Gry...

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%

Liczba głosów: 71

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post autor: MazurXIII »

Tak jak napisałem. W DLC masz wybór praktycznie każdego sezonu od 1990/91 do 2025/26, gdzie w tym modzie 25/26 jest bazą domyślną bez instalowania DLC:

Obrazek

Składy są jak najbardziej odzwierciedleniem tych rzeczywistych z danego okresu, Van Basten z sezonu 90/91 to bestia, wpada niemal wszystko :twisted:
Obrazek
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328

Gry...

Post autor: Eyesmon »

Jak to ogarnąć bez instalacji na lapku? Bo grywam w SWOS ale wersji przeglądarkowej
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373

Gry...

Post autor: MazurXIII »

A to raczej się nie da.
Obrazek
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4328

Gry...

Post autor: Eyesmon »

;(
Life is an unexpected journey
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 192

Gry...

Post autor: Samuraj »

Zacząłem sobie grać w Shadows Awakening - gra to hack and slash typu Diablo z 2018 roku ale z ciekawymi rozwiązaniami wpływających na bardziej taktyczną rozgrywkę gdyż sterujemy tutaj niby jedną postacią ale tak naprawdę czterema jednocześnie, po prostu zmieniamy je w trakcie gry i ich umiejętności potrafią wpływać na siebie. Jest to gra do której długo się zbierałem i w końcu się za nią wziąłem. Nie jest to zbyt długa pozycja, ale całkiem wymagająca. Poniżej pierwszy odcinek z gameplayu :

Z Crimson Desert całkowicie jeszcze nie skończyłem, ale po tych ponad 150h potrzebuje na pewno odskoczni i czegoś innego. Shadows Awakening spodziewałem się, że będzie spokojną gierką do ogrania, ale okazała się całkiem wymagająca.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1418
Kibicuję: od czasu do czasu

Gry...

Post autor: Zygmunt-1 »

Koledzy Forumowicze, czy te retro konsole i inne urządzenia tego typu to jest jedno wielkie oszustwo czy realna rozrywka?

https://pikseland.pl/products/konsola-retro

Co jakiś czas wyświetlają mi się różne filmiki, zresztą ta strona ma też elementy, które zasiewają we mnie ziarno wątpliwości. Czy za taką cenę i w takim urządzeniu jest możliwe granie w takie ilości gier?

Nie powiem, zaciekawiło mnie, ale też budzi wątpliwości :whistle:

A jeśli są takie urządzenia bądź legitne sklepy to proszę o namiary.
:witam:
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Gry...

Post autor: Maciek (interista) »

Poszukaj recenzji np. u Borga, on pokazuje sprzęt tego typu.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Gry...

Post autor: cloner »

cloner pisze: 25 cze 2025, 17:27 A ja sobie zapodałem pierwszy raz.. Forza Horizon 2. Wyścigi z 2014 roku, ale grywalność na bardzo wysokim poziomie, do tego w pełni po polsku. Chyba wsiąknę na dłużej.
No i wtedy nie wsiąkłem. Część 5 niedawno praktycznie skończyłem, wiadomo że tych misji pobocznych jest od zajebania, bez sensu się męczyć, niedawno odpaliłem 1, wygrane wszystkie wyścigi, tablice też zebrane, więc czas wrócić do 2.

Obrazek
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Gry...

Post autor: Slim91 »

Dużo gier starszych niż 15 lat daje radę bo grafika nie zrobiła jakiegoś olbrzymiego skoku. Sam fun powiedziałbym że był nawet lepszy.

Sam z chęcią pograłbym w wiele starych tytułów.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Gry...

Post autor: Mr.Chris »

Slim91 pisze: 17 kwie 2026, 17:42 Dużo gier starszych niż 15 lat daje radę bo grafika nie zrobiła jakiegoś olbrzymiego skoku. Sam fun powiedziałbym że był nawet lepszy.
Kiedyś czytałem opinię, może nawet tu na forum, że studia za bardzo skupiają się na tym, żeby kropla deszczu albo siedzenia w samochodzie wyglądały mega zajebiście. Idzie na to sporo budżetu i przez to brakuje na fabułę.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2429

Gry...

