AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Berlu nigdy nie sprzeda Milanu.
A dlaczego?
Ja to widze tak.. Berlu jest wielkim prezesem na papierze, kiedyś chciał budować Milan, dziś jedzie na starej renomie a Milan to jego maskotka do robienia wrażenia na cipkach, wykłada kase jak chce się przypomnieć przed wyborami, a potem radzcie sobie sami, Milan musi problemy finansowe załatwiać samemu, sprzedając, oszczędzając , zyski też generujemy przecież, które idą na łatanie dziur, a Berlu stoi z boku, grozi palcem jak nie idzie, jak idzie to dzięki jemu, córka musi wręcz błagać o kase na transfer Balo i to w ratach. A potem wychodzi Łysy i każe klękać wszystkim kibicom przed el presidente.
Podsumowując, po co ma sprzedawać klub na który nie łoży ze swojej kasy skoro firmy prężnie prosperują, Milan swoje zarobi, a jak nie awansujemy do LM 2x z rzędu to poleci pół składu, nakupują szrotu, wina zleci na brak dochodów z LM, jak będzie bardzo źle to Bungacz podleci helikopterem, sypnie za jakiegoś grajka i znowu grazie presidente.
Trochę chaotycznie napisałem, ale chciałem wkońcu to z siebie wyrzucić.
A dlaczego?
Ja to widze tak.. Berlu jest wielkim prezesem na papierze, kiedyś chciał budować Milan, dziś jedzie na starej renomie a Milan to jego maskotka do robienia wrażenia na cipkach, wykłada kase jak chce się przypomnieć przed wyborami, a potem radzcie sobie sami, Milan musi problemy finansowe załatwiać samemu, sprzedając, oszczędzając , zyski też generujemy przecież, które idą na łatanie dziur, a Berlu stoi z boku, grozi palcem jak nie idzie, jak idzie to dzięki jemu, córka musi wręcz błagać o kase na transfer Balo i to w ratach. A potem wychodzi Łysy i każe klękać wszystkim kibicom przed el presidente.
Podsumowując, po co ma sprzedawać klub na który nie łoży ze swojej kasy skoro firmy prężnie prosperują, Milan swoje zarobi, a jak nie awansujemy do LM 2x z rzędu to poleci pół składu, nakupują szrotu, wina zleci na brak dochodów z LM, jak będzie bardzo źle to Bungacz podleci helikopterem, sypnie za jakiegoś grajka i znowu grazie presidente.
Trochę chaotycznie napisałem, ale chciałem wkońcu to z siebie wyrzucić.
Agent Boatenga mlodego powiedział, że jego klient pójdzie na wypożyczenie do Catanii.
Muntari bramka życia chyba w dzisiejszym sparingu.
Wiem, że graliśmy z ogórkami, ale cieszą mnie 2 gole Nianga zdobyte po indywidualnych akcjach, potrzeba mu pewności siebie w dryblingach.
Boateng jr. ma podpisać 4-letni kontrakt przed wypożyczeniem.
Tymczasem Kingsley strzelił do przerwy 2 bramki Torino.
Wiem, że graliśmy z ogórkami, ale cieszą mnie 2 gole Nianga zdobyte po indywidualnych akcjach, potrzeba mu pewności siebie w dryblingach.
Boateng jr. ma podpisać 4-letni kontrakt przed wypożyczeniem.
Tymczasem Kingsley strzelił do przerwy 2 bramki Torino.
Wypożyczenie Boatenga to bardzo dobry ruch. Zwłaszcza, że nie jest to żadna współwłsaność tylko wypożyczenie. Zobaczymy jak sobie młody poradzi. jak dobrze pójdzie bedziemy mieli ogranego i już trochę doświadczonego zawodnika.
Pytanie tylko czy Catania da mu jakąś poważną szanse wiedząc, że nie mają do niego żadnych praw? Moim zdaniem skończy się na współwłasności najpóźniej w zimie.
Pojawiła się plotka, że Sakho może przyjść do nas i Milan jest jego priotytetowym kierunkiem. Z tym, że najpoważniejsze gazerty francuskie mówią o dwóch opcjach - wykup za 10 baniek lub wypożyczenie (w takim wypadku podpisałby nowy kontrakt z PSG). Moim zdaniem 10 baniek Galliani nie da za gracza, któremu wygasa za rok kontrakt. Z drugiej strony wypożyczenie nie ma dla nas sensu. Dajmy na to pogra u nas rok, wskoczy na wyższy poziom i co? Po sezonie oddamy ogranego gracza Paryżanom nic z tego nie mając?
Chętnie bym widział Sakho u nas, bo talent ma spory i jeszcze jest młody jak na stopera. Z tym, że 10 baniek w tej sytuacji to dość poważna kwota. Idealnym rozwiązaniem by było jakby przyszedł za rok za darmo w miejsce Zaccardo lub Silvestra (jeżeli się nie sprawdzi).
