AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: rekinho »

Balotelli w tym momencie ciągnie zespół tak samo jak w tamtym okresie Faraon
nie zgodzę się - es dużo dawał w odbiorze, przeprowadzał rajdy, podawał, rozciagał grę itp, balotelli tylko strzela
Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post autor: Snipp_ »

Jak ma wyglądać pomoc Milanu w przyszłym sezonie? Atak Faraon - Balo - Niang, a za nimi? Saponara jest przymierzany do pierwszego składu?
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post autor: mete »

nie zgodzę się - es dużo dawał w odbiorze, przeprowadzał rajdy, podawał, rozciagał grę itp, balotelli tylko strzela
Balotelli jest od strzelania bramek. A ostatnio coraz bardziej pomaga drużynie.

Jak ma wyglądać pomoc Milanu w przyszłym sezonie? Atak Faraon - Balo - Niang, a za nimi? Saponara jest przymierzany do pierwszego składu?

Trudno powiedzieć, bo jedynym pewniakiem jest w tej chwili Montolivo. Wiele się mówi o przyjściu Jorginho i Saponara też raczej będzie traktowany jako pomocnik. Wielce prawdopodobne są też wzmocnienia w tej formacji (Nainggolan, Obiang, Quintero przymierzani są).
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1294

Post autor: gilardino11 »

Obaj zawodnicy prezentują inny styl i ciężko ich porównać natomiast można śmiało twierdzić że tak jak jesienią ciągnął zespół Faraon tak teraz ciągnie ten wózek Balo. Nie wiem czy ktoś z Milanistów spodziewał się takiego startu Mario ale chłopak ma niesamowitą serię i jestem ciekaw czy miał już taki okres w karierze żeby strzelał tyle bramek w Milanie i Reprezentacji. We Włoszech wszyscy chwalą Mario i dostrzegają że na boisku trochę się ogarnął a w życiu prywatnym to już może nawet zaliczać kolejne więzienia :lol:
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Trochę podobna sytuacja jak w Newcastle w zeszłym sezonie i forma Cisse i Demby Ba :)
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Dzisiaj został zaprezentowany pomysł "Electronic Touchplayers". Kilka zdań od Gallianiego na ich temat:
Galliani: "The sale of the new electronic cards, Touchplayers, will start in the next few days."
Galliani: "Milan is the first club to make these electronic Touchplayers cards, thanks to our collaboration with Giochi Preziosi."
Galliani: "The electronic Touchplayers cards will allow you to see all the stats, goals and more about all the Milan players."
Galliani: "All the people that will come to San Siro for #MilanNapoli will get one of the Touchplayers cards for free."
Galliani: "A few years ago, it was totally unthinkable that the players would post on Twitter. The world has changed a lot in this aspect."
Galliani: "Milan recently bought all the films from Rai showing the all the Milan matches since the '50's so people will be able to watch Milan's history via the Touchplayers cards."
Galliani: "The new Touchplayers cards will be updated once a week with new content like for example photos, videos and more."
Galliani: "Barça are also planning to make their own Touchplayers cards. Milan are proud to be the first club to do it."
Galliani: "You can download the Touchplayers app on your tablet or smartphone, and then you will be able to see videos, stats and more."
Galliani: "There will be 7 special Touchplayers cards with these players: Ambro, Balotelli, Boa, De Sciglio, El Shaarawy, Montolivo, Niang."
sport-connection
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0
Kontakt:

Post autor: sport-connection »

mete pisze:
Balotelli jest od strzelania bramek. A ostatnio coraz bardziej pomaga drużynie.

Trudno powiedzieć, bo jedynym pewniakiem jest w tej chwili Montolivo. Wiele się mówi o przyjściu Jorginho i Saponara też raczej będzie traktowany jako pomocnik. Wielce prawdopodobne są też wzmocnienia w tej formacji (Nainggolan, Obiang, Quintero przymierzani są).
Byłem kilkanaście dni temu na meczu Milan - Palermo. Balotelli jest tam bardzo lubiany. Każda jego akcja wzbudzała aplauz kibiców. I nie dzieje się tak bez powodu - z przyjemnością ogląda się grę Mario. Strzelił dwa gole. Robi w Milanie dobrą robotę.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Forma i skuteczność (może bardziej systematyczność) to chyba wow także dla niego samego. Faktycznie chyba nikt nie wierzył w to z samym Gallianim i Allgerim na czele że Mario będzie kąsał w Milanie i Azzurich aż miło. Warto zauważyć to co ktoś tu już wspomniał że On naprawdę robi kawał dobrej roboty dla drużyny. Pazzini nie jest w ostatnim czasie nie był gorszy i naprawdę z chęcią zobaczył bym atak Balo - Pazzini w jakimś 4-3-1-2.

