Inter Mediolan (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%

Liczba głosów: 15

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Sero »

Coco inaczej byś mówił gdybyśmy to my byli na miejscu Tottenhamu i awansowali po golu w dogrywce na wyjeździe. Po prostu takie są zasady, nasi o tym wiedzieli i trzeba się dostosować. Nie udało sie trudno. W przyszłości daję sobie ręke uciąć że ta zasada będzie po naszej stronie :)
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

inaczej nie inaczej, karygodna jest ta zasada, to lepiej już grać złotego gola niż taką dogrywkę ... to moja subiektywna opinia, ale czemu zespoły nie mają równych szans w dogrywce ? przykładowo jedna strzela 2 bramki a druga wbija w 120 minucie na 2-1 i po ptokach, srać na taką zasadę.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post autor: rekinho »

szacunek za walkę do końca, FANTASTYCZNY mecz

zanetti jest zrobiony z innego tworzywa niż reszta ludzi, MUTANT
Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 234

Post autor: MaUser_FCI »

Nie oglądałem całości, ale to nic - godne pożegnanie. Tyle, że Milan pożegnał się dosyć mniej godnie z LM, a jednak więcej na tym zarobił. Mniejsza.

Widać, zespół umie grać i obić (abstrahująć od nastawienia rywala) jedną z lepszych drużyn BPL. To taki mały, bo jednak bez awansu sygnał, że ta drużyna może wygrywać z włoskimi ekipami w miejscach 10>, jednak to nic wiążącego bo Inter jest zdolny wygrać 3:0 z Juve za 2 tygodnie, a przegrać jeden z następnych meczów z ogórkiem 3:0 u siebie.

Cierpię :roll:
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Świetna walka do końca Interu, wielka szkoda, że nie dali rady. Walczyliście jak lwy i pełen szacunek bo odrobić taką stratę nie może przejść bez echa. Tak czy inaczej pokonać Tottenham 4:1 mówi samo za siebie, Premiership w tym sezonie kuleje i cieszę się, że pokazaliśmy póki co w niewielkim %, że Serie A nie jest słabą ligą! W Europie wszyscy jesteśmy jednością!!!
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post autor: venomik »

Coco - rozumiem, że "każdy powinien mieć równe szanse" oznacza, że drużyna grająca na własnym boisku w dogrywce musi strzelić tyle samo co rywal? Jak dla mnie to za nic sprawiedliwym nie jest, bo na własnym terenie gra się zdecydowanie łatwiej.
Tak naprawdę wybierano pomiędzy premiowaniem gospodarzy (w dogrywce nie ma bramek dom/wyjazd) i gosci (w dogrywce wyjazdowe bramki liczą się podwójnie). Zważywszy na to, że gospodarze rewanżu już są premiowani (praktycznie każdy woli grać rewanż na własnym terenie) zdecydowano się na pozostawienie zasady bramek wyjazdowych. Jak dla mnie słusznie - nie może być tak, by obie istotne kwestie podczas dogrywki premiowały jedną ekipę.
Dirty mind
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

venomiq
ja po prostu uważam, iż przy 1-1 w dogrywce powinny być karne bo ta dogrywka niczego nie zmienia tak na dobrą sprawę. Uważam że bramki dom/wyjazd powinny być liczone w regulaminowym czasie, a dogrywka powinna pokazać kto zasługuje na awans, myślę że przy 1-1 karne to najwłaściwsza droga.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post autor: Maciek (interista) »

Podobno jest porozumienie z Sanchezem, trwaja jeszcze rozmowy z Barcelona (tematem rozmow ma byc poza Chilijczykiem rowniez Song i Montoya). Inter bardzo mocno zabiegal o Alexisa jeszcze przed jego transferem do Hiszpanii.
Jest szansa, ze mercato zostanie zakonczone przed jego faktycznym rozpoczeciem. Na ten moment pewne/prawie pewne sa transfery Lexalta, Botty, Campagnaro, Andreolliego, Icardiego.

