NBA...
Re: NBA...
howard, smith i harden? GRUBO
Dobry ruch Howarda, Smith natomiast nie pasuje do tej paczki i mam nadzieję, że nie trafi do Rockets. Niech wizjoner Morey wymyśli coś lepszego choć pewnie Dwight chciałby Josha z którym znają się od dzieciństwa.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2013, 0:11 przez F-Lamp, łącznie zmieniany 3 razy.
Frank Lampard!
- Carbon
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1147
- Kontakt:
Josh Smith oficjalnie w... Detroit Pistons! Skrzydłowy podpisze według nieoficjalnych wiadomości czteroletnią umowę opiewającą na 58 mln!!! Dziwne, że Pistons tyle wyłożyło, bo przecież miasto umiera i nawet zawodnicy boją się tu grać. Siedziba klubu powinna zostać przeniesiona... Tak czy siak może wrócą do PO, nawet wybory na drafcie świetne!
Decyzja Howarda dziwna i poruszyła media. Zresztą to policzek dla Lakers, bo odchodzi zaledwie po sezonie. Myślał, że od razu po przyjściu zaczną wszystko wygrywać?

Rockets tak czy siak będą mieli mocną paczkę i może w przyszłym sezonie coś ugrają.
Decyzja Howarda dziwna i poruszyła media. Zresztą to policzek dla Lakers, bo odchodzi zaledwie po sezonie. Myślał, że od razu po przyjściu zaczną wszystko wygrywać?

Rockets tak czy siak będą mieli mocną paczkę i może w przyszłym sezonie coś ugrają.
Bez jaj, oczywiście Detroit to fatalne miejsce, ale kondycja finansowa miasta nie ma nic wspólnego z finansami klubu NBA.Carbon pisze:Dziwne, że Pistons tyle wyłożyło, bo przecież miasto umiera i nawet zawodnicy boją się tu grać. Siedziba klubu powinna zostać przeniesiona...
Bez szans. Wschód jest co prawda słabszą konferencją a więc o awans do PO łatwiej, ale i tak ekip lepszych od Pistons jest i będzie bardzo wiele.Carbon pisze:Tak czy siak może wrócą do PO
Ogólnie to kolejna beznadziejna decyzja Dumarsa, Smith im potrzebny jak świni siodło. Tyle dobrego, że nie trafił do Houston.
Dziwna? Pod jakim względem niby? Zapowiadało się na to od dawna, sam wybór Rockets również nie dziwi, wybrał najlepiej jak mógł pod kątem sportowym. Zgadzam się, ze to policzek dla Lakers.Carbon pisze:Decyzja Howarda dziwna i poruszyła media. Zresztą to policzek dla Lakers, bo odchodzi zaledwie po sezonie.
Nie w tym rzecz. Na pewno nie spodziewał się, ze będzie pracował z tak słabym trenerem. Pewnie nie tylko to miało wpływ na jego decyzję, ale przypuszczam, że to jeden z głównych powodów.Carbon pisze:Myślał, że od razu po przyjściu zaczną wszystko wygrywać?
Frank Lampard!
Tym bardziej, że gracze Pistons niekoniecznie muszą mieszkać w Detroit. Michigan samo w sobie nie jest aż tak fatalnym miejscem, z pewnością są jakieś okolice gdzie spokojnie można zamieszkiwać. Jestem ciekaw czy Smith będzie grał na trójce czy jednak Dumars postanowi handlować Monroe oczekując w zamian jakiegoś ciekawego rozgrywającego. Ewentualna gra rotacją Smith-Monroe-Drummond to najgorsze co ich może spotkać.
Przecież tu nawet nie ma możliwości jakichkolwiek plotek odnośnie Monroe. Ten gościu to jest absolutna przyszłość tej organizacji. Teraźniejszość i przyszłość, gdyby Joe go wytransferował jego koszulka zostałaby ściągnięta z dachu The Palace.Biały pisze:Tym bardziej, że gracze Pistons niekoniecznie muszą mieszkać w Detroit. Michigan samo w sobie nie jest aż tak fatalnym miejscem, z pewnością są jakieś okolice gdzie spokojnie można zamieszkiwać. Jestem ciekaw czy Smith będzie grał na trójce czy jednak Dumars postanowi handlować Monroe oczekując w zamian jakiegoś ciekawego rozgrywającego. Ewentualna gra rotacją Smith-Monroe-Drummond to najgorsze co ich może spotkać.
