AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Biały
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 27

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Biały »

Przypuszczam, że Liverpool nauczony doświadczeniami z poprzednich okienek transferowych nie chcąc wykonywać pochopnych ruchów próbuje wynegocjować jak najlepsze warunki transferu. Sytuacja Eriksena różni się tym, że ten po prostu jest o klasę lepszym zawodnikiem. W przypadku zaprzepaszczenia szansy na pozyskanie Duńczyka Tottenhamowi byłoby znacznie ciężej znaleźć gracza o podobnej klasie. Graczy na poziomie Sakho jest mnóstwo, więc łatwiej o alternatywę.

W internecie krążą plotki(nie wiem na ile są prawdziwe), że Francuz podpisze nowy kontrakt z PSG po czym ma zostać wypożyczony.

Znając nasze mądre głowy to pewnie spróbują Astoriego ściągnąć :?
Ale czy Astori jest na tyle gorszym zawodnikiem od Sakho żeby aż tak negatywnie zapatrywać się na ten transfer? Według mnie są graczami na zbliżonym poziomie.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Podsumujmy:

Matri - lat 29 - napastnik na ławkę,klasa sportowa - nawet nie jest w 5-ce najlepszych napastników włoskich - 11 baniek + 1 bańka w bonusach, 2,7 bańki na rok uposażenia

Tevez - lat 29 - napastnik klasy światowej - 8 baniek + 2 w bonusach, uposażenie 5 baniek

jak nazwać klub,który pierwszą opcją spłaca swojemu największemu rywalowi opcję drugą?
Obrazek
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Kniaź »

A według mnie transfery powinny być zrobione miesiąc temu, zbudować zespół i po przepraccowanym oknie transferowym czekać spokojnie na mecze eliminacyjne LM. A my czekamy z transferami na ostatnia chwilę i kupujemy zwykły szrot za kolosalne pieniądze.

I zawsze zabawa w ciągłe wypożyczenia, pierwokupy i inne kombinacje. jakoś Neapoli w takie rzeczy się nie bawi za bardzo, Spójrzcie na Romę też pięknie się wzmocniła.

W tym sezonie z tą kadrą i takim sposobem zarządzania możemy liczyć na 5 miejsce.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

11mln bez bonusów podobno.
Podobno 11 milionów z bonusami.
Te pieniądze można było lepiej wydać(z całym szacunkiem dla Matriego).
Oczywiście, że tak.
Moje podejście do transferu Matriego dobrze podsumowała Curva Sud w swoim oświadczeniu.
W internecie krążą plotki(nie wiem na ile są prawdziwe), że Francuz podpisze nowy kontrakt z PSG po czym ma zostać wypożyczony.
Aha, czyli dokładnie to samo, co pisano o Milanie - że podpisze kontrakt i zostanie wypożyczony.
Ale czy Astori jest na tyle gorszym zawodnikiem od Sakho żeby aż tak negatywnie zapatrywać się na ten transfer? Według mnie są graczami na zbliżonym poziomie.
Oczywiście, że nie, ale tu nikt nie docenia Astoriego. Nie jest to nowy Nesta i nigdy nie będzie, ale tu uważa się go za gorszą wersję Mariusza Jopa, podczas gdy jest aktualnie w gronie 5-6 najlepszych włoskich środkowych obrońców. W lidze (i lepszej formacji, co znacząco wpływa na ocenę) lepiej od niego prezentują się z Włochów tylko Barzagli, Chiellini i Bonucci, ale obok Barzagliego i Chielliniego to i Bonera by wyglądał wiarygodnie (tak też uważa najwyraźniej Marotta, skoro chciał go wziąć za darmo). Prandelli na przykład od dłuższego czasu wyżej ceni Astoriego niż Ogbonnę i zgadzam się z nim.
Co nie zmienia faktu, że Astori to będzie podwyższenie poziomu rezerwowych.
I zawsze zabawa w ciągłe wypożyczenia, pierwokupy i inne kombinacje. jakoś Neapoli w takie rzeczy się nie bawi za bardzo, Spójrzcie na Romę też pięknie się wzmocniła.
Na pewno zarobienie przez obie te ekipy ponad 60 milionów euro na transferach nie ma żadnego związku z tym, że kupowali za gotówkę.

Nie dziwię się Gallianiemu, że nie chciał kupować graczy przed eliminacjami. Liczyłem przed nimi na kogoś w typie Hondy (wzmocnienie za niewielkie pieniądze), ale na duże transfery przyszedł czas dopiero teraz - Allegri co sezon ma fatalne otwarcie rozgrywek, nie można było ryzykować odpadnięcia z LM z wzmocnioną za majątek kadrą, bo to by oznaczało wielkie straty finansowe. Proste.