Ten mecz rewanzowy z Tottenhamem tylko pokazuje, ze druzyna ma znacznie wieksze mozliwosci niz pokazuje to przez ostatnie miesiace (od zwyciestwa w Turynie).
Ostatnio zmieniony 16 mar 2013, 0:49 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: rzeznik »

coco pisze:venomiq
ja po prostu uważam, iż przy 1-1 w dogrywce powinny być karne bo ta dogrywka niczego nie zmienia tak na dobrą sprawę. Uważam że bramki dom/wyjazd powinny być liczone w regulaminowym czasie, a dogrywka powinna pokazać kto zasługuje na awans, myślę że przy 1-1 karne to najwłaściwsza droga.
To grajmy dogrywkę na neutralnym terenie, wtedy będzie sprawiedliwie. Teraz jedna drużyna gra u siebie, a drugiej wystarczy bramkowy remis w dogrywce, coś za coś.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

Christian Benteke dreams of Inter: is the certainty expressed by the player’s manager Eris Kismet, who, as reported by the Voetbalkrant portal, revealed that he had talks with Aston Villa about the Nerazzurri: “Yes, I heard. I don’t know if the Nerazzurri have heard from Aston Villa, I certainly know that Christian dreams of playing in the Milanese club.”
No i taki napastnik to ja rozumiem. Troszeczke ubozsza wersja Falcao, ale mysle, ze 20+ bramek w Serie A to bylaby dla niego pestka.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2428

Post autor: League »

Dr.Football1 pisze: No i taki napastnik to ja rozumiem. Troszeczke ubozsza wersja Falcao, ale mysle, ze 20+ bramek w Serie A to bylaby dla niego pestka.
Przez ile sezonów?

Benteke dobry gość ale w serie a by strzelić 20 goli trzeba być kozakiem, Belg dopiero 1 sezon gra w poważnej piłce Milito dla mnie to lepszy kocur.Jak wyzdrowieje powinien mieć 1 skład
:ozob:
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post autor: mete »

Zamiast trollować jak to masz w zwyczaju przyjrzyj się temu graczowi jak gra, jaki ma potencjał i ile do tej pory strzelił bramek w debiutanckim sezonie grając w znacznie silniejszej lidze i drużynie, która lekko mówiąc jest pod formą w tym sezonie.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Benteke jest silny, wysoki, w miarę szybki, świetny w powietrzu. Jak na swoją budowę jest wręcz znakomity technicznie, dysponuje dobrym strzałem z dystansu i niezłym podaniem. Materiał na lepszą wersję Drogby, bowiem pracuje na całej szerokości boiska, czego Didier nie robił. Póki co jest kulą u nogi jest regularne marnowanie stuprocentowych sytuacji, ale przy łatwości z jaką do nich dochodzi i tak prawie zawsze coś ustrzeli. Jeśli zacznie być skuteczniejszy, nawet 30 goli na sezon może być dla niego drobnostką. Jeden z tych graczy, którego zachciałem mieć w 'swoim' klubie po obejrzeniu zaledwie kilku spotkań.

W ogóle odnoszę wrażenie, że personalnie reprezentacja Belgii powinna bić na głową Francuzów, Anglików i może nawet Włochów. W każdej formacji mają graczy z najwyższej, światowej półki.
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post autor: (L)oczkerson »

Bardzo lubię Belgów, jestem od dłuższego czasu zafascynowany potencjałem ich kadry, ale z porównaniem do Włochów to pojechałeś. Większy potencjał niż Anglicy? Jasne, ale nie Włosi.
"Mało jest zalet, których by Polacy nie mieli, i mało błędów, których udałoby im się uniknąć"
Winston Churchill
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Benteke to fajny chlopak, chciałbym widziec go w Interze, ale realnie to zostanie w Anglii bo: lepsza liga, lepsze zespoly i pewnie te beda w niego celowały, wieksze pieniadze. Agent tylko podbija bebenek.

W ostatnim czasie Inter dogadał sie z Benteke, Sanchezem, Dzeko, Robbenem, Di Maria i pewnie z kims jeszcze kogo pominalem. Wniosek mediow słuszny: Inter bedzie chcial pozykac za wieksze pieniedza jakiegos lidera ofensywy, ale to raczej ruchy pokroju Campagnaro, Andreollego, Icardiego czy Botty wpisuja sie lepiej w dotychczasowa polityke Interu. Owszem jakas gwiazda moze trafic, gdyz Inter potrzebuje zawodnika, który bedzie wygrywał nam te mecze w których jest lepszy a mimo to je przegrywa, ale poki co to zwykle spekulacje i myslenie zyczeniowe. Na konkrety przyjdzie pora w lipcu i sierpniu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”