Saponara ? wątpię by od razu zaczął kąsać na pierwszą "11", zwłaszcza że na 99% od przyszłego sezonu pomoc przy 4-3-3 będzie wyglądała cofnięty De Jong i minimalnie przed nimi Rysiek i Boa i to chyba najlepsze co Milan teraz ma w tej formacji, bo tak jak lubię Muntariego czy nabrałem (przez jego zaangażowanie) zrozumienie do Flaminiego to myślę że to uzupełnienia. W mojej ocenie w przypadku klepnięcie Saponara możliwy jest transfer do Napoli Nocelino. I jestem na tak. Wtedy też potoczą się inne ruchy w tej formacji. Hernanes, Jorginho czy nawet transfery z topowych klubów piłkarzy którzy nie dali rady. Doskonale wiemy że Galliani lubi takie ruchy. Oby tylko nie powrócił temat Kaka'... Inna sprawa że Saponara to może być jedyny transfer w pomoc bo Milan Allegri i Galliani musza mądrze rozwiązać temat defensywy, a dzisiejsza wypowiedź odnoście "końca kominów płacowych" karze inaczej patrzeć np. na Mexesa...

Swoja drogą jak Urby sobie radzi w Premiership ? ktoś ma wgląd w jego poczynania w Fulham ? Jego bym chciał zobaczyć z powrotem na Giusseppe Meazza...

Lata chwila Chievo na ich terenie, La Gazzetta typuje pomoc Flaimini - Rysiek - Muntari, co ciekawe w defensywie stawia na duet Bonera :roll: Mexes, wiadomo Zapata grał w kadrze ale chyba wolał bym duet Yepes - Mexes. Z przodu dziennikarze stawiają na trio Niang - Balo - Faraon. Choć ja osobiście się nie zdziwię gdy zagra za w pomocy wypoczęty Ambrosini, może nawet Boa, a z przodu jakoś Allegri zamiesza, Bojan ? może wreszcie Robinho odkurzą.

Na debiut Bartka chyba nie ma co liczyć, choć to wcale nie musi być zły moment. Po takiej przerwie na reprezentacje wszystko co można psica o meczu to że gramy - teraz gdy trzeba skupić sie na serie A Allegri ma max komfort kadrowy. I tylko trafność decyzji się będzie liczyć. Inna sprawa że Glik zatrzyma Cavaniego, Napoli gubi kupkty i jest ciekawie. Na szpicy Chievo kąsa nasz Paloschi, a jeszcze w defensywie gra Acebi. Co ciekawe La Gazzetta typuje Chievo od początku w defensywie na ostro i 5-3-2 od pierwszej minuty. Jak to było w piosence "Gramy jak Chevo Werona, bo dobrze wiemy że każdego da się pokonać" oby nie Milan w tej kolejce! :smoke: Ostatnie kolejki był idealne dla Milanu, Rossonero na plus, reszta sama się wybiła, w tej kolejce może być podobnie, ale nie ma co patrzeć na kogoś bo inne wyniki liczą się przy ograniu Chievo!
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Zaza pisze:Swoja drogą jak Urby sobie radzi w Premiership ? ktoś ma wgląd w jego poczynania w Fulham ? Jego bym chciał zobaczyć z powrotem na Giusseppe Meazza...
Grzeje ławę. 5 razy wchodził z ławki, ani razu w wyjściowym. Reszta spotkań w roli obserwatora.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Emanuelson raczej nie ma u nas przyszłości. Osobiście liczyłem, że pogra dobrze w Anglii i zarobimy trochę grosza a tak pewnie oddamy go za grosze. Chyba, że się potwierdzą plotki o oddaniu go do PSV w ramach rekompensaty za Strootmana, ale ani nie wierzę w przyjście Kevina do nas ani nie wydaje mi się, że Urby będzie chciał iść do PSV.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post autor: Zaza »

Dziękuję Sickstick za statystyki, niestety liczyłem na więcej w jego wykonaniu. Szkoda go jakoś tak. Mógł już lepiej Fulham zamienić na jakąś Genue i raz że był pod nosem a dwa że by grał pewnie więcej.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Na razie się zapowiada niezła kolejka dla Milanu. Inter i Viola przegrały, czyli moim zdaniem nasi najtrudniejsi rywale do walki o LM. Trzeba dziś koniecznie wygrać, aby zwiększyć przewagę.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post autor: wloski »

Zwycięstwo Milanu i porażka Napoli (no może remis) i będę zadowolony. Nie ma co denerwować Milan przed spotkaniem na Juventus Stadium :) niech spokojnie zbierają punkty.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Dzisiaj już można de facto klepnąć prawo de eliminacji do LM. Liczę na chłopaków. Rok temu szło ciężko zobaczymy jak dziś. Coś czytałem, że Balo ma patent na Chievo.

Martwi Bonera w składzie. Pomoc - jak zwykle. No i zobaczymy co Robinho pokaże. Ciekaw jestem jego występu.

Krótka wzmianka o Emanuelsonie. Od razu jak przechodził do Fulham wiedziałem, że dla niego to za wysokie progi, aby regularnie grać. Fulham go ściągnęło jako uzupełnienie składu. Wg Mnie powinien powędrować do Genoi. Szansa na grę co tydzień i do tego układy z nimi w lato mogłyby być nieco łatwiejsze.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Co za murawa....
Krótka wzmianka o Emanuelsonie. Od razu jak przechodził do Fulham wiedziałem, że dla niego to za wysokie progi, aby regularnie grać. Fulham go ściągnęło jako uzupełnienie składu. Wg Mnie powinien powędrować do Genoi. Szansa na grę co tydzień i do tego układy z nimi w lato mogłyby być nieco łatwiejsze.
Pensja jest problemem. Dla Genoi Emmanuelson byłby pewnie najlepiej zarabiającym graczem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”