Operacja "Czyste ręce" ...

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Czy uważasz, że wyroki ogłoszone przez Corte Federale, w sprawie Calciopoli, są sprawiedliwe??

Tak
27
42%
Nie
37
58%

Liczba głosów: 64

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino »

Jak dla mnie temat niepotrzebny. Napinka goni napinkę. Kolejne posty mają na celu jedynie skrytykowanie przedmówcy... bez sensu. Raj dla nabijaczy (takich jak nerwowy), aby pisać w kilku miejscach posty o podobnej treści.
Życzę miłego napinania... mnie już tu nie spotkacie
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Gwoli wyjasnienia.Nie atakowalem Milanu ale Berlusconiego i nie Berlusconiego na niwie klubowej tylko politycznej.
Tak bronilem Interu bo nie moge bez reakcji patrzyc jak nerwowy na podstawie swoich urojen spowodowanych najpewniej upalem lub po prostu zwykla niechecie do Interu co nie jest rzadkie wsrod fanow Starej Damy (a nerwowy to kibic Starej Damy nie dajcie sie zwiesc) wymysla niestworzone historie.
Brak dostatecznej ilosci polaczen neuronowych w jego antyinterowskim mozdzku nie pozwala mu na zrozumienie kilku prostych spraw jednakze to nie powod abym kolejny raz jak dziecku mu je wyjasnial.
W pewnym sensie go rozumiem.Lepiej zwalic na rywala widzac wszedzie spiski i czarno-niebieskie myszki niz stawic czola rzeczywistosci i dostrzec ze jednak Stara Dama jest winna.Ale tak to jest.Byla sprawa dopingu i gadka ze Stara Dama jest niewinna bo sad apelacyjny ja uniewinnil.Teraz niewinna nawet jesli skazana przez sad bo jest to wszystko niecnym zamachem na klub spowodowanym tym ze za dlugo liderowali Serie A.
Wiadomo juz bylo przed wyrokami ze kibice sie z karami nie pogodza.Sad musialby wszytkich uniewinnic zeby tifosi byli szczesliwy.Jednak tak dobrze to nie ma bo tutaj nie chodzi o zadowolenie kibicow.

Moze inni przymykaja na to oko ale trzeba walczyc z ta manipulacje.Klamstwo powtarzane dziesiatki razy w koncu moze stac sie dla wielu prawda.Prawda tym latwiejsza ze zdejmie krzyz winy z ich ulubionej druzyny.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

afera_mirage

Post autor: nerwowy »

Girlfromipanema pislas, jak to ogolnie mozna ujac, ze kibic powinien byc z klubem na dobre i na zle. Owszem zgadzam sie z Toba. Powiedz mi teraz, czy Chlopaczek jest z klubem na te zle ? Wprawdzie probuje teraz stawiac sie w roli tego "obiektywnego". Jednak kazdy widzi, ze to nieprawda, bo podczas zlego go niszczyl. Ja bronie Milanu i jego polityki ! Czy to zle bronic swojego klubu ?! Napisz mi Chlopaczek wreszcie, gdzie sa te dowody, bo jak ciebie czytam to wszedzie widzisz winnych, a jednak jak nie bylo dowodow tak nie ma ! Rozumiem, ze twoja wrogosc do Milanu koncentruje sie na mojej osobie, ale czy musi to uderzac w obrone honoru tego klubu i to, ze jako rodzina nigdy nie poddajemy sie falszywym sadom. Napisz mi co zrobil Milan, no napisz mi... Powiedz, w ktorym elemencie popelnilismy grzech, ktory mozesz potwierdzic pewnymi dowodami... Wiesz, ze to tylko farsa i teraz bronisz sie urazona duma, chociaz masz jednoczesnie swiadomosc, ze prawdziwy Milan to ja. Tak Chlopaczek, to wlasnie ja, gdyz Milan to nie tylko jakis tam klub zyjacy transferami, ale to historia, rodzina, tradcycja, czyli to co w dzisiejszej pilce niespotykane. Jezeli ktos nie akceptuje tych wartosci to niech powie mi to wprost, a wtedy zrozumiem z jakim przeciwnikiem przyszlo mi walczyc. Zrozumiem tez, ze mam jedyna racje, gdyz za wartosci ktorym sluze warto zyc, a tym bardziej kibicowac Wielkiemu Milanowi !

Forza Milan !!!

Jeśli ataki na osoby próbujące rzeczowej polemiki z twoimi poglądami będą się dalej powtarzały, pożegnamy się.
Awatar użytkownika
nerwowy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

afera_mirage

Post autor: nerwowy »

Moze szanowna redakcja nieco jasniej sie wyrazic ? To znaczy, abysmy sie dobrze zrouzmieli. Prosze tylko o rzeczowe wyjasnienie watpliwosci, co do do mojej osoby...

Forza Milan !!!
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

Operacja "Czyste Ręce" :> Chyba na razie 'niedomyte' :P

Szósty włoski klub zagrożony sankcjami

No ładnie, ładnie. Nawet zespoły z Serie B były w to zamieszane :shock: Dziwne, bardzo dziwne :roll:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Trybunał sportowy ukarał klub Reggina odjęciem piętnastu punktów w nowym sezonie Serie A za udział w aferze korupcyjnej we włoskim futbolu. Prokurator domagał się relegacji klubu do drugiej ligi.

Ukarane zostało także drugoligowe Arezzo - zespół rozpocznie rozgrywki Serie B z dziewięcioma punktami na minusie.