Zdecydowanie spodziewam się gry front courtem Smith Monroe Drummond. Dla Josha SF to nic nowego, a żal marnować potencjał jaki drzemie w Andre, bo Greg to ostoja tej organizacji.
Także nie rozumiem dlaczego coś nie tak ma być z koszykówką w Detroit. Zawsze tam była genialna publiczność przez ogromny czas wysprzedawali komplety na kolejne spotkania. Gwiazd tam nigdy takich typu gwiazda koszykówki-celebryta nie było bo po prostu zawsze tam stawiało się na coś innego na zespół, zresztą przeważnie z dobrym skutkiem.
Powoli z każdym draftem wychodzą oni z dołka. Pozbyli się Gordona, zeszli z umowy Maggette, został jeszcze ostatnia wpadka czyli Charlie Villanueva. Mają dość dobrze rokujący zespół a także nadal swobodę finansową. Teraz tylko, żeby Joe nie wyrzucił głupio kasy na kogoś typu Ellis. Lepiej jeszcze jeden sezon być trochę niżej.
Dużo wspomina się o ewentualnym wytransferowaniu Monroe i wcale bym się takiej decyzji nie zdziwił. Greg fajnie wygląda w ataku, ale w obronie jest kompletną dziurą. Takim graczom nie płaci się maxa, a takiego pewnie po sezonie zażąda. Zresztą nawet fani Pistons nie wypowiadają się jakoś zbyt negatywnie na temat ewentualnego transferu więc z tą przyszłością bym nie przesadzał. Swoją drogą Smith ze swoim TRAGICZNYM jumperem* jako SF to bardzo marne rozwiązanie.
*

Że niby co? W obecnym rosterze tylko Drummond i Monroe dają jakieś podstawy do dalszego rozwoju. Knight jest żenujący, Singler przeciętny, Pope to jedna wielka niewiadoma a Smith jakoś znacząco nie zmienia ich sytuacji. Nie wobec tego jak nędznie się obecnie prezentują. Miano dobrze rokującego zespołu można używać wobec Magic, Cavs, Jazz czy chociażby Wolves. Pistons z tym co mają w składzie są w porównywalnym gównie co Bobcats(chociaż ci mają więcej talentu w drużynie).Jarzinho pisze:Mają dość dobrze rokujący zespół a także nadal swobodę finansową.
*

Zgadzam się, Monroe już jest dobry a może być (i pewnie będzie) jeszcze lepszy, wysocy są cenieni i Greg powinien być co najmniej jednym z filarów Detroit.Jarzinho pisze:Przecież tu nawet nie ma możliwości jakichkolwiek plotek odnośnie Monroe. Ten gościu to jest absolutna przyszłość tej organizacji.
Ja również się tego spodziewam a to niestety jest fatalny pomysł, Smith generalnie mógłby być zajebistym zawodnikiem gdyby ktoś w końcu oduczył go ceglenia z dystansu i półdystansu. Rzuca tragicznie a lubi to robić i 90% rywali będzie po prostu zostawiać Josha żeby sobie rzucał z poza pomalowanego i w ten sposób J-Smoove będzie sam zabijał grę swojego zespołu. Gość jest bardzo efektywny wokół obręczy, ale im dalej tym gorzej a jednak nie wpływa to na jego selekcję rzutową. Trener wystawiając go na pozycji SF sam sobie strzela w stopę.Jarzinho pisze:Zdecydowanie spodziewam się gry front courtem Smith Monroe Drummond.
Dobrze wiesz, że wielu zawodników się przepłaca, środkowi są szczególnie 'dowartościowywani', ale może Greg nie będzie liczył już teraz na maxaBiały pisze:Takim graczom nie płaci się maxa, a takiego pewnie po sezonie zażąda.
Splitter dopiero co dostał 9 mln rocznie od Spurs. DeAndre Jordan prawie 11 mln, JaVale McGee tak samo, Nene 13 mln, Okafor ponad 14 mln. Ciekawe ile dostanie Pekovic
Frank Lampard!
F-Lamp pisze:ale może Greg nie będzie liczył już teraz na maxa Oczekiwałbym czegoś w granicach 11 baniek za sezon.
