Losowanie Grup MS 2006

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka
Reputacja: 0

Post autor: MaWiK »

po mojemu:
Grupa A
POLSKA i Niemcy 8)- w takiej kolejności
Grupa B
Anglia i Szwecja
Grupa C
Argentyna i Holandia
Grupa D
Portugalia i Meksyk
Grupa E
Czechy i Włochy
Grupa F
Brazylia i Chorwacja
Grupa G
Francja i Korea Płd.
Grupa H
Hiszpania i Ukraina
Obrazek
Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: MARCINNN »

Nie jest źle, ale ja mam obawy przed tym Ekwadorem. Niby z nimi wygraliśmy jednak coś czuje, że nie pokazali wszystkiego. Niemcy pewnie się cieszą, że trafili na kelnerów i dobrze. :) Fanie, że gramy na dużych stadionach dużo nas się zmieści... 8)

P.S Niech Bóg błogosławi Chńczyków i ich CCTV 5 Sport :P :P

:wink: :wink: :wink:
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

W 1/8 (mam nadzieje ze wejdziemy) jesli wchodzimy z pierwszego miejsca to gramy w Monachium z 2 druzyna z grupy B , czyli Angli albo Szwecja.
Jesli z drugiego miejsca to 25 czerwca w Stuttgarcie z pierwsza druzyna grupy B

Czyli z grupy wyjdziemy może, ale to by było na tyle
...
Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post autor: Krzysztof Jarzyna »

A najfajniejsze jest to, ze juz po sparingach jestesmy - z Ekwadorem w Hiszpanii i niedawno, nie do konca udanym naszych kibicow z Niemcami :lol:
Ajj ale sie bedzie dzialo jak ekipy chlopakow z Polski wybiora sie do Dortmundu :twisted: Niemcy sie boja kibicow angielskich a nasze chlopaki im pokaza co to znaczy hooligans 8)
Szczerze mowiac mam mieszane odczucia, bo niby nie jest zle, ale u nas jest tak czesto, ze wlasnie jest zle dopiero wtedy kiedy wydaje sie ze nie jest zle :lol:
Niemcy sa oczywiscie do ogrania IMHO najbardziej (oprocz Meksyku) z pierwszego koszyka. Dodajac jeszcze presje jaka bedzie na nich ciazyla, pol skladu Polakow :twisted: to mozemy powalczyc o dobry wynik.
Boli mnie jednak ten Ekwador. Wszyscy mysla, ze jak pogonilismy ich w Hiszpanii to tak samo bedzie na mundialu. A trzeba wziac pod uwage kilka kwestii:
1. Pogode jaka wtedy byla. Oczywiscie byla taka sama dla obu druzyn, ale to jednak Ekwador gra bardziej techniczna pilke niz my, a wiadomo jak sie gra technicznie w wodzie po kostki.
2. O ile pamietam, to w tamtym meczu nie wystapilo kilku waznych zawodnikow (na pewno Hurtado, ktory mimo ze gra w Katarze to jest znaczaca postacia w Ekwadorze).
3. Aklimatyzacja. Tam zagrali z marszu, tu sie beda przygotowywac w Europie.
Oczywiscie mimo wszystko sa w naszym zasiegu, ale nie nalezy ich lekcewazyc, co u nas jest dosc powszechne.
Kostaryka IMHO dokladnie to samo co Ekwador. Nic o niej nie wiadomo, a gra z przeciwnikiem ktorego sie nie zna moze byc gorsza niz z liczaca sie ekipa.
"- Wspomniał Pan o Realu. Czy nadal czuje Pan sentyment do "Królewskiego" klubu?
Leo Beenhakker: Jeszcze jak! Mówię wręcz, że moje serce jest w 50 proc. "Białe"."
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

