Pytania Techniczne

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 679
Kibicuję: Manchester United

Re: Pytania Techniczne

Post autor: Bassu »

Sprawa jest następująca: szykuje mi się format laptopa i zastanawiam się nad systemem operacyjnym. Mam oryginalnego windowsa Vista, ale wiem też że podobno 7 jest dużo lepsza. Możecie coś doradzić? Laptop ogarnia temat, więc wymagania nie są problemem. Szukam też dobrej strony z której mógłbym za free ściągnąć dobrą wersje win7. Z góry dzięki za rady :wink:
E: a i zapomniałbym dodać- nie wiem gdzie mam sterowniki od kompa, więc zastanawiam się czy jest jakaś szybka opcja żeby je pościągać?
Obrazek
Take me home, United Road,
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United Road.
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 245

Post autor: ddemon »

ddemon pisze:To znowu ja i znów o tablecie...

Mianowicie chce go podpiąć do komputera i jakoś go za cholere nie widzi :/ W Menadżerze zadań Portable Devices- MTP Device z żółtym wykrzyknikiem i nic :/
Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

Próbowałem wszystkiego,instalownie na nowo usb,sterowników,instalowanie poprzez dodaj sprzęt - to jak przez tą ostatnią opcję wiadomo kilka razy pojawiała się chmurka "Gotowy sprzęt do instalowania" po czym zaraz następna wystąpił nie oczekiwany błąd...Do każdego USB co podepnę mam tak samo :/ Jakieś pomysły oprócz formata - Windows XP Service Pack3

Dodam,że wcześniej jakieś 3 miesiące temu go miałem normalnie podpięty ale pomyliłem kable usb - kabel z aparatu dałem do tableta i od tego momentu takie cyrki...

Jakieś pomysły?
O tym nie wspomniałem ale jak podłącze go do komputera to bateria się ładuje ale wykryć go nie wykryje :/
Dziś wpadł kumpel z lapkiem,gdzie ma zainstalowaną Vistę i nawet nie mrugnął,że chce zainstalować nowy sprzęt :/

Panowie jakieś rady? Bo znalazłem już kartę gwarancyjną,gdzie piszę,że muszę zadzwonić a oni przyślą kuriera po sprzęt czyt. czekaj na niego potem tygodniami :roll: No i jestem już bliski aktu desperacji :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post autor: Sesto Elemento »

BaSSu pisze:Sprawa jest następująca: szykuje mi się format laptopa i zastanawiam się nad systemem operacyjnym. Mam oryginalnego windowsa Vista, ale wiem też że podobno 7 jest dużo lepsza. Możecie coś doradzić? Laptop ogarnia temat, więc wymagania nie są problemem. Szukam też dobrej strony z której mógłbym za free ściągnąć dobrą wersje win7. Z góry dzięki za rady :wink:
E: a i zapomniałbym dodać- nie wiem gdzie mam sterowniki od kompa, więc zastanawiam się czy jest jakaś szybka opcja żeby je pościągać?
Instalowałem 7 u kumpla i większość sterowników zainstalował sam system co bardzo ułatwia sprawę więc z tym to chyba nie będziesz miał problemu, a jeżeli to na stronach producentów danego sprzętu można spokojnie ściągnąć wszystkie stery. 7 dużo lepsza od visty jest na bank, ja teraz mam 8 i też nie narzekam szybko się przyzwyczaiłem do nowości choć i tak najczęściej korzystam ze standardowego pulpitu.
ddemon pisze:Bo znalazłem już kartę gwarancyjną,gdzie piszę,że muszę zadzwonić a oni przyślą kuriera po sprzęt czyt. czekaj na niego potem tygodniami :roll:
Tylko bardzo możliwą odpowiedzią na Twój problem jest "w serwisie usterka nie wystąpiła" i wtedy będziesz trochę bez tableta i nic nie zyskasz.
Próbowałeś go w trybie awaryjnym wykryć?? Jest też opcja, że w tablecie masz ustawione, że ma być tylko ładowany przez USB, a nie jako urządzenie pamięci masowej. Napisz jaki to konkretnie tablet i jaki ma system operacyjny.
Awatar użytkownika
HMK
Toni Kroos
Reputacja: 2463
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post autor: HMK »

BaSSu pisze:Sprawa jest następująca: szykuje mi się format laptopa i zastanawiam się nad systemem operacyjnym. Mam oryginalnego windowsa Vista, ale wiem też że podobno 7 jest dużo lepsza. Możecie coś doradzić?
Oczywiscie, ze bierz 7. Ja korzystam juz dobre poltora roku (od momentu zakupu lapka, wczesniej "meczylem" sie przez kilka dobrych lat z XP) i jestem bardzo zadowolony. Pewnie wiekszosc ludzi z forum tez ma taki so ;)
Diamen o Premier League pisze:Zaorać te ligę w pizdu xd
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 245