Za rok będzie masa świetnych wolnych agentów oraz klubów, które będą w stanie zaoferować im wysokie kontrakty. Gdy największe rynki skuszą gwiazdy mniejsze kluby będą musiały zadowolić się graczami typu Monroe. Spokojnie znajdzie się ktoś kto zaoferuje mu maxa a wątpie że gdy to nastąpi Pistons nie wyrównają oferty. Jak patrze na salary klubów to prawdopodobnie taki kontrakt będą mu w stanie zaoferować Lakers, Magic, Raptors, Wizards, Sixers, Hawks, Mavericks, Suns, Bucks i Raptors. Duża część z tych klubów po prostu nie ma szans na skuszenie gwiazd więc będą się musieli poszukać jakiś alternatyw.
Wiem, ale wiem też, że najczęściej kończy się to zapchaniem budżetu. GMowi Clippers pewnie co noc się śni kontrakt Jordana.Dobrze wiesz, że wielu zawodników się przepłaca,
Prawda.Biały pisze:Wiem, ale wiem też, że najczęściej kończy się to zapchaniem budżetu. GMowi Clippers pewnie co noc się śni kontrakt Jordana.
Generalnie zgadzam się ze spostrzeżeniem dotyczącym tych mniej przyciągających zespołów, które nie mają większych szans na najlepszych graczy więc przepłacają nieco gorszych bo tylko o nich mogą się bić. Szczerze mówiąc wcześniej nie myślałem po prostu o tym, że Monroe może już niebawem dostać od kogoś maxa, ale jeżeli zaliczy kolejny bardzo dobry sezon to rzeczywiście może się tak zdarzyć.
Orlando raczej nie powinno być zainteresowane, Nikola świetnie sobie daje radę a mają go za grosze. Raptors powinni chyba stawiać na Valanciunasa. Atlanta zwerbowała Millsapa co chyba oznacza Horforda na C a więc im też Monroe potrzebny nie będzie. Sixers to będzie Noel + mają jeszcze tego całego Moultrie choć nie wiem co z niego będzie.Wizards teoretycznie mogą być zainteresowani, Okafor ma przed sobą ostatni rok wysokiej umowy. Dallas nie mają nikogo także na pewno można ich tutaj liczyć. Suns raczej nie dadzą maxa Monroe skoro wzięli Lena w drafcie. Milwaukee mógłby fajnie pasować do pary z SandersemBiały pisze:ak patrze na salary klubów to prawdopodobnie taki kontrakt będą mu w stanie zaoferować Lakers, Magic, Raptors, Wizards, Sixers, Hawks, Mavericks, Suns, Bucks i Raptors. Duża część z tych klubów po prostu nie ma szans na skuszenie gwiazd więc będą się musieli poszukać jakiś alternatyw.
Lakers pominąłem sam nie wiem czemu. Nie wiem jaki mają plan szczerze mówiąc.
Milwaukee, Dallas i Washington - tam rzeczywiście może wylądować Monroe z maksymalną umową.
Tak w ogóle to dzisiaj startuje Liga Letnia w Orlando
Oladipo - 17:00
Burke - 19:00
Frank Lampard!
Kto normalny wymieni przyszlość organizacji i najprawdopodobniej przyszłego gracza formatu AS. Dość regularnie przeglądam rumors i nie natknąłem się na plotki o Monroe.Biały pisze:Dużo wspomina się o ewentualnym wytransferowaniu Monroe i wcale bym się takiej decyzji nie zdziwił. Greg fajnie wygląda w ataku, ale w obronie jest kompletną dziurą. Takim graczom nie płaci się maxa, a takiego pewnie po sezonie zażąda. Zresztą nawet fani Pistons nie wypowiadają się jakoś zbyt negatywnie na temat ewentualnego transferu więc z tą przyszłością bym nie przesadzał. Swoją drogą Smith ze swoim TRAGICZNYM jumperem* jako SF to bardzo marne rozwiązanie.
Monroe to kompletna dziura, Pistons może nie przyciągają do oglądania obecnie, ale Gregowi daleko do takiego określenia.
Josh Smith spedził początki kariery w NBA na pozycji niskiego skrzydłowego, ba gra tam regularnie. czy to w momencie kiedy w Atlancie były pomysły z Zaza czy jeszcze innym Collinsem. wiem jak wygląda rzut Josha im dalej od kosza, ale on ceglił 3 gdy był wystawiany jako PF i jako SF tu pozycja nie ma znaczenia tylko wybór jego rzutów. do momentu kiedy będzie jak najczęściej wbijał się w pomalowane to będzie bardzo dobrze dla jego drużyny.