Starzy poczciwi NIemcy - zawsze na nich można polegać :lol:
Podobnie jak Czeher [i pewnie miliony ludzi w Polsce czekałem kiedy zakodują obraz i będę sobie mógł zakląć :lol: ]
Na szczęście moment ten nie nadszedł.
Tak czytam te wypowiedzi i mi się na śmiech zbiera :roftl3:
Wielcy optymiści ..... się znaleźli.
Niemcy wielokrotni mistrzowie, zawsze groźni. Tmbardziej, że tym razem grają u siebie. Podolski i Klose na Polaków :roll: ciekawe
Z Niemcami pewnie nie mamy większych szans.
No ale jest jeszcze 2 miejsce premiowane awansem, o które powalczymy z Ekwadorem. Z Ekwadorem, którego pokonaliśmy niedawno wysoko - co zupełnie ie ma znaczenia. Mecz w anormalnych warunkach - do tego towarzyski. Prawdziwą wartość tego zespołu można poznać po meczach jakie rozgrywał w eliminacjach. [Dobre wyniki z Brazylią i Argentyną] Co prawda Ekwador nie będzie miał swojejo największego atutu w Nemczech, bo u Dortmund nie leży 3000 m nad poziomem morza :lol:
Warto zaznaczyć, że gramy na stadionach, gdzie na codzień występują nasi reprezentanci [byli lub obencni. Żuraw, Wałdoch i Ebi] Może to jakiś znak :P
3 rywal, którego większość z was skreśla na początku to Kostaryka [niedawno opisywałem ich mecz z Francją w odpowiednim temacie]
Kostaryka, która bez swoich podstawowych graczy prowadziła z Francją [grającą w bardzo silnym składzie] 2:0 - w końcu ulegli 2:3. Ale przez cały mecz grali jak równy z równym i podkreślam - bez 8 swoich podstawowych zawodników.
Tak więc nie przekreślałbym ich szans.
Polacy muszą się bardzo dobrze przygotować, aby wyjść z grupy z drugiego miejsca [pierwsze rezerwuje dla Niemców]
Coś jeszcze chciałem napisać ... ale żem zapomniał :oops:
Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post autor: Anka »

No i dobrze wywróżyłam - Polska w grupie z Niemcami :!: Kobieca intuicja. :smile2:

Według mnie grupa nie tak silna, ale też nie tak słaba. Niemcy są murowanymi faworytami, bo to przecież gospodarze, no i to przecież uznana marka (zaczynam mówić jak Majdan :P ). Z drugiej jednak strony to będą Mistrzostwa Świata, i Polacy będą za wszelką cenę chcieli wygrać. A dodatkowo zawsze Polska chce pobić Niemców, niezależnie od tego, czy to Mundial, czy mecz podwórkowy.

Wielka szkoda, że nie ma inauguracji Niemcy - Polska. To byłoby wydarzenie. :P Ale serio - fajnie byłoby na początek zagrać w Monachium z gospodarzami... szkoda.

mawik pisze: Grupa C
Argentyna i Holandia
Noo, nie byłabym taka pewna tego. W grupie C będzie bardzo ostra walka, bo tam jeszcze przecież jest Wybrzeże Kości Słoniowej, z Didierem Drogbą na czele! Choć nie wierzę w to, by w 1/8 finału MŚ zabrakło Argentyny czy Holandii. Reasumując - cholernie trudna grupa.

mawik pisze: Grupa H
Hiszpania i Ukraina
Taak, tutaj masz rację, tylko że ja bym dała na pierwsze miejsce Ukrainę, dopiero na drugie Hiszpanię. Bo jednak ekipa Schevy grała równiej, a Hiszpanie mieli pewne kłopoty w grupie.

Pozdrawiam.
The land, sea, rivers, trees, the stars, the sky
That and this
We're part of a bigger plan
Don't know what it is...
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

fieldy pisze:Dortmund nie leży 3000 m nad poziomem morza

No właśnie. Ekwador grał wspaniale u siebie, ponieważ inne drużyny nie były przyzwyczajone do takiego ciśnienia. Jak pewnie wiecie na wyjeździ spisywał się dużo słabiej.

