Książki - recenzje
Tom Clancy
Czy ktoś z was przeczytał książke najbardziej popularnego autora thrilerow. Która z jego książek, wywarła na was największe wrażenie
-
Mikusinski
- Grafomańskie harakiri
- Reputacja: 0
- Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
- Kontakt:
- Andreyew
- Kluczowy Zawodnik

Teraz w kioskach pojawila sie seria ksiazek "Mistrzowie Sensacji", jak narazie dostepne sa 4 ksiazki (kazda w cenie 9.90zł) "TOŻSAMOŚĆ BOURNE'A" i "KRUCJATA BOURNE'A" Roberta Ludluma, "ŁAWA PRZYSIĘGŁYCH" i "RAPORT PELIKANA" Johna Grishama. W najblizszym czasie zostanie wydana kolejna i otatnia czesc trylogii Ludluma "ULTIMATUM BOURNE'A". Goraco polecam.
Trylogia Ludluma 8,5\10
Trylogia Ludluma 8,5\10
Dan Brown- "Zwodniczy punkt"
Witam!!!
Polecam najnowszą książkę (w polsce:)) Dana Browna pt. "Zwodniczy punkt"
Więcej o książce: http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P ... 10002.html
Pozdrawiam
Polecam najnowszą książkę (w polsce:)) Dana Browna pt. "Zwodniczy punkt"
Więcej o książce: http://www.twojaksiazka.com.pl/x_C_I__P ... 10002.html
Pozdrawiam
Juventus & Widzew
- mariano italiano
- Skład C

mam nadzieje, że ta książka będzie się czymś różniła od wcześniejszych, bo "kod leonarda..." i "anioły i demony" jest napisane na tym samym szkielecie... z resztą w sumie to jakoś nie urzekła mnie twórczość Pana Browna, wydaje mi się, że popularność zawdzięcza ona m,edialnemu szumowi i kontrowersyjnemu podejści do tematu kościoła, jak dla mnie to trochę mało.
Dziękuję pięknie za uwagę
Dziękuję pięknie za uwagę
prosto z włoskiego buta, swoją sportową alfą romeo....
do dyskusji o książkach zapraszam do odpowiedniego tematu
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?t=1454
http://swiatpilki.com/viewtopic.php?t=1454
Przeczytałem ją wczoraj i jest naprawde świetna. Jak większość książek Coelho bardzo porusza i zmusza do przemyśleń. Opowiada ona o Weronice, która znudzona swoim życiem postanawia popełnić samobójstwo. Zażywa jakieś leki i traci przytomność. Budzi sie w szpitalu psychiatrycznym. Lekarz mówi jej, że leki którymi chciała się zabić na stałe uszkodziły jej serce i został jej tydzień życia.Anka pisze:Obecnie czytam książkę 'Weronika postanawia umrzeć' Paulo Coelho. Nie wiem jak Wy, ale bardzo mi się podoba...Macie może namiary, gdzie można kupić angielską wersję tej książki? Będę wdzięczna...
To jak ten tydzień przeżyła musicie doczytac sami. Doskonałe zakończenie
Taak, trzeba przyznać, że Coelho to świetny pisarz. Jego książki nie są non-stop o tym samym. Ma swój styl pisania, ale w jego powieściach nie widzę zbyt dużego podobieństwa, jeżeli chodzi o fabułę.
Ostatnio przeczytałam, a raczej umęczyłam, 'Zwodniczy punkt' Dana Browna. I się zawiodłam. Fabuła aż nadzwyczaj podobna do 'Kodu Leonarda da Vinci'. Podobne zakończenie, też facet podobny do Nauczyciela...
Dziwi mnie to, bo przez ostatnie tygodnie/miesiące jest na szczycie listy najlepszych pisarzy śwata. A tak naprawdę się niczym nie wyróżnia. Raz mu się udał 'Kod...', i wszystkie swoje książki obecnie pisze pod kątem wyżej wymienionej powieści. Szkoda. 
W najbliższym zaś czasie mam dostać na imieniny 'Zahir', pióra Paulo Coelho. Nie wiem, czego mam się spodziewać. Ostatnimi czasy ta książka spotkała się z dość ostrymi słowami ze strony krytyków literackich. Czy jest aż tak 'słaba'? Zarzucają jej, że nie wyróżnia się niczym, nie różni się zbytnio od innych powieści Coelho... Co o tym sądzicie?
Ostatnio przeczytałam, a raczej umęczyłam, 'Zwodniczy punkt' Dana Browna. I się zawiodłam. Fabuła aż nadzwyczaj podobna do 'Kodu Leonarda da Vinci'. Podobne zakończenie, też facet podobny do Nauczyciela...
W najbliższym zaś czasie mam dostać na imieniny 'Zahir', pióra Paulo Coelho. Nie wiem, czego mam się spodziewać. Ostatnimi czasy ta książka spotkała się z dość ostrymi słowami ze strony krytyków literackich. Czy jest aż tak 'słaba'? Zarzucają jej, że nie wyróżnia się niczym, nie różni się zbytnio od innych powieści Coelho... Co o tym sądzicie?
Ja mogę polecić wszystkie książki Dana Browna
naprawdę polubiłem jego styl pisania.... te zagadki....wiele wątków....zaskakujące zaskoczenia. Przeczytałem "Cyfrową Twierdzę", "Anioły i Demony", "Kod ...." i "Zwodniczy Punkt" i muszę powiedzieć, że książki te bardzo mi się spodobały
Szczególnie bym polecał "Zwodniczy Punkt" i "Cyfrową Twierdzę". Ta pierwsza książka opowiada o największej udręce NASA(nic więcej nie powiem
), a "Cyfrowa Twierdza" o superkomputezrze NSA
Całość bardzo fajnie się czyta, są ciekawe często zabawne dialogi szczególnie te damsko-męskie
Za ogólną "działalność" daje Brownowi
9/10
P.S. przyczytaniu ostatniej książki Browna zacząłem się już domyślać końca
zawsze tym "złym charakterem" jest osoba najmniej spodziewana 
9/10
P.S. przyczytaniu ostatniej książki Browna zacząłem się już domyślać końca
-
romantyk