Pojawiła się plotka, że Sakho może przyjść do nas i Milan jest jego priotytetowym kierunkiem. Z tym, że najpoważniejsze gazerty francuskie mówią o dwóch opcjach - wykup za 10 baniek lub wypożyczenie (w takim wypadku podpisałby nowy kontrakt z PSG). Moim zdaniem 10 baniek Galliani nie da za gracza, któremu wygasa za rok kontrakt. Z drugiej strony wypożyczenie nie ma dla nas sensu. Dajmy na to pogra u nas rok, wskoczy na wyższy poziom i co? Po sezonie oddamy ogranego gracza Paryżanom nic z tego nie mając?
Chętnie bym widział Sakho u nas, bo talent ma spory i jeszcze jest młody jak na stopera. Z tym, że 10 baniek w tej sytuacji to dość poważna kwota. Idealnym rozwiązaniem by było jakby przyszedł za rok za darmo w miejsce Zaccardo lub Silvestra (jeżeli się nie sprawdzi).
Ostatnio zmieniony 17 sie 2013, 21:19 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.
Catania ma prawo wykupu połowy karty, tymczasem Pippo dzwonił do Gallianiego żeby mu zostawili Kingsleya, ale porozumienie zostało już zawarte.Kniaź pisze:Wypożyczenie Boatenga to bardzo dobry ruch. Zwłaszcza, że nie jest to żadna współwłsaność tylko wypożyczenie. Zobaczymy jak sobie młody poradzi. jak dobrze pójdzie bedziemy mieli ogranego i już trochę doświadczonego zawodnika.
Co do Sakho to na temat wypożyczenia są dwie wersje - wypożyczenie z opcją/obowiązkiem wykupy lub czyste wypożyczenie. Tak jak już pisałem na czyste wypożyczenie nie powinniśmy się zgadzać.
Kilka słów o Milanie ze starego wywiadu
http://www.acmilan24.com/news/id/20450/ ... zjami.htmlMilan is my favorite team. Every weekend I check the Serie A results to see how Milan fared. Milan has really great players, like Seedorf, Ibra, Pato and Thiago Silva. Then there is Nesta who is a great champion, it's enough just to look at his career."
- Mamadou Sakho.
Przedłuży kontrakt przed loanem, więc jeśli wykyp będzie 10 mln to dobra cena, Silvestre jak się sprawdzi to niech zostanie,a za rok opchnąć Boneremete pisze:Co do Sakho to na temat wypożyczenia są dwie wersje - wypożyczenie z opcją/obowiązkiem wykupy lub czyste wypożyczenie. Tak jak już pisałem na czyste wypożyczenie nie powinniśmy się zgadzać.
Mi się to natomiast podoba pod warunkiem, że wypożyczenie będzie darmowe. Nawet bardziej niż opcja z obowiązkiem wykupu. Sakho mnie nie przekonywuje. Na trzeciego obrońce byłby odpowiedni. Jednak wolałbym transfer na stałe innego gracza.mete pisze:Tak jak już pisałem na czyste wypożyczenie nie powinniśmy się zgadzać.
Pozwolę sobie wytypować skład na wtorek. Twierdzę, ze ten(Abbiati; Abate, Zapata, Silvestre, Constant; Poli, De Jong, Montolivo, Niang, Balotelli, El Shaarawy) jest niemożliwy bo wyglądałby za dobrze także moim przypuszczeniem jest ten skład: Abbiati; Abate, Zapata, Silvestre, Constant; Muntari, De Jong, Montolivo, Boateng, Balotelli, El Shaarawy. Remis bramkowy brałbym w ciemno.
Co do składu to jak trafnie zauważyłeś są dwie niewiadome - Poli, Nocerino lub Muntati oraz Boateng lub Niang. Mam nadzieję, że Allegri wybierze Andree i Francuza do pierwszej jedenastki.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
wiadomo co z oglądaniem w tym sezonie Serie A na polskich platformach
ktoś się skusił na tą odradzającą ligę 
http://m.satkurier.pl/88761gilardino11 pisze:wiadomo co z oglądaniem w tym sezonie Serie A na polskich platformachktoś się skusił na tą odradzającą ligę
- lukas_k
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 0
Oficjalnie nie, nieoficjalnie prawa przedłuża nc+.gilardino11 pisze:wiadomo co z oglądaniem w tym sezonie Serie A na polskich platformachktoś się skusił na tą odradzającą ligę
Pojawiły się plotki o ewentualnej wymianie Nocerino-Kuzmanovic.
Szczerze to nie mam zdania wyrobionego na ten temat, bo jakoś specjalnie mu się nie przyglądałem, sezon miał podobno słaby, zresztą Inter też więc nie będę wyciągał wniosków na tej podstawie.
Może jakiś interista się wypowie.
Szczerze to nie mam zdania wyrobionego na ten temat, bo jakoś specjalnie mu się nie przyglądałem, sezon miał podobno słaby, zresztą Inter też więc nie będę wyciągał wniosków na tej podstawie.
Może jakiś interista się wypowie.
Szczerze to wolę Nocerino niż Kuzmanovica. Pora skończy pomaganie Interowi pozbywaniu się niechcianych graczy. Nam nikt nie pomaga. Stanowcze nie dla tej wymiany.