Pojawiły się plotki o powrocie Kaki w momencie, w którym Brazylijczyk powiedział, że do poniedziałku chce odejść z Madrytu. Dziwne, sądziłem, że Carletto go zatrzyma.

Petagna jutro przejdzie badania medyczne w Genui i przejdzie na czyste wypożyczenie do Sampdorii.

Matri za 11 milionów (w tym bonusy) liczone w czterech ratach - daje około 2-2,5 miliona rocznie. To oznacza, że w tym i kolejnym roku będziemy płacić odpowiednio Interowi i Juventusowi łącznie około 5 milionów euro za Pazziniego i Matriego (którego będziemy spłacać jeszcze dwa lata dłużej niż Pazzo). Chryste.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Tak, ale jak długo można bawić się w wielki futbol, nie inwestując w drużynę.
Neapoli zainwestowało 60 mln ze sprzedaży Cavaniego, w kogo zainwestował Milan po sprzedaży Ibry i Silvy?
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373

Post autor: MazurXIII »

Matri,za chwilę Kaka'...te mercato będzie LEGENDARNE.
Obrazek
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240

Post autor: Enjo »

Wilmore pisze:dobrze podsumowała Curva Sud w swoim oświadczeniu.
Możesz podrzucić link ?
Wilmore pisze: To oznacza, że w tym i kolejnym roku będziemy płacić odpowiednio Interowi i Juventusowi łącznie około 5 milionów euro za Pazziniego i Matriego (którego będziemy spłacać jeszcze dwa lata dłużej niż Pazzo). Chryste.
Dramat.Będziemy płacić za gości, których już w Mediolanie nie będzie.

Na prawdę, większość ostatnich ruchów Gallianiego mnie tak irytuje, że w głowie się nie mieści - już przeboleję przedłużenie umowy z Robsonem, ale wymiana śmiesznych graczy jak Birsa-Traore, przedłużenie umowy z Bonerą, teraz ten pseudotransfer.
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Oswiadczenie Curvy jest na acmilan.pl w newsach
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Transfery po awansie, heh dobre sobie ktoś z was powątpiewał w awans Milanu (nawet bez poznania rywala) ?! Ja nawet przez chwilę nie brałem takiej opcji pod uwagę.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

galliani z silvio powątpiewali stąd ta cała szopka. Może niech lepiej w ogóle nie robią transferów bo przecież możemy się nie utrzymać w serie a.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Kniaź pisze:Tak, ale jak długo można bawić się w wielki futbol, nie inwestując w drużynę.
Neapoli zainwestowało 60 mln ze sprzedaży Cavaniego, w kogo zainwestował Milan po sprzedaży Ibry i Silvy?
Kurde, pisałem już. Nie możesz mieć ciastka i zjeść ciastka.
Milan miał >70 milionową stratę, MUSIAŁ sprzedać kogokolwiek by wyjść na zero. Nie po to, by móc kupić za 70 milionów kilku graczy, tylko by wyjść na prostą.
Te 65 milionów od PSG nie było dla mercato.
Tymczasem Cavani został sprzedany, bo Napoli mogło albo zostawić niezadowolonego gracza i kupić jednego, lub sprzedać niezadowolonego i zrobić przebudowę gruntowną. To samo tyczy się sprzedaży Romy. Obie z tych ekip nie musiały sprzedawać, tylko chciały. Milan musiał.
Widzisz już różnicę?
Na prawdę, większość ostatnich ruchów Gallianiego mnie tak irytuje, że w głowie się nie mieści - już przeboleję przedłużenie umowy z Robsonem, ale wymiana śmiesznych graczy jak Birsa-Traore, przedłużenie umowy z Bonerą, teraz ten pseudotransfer.
Przy pozostaniu przy 4-3-3 przedłużenie umowy z Robinho rozumiem, daje cenne zabezpieczenie. Wymiana Birsa-Traore może się Milanowi bardzo opłacić, a w najgorszym razie - zaoszczędzimy ponad pół miliona (milion brutto) na płacy Traore.
Przedłużenie umowy z Bonerą to było bardzo dziwne zachowanie, raczej szkodliwe niż korzystne, ale transfer Matriego to już w ogóle głupota przy tych warunkach i tym ustawieniu. Nawet jak Pazzini wyleciał na kolejne pół roku - niech ściągną kogoś połowę tańszego.
Mnie bardziej irytuje co innego: Nocerino, Antonini, Traore, Zaccardo może nie są rozchwytywani, ale w kolejce po każdego ustawiło się parę ekip. Na miejscu Gallianiego bym ich już dawno temu sprzedał. I o ile Nocerino jeszcze ma szansę malutkie na grę, o tyle Zaccardo, Antonini i Traore mogą zostać odstrzeleni bez najmniejszej straty dla klubu. Co Galliani robi, że ich się jeszcze nie pozbył?

