Operacja "Czyste ręce" ...
- Martin Pellegrino
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 1
- Chlopaczek
- Ten obcy
- Reputacja: 3308
Gwoli wyjasnienia.Nie atakowalem Milanu ale Berlusconiego i nie Berlusconiego na niwie klubowej tylko politycznej.
Tak bronilem Interu bo nie moge bez reakcji patrzyc jak nerwowy na podstawie swoich urojen spowodowanych najpewniej upalem lub po prostu zwykla niechecie do Interu co nie jest rzadkie wsrod fanow Starej Damy (a nerwowy to kibic Starej Damy nie dajcie sie zwiesc) wymysla niestworzone historie.
Brak dostatecznej ilosci polaczen neuronowych w jego antyinterowskim mozdzku nie pozwala mu na zrozumienie kilku prostych spraw jednakze to nie powod abym kolejny raz jak dziecku mu je wyjasnial.
W pewnym sensie go rozumiem.Lepiej zwalic na rywala widzac wszedzie spiski i czarno-niebieskie myszki niz stawic czola rzeczywistosci i dostrzec ze jednak Stara Dama jest winna.Ale tak to jest.Byla sprawa dopingu i gadka ze Stara Dama jest niewinna bo sad apelacyjny ja uniewinnil.Teraz niewinna nawet jesli skazana przez sad bo jest to wszystko niecnym zamachem na klub spowodowanym tym ze za dlugo liderowali Serie A.
Wiadomo juz bylo przed wyrokami ze kibice sie z karami nie pogodza.Sad musialby wszytkich uniewinnic zeby tifosi byli szczesliwy.Jednak tak dobrze to nie ma bo tutaj nie chodzi o zadowolenie kibicow.
Moze inni przymykaja na to oko ale trzeba walczyc z ta manipulacje.Klamstwo powtarzane dziesiatki razy w koncu moze stac sie dla wielu prawda.Prawda tym latwiejsza ze zdejmie krzyz winy z ich ulubionej druzyny.
Tak bronilem Interu bo nie moge bez reakcji patrzyc jak nerwowy na podstawie swoich urojen spowodowanych najpewniej upalem lub po prostu zwykla niechecie do Interu co nie jest rzadkie wsrod fanow Starej Damy (a nerwowy to kibic Starej Damy nie dajcie sie zwiesc) wymysla niestworzone historie.
Brak dostatecznej ilosci polaczen neuronowych w jego antyinterowskim mozdzku nie pozwala mu na zrozumienie kilku prostych spraw jednakze to nie powod abym kolejny raz jak dziecku mu je wyjasnial.
W pewnym sensie go rozumiem.Lepiej zwalic na rywala widzac wszedzie spiski i czarno-niebieskie myszki niz stawic czola rzeczywistosci i dostrzec ze jednak Stara Dama jest winna.Ale tak to jest.Byla sprawa dopingu i gadka ze Stara Dama jest niewinna bo sad apelacyjny ja uniewinnil.Teraz niewinna nawet jesli skazana przez sad bo jest to wszystko niecnym zamachem na klub spowodowanym tym ze za dlugo liderowali Serie A.
Wiadomo juz bylo przed wyrokami ze kibice sie z karami nie pogodza.Sad musialby wszytkich uniewinnic zeby tifosi byli szczesliwy.Jednak tak dobrze to nie ma bo tutaj nie chodzi o zadowolenie kibicow.
Moze inni przymykaja na to oko ale trzeba walczyc z ta manipulacje.Klamstwo powtarzane dziesiatki razy w koncu moze stac sie dla wielu prawda.Prawda tym latwiejsza ze zdejmie krzyz winy z ich ulubionej druzyny.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
afera_mirage
Girlfromipanema pislas, jak to ogolnie mozna ujac, ze kibic powinien byc z klubem na dobre i na zle. Owszem zgadzam sie z Toba. Powiedz mi teraz, czy Chlopaczek jest z klubem na te zle ? Wprawdzie probuje teraz stawiac sie w roli tego "obiektywnego". Jednak kazdy widzi, ze to nieprawda, bo podczas zlego go niszczyl. Ja bronie Milanu i jego polityki ! Czy to zle bronic swojego klubu ?! Napisz mi Chlopaczek wreszcie, gdzie sa te dowody, bo jak ciebie czytam to wszedzie widzisz winnych, a jednak jak nie bylo dowodow tak nie ma ! Rozumiem, ze twoja wrogosc do Milanu koncentruje sie na mojej osobie, ale czy musi to uderzac w obrone honoru tego klubu i to, ze jako rodzina nigdy nie poddajemy sie falszywym sadom. Napisz mi co zrobil Milan, no napisz mi... Powiedz, w ktorym elemencie popelnilismy grzech, ktory mozesz potwierdzic pewnymi dowodami... Wiesz, ze to tylko farsa i teraz bronisz sie urazona duma, chociaz masz jednoczesnie swiadomosc, ze prawdziwy Milan to ja. Tak Chlopaczek, to wlasnie ja, gdyz Milan to nie tylko jakis tam klub zyjacy transferami, ale to historia, rodzina, tradcycja, czyli to co w dzisiejszej pilce niespotykane. Jezeli ktos nie akceptuje tych wartosci to niech powie mi to wprost, a wtedy zrozumiem z jakim przeciwnikiem przyszlo mi walczyc. Zrozumiem tez, ze mam jedyna racje, gdyz za wartosci ktorym sluze warto zyc, a tym bardziej kibicowac Wielkiemu Milanowi !
Forza Milan !!!
Jeśli ataki na osoby próbujące rzeczowej polemiki z twoimi poglądami będą się dalej powtarzały, pożegnamy się.
Forza Milan !!!
Jeśli ataki na osoby próbujące rzeczowej polemiki z twoimi poglądami będą się dalej powtarzały, pożegnamy się.
afera_mirage
Moze szanowna redakcja nieco jasniej sie wyrazic ? To znaczy, abysmy sie dobrze zrouzmieli. Prosze tylko o rzeczowe wyjasnienie watpliwosci, co do do mojej osoby...
Forza Milan !!!
Forza Milan !!!
- RóżA
- Gwiazda

