AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Teraz Napoli i Juve 
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
- Kibicuję: AC Milan
Aby być uczciwym to wygląda to dobrze w tym momencie - szczególnie w defensywie gdzie od meczu z Lecce, a szczególnie z Bologna i dziś to było bardzo widoczne. Rywale mało sytuacji, duży spokój.
Ciekawe na ile starczy takie granie.
Najpierw jest Lecce w PW.
Ciekawe na ile starczy takie granie.
Najpierw jest Lecce w PW.
- wloski
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 981
- Kibicuję: Edukacjii Clonera
Jak gra Modric chyba przyjemnie? Bo u nas nikt nie wpadł żeby kogoś kreatywnego pozyskać i tak od czasów Pijanica [ch**] wie co zrobić z piłką
Pulisic 2 bramki pod brzuchem golkipera Udine.
Rabiot dzisiaj elegancko zagrał, świetny był zwłaszcza w 2 połowie.
Modric klasa, ale powinien go szybciej zdjąć jak był już wynik pewny.
Dobrą zmianę dał RLC.
Rabiot dzisiaj elegancko zagrał, świetny był zwłaszcza w 2 połowie.
Modric klasa, ale powinien go szybciej zdjąć jak był już wynik pewny.
Dobrą zmianę dał RLC.
Zły to znak, kiedy ludzie przestają rozumieć ironię, alegorię, żart.
Jeżeli chodzi o obronę to na papierze mamy dużo słabsza niż przez ostatnie kilka lat a wygląda to o wiele lepiej. Ja wiem, że to tylko 3 mecze ze słabymi/średnimi rywalami, ale w ostatnich latach w takich meczach babol za babolem i traciliśmy bramki a teraz 3 mecze i praktycznie 0 nerwów.
Co na to wpływa?
1. Allegri - wiadomo, że on wie jak ustawić obronę i wycisnąć z tego maksa.
2. Pomoc - wreszcie mamy pomocników a nie biegaczy, którzy wiedzą jak kontrolować mecz. Modric i Rabiot mają olbrzymi wpływ na to. Ricci jak wchodzi to też nie pęka.
3. Koniec z taktyka zupełnie nie pasująca do charakterystyki i jakości graczy.
A najlepsze jest to, że my wcale nie gramy jakiegoś wielkiego betonu i nastawienie tylko na defensywę. Max na razie w pełni wykorzystuje to co mamy. A wciąż czekamy na Leao i w pełni zdrowego Nkunku.
Co na to wpływa?
1. Allegri - wiadomo, że on wie jak ustawić obronę i wycisnąć z tego maksa.
2. Pomoc - wreszcie mamy pomocników a nie biegaczy, którzy wiedzą jak kontrolować mecz. Modric i Rabiot mają olbrzymi wpływ na to. Ricci jak wchodzi to też nie pęka.
3. Koniec z taktyka zupełnie nie pasująca do charakterystyki i jakości graczy.
A najlepsze jest to, że my wcale nie gramy jakiegoś wielkiego betonu i nastawienie tylko na defensywę. Max na razie w pełni wykorzystuje to co mamy. A wciąż czekamy na Leao i w pełni zdrowego Nkunku.
Czy ktoś zamawiał kiedyś jakieś koszulki przez acmilan com pl? Jak to jest z jakością materiału? Podoba mi się
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Dwa razy już zamawiałem, ale to były zwykłe koszulki. Pierwsza (kilka lat temu kupiona się ponaciągała na kołnierzu), druga dobra i uważam, że warto. Ja tę będę zamawiać.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
W pierwszym odruchu tez rozwazalem zamowienie tej koszulki ale odwiodl mnie od tego fakt ze to jest grafika a nie zdjecia faktycznego produktu.
Najlepiej jakby pokazali te koszulki na kims.
W takiej sytuacji poczekam az ktos kto ja faktycznie zakupil bedzie mial ja u siebie wypowie sie co do jakosci a optymalnie wrzuci zdjecia.
Najlepiej jakby pokazali te koszulki na kims.
W takiej sytuacji poczekam az ktos kto ja faktycznie zakupil bedzie mial ja u siebie wypowie sie co do jakosci a optymalnie wrzuci zdjecia.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
-
Chandlerr
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 113
No ten Rabbiot rzeczywiscie gra zaskakujaco dobrze. Ciekawi mnie jak Leao wroci to czy Fofana out czy wywali Gimeneza. Ja bym jeszcze Ricciego z checia widzial w 1 skladzie.
Ten Espumisan tez fajnie zagral, no ale zobaczymy jak przeciwnik bedzie bardziej wymagajacy, jak sie zaprezentuja.
Swoja droga,majac Modrica, ten zespol zyskuje 89% spokoju i oewnosci siebie. Gosc gra na takim luzie, tak rozprowadza pilki ze pozostali widzac to, pozostali chyba sa mega zmotywowani.
Ten Espumisan tez fajnie zagral, no ale zobaczymy jak przeciwnik bedzie bardziej wymagajacy, jak sie zaprezentuja.
Swoja droga,majac Modrica, ten zespol zyskuje 89% spokoju i oewnosci siebie. Gosc gra na takim luzie, tak rozprowadza pilki ze pozostali widzac to, pozostali chyba sa mega zmotywowani.
forzamilan
- Enjo
- Legenda Futbolu