fieldy pisze:Wielcy optymiści

Ale fieldy...spójrz na inne grupy, są dużo trudniejsze. Ta jest jak dla mnie najłatwiejsza, albo przynajmniej jedna z łatwiejszych. Jeślibyśmy grali w Grupie C, E, F to myślę, że już w tej chwili załamując ręcę napisałbym: Blamaż Polski na MŚ. Jestem optymistą, ale myślę, że można mnie zrozumieć :P
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Grupa A
Niemcy
Kostaryka
Polska
Ekwador

Jestem zadowolony. Mogliśmy trafić dużo gorzej i to chyba nie ulega wątpliwości. Nie mniej jednak po raz kolejny musimy stawić czoło gospodarzom i to nie będzie proste zadania. Trzeba będzie zagrać na absolutnie 100% możliwości i liczyć na to, że Niemcy nie zagrają tak dobrze jak się będzie od nich oczekiwało. Wierzę, że presja będzie na nich źle działała. Ogólnie pod wodzą Klinsmanna grają niby nieźle, ale jeszcze nie tak jak powinni. Naprawdę jesteśmy w stanie z nimi powalczyć o dobry wynik. Przynajmniej teoretycznie. Pozostali rywale są jak najbardziej do ogrania. Mecze z Ekwadorem i Kostaryką po prostu musimy wygrać. Innej możliwości nie ma. Pomijając nawet ostatni mecz z Ekwadorem uważam, że są obecnie drużyną gorszą od Polski. Kostaryka to niby taka niewiadoma, ale bez większych szans na zamieszanie w grupie. Przekonujące zwycięstwa nad Ekwadorem i Kostaryką oraz remis (albo minimalna porażka) z Niemcami dadzą nam awans. Oczywiście może być nawet lepiej.

Grupa B
Anglia
Paragwaj
Trynidad i Tobago
Szwecja

Bardzo ciekawa grupa chociaż ani za Anglią ani za Szwecją nie przepadam. Obie reprezentacje są jednak bardzo silne i to chyba faworyci do wyjścia z grupy. Ciekawe jak zaprezentuje się Paragwaj. Przy odrobinie szczęścia mogą sporo namieszać. Trynidad i Tobago o ile nie będzie sensacją to zakończy mistrzostwa bez punktów. Zobaczymy czego można się spodziewać po Anglikach. Mają bardzo silną kadrę, ale nie grają dobrze. Trudno przewidzieć jak to będzie wyglądało na samych mistrzostwach, ale cudu bym się nie spodziewał.

Grupa C
Argentyna
Wybrzeże Kości Słoniowej
Serbia i Czarnogóra
Holandia

Niezwykle silna grupa. Chyba wraz z grupą E najsilniejsze grupy. Pojedynek Argentyny z Holandią może być ozdobą turnieju. Bardzo bym chciał, aby Holenrzy wreszcie coś więcej ugrali na wielkiej imprezie i to właśnie ich upatruję w roli faworyta do pierwszego miejsca w grupie. Argentyna nie jest gorsza teoretycznie, ale co do ich gry nie jestem tak przekonany jak do Oranjes. Serbia i Czarnogóra oraz Wybrzeże Kości Słoniowej do dwie ekipy których nie można lekceważyć i na pewno nie będą biernymi uczestnikami grupy. Obie reprezentacje mogą urwać punkty faworytom a pamiętajmy, że w fazie grupowej gra się tylko jedno spotkanie między sobą. Może być bardzo ciekawie.

Grupa D
Meksyk
Iran
Angola
Portugalia

Egzotyczne zestawienie. Meksyku nie można lekceważyć, ale to samo można powiedzieć o Portugalczykach. Mimo wszystko jednak mam obawy co do występu tych drugich. Nie odegrają chyba poważniejszej roli na tej imprezie. Bardzo możliwe, że sporo namiesza Iran. Mogą nawet powalczyć o wyjście z grupy IMHO. Nie mam pojęcia czego spodziewać się po Angoli.

Grupa E
Włochy
Ghana
USA
Czechy

Druga grupa śmierci. Włosi i Czesi są faworytami do awansu, ale zarówno Ghana jak i USA mogą urwać komuś punkty i włączyć się do walki o awans. Zobaczymy co na początku pokażą Włosi. Niejednokrotnie zdarzało się, że grali poniżej oczekiwań i tak też może być tym razem. Czesi natomiast pewnie zagrają na miarę swoich możliwości. Tak mnie się przynajmniej wydaje.