- Reputacja: 7
Operacja "Czyste Ręce"
Chyba na razie 'niedomyte' 
Szósty włoski klub zagrożony sankcjami
No ładnie, ładnie. Nawet zespoły z Serie B były w to zamieszane
Dziwne, bardzo dziwne 
Szósty włoski klub zagrożony sankcjami
No ładnie, ładnie. Nawet zespoły z Serie B były w to zamieszane

Trybunał sportowy ukarał klub Reggina odjęciem piętnastu punktów w nowym sezonie Serie A za udział w aferze korupcyjnej we włoskim futbolu. Prokurator domagał się relegacji klubu do drugiej ligi.
Ukarane zostało także drugoligowe Arezzo - zespół rozpocznie rozgrywki Serie B z dziewięcioma punktami na minusie.
Czyli Reggina spada. Ciekawe czy wogóle wyjdą na prostą
- czeher
- Nałogowy hazardzista

nie spada automatycznie teraz ale staje sie glownym "pretendentem" do spadkuZaza pisze:chyba jednak nie spadam Rolling Eyes
no z ich potencjalem mozliwe ze skoncza sezon z 0 dorobkiemSero pisze:Ciekawe czy wogóle wyjdą na prostą

"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Wiem wiem - pół żartem - pół serio
Pierwszej kolejki serie A spowodują ładnie zamieszanie - to 15 kolejki nic nie bedzie wiadomo
Pewnie i tak jeszcze kluby urwą kilka pkt.
ale to "szczegół" - ważna by sezon ruszył, bo to całe zamieszanie tylko szkodzi. Juventus zamierza walczyć o serie A w sądzie i takie ma prawo ale jak sezon ruszy to co im ta walka da ? I to kolejny głupi przykład co ten proces w "5 minut" dał. 
- Juras_InterFan
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 0
Hehehe - czyli lepiej bylo zrobic proces ktory by trwal 3 lata - kazdego swiadka by przesluchiwano po 5 razy apelacje do wszystkich sądów - i przez te 3 lata cala Serie A by nie grala ?Zaza pisze:Wiem wiem - pół żartem - pół serioPierwszej kolejki serie A spowodują ładnie zamieszanie - to 15 kolejki nic nie bedzie wiadomo
Pewnie i tak jeszcze kluby urwą kilka pkt.
ale to "szczegół" - ważna by sezon ruszył, bo to całe zamieszanie tylko szkodzi. Juventus zamierza walczyć o serie A w sądzie i takie ma prawo ale jak sezon ruszy to co im ta walka da ? I to kolejny głupi przykład co ten proces w "5 minut" dał.
Wiadomo ze Juve wroci po roku do Serie A - moim zdaniem powinni sie cieszyc ze są tylko w Serie B a nie C - a cale reszta tym bardziej - - wiec przestac sie mazac - wziasc sie do gry - za rok wszystko wroci do normy - nikt nie bedzie mial ujemnych punktow - Juve wroci do Serie A ...
Tak wiec ten sezon bedzie troszke udziwniony - ale biorąc pod uwage ze Milan ma tylko - 8 punktow - i spuszczono tylko Juve - to walka mo Majstra bedzie ciekawa
Forza Internazionale !
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Juras jak by proces trwał 3 lata to by liga pewnie grała normalnie - choć to było by dziwne ale sam widzisz ile ten maxi szybki proces zostawił znaków zapytania
Liga i tak ruszy [szkoda ze jeszcze poczakamy] a o mistrzostwie nie zdecydują mecz z Romą czy Inter jak wczesniej nie decydował mecz z Juve - ale z Parmą, Sampdorią czy Palermo - zwłaszcza na ich terenie
Te jak i inne kluby nie spały w czasie mercato bedą próbowały cos namieszać 
- Zaza
- Laureat Złotej Piłki

Człowiek który nadzorował śledztwo i proces Calciopoli - Guido Rossi zrezygnował z stołka komisarza FIGC. I został prezesem Tele.com a co ciekawe zastąpi człowiek powiązanego z Interem nie jakiego Tronchettiego...
Ciekawe czy na tym sie skończy - scudetto dla Interu przy stoliku [wiec jak by go nie było] ale zabezbieczony ten sezon wyelmonowaniem rywali Juve in B - reszta na debecie. A teraz odchodzi i zajmuje stanowisko człowieka kojazonego z Interem a przypomne że sam Guido Rossi też ma wiele z Interem współnego i nie tylko to że mu kibiców - żenada i tyle teraz tylko czekac na reakcje co nie których
bo za szybko sobie Rossi nowe życie ułożył
Mogli go zlikwidować, a co tyle ma dziadek
[Do gazu z nim
] Za dużo mu zarzucano by wierzyc że jest czysty i robił to "dla Italli" - Odszedł by jak ten "rak" Calcio, z którym na szczescie powoli dają sobie kluby rade 
Ciekawe czy na tym sie skończy - scudetto dla Interu przy stoliku [wiec jak by go nie było] ale zabezbieczony ten sezon wyelmonowaniem rywali Juve in B - reszta na debecie. A teraz odchodzi i zajmuje stanowisko człowieka kojazonego z Interem a przypomne że sam Guido Rossi też ma wiele z Interem współnego i nie tylko to że mu kibiców - żenada i tyle teraz tylko czekac na reakcje co nie których