Chelsea FC (zbiorczy)

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: -=MiC=- »

yazid^ pisze:więc dla Makelele jest jeszcze miejsce na boisku Smile Zresztą, podejrzewam, że Francuz po następnym sezonie zakończy karierę

A ja sadze ze jeszcze 2-3 sezony pogra, chyba ze zaczna dokuczac mu kontuzje, lub nie bedzie mogl nadarzyc za zespolem.
Fernando pisze:Jak SWP odejscie z Chelsea to zapewne na Stamford Bridge powroci temat Joaquina, Simao Sabrosy, Vicente itp.

Pewnie tak chociaz nie wiem poco, skoro na prawej moze grac zarowno J.Cole jak i Robben :?
fieldy pisze:Bo na to wychodzi z tą polityką ROmka i Mourinho, zaczynają kupować gwiazdy, już od jakiegoś czasu próbuje zakupić kogoś z 3 : Eto'o, Sheva, Adriano, przecież to są wybitnie ofensywni piłkarze.

To jest polityka samego Romka, bo Mourinho powiedzial ze on nie potrzebuje gwiazd w swojej druzynie, ale skoro szef chce inaczej to zrobi jak mu bedzie kazal. A co do Shevy to podobno kiedys rozmawial z Abramowiczem o jego przejsciu do Chelsea, ale co z tego wyniklo nie mam pojecia.
fieldy pisze:Może Romkowi kasy zaczyna brakowac i sobie wymylił, ze na gwiazdach zarobi

Watpie 11-miejsce na liscie najbogatszych ludzi na Świecie z dorobkiem 15miliardow dolarow :P
RóżA pisze:Chodziły pogłoski o zastąpieniu Crespo Tevezem. Ciekawe rozwiązanie, ale raczej nierealne

Dzisiaj przeczytalem ze Corthinias podobno nie maja zamairu sprzedawac Teveza. Ale poczekamy zobaczymy :?
RóżA pisze:Ballack załapie się już prawie na 100% na kontrakt w The Blues, ale ciekawi mnie jeszcze jaką gwiazdę sprowadzą oprócz niego.

Sadze ze jakas gwiazde na obrone lub na atak, i to bedzie na tyle w tym okienku transferowym.
yazid^ pisze:ale najpierw taką wolę wyrazić musi Special One

Juz dawno wyrazil zainteresowanie Tevezem. Ale jakos go nie widze w silowej Premiership.
Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post autor: yazid^ »

A ja sadze ze jeszcze 2-3 sezony pogra, chyba ze zaczna dokuczac mu kontuzje, lub nie bedzie mogl nadarzyc za zespolem.
On już ma 33 lata, więc nie sądze, aby Mourinho wystawiał go zamiast niemal dziesięć lat młodszego piłkarza (Essiena) :] Oczywiście, umiejętności wraz z wiekiem nie straci, ale metryczka zacznie o sobie dać znać.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

-=MiC=- pisze:To jest polityka samego Romka, bo Mourinho powiedzial ze on nie potrzebuje gwiazd w swojej druzynie, ale skoro szef chce inaczej to zrobi jak mu bedzie kazal
Mourinho jest typem człowieka, który nie pozwoli sobie rozkazywać, gdyby się nie zgadzał z Romkeim - nie byłby trenerem Chelsea.
Sam Mourinho [nie Romek] powiedział, że marzy o lini pomocy z dwoma najlepszymi pomocnikami świata i nawet nazwiska wymienił ... Lampard i Ballack - dalej uważasz, ze to wymysł Romka ?
-=MiC=- pisze:Watpie 11-miejsce na liscie najbogatszych ludzi na Świecie z dorobkiem 15miliardow dolarow
to raczej w formie żartu napsiałem, co mogła sugerować uśmiechnięta buźka zamiast kropki :)
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

yazid^ pisze:Realne i to bardzo, ponieważ Tevez gra w Corinthians, które jest powiązane z Chelsea jakoś tam (nie znam szczegółów)

Źle zrozumiałeś mojego posta :P Nie chodziło mi o sprowadzenie Teveza bo to jest realne (o ile wiem to Abramovicz ma pewne udziały w Corinthians więc ściągnięcie go to nie problem) ale o zastąpienie Crespo. To jest wielka rutyna i niecodzienne umiejętności. Często jest tam gdzie powinien być a i sam potrafi sobie coś wypracować. Z tego co widziałem (a czasem oglądam Corinthians w akcji) to Tevez troszkę się różni od Hernana. Woli raczej się cofnąć do AM i sam sobie wypracować akcję, a w angielskiej piłce coś takiego może nie wypalić :wink:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

fieldy pisze:Mourinho jest typem człowieka, który nie pozwoli sobie rozkazywać, gdyby się nie zgadzał z Romkeim - nie byłby trenerem Chelsea.