Grupa F
Brazylia
Chorwacja
Australia
Japonia

Obrońcy tytułu nie mogli chyba trafić lepie. To najsłabsza grupa moim zdaniem. IMHO drugi skład Canarinho bez większych problemów awansowałby z tej grupy. Liczę na wysokie zwycięstwa Brazylijczyków i pokaz efektownej gry. O drugie miejsce mogą powalczyć wszystkie trzy pozostałe drużyny dzięki czemu grupa nie musi być wcale nudna.

Grupa G

Francja
Szwajcaria
Korea Południowa
Togo

Francja również trafiła na bardzo łatwych rywali. Teoretycznie żaden z rywali nie powinien im specjalnie przeszkodzić, ale Francja od pewnego czasu nie gra tak jak kiedyś. Jeżeli zagrają słabo to mogą natracić punktów i zaprzepaścić awans, ale chyba powtórki z ostatnich mistrzostw nie będzie. Kto zajmie drugie miejsce? Naprawdę nie wiem. Korea bez Hiddinka nie jest już tak silna a nie wiem czego się spodziewać po Togo. Szwajcarzy mogą rozegrać naprawdę dobre zawody jak na swój potencjał i mają realne szanse na awans. IMHO przy pomyślnych wiatrach mogą urwać punkty Trójkolorowym.

Grupa H

Hiszpania
Ukraina
Tunezja
Arabia Saudyjska

Grupa jaka jest każdy widzi. Hiszpanie którzy grają jak nigdy a przegrywają jak zawsze powinni walczyć o pierwsze miejsce z Ukrainą. Tunezja i Arabia raczej nie namieszają. Ja będę się przyglądał Hiszpanom i Shevie. Oby Puyol i spółka awansowali. Reszta mnie nie interesuje w tej grupie.

-------------------------------------
Wracając jeszcze do naszej grupy to nie jestem hurra-optymistą, ale wierzę w awans. Trzeba pamiętać o tym, że na Mundiali w głównej mierze decyduje dyspozycja dnia a co za tym idzie szczęście. Bez tego nic tutaj nie zdziałamy. To samo zresztą tyczy się wielu innych reprezentacji.
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
M.T.
Skład B
Skład B

Post autor: M.T. »

Patrząc na naszą grupe nie powiniśmy mieć problemów z wyjściem z niej. Oczywiście nie można być takim hurra optymistą . Bo już wielu z nas tak samo mówiło po losowaniu grup na mistrzostwa w Korei i Japoni. Ja jednak wierzę w nasz zespół i jeżeli skupią się oni na grze w piłke , a nie reklamowaniu siebie to będzie dobrze. Miejmy nadzieje że trener Janas nie popełni tego samego błedu co trener Engel , i bedzięmy się mogli cieszyć przynajmniej z wyjścia z grupy.
Obrazek
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post autor: fieldy »

bagg pisze:No właśnie. Ekwador grał wspaniale u siebie, ponieważ inne drużyny nie były przyzwyczajone do takiego ciśnienia. Jak pewnie wiecie na wyjeździ spisywał się dużo słabiej.
ale i tak ekipa Ekwadoru jest dużo lepiej wyszkolona technicznie od naszych kopaczy. Co w normalnych warunkach [stadion w odpowiednim miejscu :lol: i ładna pogoda] może pokrzyżować nasze plany
bagg pisze:Ale fieldy...spójrz na inne grupy, są dużo trudniejsze. Ta jest jak dla mnie najłatwiejsza, albo przynajmniej jedna z łatwiejszych. Jeślibyśmy grali w Grupie C, E, F to myślę, że już w tej chwili załamując ręcę napisałbym: Blamaż Polski na MŚ. Jestem optymistą, ale myślę, że można mnie zrozumieć
Rozumiem, że nie jest to strasznie trudna grupa - mozna powiedzieć, że jest to jedna z łatwiejszych. Ale nie wolno pisać, że Kostaryka się nie liczy, albo że pokonaliśmy Ekwador 3:0 to i na mundialu damy radę - to jest zupełnie inne granie
Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Smithu »

Moze by teraz tak zmienic nazwe tematu, tak tylko mowie na dobry poczatek.