Pojawiła się informacja, że Kaka uzgodnił z Milanem warunki płacowe już w styczniu (teraz może liczyć na max to samo), ale nie chciał stawiać Realu pod murem, a kluby się w kwestii ceny nie dogadały. Teraz postawił już sprawę jasno: chce odejść jak najszybciej i jego ojciec ma to wymuszać na Realu. Okienko w Brazylii już zamknięte (!!!), nikt poważny w Europie go nie chce, do MLS nie pójdzie, bo chce grać na mundialu.
Już się pojawiły głosy, że jego przyjście do klubu przyciągnie kibiców na San Siro. Boże, jeśli on naprawdę przyjdzie i ludzie zaczną tłumnie przychodzić go oglądać, to znaczy, że o ile niektórzy polscy kibice nie umieją liczyć, o tyle włoscy kibice są po prostu głupi.
Transfery po awansie, heh dobre sobie ktoś z was powątpiewał w awans Milanu (nawet bez poznania rywala) ?! Ja nawet przez chwilę nie brałem takiej opcji pod uwagę.
Jakbyśmy wylosowali Sociedad, to byłoby wesoło. Cholera, nawet z kontuzjowanym Abbiatim byśmy odpadli. W dwumeczu 4:1, ale chyba wszyscy się zgodzą, że piłkarsko takiej dominacji nie było, a to przecież niedoświadczone PSV. Szanse na odpadnięcie były.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
eloupikniqtu
Trolling again!

Post autor: eloupikniqtu »

.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2013, 11:34 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

Jeżeli żaden z dwójki Asotri, Sakho nie przewyższa poziomem Zapaty to transfer(nie wliczam wypożyczeń) nie ma sensu. Tym bardziej, że Włoch tani nie jest.
EnJoy's pisze:Dramat.Będziemy płacić za gości, których już w Mediolanie nie będzie.
Skąd taka pewność :?: Nasz zarząd nie myśli logicznie więc nie zdziwię się jak Pazzo oraz Matri będą grali u nas do 34 roku życia.

Potrzeba się tak naprawdę zastanowić jakim talentem jest Petagna skoro boimy się go dać na opcję rezerwową i wypożyczamy do Sampy. Piłkarz z prawdziwym talentem... umówmy się mógłby zastąpić Balo w razie kontuzji który przecież nie ma ich zbyt często.

Kaka chce odejść z Realu. Czyli możliwe, że sprawdzi się to o czym pisałem w czerwcu, że pod koniec okna sprowadzimy naszego wielkiego mistrza. Do tego magiczny Matri i Barcelono oddaj walkowera bo meczu nie ma po co grać.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

eloupikniqtu pisze:
Wilmore pisze:Nie możesz mieć ciastka i zjeść ciastka.
Chyba odwrotnie. Nie możesz zjeść i mieć. :wink:
Wiadomo, o co chodzi.
Mirek15 pisze:Potrzeba się tak naprawdę zastanowić jakim talentem jest Petagna skoro boimy się go dać na opcję rezerwową i wypożyczamy do Sampy. Piłkarz z prawdziwym talentem... umówmy się mógłby zastąpić Balo w razie kontuzji który przecież nie ma ich zbyt często.
Nie byłbym taki ostry dla niego. Jest pełnoletni od czerwca, zanotował wielki przeskok. Wyobraź sobie (to nie jest trudne przy jego psychice), że Balotelli wylatuje z czerwoną na parę meczów. Albo że doznaje urazu. Petagna miałby grać od 1 minuty?
Oczywiście to nie tłumaczy takiego wydatku na Matriego. Jestem za ściągnięciem napastnika (im poważniejszy uraz Pazzo, tym wyższy priorytet), jestem też przekonany, że Maxi Lopeza czy kogokolwiek zdolnego do zapchania składu moglibyśmy wyjąć za grosze. Byłby od Matriego gorszy, ale tu nie chodzi o poziom, tylko o biegającą koszulkę w razie czego.

Ach, jeszcze jedna myśl mi się nasunęła - Kaka miał całe okienko na przekonanie się, że w Realu będzie zbędny, ale zadeklarował chęć odejścia zaraz po tym, jak Milan awansował do LM.
Mam też bardzo mocne przekonanie, że Milan nie upadł tak nisko, by zwoływać spotkanie Berlusconiego, Gallianiego i Allegriego TYLKO po to, by klepnąć transfer Matriego.
Hermann Hesse
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post autor: MGiggs »

Współczuje Wam- okienko wzorcowe...czytałem często newsy o Hondzie i że brakuje paru mln po czym bierzecie Martiego za taką kase..... trudno to nazwać inaczej niż kuriozum.
If I had to choose between dribbling past 5 players and scoring from 40 yards at Anfield or shagging Miss World,it’d be a hard choice. Thankfully, I’ve done both.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”