FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2405
- Kontakt:
Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)
Strzałem z własnej połowy?
nawet dobrze to wygląda, stwarzają wiecej sytuacji niż podstawowa 11nastka
-
stary rupieć
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 45
Rozumiem obawy o tracenie bramek z dupy, w czym jesteśmy mistrzami, ale Depor nawet nie podeszło pod naszą bramkę, tyły mamy dzisiaj zabezpieczone. Skuteczność Villi tragiczna, można było spokojnie prowadzić wyżej. Inni strzelają po trzecich piętrach. W drugiej połowie może być tylko lepiej.
Niezwykle irytujący Song, Fabregas, Adriano, Tello i Alves. Mnóstwo niedokładności, grają właściwie same nazwiska, a nie drużyna. Jak na drugi czy trzeci bieg Barcelony to i tak marnie to wygląda. Puyol ładnie na tyłach, chyba jedyna nadzieja z Milanem; choć sam Puyol w pojedynkach z wielkimi ostatnio gra baaardzo słabiutko.
- Professor Chaos
- Gwiazda

- Reputacja: 202
Pinto
Teraz czas na Milan. Przydałby się taki wynik jak dziś chociaż.
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

- grzegorzfcb
- Gwiazda

- Reputacja: 174
Wygranym tego meczu jest Alexis, przegranym Song i pewnie Tello(w kontekście rewanżu z Milanem)
Ale sprzedałbym obu(chileno i Billong)
Poza tym Alves i Puyol na duży plus
Ale sprzedałbym obu(chileno i Billong)
Poza tym Alves i Puyol na duży plus
Messi jada przy stole oddzielonym od reszty świata - Jorge Valdano
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Historia to relacja, większością kłamliwa, ze zdarzeń, większością nieistotnych, zdawana nam przez historyków, większością durniów - Vysogota z Corvo
Niesamowite - Song był beznadziejny nawet z tak słabym rywalem jak Deportivo dzisiaj
Drużyna nie ma z niego żadnego pożytku.
Celność niby 95%, ale trudność tych zagrać w skali 1-10 nie przekracza 2. Zwykle wybiera najbliższego piłkarza przed nim i to jest koniec jego kreatywności w środku pola. Te 5% niecelnych podań to potencjalne groźne kontry, bo Song jak już spieprzy podanie to konkretnie. Beznadziejnie się też ustawia po własnych podaniach - wbiega gdzieś za rywali i nie ma możliwości odegrania mu piłki.
Występ Alexisa na +, ale jak wszyscy widzieli dyspozycja drużyny z El Riazor pozostawia wiele do życzenia więc nie ma co się nadzwyczaj podniecać. Dobrze, że obyło się bez kontuzji i można w spokoju przygotowywać się do meczu sezonu.
Celność niby 95%, ale trudność tych zagrać w skali 1-10 nie przekracza 2. Zwykle wybiera najbliższego piłkarza przed nim i to jest koniec jego kreatywności w środku pola. Te 5% niecelnych podań to potencjalne groźne kontry, bo Song jak już spieprzy podanie to konkretnie. Beznadziejnie się też ustawia po własnych podaniach - wbiega gdzieś za rywali i nie ma możliwości odegrania mu piłki.
Występ Alexisa na +, ale jak wszyscy widzieli dyspozycja drużyny z El Riazor pozostawia wiele do życzenia więc nie ma co się nadzwyczaj podniecać. Dobrze, że obyło się bez kontuzji i można w spokoju przygotowywać się do meczu sezonu.
- Bienias
- Vamos Blaugrana
- Reputacja: 677
MeToYou dla mnie to nie nowosc. Juz na samym poczatku po kilku wystepach Songa okreslilem jego styl. Kazdy jego mecz potwierdza moja teze. Tito wydal 20 baniek w bloto i to juz wiemy. Dzieci Wengera nie przynosza szczescia nam szczescia 
Nie wiem czy ktos zauwazyl ale od zejscia Villi gralismy kupe w ataku klepiac bez sensu. Thiago fajnie gral i jego zejscie tylko pogorszylo obraz gry. Trzeba stwierdzic ze tylko cud da nam awans z Milanem. Kryzys? Ma sie dobrze niczym Tusk w Polsce.