Post autor: League »

Slim91 pisze: 17 kwie 2026, 17:42 Dużo gier starszych niż 15 lat daje radę bo grafika nie zrobiła jakiegoś olbrzymiego skoku.
nie liczy się rocznik, liczy jakość, jak coś jest dobre to takie pozostanie. Sam lubię pograć i w stare i nowe.
:ozob:
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Przeszedłem Shadows Awakening i powiem szczerze, jest to bardzo niedoceniana gra. Shadows Awakening łączy elementy RPG i hack and slasha typu Diablo jednak jest nastawiony przede wszystkim na kampanię single player. Gra wyróżnia się ciekawym zamysłem na prowadzenie postaci gdzie jako demon Pożeracz - przejmujemy dusze pokonanych przeciwników lub zmarłych są oni związani paktem z naszym demonem i możemy od tej pory nimi grać. Mamy do dyspozycji kilkanaście postaci które możemy zmieniać w trakcie gry a aktywnych mamy 4 z nich. Co więcej postacie mają skille które działają na innych bohaterów przez co można tworzyć kombinacje i synergie między postaciami.

Gra ogólnie ma 6 rozległych rozdziałów i przejście jej zajmuje w okolicach 20-25h.

Każda z postaci w grze ma swoje własne umiejętności, talenty, statystyki czy nawet dedykowany rodzaj ekwipunku przez co dla każdej z nich tworzymy build indywidualnie.

Zdecydowanie jak ktoś lubi gry hack and slash z domieszką RPG - to polecam, bardzo fajna pozycja i trochę mało dostrzeżona przez rynek.

Poniżej link do playlisty :

Następną pozycją którą planuje ograć jest Bright Memory : Infinite

Jest to bardzo dynamiczna strzelanka z elementami walki wręcz i parowaniem. Krótka gra więc planuje może to nawet ograć na jednym nagraniu. Ma już swoje lata ale nawet dziś prezentuje się bardzo dobrze

KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Chciałem zagrać w Bright Memory Infinite, ale z jakiegoś powodu gra mi się nie chce odpalić (wersja steam) wobec czego zdecydowałem się ograć Battle Chasers. Jest to jrpg na bazie komiksu o tym samym tytule. Zapowiada się długa przygoda, bo gra do krótkich nie należy i skoki poziomu trudności wymagają dość mocnego grindu. Jednak Battle Chasers to gra do której często wracam i jest to jeden z moich ulubionych RPG'ów, dlatego postanowiłem gameplay z tej gry sobie nagrać. Poniżej pierwszy odcinek rozgrywki :

Gra jest długa, więc nie wykluczam, że jakieś inne gry będę ogrywał w tym samym czasie, między innymi wspomniane Bright Memory Infinite, tylko musze dojść jak to uruchomić...

Awatar użytkownika
Samuraj
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Gry...

Ukończyłem sobie Bright Memory Infinite

Jest to strzelanka z elementami zręcznościowymi a właściwie walką wręcz bronią białą. Możemy tutaj nie tylko strzelać ale też ciachać mieczem i parować strzały czy ataki przeciwników. Gra ma już 6 lat a i tak prezentuje się całkiem nieźle, jest to bardzo intensywna, dynamiczna rozgrywka z sporą ilością mini bossów i bossów biorąc pod uwagę, że rozgrywka jest na 3h.

Poniżej party z rozgrywki :

Polecam. Bardzo dobrze oceniana gra i dostępna na instant gaming za 13 zł
https://www.instant-gaming.com/en/9208- ... ame-steam/

Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2558
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Gry...

Post autor: 7lechus »

35 minutowy gameplay z The Expanse: Osiris Reborn.
Zapowiada się niezła przystawka przed Exodus oraz Mass Effect 5.

EDIT: (dialogi wciąż wymagją dopracowania, "flow" rozmów jest sztuczny i widać łatkę narzędzi A.I, podobnie optymalizacja bo widać glicze z doczytywaniem tekstur).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”