Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: wloski »

Też jestem tego samego zdania i okrzepł, jeśli ma tak grać to jestem za jego wykupieniem. On jest nawet tak samo drewniany jak Chiellini, chociaż może trochę mniej i ma ważną cechę jak wybija to nie do przeciwnika tylko w bezpieczne miejsce, jedną rzecz bym popracował u niego NIEUSTĘPLIWOŚĆ bo czasem odwalał takie szopki jak mieliśmy z Sampą, jeśli to poprawi to mamy zajebistą alternatywę do Kielona plus opcja na leweskrzydło.

Wczoraj kolejny raz nasi gracze nie zostali wykluczeni z kolejnego spotkania oprócz Vidala, Barzagli nie wiem jak to robi, ale jest pod ciśnieniem kartek od chyba 6 kolejek i dalej nie dostał zółtka haha :D.
Dr.Football1 pisze:Vidal to box to box, wiec z reguly jest defensywnym, srodkowym, a takze ofensywnym pomocnikiem :)

A przypomne, ze swego czasu w Leverkusen grywal takze na boku obrony ;)
U nas też grał na środku ;)
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Peluso w ogóle ładnie się wyrabia. Dobra alternatywa dla Chielliniego. Jeśli będzie dalej tak grał to nie ma najmniejszego sensu inwestować w kolejnego gracza na pozycję Chielliniego. Bardziej potrzebny jest mocny zmiennik dla Asamoaha.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Dokładnie, jeśli będzie szansa, chciałbym aby został zakupiony jakiś skrzydłowy, ktoś zadatkami na Pirlo i jakiś cofnięty napastnik. Jeśli chodzi o następcę Pirlo mam zamyśle kogoś kto potrafiłby wziąć ciężar gry na siebie i potrafił zrobić coś magicznego. Mam nadzieję, że taki talent gdzieś jest... I tak pewnie nam to zajmie jeszcze sporo czasu i może się okazać, że Pirlo nie będzie i następcy też nie heh.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

A przypomne, ze swego czasu w Leverkusen grywal takze na boku obrony ;)
Tak zaczynał w Leverkusen i całkiem nieźle mu szło, ale u Juppa grał już jako DM.Od czasu do czasu również występował na środku obrony. I rozegrał świetny sezon.
Arturo ma najwięcej odbiorów ze wszystkich pomocników w czołowych ligach.
Odbiorów czy przechwytów (interceptions)? Bo jeżeli przechwytów to Vidal ma 29 a Martinez 39.

Peluso - nie wiem skąd do wyciągnęliście, ale wygląda na solidnego lewego obrońcę. Jak w Juve z kartkami w LM? Kto ma 2 i może mieć bana w ćwierćfinale?
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Przecież napisałem, że odbiorów. Średnio zalicza 5,1 na mecz. Martinez ma średnio 2,3 na mecz.
Peluso - nie wiem skąd do wyciągnęliście, ale wygląda na solidnego lewego obrońcę.
wypożyczony z Atalanty. Jak go wykupią to łącznie będzie kosztował 5 mln €. Lewy obrońca, ale również dobrze radzi sobie na pozycji Chielliniego. Jedyny szkopuł, że ma 29 lat
Jak w Juve z kartkami w LM? Kto ma 2 i może mieć bana w ćwierćfinale?
Vidal i Lichi mają 2.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2013, 11:17 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

jest taki talent, nazywa się veratti i jak wspomnieliscie 2,5mln zarabia. leonardo i ancelotti powinni kutacha na czoło dostać za rozpierdalanie serie a

spokojnie panowie z wynoszeniem pomocy starej damy na piedestał, wczoraj dali się zjeść w drugiej połowie przez rzemieślników typu inler czy behrami..
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Zagrożony jest Marchisio to wiem teraz z głowy i chyba Matri.

Wyciągnięty z Atalanty jak połowa kadry Juventusu :lol: . Conte ma tam swoich przydupasów, więc korzysta. Chociaż Padoin, teraz Peluso i Gacek z Ceseny to nawet dobre przydupasy jak na kadrę Juventusu i dają z siebie wszystko jak wchodzą. Właśnie wczoraj na skrzydło myślałem, że wejdzie Gacek, który w meczu ze Sieną chwilę po wejściu zanotował asystę do Pogby hehe.

Peluso teraz Ci wygląda na ogarniętego, ale na początku zajebał 3 spotkania pod rząd... z a to z Sampą to jego wisienka była. Od meczu z Celtickiem, który zagrał na prawdę kozacko i miał nawet asystę notuje dobre spotkania.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Przecież napisałem, że odbiorów. Średnio zalicza 5,1 na mecz. Martinez ma średnio 2,3 na mecz.
Czyli tackles, a to są wślizgi raczej a nie odbiory.

Kto normalnie gra na lewej obronie, bo rozumiem, że Peluso to opcja raczej rezerwowa? Cheillini?
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Blok obrony składa się z Chielliniego, Bonucciego i Barzagliego. A lewoskrzydłowym jest Asamoah.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Chiellini gra jako jeden z 3 środkowych obrońców. On bliżej lewej, Barzagli bliżej prawej, a pomiędzy nimi kreatywny libero Bonucci. Na lewej stronie gra Asamoah, ale on i Lichi wyjściowo grają na boku pomocy, z którego albo cofają się do obrony, albo wchodzą do ofensywnej pomocy. Jeśli JUVE się broni jest 5 obrońców, jeśli atakuje 3.
Winston Churchill
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post autor: BarcaQzYN »

tackle - to właśnie chyba odbiór ? Wślizg to sliding tackle
"I Play For The Name On The Front Of My Jersey, Not The Back"
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

BarcaQzYN, właśnie, wiem, że oba terminy funkcjonują i że tackle też jest traktowany jako odbiór, ale też jako wślizg.

Ach, zapomniałem, że Juve gra 3 w obronie. Dobry system całkiem, mam nadzieję jednak, że Guardiola nie będzie go chciał wprowadzić w Monachium tak jak to chciał zrobić w Barcelonie. Barzagli - widać jak bardzo mu potrzebna była zmiana ligi, gdzie w ataku gra się mniej dynamicznie, bo w BL chłop zginął.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: ossy »

Akarin pisze: W Bayernie również super. Chyba, jeżeli się nie mylę, to Juve dostawało wciry od Bayernu w ostatnich spotkaniach przed Calciopoli i po Calciopoli też (pamiętne 4:1). Muszę sprawdzić.
przed calciopoli
2004/05
Juve-Bayern 1-0, Bayern-Juve 0-1
2005/06
Bayern-Juve 2-1, Juve-Bayern 2-1
po calciopoli
Juve-Bayern 1-4, Bayern-Juve 0-0
Ale po calciopoli wiadomo jaka mielismy kadre i jak gralismy, ogolnie 3-1-2 dla Juve :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Wiem już, sprawdziłem rano :wink: zapomniałem tylko dopisać. Mecze z Juve zawsze pamiętam na styku i Buffona, który wyciągał wszystko co się dało. Juve zawsze miało swoich kilka szans i coś zawsze wpadło a Bayern zatrzymywał się zwykle na Buffonie.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: ossy »

W 2005 napewno nie gral Buffon :wink:
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”