Co do grup:

Polska trafila na grupe, w ktorej wydarzyc sie to co w korei juz nie moze, gramy z gospodarzem lecz rowniez faworytami grupy tak wiec powinno byc znacznie latwiej. Wyscie z grupy to absolutne minimum! Jak juz napisaliscie Kostaryka i Ekwador sa ekipy do ogrania ktore naprawde nie powinny wiele zwojowac.

A teraz z innej beczki: Ktos z was wybiera sie na mecz z Niemcami?
Dumnie w bialych szatach...
I'm feelin lucky enuff to bet it all on a dice
Obrazek
http://smitu.blog.onet.pl/
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

fieldy pisze:ale i tak ekipa Ekwadoru jest dużo lepiej wyszkolona technicznie od naszych kopaczy.

Jak prawie każda południowoamerykańska reprezentacja :lol:

fieldy pisze:Co w normalnych warunkach [stadion w odpowiednim miejscu Laughing i ładna pogoda] może pokrzyżować nasze plany

Może i nie może :P Mimo wszystko Polska wydaję mi się lepszym zespołem. Słabiej wyszkolonym technicznie, ale lepiej ustawionym i grającym bardziej zespołowo. Ale i tak wszystko skoryguje mecz tych drużyn.

fieldy pisze:Ale nie wolno pisać, że Kostaryka się nie liczy

Oczywiście, że nie można. W tej grupie trzeba się liczyć z każdym. Niemcy tak samo muszą uważać, bo jest to zespół b. nieprzewidywalny.
Nie wiadomo co zagra. Może nogi się związą piłkarzom i będą stali jak kołki, a może zagrają mecze życia.
Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: tswidok »

Co by nie powiedzieć grupa marzenie!

Ale znajac naszych grajkow odwina jakis przekret tak jak i w Korei ale obym sie mysli, bo mysle ze spokojnie mamy szanse wyjsc minimum z 2- miejsca
Awatar użytkownika
gregoreg18
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

grupy

Post autor: gregoreg18 »

Grupa A:NIEMCY,KOSTARYKA,POLSKA,EKWADOR.

Na pierwszy rzut oka wydaje sie ze faworytami do awansu sa polacy i niemcy.Jednak nie lekcewazylbym KOSTARYKI.Pamietam nie dawno ich mecz z Francuzami.Kostarykanczycy do przerwy wygrywali z trojkolorowymi 2:0 jednak nie starczylo im sil i ostatecznie przegrali 2:3.
Jesli chodzi o reprezentacje polski i kostaryki to w histori spotkalismy sie z nimi dwokrotnie:
06-MAY-90 PISCATAWAY (USA) Poland-Costa Rica 2:0
08-FEB-89 SAN JOSE (CRC) (Costa Rica) Costa Rica-Poland 2:4 (0:0)

i jak widac dwokrotnie wygrywalismy.Bylo to dosyc dawno ale mamy jakis punkt odniesienia.
Z Ekwadorem ostatni mecz nie dal nam nic.Byl to miedzy nami a ekwadorczykami pierwszy mecz w histori ktory jak juz wczesniej pisalem nie daje nam zadnej odpowiedzi na pytanie kto jest leprzy.Mimo wrzystko wierze ze wygramy.
Niemcy to druzyna nieobliczalna.potrafia ladnie grac i przegrac mecz a takze grac bardzo brzydko i mecz zakonczyc na swoja korzysc.
04-SEP-96 ZABRZE (Poland) Poland-Germany 0:2 (0:1)
01-JUN-78 BUENOS AIRES (Argentina) Germany FR-Poland 0:0
03-JUL-74 FRANKFURT/MAIN (FRG) Poland-Germany FR 0:1 (0:0)