Nie wiem czy ktos zauwazyl ale od zejscia Villi gralismy kupe w ataku klepiac bez sensu. Thiago fajnie gral i jego zejscie tylko pogorszylo obraz gry. Trzeba stwierdzic ze tylko cud da nam awans z Milanem. Kryzys? Ma sie dobrze niczym Tusk w Polsce.
tata tatą, mama mamą, rozróżniajmy
dwie ciekawostki statystyczne z wczorajszego meczu:
- pinto stal sie najstarszym pilkarzem w historii barcelony, jaki zagral w meczu ligowym, 37 lat i 121 dni. wczesniejszy rekord nalezal do alexanco
- messi strzelil gola w 17 kolejce ligowej z rzedu. jest to nie tylko rekord ligi hiszpanskiej, ale ponoc w zadnej z pierwszych lig na calym swiecie nikt nigdy nie mial takiej serii
- pinto stal sie najstarszym pilkarzem w historii barcelony, jaki zagral w meczu ligowym, 37 lat i 121 dni. wczesniejszy rekord nalezal do alexanco
- messi strzelil gola w 17 kolejce ligowej z rzedu. jest to nie tylko rekord ligi hiszpanskiej, ale ponoc w zadnej z pierwszych lig na calym swiecie nikt nigdy nie mial takiej serii
W ostatnich spotkaniach Song grał dobrze, myślałem, że zaczyna kumać o co chodzi, ale we wczorajszym meczu był rzeczywiście bardzo słaby (może koncentracja?).Bienias pisze: Kazdy jego mecz potwierdza moja teze.
No taa, taa... Taa.Bienias pisze:Juz na samym poczatku po kilku wystepach Songa okreslilem jego styl.
Oj tam, oj tam. Guardiola w błoto wywalił ile? Cztery razy tyle? Bo po 50 milionach straciłem rachubę.Bienias pisze: Tito wydal 20 baniek w bloto i to juz wiemy.
Songa bym zostawił na przyszły sezon. Rozkręci się. Dodatkowo jak Vilanova nie będzie hamował jego potencjału będzie z niego pożytek.
- DREWNIANY SRACZ
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
Mogł, Chitalu.moody90 pisze:d
Gdyby ktos 15 lat temu powiedzial mi ze znajdzie sie pilkarz ktory w 17 kolejnych meczach ligowych na poziomie pilki zawodowej strzeli w kazdym z tych meczow gola to bym pomyslal ze osobnik ten spozywal radziecki spirytus przemysłowy. To wynik niemozliwy do osiagniecia w juniorach, a co mowic o seniorach w jednej z abolutnie najsilniejszych lig swiata.
O co chodzi z tym Neymarem za 92 mln euro? Sky Italia to dość wiarygodne źródło (kilka dni przed innymi podali o Guardioli w Bayernie).
Transfery Zlatana i tego Ukraińca (Czygrynski, czy jak mu tam) chyba czegoś Barce nauczyły. Nie wydaje mi się, by za Neymara tyle dali. Może PSG, które lekką ręką za mniej medialnych po 40 dawało. 92 to chyba Ronaldo kosztował Real, gdzie Neymarowi do niego ... ja wiem, ze każdy przypadek jest inny, ale już bez przesady.
Jakby Santos się mocno targował to zawsze mogą na Reusa się rzucić, za 1/3 tej kwoty, albo jeszcze mniej.
Jakby Santos się mocno targował to zawsze mogą na Reusa się rzucić, za 1/3 tej kwoty, albo jeszcze mniej.
- Akarin
- Bundesliga ToNi Liga
- Reputacja: 45
Ostatnio wymyślili, że Neymar może pójść do Bayernu i rada nadzorcza zgodziła się wydać na niego 100 mln 
Chodzi o to (przynajmniej w przypadku niby transferu do Bayernu), że trzeba by było zapłacić Barcelonie odszkodowanie w wysokości 40 mln, bo podobno Neymar z nimi podpisał już jakąś wstępną umowę, jak i za sam transfer około 60 mln i to razem by dawało 100 mln.
Trzeba mieć niezłą wyobraźnię, żeby coś takiego wymyślić.
Chodzi o to (przynajmniej w przypadku niby transferu do Bayernu), że trzeba by było zapłacić Barcelonie odszkodowanie w wysokości 40 mln, bo podobno Neymar z nimi podpisał już jakąś wstępną umowę, jak i za sam transfer około 60 mln i to razem by dawało 100 mln.
Trzeba mieć niezłą wyobraźnię, żeby coś takiego wymyślić.
Luca Toni \o/
Tam chyba chodzi o 92M reali brazylijskich. To jest coś koło 36mln Euro 
Mentor 'Zagra R.E.M.I.X + Dj Deco'