Magic mają rokujący skład?. Nikola wykręcał świetne statsy, ale to było w drużynie, kora od początku walczyła o jak najwyższy numer draftu. tak będzie i w tym sezonie i pewnie w następnym. Oladipo nic nie zmieni. Ile zwycięstw więcej będą mieli więcej w porównaniu z poprzednim sezonem 2-3. A ile będzie miało Detroit? przypuszczam że zaliczą większy skok niż Cavs czy Magic.
Jeżeli Pistons chcą budować drużynę w oparciu o gracza, który niczym nie różni się od Ala Jeffersona to życzę im powodzenia. od gracza podkoszowego, który rzekomo ma grać na poziomie AS(mówimy o poziomie gry, nie występie w meczu gwiazd) wymagam zdecydowanie lepszej obrony. Z młodych centrów zdecydowanie bardziej wolałbym mieć w drużynie Kantera.Jarzinho pisze:Kto normalny wymieni przyszlość organizacji i najprawdopodobniej przyszłego gracza formatu AS.
Jarzinho pisze:Magic mają rokujący skład?. Nikola wykręcał świetne statsy, ale to było w drużynie, kora od początku walczyła o jak najwyższy numer draftu. tak będzie i w tym sezonie i pewnie w następnym. Oladipo nic nie zmieni. Ile zwycięstw więcej będą mieli więcej w porównaniu z poprzednim sezonem 2-3. A ile będzie miało Detroit? przypuszczam że zaliczą większy skok niż Cavs czy Magic.
Jak to jest, że Nikoli zarzucasz suche nabijanie statystyk w przeciętnej drużynie jednocześnie jarając się Monroe? W czym nabijanie statystyk Monroe różni się od nabijania Vucevica?
Tak, Magic mają perspektywiczny skład. Harkless to zajebisty materiał na świetnego rolesa(przyzwoity rzut za 3, świetna(!) obrona, imponujący atletyzm), Oladipo podobnie, Vucevic też ma potencjał, a Harris przy odpowiednim rozwoju może być ciekawą 3 opcją nawet w drużynie walczącej o mistrzostwo. Wcale nie jest wykluczone, że zaliczą większy skok aniżeli Pistons. Mają zdecydowanie mniej luk w składzie w porównaniu do Detroit, którzy poza surowym Drummondem, Monroe i Smithem nie mają w składzie nic ciekawego.
Sęk w tym, że nic nie wskazuje na to, aby nagle poprawił swoją selekcję rzutową a poza tym pomalowane będzie zapchane przez Grega i Andre. Smith powinien trafić do zespołu z jakimś zajebistym trenerem gdzie będzie grał jako czwórka i zostanie oduczony (choćby siłąJarzinho pisze:Josh Smith spedził początki kariery w NBA na pozycji niskiego skrzydłowego, ba gra tam regularnie. czy to w momencie kiedy w Atlancie były pomysły z Zaza czy jeszcze innym Collinsem. wiem jak wygląda rzut Josha im dalej od kosza, ale on ceglił 3 gdy był wystawiany jako PF i jako SF tu pozycja nie ma znaczenia tylko wybór jego rzutów. do momentu kiedy będzie jak najczęściej wbijał się w pomalowane to będzie bardzo dobrze dla jego drużyny.
Nie mogę się doczekać sezonu Utah. Wreszcie większe minuty dla Kantera i Favorsa + Trey Burke. Nadchodzą lepsze czasy dla JazzmanówBiały pisze:Z młodych centrów zdecydowanie bardziej wolałbym mieć w drużynie Kantera.
Frank Lampard!
bucksi podpisali pachulie na 3 lata za 15mln, teraz na pozycjach 4/5 są u nich: Pachulia, Sanders, Ilyasova, Henson, Gooden, Ayon i Udoh.Milwaukee, Dallas i Washington - tam rzeczywiście może wylądować Monroe z maksymalną umową.
Trochę tłoczno
Mogliby wymienić Ersana za jakiegoś PG albo SF i nie podpisywać Jenningsa, ale to w sumie niczego nie zmienia w temacie Monroe.
Goodena da się poddać amnestii?
Generalnie bez sensu. Raczej ich wykreślę z mojej krótkiej listy
Goodena da się poddać amnestii?
Generalnie bez sensu. Raczej ich wykreślę z mojej krótkiej listy
Frank Lampard!