AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Zaza »

Nie potrzebna polemika, Nasi posrali się po 5 minucie i niestety dalszy przebieg meczu był do przewidzenia. To było najgorsze zaczęcie tego meczu - sporo Barcelona w 5 minucie ma już 1 bramkę straty i 85 minut gdy na Camp Nou przed sobą to hola hola, trzeba oddać cesarzowi co cesarskie...

Szkoda, przede wszystkim tego że tak się ułożył mecz i tego że ewidentnie się potem bali. Mało pewności, wizji gry, ryzyko na alibi. Nic tylko pogratulować Dumie Katalonii wyjścia z 0:2 i życzyć zwycięstwa w finale !

Oby ten mecz nie miał tylko innych minusów, ciul z awansem, już po losowaniu było wiadomo że Barcelona musi a Milan może, nie dosyt pozostał tym większy że do przerwy było 2:0 ale to nic przy ewentualnym braku możliwości gry w LM za rok !

Powiedziałem skoro Milan w trakcie sezonu wydaje 20 baniek euro na Balo który nie może grać w LM to chyba wszystko jest jasne... Myślę że mimo niedosytu to nawet Galliani teraz modli się o czerwono-czarny dym nad San Siro ! :twisted:
Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1511
Kibicuję: FC Barcelona

Post autor: Keres »

DREWNIANY SRACZ
to zdjęcie Mirka jest prawdziwe, wczoraj oglądałem powtórkę z tak wyznaczoną linią spalonego, niestety powtórki już nie ma. A co do karnego na Pedro z 11 min to wg mnie był, chociaż nie widziałem dokładnego repleya :P I jeśli to jest argumentem to komentator angielski również powiedział, że karny się należy :lol:
Wygląda to tak, jakby Abate pchnął ręką Pedro.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Kiedy oglądam Barcelonę, widzę sztukę." - Arsene Wenger.

Hard work beats talent, but when talent works hard it’s game over. That’s Messi.
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post autor: Emerald »

No ja też nie czaję tego co tu się wyprawia.

Ale czy to nie jest przypadkiem dowód na to, że są na tym forum ludzie, którzy zawsze i wszędzie doszukają się ustawiania przez sędziego meczu pod Barcelonę?

Dobrze, że żaden z nich nie ogląda PD, bo by się okazało, że Barca od jakichś 8 lat nie wygrała meczu czysto.
I to takie akcje po meczu bez kontrowersji... nie bez błędów, bo takich meczów nie ma.
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Obrazek
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

A może po prostu sędzia wiedział, ze bordowo-granatowe często pada :?:

Potrzeba lepszą powtórkę zobaczyć.

Kibel, chyba nie mówisz o ręce Zapaty z pierwszego meczu :?:

e:Skończmy temat najlepiej.

e2:Jeszcze jedno mnie ciekawi co do wypowiedzi Abate. Powiedział, że Sanino przejął Palermo i twierdzi, że jego drużyna będzie bronić się w 11. Nie znam gościa. Więc nie wiem jakie metody stosuje.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2013, 21:42 przez Slim91, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Też najlepiej skończyć ten temat bo raz, że nie jest to temat o Barcelonie czego Emerald może nie zauwazył, a dwa to w niedziele trzeba sprawić aby Palermo padło na kolana.
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

EnJoy's pisze:Też najlepiej skończyć ten temat bo raz, że nie jest to temat o Barcelonie czego Emerald może nie zauwazył, a dwa to w niedziele trzeba sprawić aby Palermo padło na kolana.
Odniosłem się do dyskusji, która się tu toczy. Nie wiedziałem, że trzeba pytać o autoryzację...
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Obrazek
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wcale nie trzeba, ale to czy od ośmiu lat czy od stu Barcelona wygrywa w PD to mógłbym przeczytać w temacie Barcelony a nie tutaj.

