Żużel

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post autor: Karmelinho15 »

Jak myślicie kto zdobędzie mistrza?? Co sądzicie o meczach w poniedziałki?? Myśle ,że teraz liga będzie bardzo ciekawe. Składy się bardzo wyrównały i chyba będzie 6 drużyn walczących o pierwszą 4: Bydzia, Cz-wa, Tarnów, Wrocław, Leszno, Toruń.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post autor: matt »

[quote="Karmelinho15"]Jak myślicie kto zdobędzie mistrza?? Co sądzicie o meczach w poniedziałki?? Myśle ,że teraz liga będzie bardzo ciekawe. Składy się bardzo wyrównały i chyba będzie 6 drużyn walczących o pierwszą 4: Bydzia, Cz-wa, Tarnów, Wrocław, Leszno, Toruń.[/quote]

A gdzie Rzeszów ? W tym sezonie Stal może dużo zwojować w lidze :wink: Zresztą zaczekajmy na rozpoczęcie sezonu i wtedy bedzie wszystko wiadomo :wink:
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Aha. Zapomniałem. Namieszać mogą ale w mistrza wątpie. Od urodzenia kibcuje CKM-owi ale myśle ,że znowu silne będzie Tarnów. Jeszcze mają ten swój specyficzny stadion.[/img]
Obrazek
Obrazek
Jarosław H.
Skład C
Skład C

Post autor: Jarosław H. »

Polecam dzisiejszy "PS", jest os tanie torow polskich e-ligowcow :D Bardzo ciekawe recenzje :)
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Niestety nie kupiłem go. Mógłbyś coś napisać albo powiedzieć jak oceniają tory? Najbardziej interesuje mnie stadion Włókniarza i Tarnowa. A i jeszcze ciekawe co piszą o stadionie Torunia
Obrazek
Obrazek
Jarosław H.
Skład C
Skład C

Włokniarz (wiekszosc trenuje na Wyspach). W kraju pozostali Drabol i juniorzy. Zespól trenować będzie w Świetochlowicach ze wzgledu na na remont stadionu. W razie draki pojada do Włoch lub Słowenii. :)
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

A co słychać w innych klubach? Inne kluby też wyjeżdżają za granice? Dziwne ,że Drabol został. Słyszałem ,że Drabol ma nowe sprzęty i w tym sezonie będzie jeździł na takim poziomie jak przed kontuzją.
Znana już jest godzina meczu rozpoczynajacego sezon. Jest to mecz Rzeszowa z Włókniarzem. Mecz odbędzie sie o 15 i będzie transmitowany w TV
Obrazek
Obrazek
Jarosław H.
Skład C
Skład C

Drabol przy pomocy klubu dostal dwa nowe motorki. Odnośnie TV, to szkoda ze Polsat Sport będzie tylko u siebie pokazywal. W minionych sezonach bylo na bardziej dostepnym Pulsie, ale ostatnio slyszlaem ze chca to zmienic.
Odnosnie Tarnowa, bo pytales: jako pierwszy na tor wyjechał Janusz Kołodziej, ktory na odsniezonym pasie docieral sprzet. Nastepnie silniczki zabral do Anglii, gdzie w sparingu przeciw reprze Albionu wujechał 8 oczek. Golloby maja wlasny plan przygotowan, Hlipek jezdzi na zgrupowania ze Stala G. (Szklarska Poręba). Reszta tarnowian maiala 2 tygodniowy obozik, gdzie cwiczyli nawet judo :D
Awatar użytkownika
matt
Skład B
Skład B

Post autor: matt »

W Rzeszowie prace przy stadionie idą pełną parą :D ;) Nowa wieżyczka sędziowska powoli nabiera kształtow: [url]http://stal.rzeszow.pl/news//fullnews.php?id=288[/url]
Jarosław H.
Skład C
Skład C

No tak, teraz Stal ma kase i to wykorzystuje, dla mnie pani Póltorak (nic nie mam przeciwko jej) uważana jest za zbawienie rzeszowksiego żużla, ale moim zdaniem to raczej pieniądze zbawiają speedway w tym mieście.
P.S. Zapraszam na najlpeszy portal żużlowy w Polsce - www.espeedway.pl
:D
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Nie tylko na stadionie w Rzeszowie roboty idą pełna parą w Częstochowie także. Miejsca na oswietlenie są wszystkie. Krzesełka też są powoli montowane.
Obrazek
Obrazek
Jarosław H.
Skład C
Skład C

W Ostrowie bodajże dziś lub jutro będą rozpoczynać prace z bandami dmuchanymi. Tam także stadion pięknieje z dnia na dzień i ma docelowo pomieścić 15 tys osób. :)
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

No pora odświeżyć temat. W niedziele pierwsze mecze.
Wszyscy zawodnicy ostro trenują. W niedziele odbyło się kryterium asów. Zwyciężył Sebastian Ułamek. Drugi był Kościecha a trzeci był niespodziewanie Buczkowski. Oto dalsza kolejność:

1.Sebastian Ułamek (3, 2, 3, 3, 3)-14
2.Robert Kościecha (3, 3, 1, 2, 3)-12
3.Krzysztof Buczkowski (2, 1, 3, 2, 3)-11+3
4.Robert Sawina (2, 3, 2, 1, 3)-11+2
5.Piotr Protasiewicz (3, 0, 3, 3, 1)-10
6.Krzysztof Kasprzak (2, 3, 0, 2, 2)-9
7.Wiesław Jaguś (1, 3, 2, 1, 2)-9
8.Adrian Miedziński (3, 2, 1, 0, 2)-8
9.Sławomir Drabik (0, 1, 3, 2, 1)-7
10.Tomasz Gapiński (1, 2, 2, 0, 2)-7
11.Roman Povazhny (2, 2, t, 1, 1)-6
12.Karol Ząbik (0, 0, 2, 3, d)-5
13.Marcin Jędrzejewski (1, 3, 0)-4
14.Roman Chromik (0, d, 0, 1, 1)-2
15.Piotr Świst (1, 1, 0, d, 0)-2
16.Krystian Klecha (d, 1, 1, d, d)-2
17.Maciej Kuciapa (1, 0, u/-, -, -)-1

Jeszcze kilka wyników sparingów. Stal Gorzów-Unia Tarnów 47:42. Start Gniezno- GTŻ Grudziądz 49:29. Start Gniezno- Atlas Wrocław 39:38.
V turniej o Puchar Prezydenta Ostrowa wygrał Tomasz Jędrzejak, drugi był Damian Baliński, trzeci Rafał Dobrucki, czwarty Matej Ferjan a piąty Robert Miśkowiak.
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam

Post autor: El Verdugo »

Widzieliście przebudowe stadionu Włókniarza(normalnie super).Żeby drużyna dobrze jeździła.Naprzód Włókniarz
Nie sztuką strzelić 3 bramki wtedy kiedy się przegrywa 3-0 po pierwszej połowie ale sztuką stracić 3 gole jeśli po 1 połowie prowadziło się 3-0
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

No stadionik będzie bardzo fajny. Tylko nie wiem po co ta krata. Tutaj jest o tym artykuł http://ckmwlokniarz.pl/news.php?art=1255 Mam nadzieje ,ze krzesełka będą wygodne bo te co byly do tej pory to nie byly za wygodne. Stadion ma być tak zrobiony żeby mogły odbywać się na nim imprezy najwyższej klasy.
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”