O futbolu na luzie...
Re: O futbolu na luzie...
Mylisz Real z innym klubem z Hiszpanii, ktorego kibice robia z siebie regularne posmiewisko, jak zwykle zreszta
Kur.a dostal Jese szanse raz na pol roku zeby pograc, to Ramos musial po swojemu.
Kur.a dostal Jese szanse raz na pol roku zeby pograc, to Ramos musial po swojemu.
Czerwo dla Ramosa mocno na wyrost jak dla mnie, kontakt tam był minimalny... Bale jak Ronaldo, asysta Drogby też pierwsza klasa 
zieeeeeeeeeeeeeeeeewcruel pisze:Mylisz Real z innym klubem z Hiszpanii, ktorego kibice robia z siebie regularne posmiewisko, jak zwykle zreszta
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2241
- Kibicuję: AC Milan
Wiedziałem, że jak Maestro napisze, że Kopenhaga dziś nic nie gra to zapewne strzelą bramkę z dupy i tyle z tego będzie
.
W ostatniej kolejce świetne mecze włoskich ekip się szykują, oby z jednym happy endem
.
W ostatniej kolejce świetne mecze włoskich ekip się szykują, oby z jednym happy endem
- Rojiblanco
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2275
- Magnum
- Moderator

- Reputacja: 2316
- Kontakt:
Ciekawe. Horacio Elizondo wyjawił, co sie działo podczas wyrzucania Zidane'a w finale 2006:
- Wszystko było załatwione przez słuchawki. Gdy Materazzi upadł na ziemię, piłka była w innej części boiska a ja oczywiście byłem bliżej piłki i nic nie widziałem. Gwizdnąłem rękę. Z wolnego piłka poszła w drugą stronę, na połowę boiska, na której leżał Materazzi, tyle, ze na innym skrzydle. Patrzę, czy wstaje: dalej leży, leży.. leży.. więc w końcu wstrzymalem mecz. Z miejsca, w którym stałem do Materazziego było ze 25-30 metrów. Więc od razu pytam mojego asystenta, Dario Garcie, przez słuchawki: "Dario, widziałeś coś? Co się stało? Dlaczego leży?" Dario odpowiada: "Nie wiem, widziałem tylko, jak leżał, ale nic innego nie widziałem." Pytam wtedy Rodolfo (Otero, drugi sędzia asystent), który był po drugiej stronie boiska, chociaż na nic nie liczyłem, bo przecież był daleko - a on odpowiada: "Nie, ja tez nic nie widziałem". Wtedy zaczynam mysleć.. miałem bardzo dużo wątpliwości. Przecież coś musiało sie stać, ale nikt nic nie widział.. wtedy nagle słyszę głos Luisa Mediny Cantelajo (sędzia techniczny) i mówi: "Horaico, Horacio, ja widziałem! Brutalne uderzenie z główki Zidana w Materazziego, prosto w klatkę pierwsiową".
Oczywiście więc gdy dobiegłem do całej sytuacji juz wszystko wiedziałem. Wiedziałem, że pokażę Zidanowi czerwoną kartkę, Hiszpan mi wszystko powidział, czego potrzebowałem. Spytałem wtedy: "Dlaczego go uderzył?" On odpowiedział, że nie wie, że tylko widział uderzenie. Jak już dobiegłem do całego zamieszania, wiedziałem, że zawodnicy nic nie wiedzą i nic nie widzieli, z wyjątkiem Buffona, który bardzo ostro protestował i naciskał na sędziego asystenta, i Gattuso, ale inni nic nie widzieli, tak jak ja. A na stadionie nagle była cisza, tak jakby kibice też byli zdziwieni i nic nie widzieli. A ja się zastanawiałem tylko jak przekonać wszystkich, że moja decyzja jest prawidłowa?
Nie wydawało mi się stosowne po prostu nagle wyciągnąć czerwoną kartkę jakby z niczego, skoro wszyscy - zarówno piłkarze jak i kibice - widzieli, że nic nie widziałem, bo bylem daleko, odwrócony plecami do całej sytuacji. Trzeba pamiętać, że wtedy nasze zestawy słuchawkowe były nowe, więc pobiegłem do Dario Garcii.. Pobiegłem do niego, mimo, że wiedziałem, że nic nie widział! Dlaczego? Bo to pozwoliło mi sprzedać moją decyzję. Wszyscy rozumieją, że jak biegniesz do asystenta, to asystent ci pomoże. Biegnę więc do Dario i od razu mówię do niego: "Skupmy się! Zostało nam dziesięć minut, skupmy się". Odwracam się i biegnę prosto do Zidana z czerwoną kartką.
Mimo tego, że ten asystent nic nie widział i nic nie powiedział..
- Dokładnie. Gdy zrozumiałem, że muszę wyciągnąć czerwoną kartkę musiałem wymyślić sposób, w jaki pokaże wszystkim, że nie zgaduję tylko że pomogli mi asystenci. Uznałem, że to był najlepszy sposób. Trochę było tam przekłamania i ukrycia sprawy, ale jednak trochę w tym prawdy było bo zademonstrowało w jaki sposób podjąłem tę decyzję.