A już tak strice ode mnie to ja generalnie lubię oglądać grę Barcelony, ale jak czytam debile posty fanów tego zespołu na tym forum to nie mogę czasem i brzydzi mi się wszystko co katalońskie.Takiego wylewu głupoty nie spotykam nigdzie indziej wśród fanów na forum.
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Cóż. Nie wiem, czy piszesz o mnie czy nie i nie wydaje mi się, żebym musiał wiedzieć.
Prawdą jest, że każdemu klubowi jacyś irytujący ludzie kibicują. Ale mnie najbardziej irytuje właśnie to, że choćby nie wiem co to zawsze znajdą się tacy, którzy będą doszukiwać się pomocy sędziego dla Barcelony. Rozumiem po meczach z kontrowersyjnymi decyzjami, wtedy można dyskutować czy nawet się pokłócić jak emocje wezmą górę. Ale po wczorajszym spotkaniu?

No kurcze po co to znowu wywlekać skoro nie ma nic do rzeczy w kontekście ostatniego meczu? Zwłaszcza, jeśli przypomnimy sobie, że jednak Milan i Barca pozostają w dobrych stosunkach, mimo kilku nazwijmy to "zgrzytów" :)
Pojawiam sie i znikam
taka rola magika

Visca el BARCA!
Obrazek
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post autor: mete »

Kilka informacji z Włoch:

Po pierwsze znów szuka się potencjalnych następców Allegriego. Media wymieniają Montellę, Pippo i Seedorfa, który zadeklarował chęć prowadzenia Milanu. Mam nadzieję, że Allegri zostanie, bo żaden z tych kandydatów nie jest w tej chwili lepszy od niego. Max idealnie pasuje na trenera dla młodzieży i przy dobrych wzmocnieniach powinno być za rok lepiej. Drużyna skazywana na pożarcie w tym roku rozwinęła się, znalazła swój styl, niektórzy gracze niesamowicie się rozwinęli. Imho trzeba dać kolejny rok naszemu trenerowi.

Jak wiadomo głównym celem na przyszły rok ma być obrońca środkowy. Dzisiaj Sky Sport podaje, że jesteśmy blisko porozumienia z Vasco w sprawie Dede. Kwota ma wynieść około 7.5 mln euro. Dlaczego tak mało? Vasco jest spłukane, Dede chce odejść i od dłuższego czasu nie dostaje swojej pensji. W zimie Vasco dogadało jego transfer do Corinthians za 8 baniek, ale gracz chce do Europy i nie zgodził się na ten transfer. Dede to w tej chwili najlepszy obrońca w Kraju Kawy, zbierający znacznie lepsze noty za swoje występy niż w swoim czasie Silva. Wysoki, silny oraz szybki.

W pomocy pewniakiem jest do przyjścia Kucka oraz planuje się zakup jeszcze jednego pomocnika z tym, że tym razem bardziej kreatywnego(w zimie mieliśmy dogadanego Quintero, ale nie starczyło czasu na dokonanie transakcji tak jak w przypadku transferu Poliego do Juve). Prawdopodobnie Jorginho jest już nasz, ale tu raczej nie mowa o nim, bo on ma jeszcze rok zostać w Veronie jeżeli ta awansuje do Serie A a jest bliska tego lub zostanie wypożyczony do Genoi.

Torino bardzo chce na przyszły sezon Fosattiego oraz Comiego i porozumienie ponoć jest bliskie. Stąd media lada moment powinni znów łączyć nas z Ogbonną. Na rozsądnych warunkiem jeżeli udałoby się nam go sprowadzić to para Dede-Ogbonna(imho bardzo fajna perspektywiczna para mocno się uzupełniająca) oraz na rezerwie Salamon-Zapata wygląda bardzo dobrze (uważam, że Mexes odejdzie, bo za dużo zarabia). Moim zdaniem raczej mało prawdopodobne jest przyjście zarówno Dede i Ogbonny (chyba, że Galliani ubierze złoty krawat i zdziała cuda), ale jestem przekonany, że jeden z nich przybędzie na pewno. Jeżeli nie obaj to drugim środkowym obrońcą będzie jakiś młody, niedrogi talent na tą pozycję i tu media łączą nas z Vergharą(Kolumbia rocznik '94), Lichnovsky(Chile '94) oraz obrońca Cagliari Del Fabbro rocznik '95.

