AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Wiem że słabo oceniać po jednym turnieju (w dodatku reprezentacyjnym) ale po tym co widziałem na euro w jego wykonaniu to zostanie w Lipsku to będzie najlepsza możliwa opcja dla każdej możliwej strony.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
Ja uważam że grał całkiem solidne EURO a każdy ocenia jego postawę tylko przez pryzmat zawalonego sam na sam w dogrywce.Delpiero14 pisze: ↑04 lip 2024, 19:31 Wiem że słabo oceniać po jednym turnieju (w dodatku reprezentacyjnym) ale po tym co widziałem na euro w jego wykonaniu to zostanie w Lipsku to będzie najlepsza możliwa opcja dla każdej możliwej strony.
- Delpiero14
- Bianconero

Ja oceniam ogólnie jego wykończenie, które było dramatyczne. Wiadomo, jest młody, więc ma czas by to naprawić, ale z tej mega istotnej rzeczy dla 9 jest na tę chwilę po prostu marny.
- sickstick
- Legenda Futbolu

Nie bardzo rozumiem. Pomarnował jeszcze jakieś setki w na tym turnieju ale akurat na minutę zmrużyłem oczy i tego nie widziałem (bo sobie zupełnie nie przypominam), czy oceniasz że ma dramatyczne wykończenie po tej 1 sytuacji?Delpiero14 pisze: ↑04 lip 2024, 19:51 Ja oceniam ogólnie jego wykończenie, które było dramatyczne. Wiadomo, jest młody, więc ma czas by to naprawić, ale z tej mega istotnej rzeczy dla 9 jest na tę chwilę po prostu marny.
- Delpiero14
- Bianconero

No tak, marnował. Nie tylko z Portugalią.
- sickstick
- Legenda Futbolu

Zupełnie sobie nie przypominam a akurat Słowenię oglądałem we wszystkich meczach, do tego widzę że przez cały turniej policzono mu xG = 0,9, z czego ta pamięta akcja z dogrywki to pewnie połowa tego wyniku. Możesz napisać w jakich meczach te setki marnował ? 
Ja to wiem,ale w dzisiejszych czasach prolongata świadczy tylko o wyższej cenie,a nie o pozostaniu piłkarza .
Kibice Milanu to wiedzą
- Delpiero14
- Bianconero

0:40
Setka to może nie jest, ale raczej sytuacja z której dobry napastnik powinien przynajmniej trafić w światło bramki.
Klauzula Sesko wzrosła pod koniec sezonu do 65 mln euro, bo ona była zależna od ilości występów. Skoro podpisał nowy kontrakt i na ponoć tylko umowną kwotę w nim na przyszły sezon (coś w stylu dżentelmeńskiego porozumienia) to raczej zostanie. On chyba ma dość dobrych doradców, bo doszli do wniosku że ani on nie jest gotowy ani kluby zainteresowane nie gwarantują mu tego co teraz by chciał.
Pellegrino wraca na wypożyczenie do Argentyny. Niestety nie podążył drogą Fernandeza czy Alvareza.
Pellegrino wraca na wypożyczenie do Argentyny. Niestety nie podążył drogą Fernandeza czy Alvareza.
- sickstick
- Legenda Futbolu

Wydaje mi się że jest tak jak pisałem powyżej - oceniłeś typa po dosłownie 1 niestrzelonej sytuacji i teraz próbujesz dorabiać ideologię, wymyślać sobie jakieś wyimaginowane setki które zmarnował i lecisz na szybko po skrótach a nuż coś się uda znaleźć. 20-letni chłopak który od najmłodszych lat strzela jak najęty ma 'dramatyczne wykończenie', bo nie trafił w bramkę z półobrotu z 10 metrówDelpiero14 pisze: ↑04 lip 2024, 20:21 Setka to może nie jest, ale raczej sytuacja z której dobry napastnik powinien przynajmniej trafić w światło bramki.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2024, 21:03 przez sickstick, łącznie zmieniany 2 razy.
- Delpiero14
- Bianconero

Gwoli ścisłości to ty pisałeś o setkach, mnie chodziło bardziej o okazje bramkowe.
No i można się kłócić czy ta sytuacja z Serbią nie podpada pod 100% sytuacje. Dla mnie nie, ale niektórzy pewnie mogliby tak ją określić.
No i można się kłócić czy ta sytuacja z Serbią nie podpada pod 100% sytuacje. Dla mnie nie, ale niektórzy pewnie mogliby tak ją określić.
- Hersk
- Ćwierkator

- Reputacja: 3052
- Kibicuję: Reprezentacji Polski
Ale Messi też w takich sytuacjach wielokrotnie nie trafiał i o czym to ma świadczyć? Nawet jakby na tym euro nie trafił 5 setek - zdarza się. Każdy napastnik ma takie okresy że wybitnie mu nie idzie. Haaland też marnował w City takie okazję że matko boska.
To nie zmienia faktu że był znakomitym jokerem w Lipsku, jest bardzo młody i ma przed sobą cała karierę.
I dla mnie nie ma czegoś takiego jak "dobry napastnik by to strzelil" itd jak to często pada przy zmarnowanych okazjach. Czyli dobry napastnik strzela 100/100 setek?
To nie zmienia faktu że był znakomitym jokerem w Lipsku, jest bardzo młody i ma przed sobą cała karierę.
I dla mnie nie ma czegoś takiego jak "dobry napastnik by to strzelil" itd jak to często pada przy zmarnowanych okazjach. Czyli dobry napastnik strzela 100/100 setek?
- Delpiero14
- Bianconero

gdzie strzela jak najęty, bo chyba nie w barwach Lipska?
”dobry napastnik strzeliłby w światło bramki”
I ja napisałem również że jest bardzo młody i ma czas żeby nad tym popracować, ale mnie mocno bije od niego takim vibem Scamacci. Zobaczymy.
Chyba nawet w najczarniejszych czasach baner ery zawsze przychodzili wspierać drużynę na początek sezonu. Oni też nie wierzą w plan?
- Vol'jin
- Gwiazda

- Reputacja: 1123
- Kibicuję: Ac Milan
Dziwne priorytety bo najpierw narzekają na cene karnetów (pewnie kupowali jak Gowin ;]) , potem na brak gwiazd bo Euro a na koniec inwestycje
oni to banda klaunów i tyle
oni to banda klaunów i tyle