AC Milan (zbiorczy)(cz.2)
Akurat Rabiot to prezent od Allegriego
Fofana jak się uda sprzedać to pójdzie do Turcji lub Anglii i niech nawet największą gwiazdą tam zostanie.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Jedyną gwiazdą jaką może zostać Fofana to najgłupszego zagrania.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Gila oficjalnie.
- MazurXIII
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1372
- Kibicuję: AC Milan
Zrobiłem sobie krótką analizę taktyczną meczów 1/16 MŚ. Systemem z wahadłami i trójką z tyłu grał tylko Paragwaj, nadal klasyczna 4 z tyłu rządzi piłką. To a'propo systemu Amorima.

Trójka z tyłu zwiastuje katastrofe. Strasznie betonowa taktyka.
Ten cały Amorim sobie na ten moment poradził tylko w Sportingu. W lidze gdzie grają 3 drużyny. Miał dobry skład oraz jechał na Gyokeresie. Nie żebym był pesymistą ale optymizmem jego osoba mnie nie napawa. Z kupowaniem piłkarzy pod jego taktykę uwazalbym, a 70 mln za Ramosa inaczej się nie da wytłumaczyć niz praniem pieniędzy.
Ten cały Amorim sobie na ten moment poradził tylko w Sportingu. W lidze gdzie grają 3 drużyny. Miał dobry skład oraz jechał na Gyokeresie. Nie żebym był pesymistą ale optymizmem jego osoba mnie nie napawa. Z kupowaniem piłkarzy pod jego taktykę uwazalbym, a 70 mln za Ramosa inaczej się nie da wytłumaczyć niz praniem pieniędzy.
Nie jestem wielkim fanem ani Amorima ani 3 z tył, ale nie licząc jednego sezonu Milanu i Napoli od dość długiego czasu we Włoszech drużyny grające 3 z tył wygrywają tytuł i grały 4 razy w finale LM w przeciągu ostatnich 12 lat bodaj. Mamy Atalante, która regularnie grała w LM i dochodziła do fazy pucharowej. Mamy Leverkusen z historycznym sezonem i pewnie więcej przypadków by się znalazło.
To są tylko cyfry. Wszystko zależy od taktyki, graczy i jak oni wyegzekwują to co nakreśli trener. Wiadomo, że im lepsi i mądrzejsi gracze tym lepsze efekty.
Granie trójka maskuje również sporo braków zarówno u stoperów jak i pomocników.
My z pseudo 3 z tych z defensywnym trenerem, bez dobrych grających piłką obrońców, z dwoma praktycznie pomocnikami, bez prawdziwych wahadłowych (jednym) i bez napastników do pewnego momentu walczyliśmy o tytuł i tylko pewnie przez wojnę domową nie awansowaliśmy do LM.
Co do Ramosa - chora kwota, ale warto przeanalizować rynek transferowy napastnik i wyjdzie, że w dzisiejszych czasach to już jej jest nic nadzwyczajnego. O po prostu Milan funkcjonował na innych zasadach.
Jak już było napisane - albo sobie wychowasz top napastnika, albo będziesz grał fałszywą 9 albo będziesz przepłacał za tier2-3 napastników licząc, że któryś wypali. Takie są teraz realia.
To są tylko cyfry. Wszystko zależy od taktyki, graczy i jak oni wyegzekwują to co nakreśli trener. Wiadomo, że im lepsi i mądrzejsi gracze tym lepsze efekty.
Granie trójka maskuje również sporo braków zarówno u stoperów jak i pomocników.
My z pseudo 3 z tych z defensywnym trenerem, bez dobrych grających piłką obrońców, z dwoma praktycznie pomocnikami, bez prawdziwych wahadłowych (jednym) i bez napastników do pewnego momentu walczyliśmy o tytuł i tylko pewnie przez wojnę domową nie awansowaliśmy do LM.
Co do Ramosa - chora kwota, ale warto przeanalizować rynek transferowy napastnik i wyjdzie, że w dzisiejszych czasach to już jej jest nic nadzwyczajnego. O po prostu Milan funkcjonował na innych zasadach.
Jak już było napisane - albo sobie wychowasz top napastnika, albo będziesz grał fałszywą 9 albo będziesz przepłacał za tier2-3 napastników licząc, że któryś wypali. Takie są teraz realia.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Ogólnie jeśli chodzi o MŚ to po prostu system z 4 z tyłu jest dużo łatwiejszy i każdy się szybko zaadaptuje. Na 3 z tyłu z wahadlami trzeba tygodni treningów na co w ogóle nie ma czasu więc 90% drużyn gra chamskie 4-3-3 tylko z minimalnymi przesunięciami.
Dla mnie Amorim ma czystą kartkę i pasuje mi jego wybór. Problemem w Milanie są transfery i budowa drużyny pod trenera a to się chyba właśnie dzieje
Dla mnie Amorim ma czystą kartkę i pasuje mi jego wybór. Problemem w Milanie są transfery i budowa drużyny pod trenera a to się chyba właśnie dzieje
A ja wam życzę, żeby ten Ramos odpalił i strzelił te 20 bramek w lidze. Serie A brakuje ostatnio dobrych napastników, a ten chłopak jest jeszcze młody i może się odrodzić. Oczywiście na ten moment jest przepłacony mocno, ale po dwóch dobrych sezonach zgłosi się np. taka Chelsea i zapłaci za niego +130 baniek 
W Amorima nie wierzę, ale Milan musi wrócić do walki o najwyższe cele, świat piłki bez silnego Milanu jest uboższy. Myślę, że Milan i Juventus powinny wziąć na poważnie LE i powalczyć tam.
W Amorima nie wierzę, ale Milan musi wrócić do walki o najwyższe cele, świat piłki bez silnego Milanu jest uboższy. Myślę, że Milan i Juventus powinny wziąć na poważnie LE i powalczyć tam.
Podobno Juve rozważa Tomoriego.
Znowu interesujemy się Doue.
Według prasy Amorim chce Palhinhię.
Znowu interesujemy się Doue.
Według prasy Amorim chce Palhinhię.
Być może,ale my mamy portugalskiego trenera i pewnie prasa będzie łączyła nas z każdym portugalskim piłkarzem.
Leeds myśli o Musahu
Leao zmienia agenta i ma rozważyć propozycje od arabów.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2866
Niech idzie, nikt go już u nas nie chce.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
No ciekawe jak to wyjdzie z tym Leao, Allegri go wykastrował,Amorim racz mógłby wyciągnąć z niego co najlepsze,ale jak już nie chce to lepiej go sprzedać.
Pisali, że transfer Gili będzie jakoś powiązany z transferem Calvaniego również,no i młody Włoch trafił do Milanu, Primavery dokładnie.
Włoskie media coś pisza, że mamusia powiedziała, że synek zostaje w Milanie, zobaczymy.
Pisali, że transfer Gili będzie jakoś powiązany z transferem Calvaniego również,no i młody Włoch trafił do Milanu, Primavery dokładnie.
Włoskie media coś pisza, że mamusia powiedziała, że synek zostaje w Milanie, zobaczymy.