Nowych kontraktów raczej napewno nie dostaną Bonera oraz Yepes. Co jest normalne, bo zmniejszamy liczebność kadry a ich miejsce zajmie Zaccardo. Niewiadomo jak z Abbiatim, Ambrosinim i Flaminim jeszcze. IMHO Faszysta zostanie na pewno. Reszta zależy od ruchów transferowych. Robinho jeżeli nie zgodzi się na nowy kontrakt to raczej odejdzie. Nocerino pewnie też zostanie sprzedany. Klub natomiast zaoferuje raczej napewno nowe kontrakty Abate i Boatengowi, ktorych obecne umowy wygasają w 2014 roku.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Saponara dzisiaj zaliczył kolejną asystę w barwach Empoli. Grał jako ofensywny pomocnik.

Braida po raz kolejny oglądał w tym sezonie Schalke. Na tapecie ponoć są Matip i Draxler. Obaj mało prawdopodobni, bo są młodzi i niesamowicie utalentowani a dodatkowo Schalke na brak kasy nie narzeka. Z drugiej strony Galliani niedawno powiedział, że jesteśmy w stanie zrobić kolejny deal a'la Balotelli, ale i tak nie wierzę w transfer Juliana, ale chłopak jest genialny.

Lista powołanych na jutrzejszy mecz:
Abbiati, Amelia, Gabriel, Abate, Antonini, Bonera, De Sciglio, Mexes, Yepes, Zaccardo, Zapata, Ambrosini, Boateng, Flamini, Montolivo, Muntari, Nocerino, Traorè, Balotelli, Bojan, El Shaarawy, Niang, Robinho.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Co z Salamonem, kontuzja ?

Draxler z meczu na mecz jest coraz lepszy, ogląda się go świetnie.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Spodziewał się ktoś takiej gry Balotelliego od razu po przyjściu? Kadra i Milan niesamowicie zyskali na jego powrocie do Włoch.

W tamtym tygodniu Saponara dwie kolejne asysty - jedna w karze druga w Empoli.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Bramki strzela, ale nie ciągnie zespołu tak jak ES w pierwszej części sezonu. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie nic się u niego nie zmieni.

Plotki o Vidicu. Jak dla Mnie nie ma szans, a po drugie nie opłaca się. Nie dość, ze kwota nie mała - 10 mln funtów to pensja pewnie też ok 5 mln euro. Mam nadzieję, że Milan ściągnie Dede. Myślę, że byłoby to bardzo dobre posunięcie.

Saponara - niesamowicie liczę na tego chłopaka. Mam nadzieję, że będzie częściej grał niż ES w pierwszym sezonie.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Balotelli w tym momencie ciągnie zespół tak samo jak w tamtym okresie Faraon. Oprócz bramek jego gra zaczyna być coraz lepsza. Widać, że kondycja się poprawia.

W ruch Vidica nie wierzę. Na obronę przyjdzie ktoś znacznie młodszy.

Coraz bliższy jest transfer Zazy (18 bramek w Ascoli) i media podają, że w lecie chcemy pozyskać dwóch środkowych obronców. W tej chwili mówi się o Dede-Mangala, jeszcze niedawno o Dede-Ogbonna a za niedługo na pewno się zmieni konfiguracja. Najlepsze jest to, że wszystko wskazuje na to, że obrona zostanie wreszcie wzmocniona. Dodatkowo jeżeli Villarreal spusci z ceny to może zostanie wykupiony Zapata.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”