Post autor: ddemon »

Sesto Elemento pisze:
Tylko bardzo możliwą odpowiedzią na Twój problem jest "w serwisie usterka nie wystąpiła" i wtedy będziesz trochę bez tableta i nic nie zyskasz.
Próbowałeś go w trybie awaryjnym wykryć?? Jest też opcja, że w tablecie masz ustawione, że ma być tylko ładowany przez USB, a nie jako urządzenie pamięci masowej. Napisz jaki to konkretnie tablet i jaki ma system operacyjny.
Nie próbowałem w trybie awaryjnym - jestem kiepski w te klocki...Wyczytałem nawet,że mój problem może być przyczyną Biosu (http://support.microsoft.com/kb/297511/pl ) ale wszedłem tego niestety nie widziałem i wyszłem aby nic nie popsuc bardziej :D

Więcej informacj co posiadam Windows XP z Service Packiem 3 - Tablet Orange Funtab 7.0 system androidu 4.0.4

E: Spoko czekałem 4 dni aby kumpel wpadł z laptopem i u Niego też nie wykrył to mogę poczekać dłużej :)
Ostatnio zmieniony 02 lis 2013, 18:41 przez ddemon, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post autor: Sesto Elemento »

Jak się skończy mecz Liverpoolu to postaram się ogarnąć temat :) daj mi chwilkę ewentualnie do jutra czas myślę że pomogę.
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: pablisso »

Jest tu kilku ekspertów w zakresie dobrego sprzętu, planuję zakup tableta, ale jak na razie jest to dla mnie dość niezbadana dziedzina techniki. Moda na ipady jest dość mocna dzisiaj, ale na pewno istnieją inne mocne urządzenia. Oprocz Apple, Samsung lub Asus jest w stanie coś zaoferować? Budżet ok. +/- 2000 PLN. Czy w tej cenie lepiej sobie kupić równie popularne dzisiaj ultrabooki na win8?
Ogólnie dane techniczne- 3g + Wifi, w miarę duża pamięć (wbudowana + karta?), akumulatory chyba są porównywalne w większości urządzeń? Wymagania to głównie internet, jakieś wordy, filmy, nic wyszukanego.
Byłbym wdzięczny za jakieś propozycje.
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post autor: cruel »

Jesli tablet to Nexus 7 II za 900zl jest git, jak faktycznie 2tys do wydania to chyba jednak ultrabook - ale do Twoich wymagan tablet styknie chyba
Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: pablisso »

właśnie na asusy patrzę, stacja dokująca jest fajną opcją, jak to się sprawdza?
akurat szukam urządzenia które zastąpi mojego 16'' lapka, bo chcę wyjechać za granicę na studia, a coś małego do tworzenia dokumentów z taką stacją byłoby mega wygodne..
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post autor: Morrow »

Jest sprawa. Szukam telefonu dla mojej lubej koło 500-600zł. Technologicznie jest całkiem zaawansowana więc nie ma być tylko do dzwonienia i smsów :wink: Jest tylko jeden szkopuł, ma to być HTC. Miała już różne zabawki i została psychofanką HTC i nic innego nie da sobie wcisnąć. Pod uwagę brane jest wszystko, i nówki i używki. Polecicie coś?
cruel
Gwiazda
Gwiazda

Lumia 520 albo Xperia J, jak musi byc HTC to chyba zostaje HTC 8S
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

A z używek? Od dłuższego czasu w tym nie siedzę ale jakieś Incredible S albo Sensation XE?
cruel
Gwiazda
Gwiazda

Wlasnie widze aukcje jedna ktora chyba bedzie nie do pobicia w tej cenie - klik.

Incredible S olac, slaby procek = bedzie android mulil.
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Faktycznie wygląda to dobrze. Dzięki wielkie :beer:
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post autor: metol »

Hej, ziomeczki. Ja w takiej sprawie. Otóż mam lapka z ponad dwuletnim stażem i w ostatnim czasie mocno mi się przegrzewa. I nawet w tym czasie nie muszę grać ani nie robić nic nie wiadomo jak obciążającego procka czy kartę graficzną. Potrafi mi paść przy filmie czy meczu. W każdym bądź razie biorąc pod uwagę, że jestem w tych kwestiach raczej laikiem i w dodatku jestem biednym śmiesznym typkiem, co radzicie mi zrobić?
Evertonians are born, not manufactured. We do not choose - we are chosen. Those that understand need no explanation.
www.EvertonPoland.com
EvertonPoland.com na facebooku.
EvertonPoland.com na Google +
Twitter
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”