Czyli Reggina spada. Ciekawe czy wogóle wyjdą na prostą :lol: :P
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post autor: Zaza »

Sero chyba jednak nie spadam :roll: Serie A - minus 15 na starcie - co powoduje że Lecce "nie awansowało" za sprawa Calciopoli...
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post autor: czeher »

Zaza pisze:chyba jednak nie spadam Rolling Eyes
nie spada automatycznie teraz ale staje sie glownym "pretendentem" do spadku :lol: - i chyba o to chodzi Sero

Sero pisze:Ciekawe czy wogóle wyjdą na prostą
no z ich potencjalem mozliwe ze skoncza sezon z 0 dorobkiem :roll:
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Aha no w sumie Czeher masz racje - źle to odebrałem :P z ich potencjałem na zero ? wiesz może poproszą sami o spadek :P lepiej na tym wyjdą :wink:
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post autor: czeher »

Zaza pisze:z ich potencjałem na zero ?
to tak walnalem pol zartem - pol serio :wink: musza zdobyc 15 pkt aby wyjsc na 0 - ale raczej zdobeda wiecej pkt niz 15 - powinni zdobyc na boisku hipotetycznie 30-40pkt
ObrazekObrazek
"Po prostu lubię to i nie przestanę" - Charles Barkley o bukmacherce :P
:!: LUCA TONI SHOW :!:
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Wiem wiem - pół żartem - pół serio :wink: Pierwszej kolejki serie A spowodują ładnie zamieszanie - to 15 kolejki nic nie bedzie wiadomo :P Pewnie i tak jeszcze kluby urwą kilka pkt. :roll: ale to "szczegół" - ważna by sezon ruszył, bo to całe zamieszanie tylko szkodzi. Juventus zamierza walczyć o serie A w sądzie i takie ma prawo ale jak sezon ruszy to co im ta walka da ? I to kolejny głupi przykład co ten proces w "5 minut" dał. :?
Awatar użytkownika
Juras_InterFan
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Juras_InterFan »

Zaza pisze:Wiem wiem - pół żartem - pół serio :wink: Pierwszej kolejki serie A spowodują ładnie zamieszanie - to 15 kolejki nic nie bedzie wiadomo :P Pewnie i tak jeszcze kluby urwą kilka pkt. :roll: ale to "szczegół" - ważna by sezon ruszył, bo to całe zamieszanie tylko szkodzi. Juventus zamierza walczyć o serie A w sądzie i takie ma prawo ale jak sezon ruszy to co im ta walka da ? I to kolejny głupi przykład co ten proces w "5 minut" dał. :?
Hehehe - czyli lepiej bylo zrobic proces ktory by trwal 3 lata - kazdego swiadka by przesluchiwano po 5 razy apelacje do wszystkich sądów - i przez te 3 lata cala Serie A by nie grala ?
Wiadomo ze Juve wroci po roku do Serie A - moim zdaniem powinni sie cieszyc ze są tylko w Serie B a nie C - a cale reszta tym bardziej - - wiec przestac sie mazac - wziasc sie do gry - za rok wszystko wroci do normy - nikt nie bedzie mial ujemnych punktow - Juve wroci do Serie A ...
Tak wiec ten sezon bedzie troszke udziwniony - ale biorąc pod uwage ze Milan ma tylko - 8 punktow - i spuszczono tylko Juve - to walka mo Majstra bedzie ciekawa :)

Forza Internazionale !
Teraz to ja jestem Chuck Norris, a Ty jestes pragnienie... !!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Juras jak by proces trwał 3 lata to by liga pewnie grała normalnie - choć to było by dziwne ale sam widzisz ile ten maxi szybki proces zostawił znaków zapytania :roll: Liga i tak ruszy [szkoda ze jeszcze poczakamy] a o mistrzostwie nie zdecydują mecz z Romą czy Inter jak wczesniej nie decydował mecz z Juve - ale z Parmą, Sampdorią czy Palermo - zwłaszcza na ich terenie :twisted: Te jak i inne kluby nie spały w czasie mercato bedą próbowały cos namieszać :P
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Hehe Zaza - za dużo palisz :D

Tak jak pisze Czecher, chodziło o to czy wyjdą wogóle na plusowy dorobek :P

Ciekawe czy jeszcze kogoś znajdą do oskarżenia. Wszystko możliwe. Do sezonu jeszcze ponad miesiąc i okaże się, że pół ligi wystartuje z minusowym dorobkiem. :lol:

FORZA CZYSTE CALCIO
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Człowiek który nadzorował śledztwo i proces Calciopoli - Guido Rossi zrezygnował z stołka komisarza FIGC. I został prezesem Tele.com a co ciekawe zastąpi człowiek powiązanego z Interem nie jakiego Tronchettiego...

Ciekawe czy na tym sie skończy - scudetto dla Interu przy stoliku [wiec jak by go nie było] ale zabezbieczony ten sezon wyelmonowaniem rywali Juve in B - reszta na debecie. A teraz odchodzi i zajmuje stanowisko człowieka kojazonego z Interem a przypomne że sam Guido Rossi też ma wiele z Interem współnego i nie tylko to że mu kibiców - żenada i tyle teraz tylko czekac na reakcje co nie których :P bo za szybko sobie Rossi nowe życie ułożył :P Mogli go zlikwidować, a co tyle ma dziadek :] [Do gazu z nim :lol: ] Za dużo mu zarzucano by wierzyc że jest czysty i robił to "dla Italli" - Odszedł by jak ten "rak" Calcio, z którym na szczescie powoli dają sobie kluby rade :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”