A czy my wiemy czy Romek mu rozkazuje :) Moze poprostu porposil :)
fieldy pisze:Sam Mourinho [nie Romek] powiedział, że marzy o lini pomocy z dwoma najlepszymi pomocnikami świata i nawet nazwiska wymienił ... Lampard i Ballack - dalej uważasz, ze to wymysł Romka ?

Powiedział tak dopiero gdy Chelsea zaczela interesowac sie Ballackiem nigdy wczesniej tak nie mowil i pewnie nawet nie interesowal sie Niemcem.
RóżA pisze:o ile wiem to Abramovicz ma pewne udziały w Corinthians więc ściągnięcie go to nie problem

Mozna powiedziec ze jest wspolwlascicielem Corinthians. Ze sprowadzeniem Teveza nie bylo by pewnie klopotow, ale sam Carlos powiedzial ze chce grac w The Blues, tylko wtedy gdzie w skladzie bedzie Crespo. Wiec gdyby Chelsea pozbyla sie Crespo to zastanawiam sie czy Tevez by przyszedl, poza tym boje sie ze nie poradzil by sobie w Premiership mimo ze ma ogromny talent.
Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

Post autor: AspHalt »

fieldy pisze: Podobno SWP boli juz tyłek od siedzenia na ławie i na trybunach i chetnie przeniósłby się do Arsenalu.
Wypowiedz Mourinho po meczu z Tottenhamem (w ktorym błyszczał SWP :P) :

"Shaun to bardzo dobry piłkarz. Wielu sądziło, że wydane na niego 23 mil. poszły w błoto. Ja jednak zawsze wiedziałem, że bedzie to wielki talent. U nas rozwija swoje skrzydła i będzie coraz lepszy technicznie jak i psychicznie."

"Jestem bardzo zadowolony, mimo, że jego klimatyzacja przebiegała powoli, jest teraz naszą czołową postacią i nie zamierzam przestawać z jego usług korzystać w następnym sezonie, a wręcz przeciwnie, mam nadzieję że SWP będzie naszą gwiazdą na długie lata."- dodał Mourinho

źródło: SkySports.com
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

AspHalt pisze:jest teraz naszą czołową postacią
buahahahh chyba w szatni jak im dowcipy opowiada :lol:
Co miał powiedziec innego Wenger po meczu, w którym ponoć SWP błyszczał ? że chce go sprzedać ? nie - musiał go pochwalić a farmazony w stylu : wiediząłem, ze bedzie dobry, wierzyłem w niego, zostaje z nami, tak zajeżdzają stereotypami, ze na wymioty się zbiera

AspHalt pisze:Ja jednak zawsze wiedziałem, że bedzie to wielki talent
tak powiedział ? czy ktoś tak przetłumaczył ? wiedział, ze będzie talentem ? talentem to on już jest :lol:
-=MiC=- pisze:A czy my wiemy czy Romek mu rozkazuje Moze poprostu porposil
-=MiC=- pisze:Mourinho powiedzial ze on nie potrzebuje gwiazd w swojej druzynie, ale skoro szef chce inaczej to zrobi jak mu bedzie kazal
to się zdecyduj, kazał mu, czy prosił go ?
-=MiC=- pisze:Powiedział tak dopiero gdy Chelsea zaczela interesowac sie Ballackiem nigdy wczesniej tak nie mowil i pewnie nawet nie interesowal sie Niemcem.
obawiam się, ze to czy interesował się kiedykolwiek niemcem, zostanie jego słodką tajemnicą :smile2:
Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

AspHalt pisze: "Shaun to bardzo dobry piłkarz. Wielu sądziło, że wydane na niego 23 mil. poszły w błoto. Ja jednak zawsze wiedziałem, że bedzie to wielki talent. U nas rozwija swoje skrzydła i będzie coraz lepszy technicznie jak i psychicznie."

"Jestem bardzo zadowolony, mimo, że jego klimatyzacja przebiegała powoli, jest teraz naszą czołową postacią i nie zamierzam przestawać z jego usług korzystać w następnym sezonie, a wręcz przeciwnie, mam nadzieję że SWP będzie naszą gwiazdą na długie lata."- dodał Mourinho
W sumie jakos tego nie widac na Stamford Bridge :? I zgadzam sie z fieldym ze to tylko bajeczki Mourinho, gdyby tak naprawde myslal to nie wpuszcal by SWP co piaty mecz na ostatni 20 minut.
fieldy pisze:to się zdecyduj, kazał mu, czy prosił go ?

