo.
Awatar użytkownika
lukas_k
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: lukas_k »

Super, jak się rozegrał w derbach to teraz kontuzja.... Nie mamy szczęścia w tym sezonie.
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 448

Post autor: orzeu »

Ciekawe słowa Morattiego:
Zanetti? Mimo swojego wieku wciąż ma siłę i serce do gry. Jesteśmy za tym, żeby z nami został na kolejny sezon. Milito i Cambiasso także są częścią naszego projektu i będziemy z nimi rozmawiać latem w celu przedłużenia kontraktu na naszych warunkach. Samuel na emeryturze? To bzdury. Walter jest naszą ostoją w obronie i myślę, że pokaże na co go stać po powrocie. Cassano na pewno wypełni kontrakt u nas, potem pomyślimy co dalej. Icardi będzie dużym wzmocnieniem, ale nie traktujemy go jako vice-Milito. Livaja? Sprzedaż tego gracza była naszym błędem. Carew? To miły facet, ale my potrzebujemy piłkarza na teraz, on nie gwarantował nam gry na ten moment.
Czyli Zanetti, Milito, Cambiasso, Samuel prawdopodobnie przedłużą kontrakt, a Icardi jest praktycznie nasz :)
Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post autor: Anders »

Fajnie z tym Icardim. Z tym, że Argentyńczyk raczej od razu ataku Interu nie zbawi - na pewno Icardi ma bardzo duży potencjał, ale nie ma co przesadzać w drugą stronę - Icardi połowę bramek w tym sezonie strzelił żenującej w defensywie Pescarze, choć talent jest to przedni. Mnie równie mocno ciekawi, co z Obiangiem - no właśnie, pojawiają się na jego temat jakieś bardziej konkretne spekulacje? Mówiono o Milanie, z drugiej strony jeśli z Sampą faktycznie pożegnałby się Icardi i Poli to mam wątpliwości, czy w Genui mając w pamięci niedawne wydarzenia znowu pozwolonoby na tak drastyczną przebudowę. Więc...?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”