- Wszystko było załatwione przez słuchawki. Gdy Materazzi upadł na ziemię, piłka była w innej części boiska a ja oczywiście byłem bliżej piłki i nic nie widziałem. Gwizdnąłem rękę. Z wolnego piłka poszła w drugą stronę, na połowę boiska, na której leżał Materazzi, tyle, ze na innym skrzydle. Patrzę, czy wstaje: dalej leży, leży.. leży.. więc w końcu wstrzymalem mecz. Z miejsca, w którym stałem do Materazziego było ze 25-30 metrów. Więc od razu pytam mojego asystenta, Dario Garcie, przez słuchawki: "Dario, widziałeś coś? Co się stało? Dlaczego leży?" Dario odpowiada: "Nie wiem, widziałem tylko, jak leżał, ale nic innego nie widziałem." Pytam wtedy Rodolfo (Otero, drugi sędzia asystent), który był po drugiej stronie boiska, chociaż na nic nie liczyłem, bo przecież był daleko - a on odpowiada: "Nie, ja tez nic nie widziałem". Wtedy zaczynam mysleć.. miałem bardzo dużo wątpliwości. Przecież coś musiało sie stać, ale nikt nic nie widział.. wtedy nagle słyszę głos Luisa Mediny Cantelajo (sędzia techniczny) i mówi: "Horaico, Horacio, ja widziałem! Brutalne uderzenie z główki Zidana w Materazziego, prosto w klatkę pierwsiową".
Oczywiście więc gdy dobiegłem do całej sytuacji juz wszystko wiedziałem. Wiedziałem, że pokażę Zidanowi czerwoną kartkę, Hiszpan mi wszystko powidział, czego potrzebowałem. Spytałem wtedy: "Dlaczego go uderzył?" On odpowiedział, że nie wie, że tylko widział uderzenie. Jak już dobiegłem do całego zamieszania, wiedziałem, że zawodnicy nic nie wiedzą i nic nie widzieli, z wyjątkiem Buffona, który bardzo ostro protestował i naciskał na sędziego asystenta, i Gattuso, ale inni nic nie widzieli, tak jak ja. A na stadionie nagle była cisza, tak jakby kibice też byli zdziwieni i nic nie widzieli. A ja się zastanawiałem tylko jak przekonać wszystkich, że moja decyzja jest prawidłowa?
Nie wydawało mi się stosowne po prostu nagle wyciągnąć czerwoną kartkę jakby z niczego, skoro wszyscy - zarówno piłkarze jak i kibice - widzieli, że nic nie widziałem, bo bylem daleko, odwrócony plecami do całej sytuacji. Trzeba pamiętać, że wtedy nasze zestawy słuchawkowe były nowe, więc pobiegłem do Dario Garcii.. Pobiegłem do niego, mimo, że wiedziałem, że nic nie widział! Dlaczego? Bo to pozwoliło mi sprzedać moją decyzję. Wszyscy rozumieją, że jak biegniesz do asystenta, to asystent ci pomoże. Biegnę więc do Dario i od razu mówię do niego: "Skupmy się! Zostało nam dziesięć minut, skupmy się". Odwracam się i biegnę prosto do Zidana z czerwoną kartką.
Mimo tego, że ten asystent nic nie widział i nic nie powiedział..
- Dokładnie. Gdy zrozumiałem, że muszę wyciągnąć czerwoną kartkę musiałem wymyślić sposób, w jaki pokaże wszystkim, że nie zgaduję tylko że pomogli mi asystenci. Uznałem, że to był najlepszy sposób. Trochę było tam przekłamania i ukrycia sprawy, ale jednak trochę w tym prawdy było bo zademonstrowało w jaki sposób podjąłem tę decyzję.

- Cris7
- Gwiazda

- Reputacja: 7
Był już skrót spotkania United w C+? Bo dopiero wszedłem do domu
E: dzięki
E: dzięki
Ostatnio zmieniony 27 lis 2013, 23:47 przez Cris7, łącznie zmieniany 1 raz.
United Road, take me home
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
To the place, I belong
To Old Trafford, to see United
Take me home, United road
- pablisso
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
był jako pierwszy
http://swiatpilki.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=18689 zapraszam do tematu
Ciekawostka: Realowi brakuje 2 bramek do wyrownania rekordu ilosci goli strzelonych w fazie grupowej LM. Teraz maja 18, rekord wynosi 20, uzyskal go Manchester United w sezonie 1998/99 i Barca 11/12. Biorac pod uwage ze ostatni mecz z Kopenhaga, to szanse sa dosc spore.
Ciekawostka2: Ramos otrzymal dzis swoja 17 czerwona kartke od kiedy gra w Realu, czyli 9 sezonow. Brakuje mu jednego czerwa zeby wyrownac rekord ilosci czerwonych kartek jakie ma Davids w LM.