Tak mna zakreciles ze niewiem co mam odpowiedziec :roll:
fieldy pisze:zostanie jego słodką tajemnicą

Moze jak napisze biografie o sobie to poruszy ten temat, czy sie interesowal :)
Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

-=MiC=- pisze: W sumie jakos tego nie widac na Stamford Bridge :? I zgadzam sie z fieldym ze to tylko bajeczki Mourinho, gdyby tak naprawde myslal to nie wpuszcal by SWP co piaty mecz na ostatni 20 minut.
No moze tak nie mysli jak mowi, ale nie wydaje mi sie zeby Mourinho pozwolil mu odejsc z SB :P Ma teraz okazje pokazac sie, nie ma Robbena ma szanse i bedzie chcial ja wykorzystac i wskoczyc juz na stale do pierwszego skladu :)
Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

AspHalt pisze:Ma teraz okazje pokazac sie, nie ma Robbena ma szanse i bedzie chcial ja wykorzystac i wskoczyc juz na stale do pierwszego skladu

Robben jest lewym pomocnikiem, wiec za niego pewnie zagra Duff, ktory takze ostatnio grzeje czesto lawke, chociaz Mourinho moze go nie wystawic, po tym co pokazal z Barcelona :?. A na prawej gdzie gra zazwyczaj SWP to zagra pewnie Cole, chyba ze Jose da mu odpoczac. Lepiej dla SWP zeby odszedl, jesli Mourinho nie ma zamiaru dawac mu pograc. Szkoda by bylo zeby zmarnowal sie taki talent :?
Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post autor: Woju83 »

-=MiC=- pisze:Lepiej dla SWP zeby odszedl, jesli Mourinho nie ma zamiaru dawac mu pograc. Szkoda by bylo zeby zmarnowal sie taki talent

O tak. Słyszałem, że mogło dojść do jakiegoś wypozycznia w przerwie zimowej, zapewne do Liverpoolu, jednak do niczego nie doszło bo znów na drodze stanął Mourinho :roll: Dali 24 mln funtów, po to aby siedział na ławie :roll: Bez sens, ale wszystko za pieniądze Romka :roll: Dobry mecz rozegrał z Evertonem w FA Cup, wywalczył karnego, ale w meczu z Middlesbrough wypadl słabo i Jose zdjął go już w przerwie.
Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Woju83 pisze:Dobry mecz rozegrał z Evertonem w FA Cup, wywalczył karnego, ale w meczu z Middlesbrough wypadl słabo i Jose zdjął go już w przerwie.

Własnie SWP, w tym sezonie nie moze utrzymac formy. W jednym meczu zagra swienie (Betis-LM, Everton), a juz po tygodniu forma znika i przerwca sie o wlasne nogi i jest bez silny :?
Awatar użytkownika
AspHalt
Trampkarz
Trampkarz

-=MiC=- pisze:
Własnie SWP, w tym sezonie nie moze utrzymac formy. W jednym meczu zagra swienie (Betis-LM, Everton), a juz po tygodniu forma znika i przerwca sie o wlasne nogi i jest bez silny :?
a dzieje sie tak dlatego, że nie gra caly czas. A co do tego gdzie ma grac i jak ma grac to ja mysle ze Jose na lewa strone da Cole'a a na prawa wlasnie SWP, bo nie sadze aby po ostatnich nieudanych meczech wystawil Duffa, ktory jest bez formy :?
Awatar użytkownika
budziomir
Żenujący nabijacz :/

Post autor: budziomir »

Nie no wystawianie Duffa jest totalnie bezsensu. Chłopak nic ostatnio nie pokazuje. A Chelsea ogólnie gra jako tako...Będą w końcu jakieś wzmocnienia?? Bo tu słychać o walce o Ballacka, ale czy on przejdzie? hmm..
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post autor: Martinho »

Tego czy Ballack przejdzie to nikt tak do konca jeszcze nie wie.Na pewno byloby to duze wzmocnienie Londynczykow, bo Ballack- Lampard bylby najlepszym duetem pomocnikow i to nie tylko w Premiership. Szkoda tylko ze jesli odejdzie to za darmo, bo jesli mialby dluzszy kontrakt to wujek Romek sypnal by milionami za Niemca ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”