Cremonense Lecce Bologna Udinese
Gdzie z tymi pierwszymi przejebal u siebie.
Gdzie z tymi pierwszymi przejebal u siebie.
No, ale ten Milan to może być dobry fit dla Allegriego faktycznie, b. dużo jakości w pomocy i w przodzie ma Milan, ta obrona w nazwiskach zdecydowanie najgorsza, a tutaj taki trener może zrobić różnicę i dobrze to poukładać. Nawet ten pierwszy mecz z Cremo-coś tam to była mocna pajacerka Milanu, bo z gry byli dużo lepsi. Modric chyba będzie w pełni na chodzie jeszcze w tym sezonie, a taki kontrolujący grę pomocnik jest na wagę złota, na tym poziomie niewielu jest w ogóle takich graczy, dodać brak pucharów i to może być b. spokojny sezon dla kibiców Milanu (dla kibiców chorwackiego emeryta trochę gorzej, bo samo top4 bezwartościowe, a do czegoś więcej może braknąć).
Długoterminowo więcej szczęścia niż rozumu, bo tam najlepszym graczem jest na razie 40-latek, któremu chyba nudzi się w życiu, bez niego mógłby być tartak.
Długoterminowo więcej szczęścia niż rozumu, bo tam najlepszym graczem jest na razie 40-latek, któremu chyba nudzi się w życiu, bez niego mógłby być tartak.
- Enjo
- Legenda Futbolu

Nie jestem fanem tego trenera, ale potrafie docenic to, ze poprawil gre defensywna.
Z kolei, jakies twitterowe wpisy zbierajace lajki maja sie nijak do aktualnej rzeczywistosci gdzie na latwym terminarzu zrobil 9 punktow.
Co do Modrica, to jest to pilkarz o niesamowicie wysokim iq pilkarskim (wyobrazcie sobie teraz Musaha obok niego xD) i potrafi zarzadzac meczem.
Z kolei, jakies twitterowe wpisy zbierajace lajki maja sie nijak do aktualnej rzeczywistosci gdzie na latwym terminarzu zrobil 9 punktow.
Co do Modrica, to jest to pilkarz o niesamowicie wysokim iq pilkarskim (wyobrazcie sobie teraz Musaha obok niego xD) i potrafi zarzadzac meczem.
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Tez nie przepadam za Allegrim a konkretnie za jego stylem gry ale trzeba mu oddac ze na ten moment jest niezle.
Pamietajmy ze to Milan i zawsze lubilismy potracic punkty na leszczach. Przyjezdzalo na San Siro takie Livorno z Lucarellim w skladzie i byl strach.
Dla kontrastu wspomne jeszcze o Simeone ktory w tym sezonie majac na rozkladzie Espanyol Elche Alaves Villarreal i Mallorce zrobil 6 punktow wydajac jakas ogromna kase na transfery.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
Tak utrzymuje Iks
- johny batonik
- Lider Drużyny

- Reputacja: 318
Mówiłem, że Pan trener Allegri to ogarnie. On i Conte to gwarant sukcesów.
- wrogowie: matt_
- sekciarze: venomik
- neuroatypowi: BadBoy