Ciekawostka2: Ramos otrzymal dzis swoja 17 czerwona kartke od kiedy gra w Realu, czyli 9 sezonow. Brakuje mu jednego czerwa zeby wyrownac rekord ilosci czerwonych kartek jakie ma Davids w LM.
A rekordzistą czerwonych kartek nie jest przypadkiem Drogba? Gdzieś się chyba natknąłem na takie info, ale nie mogę teraz znaleźć.
- Dr.Football1
- I Don't Need No Doctor

- Reputacja: 1668
- Kontakt:
Drugi raz ogladam Pazdana w barwach Jagi na pozycji defensywnego pomocnika i po raz drugi musze przyznac, ze gra bardzo dobrze, a juz na pewno o niebo lepiej niz wtedy kiedy kaleczyl na stoperze.
Lista najlepszych graczy 2013 roku wg magazyny FourFourTwo:
Tak w ogole, jakiego gracza obstawialibyscie jako tego, ktory przelamie hegemonie CR/Messiego w najblizszych latach? Nie sadze zeby oboje utrzymali podobny poziom po 30ce, ale z drugiej strony mega mocnych nastepcow nie widze.
Najlepsza 11 wychodzi taka: Neuer - Lahm, Thiago Silva, Dante, Alaba - Busquets, Xavi, Iniesta - Ribery, Messi, Ronaldo.1. Cristiano Ronaldo
2. Lionel Messi
3. Franck Ribéry
4. Radamel Falcao
5. Andrés Iniesta
6. Zlatan Ibrahimović
7. Philipp Lahm
8. Gareth Bale
9. Robin van Persie
10. Thiago Silva
11. Sergio Busquets
12. Robert Lewandowski
13. Xavi Hernández
14. Edinson Cavani
15. Cesc Fàbregas
16. Mesut Özil
17. Yaya Touré
18. Neymar
19. Luis Suárez
20. Sergio Agüero
21. Bastian Schweinsteiger
22. Marco Reus
23. Wayne Rooney
24. Dante
25. Juan Mata
26. Thomas Müller
27. Isco
28. Manuel Neuer
29. Pedro
30. Vincent Kompany
31. Javi Martínez
32. Gonzalo Higuaín
33. Arturo Vidal
34. Arjen Robben
35. Sergio Ramos
36. Andrea Pirlo
37. David Silva
38. Toni Kroos
39. İlkay Gündoğan
40. Mario Götze
41. Antonio Di Natale
42. Dani Alves
43. Ángel Di María
44. David Alaba
45. Santi Cazorla
46. Ashley Cole
47. Gianluigi Buffon
48. Oscar
49. Xabi Alonso
50. Thibaut Courtois
51. Mario Balotelli
52. Carlos Tévez
53. Gerard Piqué
54. Eden Hazard
55. Jordi Alba
56. Marek Hamšík
57. Karim Benzema
58. Leonardo Bonucci
59. Giorgio Chiellini
60. Luka Modrić
61. João Moutinho
62. Francesco Totti
63. Marcelo
64 Paul Pogba
65. Arda Turan
66. Henrich Mychitarian
67. Claudio Marchisio
68. Mats Hummels
69. Víctor Valdés
70. Blaise Matuidi
71. Daniele De Rossi
72. Jan Vertonghen
73. Mario Mandžukić
74. Michael Carrick
75. Álvaro Negredo
76. David Villa
77. Leighton Baines
78. Samir Handanovič
79. Diego Costa
80. Hugo Lloris
81. Andrea Barzagli
82. Jakub Błaszczykowski
83. Stefan Kiessling
84. Stevan Jovetić
85. Mathieu Valbuena
86. Nemanja Vidić
87. Pierre-Emerick Aubameyang
88. Ramires
89. Jesús Navas
90. Roberto Soldado
91. Mario Gómez
92. Branislav Ivanović
93. Raphaël Varane
94. Łukasz Piszczek
95. Burak Yılmaz
96. Adem Ljajić
97. Oliver Giroud
98. Jackson Martínez
99. Diego López/Iker Casillas
Tak w ogole, jakiego gracza obstawialibyscie jako tego, ktory przelamie hegemonie CR/Messiego w najblizszych latach? Nie sadze zeby oboje utrzymali podobny poziom po 30ce, ale z drugiej strony mega mocnych nastepcow nie widze.
- maestro
- Podwójne standardy
- Reputacja: 174
- Kontakt:
Vidal 33. ? Pirlo 36. ? Cieniasy 
Barzagli zjadał Chielliniego z kopytami, a w rankingu jest aż 20 miejsc za nim... To tak tylko odnośnie graczy Juventusu
ciekawe jakie były kryteria wyboru.
Barzagli zjadał Chielliniego z kopytami, a w rankingu jest aż 20 miejsc za nim... To tak tylko odnośnie graczy Juventusu
'I am only a small part of a huge black and white flag that grows with the passing of the years and if each one of you looks closely at it, you will find your own name written on it.' Alessandro Del Piero