AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Slim91 »

dexter12 pisze:A tymczasem w Brazylii Pato skręcił kostkę na treningu. Już nie wiem czy śmiać się z tego czy płakać :|
Serio :?: :roftl3: Wiadomo ile będzie pauzował :?:
dexter12 pisze:Bojana za Szarego bo jemu też się trochę odpoczynku przyda, zważywszy na to, że z Barcą czeka go niezły zapieprz.
Nie podoba mi się to zbytnio. Sytuacji ligowej nie mamy zbyt klarownej, a to byłoby wielkie osłabienie. Rozumiem, że nie musi grać całego meczu, ale w wyjściowym z chęcią bym go widział tym bardziej, że gramy w piątek. Może nie wiesz ponieważ pewnie nie byłeś na bieżąco z informacjami bo grzałeś dupsko w Valencii :P Szary odpoczywał już przed 1 spotkaniem z Barcą.

Mam nadzieję, że plotki okażą się prawdziwe i pozbędziemy się trochę piłkarzy w lato wymieniając ich na innych. Np. Traore, Ambro(powinien już powiedzieć dość, choć na CN mam nadzieję, że zagra) i na dzień dzisiejszy średnio widzę Noce oraz Muntariego.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2013, 23:16 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post autor: venomik »

Cóż, Milan znalazł sie w takiej sytuacji, że cholera wie: oszczędzać na ligę czy oszczędzać na Ligę Mistrzów...
Dirty mind
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 715

Post autor: mete »

Milanowi nic nie da wyeleminowanie Barcelony (oprócz renomy, która już nie mała) jezeli w przyszłym sezonie nie będziemy grać w LM. Nikt nie mówi o odpuszczaniu, ale priorytet jest jasny i jest nim 2 miejsce w Serie A.

Wloskie media są przekonane, że Max dostanie nową umowę (co mnie cieszy, bo jest świetnym fachowcem oraz świetnie wprowadza młodzież) oraz że chcemy pozyskać wysokiej klasy stopera oraz pomocnika.
exlusivle milan will sign one from ogbona,papa,mangala for cb and for sure kucka ,jorighno and most likely perin.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

mete pisze:jest nim 2 miejsce w Serie A.
Już 2 miejsce :?:
mete pisze:Milanowi nic nie da wyeleminowanie Barcelony
Da dość pokaźną gotówkę. Jeszcze jakbyśmy mięli szczęście i trafili na kogoś z pary Galata/Schalke to już w ogóle miodzio.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2013, 0:37 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Pomyliły mi się klawisze. Oczywiście priorytetem jest miejsce gwatanujące szanse na udział w przyszłorocznej edycji LM.
Da dość pokaźną gotówkę. Jeszcze jakbyśmy mięli szczęście i trafili na kogoś z pary Galata/Schalke to już w ogóle miodzio.
Samo przejście do ćwerćfinału wielkiej gotówki nie gwaratnuje. Dopiero póżniej są spore gratyfikacje finasowe. Awans do ćwierćfianłu < gra w przyszłorocznej edycji CL.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

mete pisze:Samo przejście do ćwerćfinału wielkiej gotówki nie gwaratnuje. Dopiero póżniej są spore gratyfikacje finasowe. Awans do ćwierćfianłu < gra w przyszłorocznej edycji CL.
Wedlug moich informacji za wyjscie z grupy dostaje sie 3.5 miliona euro za awans do cwiercfinalu kolejne 3.9. Polfinal to 4.9 od UEFA. Zwyciezca dostanie 10.5 a finalista 6.5. Wiec szalu nie ma chociaz jezeli to wszystko zsumowac to wychodzi dla tryumfatora kwota zblizona do 40 milionow. Mowa tutaj wylacznie o tym co zapewnia UEFA bo wiadomo ze jeszcze sporo skapnie od tv.

Generalnie jest tak jak pisze Mete. Z finansowego punktu widzenia lepiej jest odpasc teraz jezeli by to mialo kosztowac nas udzial w nastepnej edycji LM (zakladajac ze Milan zostalby wyeliminowany w cwiercfinale). Wiadomo jednak ze tak to raczej moga myslec klubowy skarbnik i dzialacze a nie kibice. Nas powinien interesowac jak nadluzszy udzial Milanu w fazie pucharowej i emocje z tym zwiazane.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 916

Post autor: Nebula RN »

dexter12 pisze:A tymczasem w Brazylii Pato skręcił kostkę na treningu. Już nie wiem czy śmiać się z tego czy płakać :|

Ale z tego co widzę, to dzisiaj nad ranem zagrał 90 minut w Copa Libertadores, więc raczej nic mu nie jest :)
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

a jak on sobie tam w ogóle radzi?
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Kilka goli dla Corinthians strzelił. Były one w meczach towarzyskich i w lidze stanowej, która jest na niskim poziomie.

Kolejne informację, że możemy się w lecie jakiegoś większego dealu spodziewać z Genoą (Kucka, Perin, Bertolacci) ---> http://www.calciomercato.com/mercato/ge ... ato-945843
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wątpię, że granie w LM nas pozbawi 3 miejsca. W SA jesteśmy na pole position w wyścigu o 3 miejsce. Nasi główni rywale też jeszcze mają rozgrywki w LE więc nie ma co panikować.
mete pisze:w lidze stanowej, która jest na niskim poziomie.
W tej właśnie lidze stanowej reklamuje się wiele piłkarzy. Te dryblingi Neymara czy Lucasa co znajdujemy na YT przeważnie z tych meczy pochodzą.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Obrazek

Przewidywany skład na dzisiaj. Jak widać nie ma oszczędzania.

A tu sytuacja kontraktowa w Milanie:
Obrazek

Z tym, że nie uwzględnia jeszcze nowych kontraktów De Sciglio oraz Nianga, których nowe umowy wejdą w życie od czerwca.
Awatar użytkownika
dexter12
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: dexter12 »

Nie wiedziałem, że Niang ma 29 lat :lol:

A tak odbiegając od tematu. Milan ma jeszcze jakieś prawa do karty Paloschiego? Jeśli tak to wie ktoś czy jest szansa, że dostanie u nas jakąś szansę czy raczej będzie z niego drugi Boriello? W sumie sieknął w tym sezonie już parę bramek, więc może warto mu dać szansę. Faraon, Balo, Paloschi, Pazzini, Niang, Sapponara młody, (prawie) włoski atak. Ładnie to wygląda :D
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Z tego co wiem to Milan ma połowę karty Paloshiego. IMHO jeżeli zostanie Pazzini a raczej zostanie to Alberto zostanie sprzedany, bo nie będzie dla niego miejsca. Zwłaszcza, że mamy jeszcze Comiego oraz Petagne. Wszystko zależy raczej od tego jak się potoczą losy Pazziniego.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Paloschi jakoś Mnie nigdy nie przekonywał choć z drugiej strony wiele razy go nie widziałem w barwach. A granie samymi młodymi może się obrócić przeciwko nam. Niech na strzela trochę goli jeszcze to będzie lepszą kartą przetargową w negocjacjach.

Mam nadzieję, że ES nie będzie musiał grać dzisiaj całego meczu.

Czemu Salamona nie ma :?:

Od dwóch tygodni ma jakieś 2 dziwne przeczucia, że Flamini strzeli gola na CN :badziewie: oraz to, że Saponoara będzie strzałem w dychę.

Ja chcę już wtorek :!:
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

ja mam dziwne przeczucie, że dzisiaj boriello strzeli bramke
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”