Patrzac na nasze mecze z niemcami w histori nie mamy co liczyc na zwyciestwo.Z drugiej strony ten mecz na mundialu moze byc meczem przelomowym.niemcy jak dotad pod wodza Klinnsmana nic wielkiego nie pokazuja.Aha chcialbym jeszcze napisac ze POLSKA i NIEMCY to reprezentacje ktorym bede kibicowal na mundialu.Nikomu innemu.Takze bede mial dylemat komu kibicowac w meczu polska-niemcy :) :D
Moj typ awansu:NIEMCY,POLSKA

Grupa B:ANGLIA,PARAGWAJ,TRYNIDAD&TOBAGO,SZWECJA

zdecydowanymi faworytami w grupie B sa anglicy i szwedzi.Nic innego nie mozna dodac.trzeba jednak trzymac kciuki za paragwajem i T&T poniewaz w 1/8 finalu polska w przypadku awansu trafi na klub z tej grupy.A niechcielibysmy chyba wrzyscy a zeby byla to anglia lub szwecja.Prawda????
Moj typ:ANGLIA,SZWECJA

Grupa C:ARGENTYNA,WKS,SERBIA&CZARNOGORA,HOLANDIA

Bardzo ciekawa grupa.Zdecydowanymi faworytami bez dwoch zdan sa argentynczycy i holendrzy.Jednak nie odbieram szans WKS ani Serba.Na takiej imprezie jak mistrzostwa swiata moga sie zdazyc nie bywale rzeczy.Przyklad:FRANCJA-SENEGAL 0:1,KOREA PD-PORTUGALIA 0:1.
Moj typ:ARGENTYNA,HOLANDIA

Grupa D:MEKSYK,IRAN,ANGOLA,PORTUGALIA

Najslabsza grupa.Angoli nie daje zadnych szans nawet na bramke w turnieju.morzemy byc swiatkami w meczu Portugalia-Angola dwucyfrowego wyniku dla Portugali.
Moj typ:PORTUGALIA,MEKSYK.

Grupa E:WŁOCHY,GHANA,USA,CZECHY

Dla mnie jedna z dwoch grup smierci.Wedlug mnie Czesi spokojny awans natomiast Włochom wroze ciezka przeprawe z GHANA.Na wielkich imprezach makaroniarze ostatnio sa bardzo slabi.Przyklad:EURO 2004.
Ghana czrny kon.
Moj typ:CZECHY,GHANA

Grupa F:BRAZYLIA,CHORWACJA,AUSTRALIA,JAPONIA

Druga grupa smierci.CIESZE SIE BARDZO ZE BEDE NA MECZU BRAZYLIA-CHORWACJA :D.Brazylia oczywiscie faworyt nie tylko do wyjscia z grupy ale i calego turnieju.Patrzac tak na ta grupe mysle sobie ze moze dojsc do gigantycznej niespodzianki.Osobiscie chcialbym by zgrupy wyszly:AUSTRALIA,JAPONIA.Jednak patrzac realnie moj typ to:BRAZYLIA,AUSTRALIA

Grupa G:FRANCJA,SZWAJCARIA,KOREA POŁUDNIOWA,TOGO.

Rowniez ciekawa grupa.Ogladajac transmisje z gali na czesiej CT2 w momencie wylosowania ostatniej druzyny do tej grupy KOREE POLUDNIOWA realizator pokazal delegatow reprezentacji Toga.Cieszyli sie jak dzieci z grupy ktora wylosowali.zgupialem do reszty.wie ktos z czego ta radosc w obozie Toga????
Moj typ:FRANCJA,KOREA POŁUDNIOWA.

Grupa H:HISZPANIA,UKRAINA,TUNEZJA,ARABIA SAUDYJSKA.

Co mozna powiedziec o tej grupie??Hmmm.Pierwsze miejsce raczej Hiszpanie.a kto drugie????Chcialbym by bylo to Ukraina jednak Tunezja i Arabia to druzyny ktore maja juz ogranie w mistrzostwach swiata nie to co biedna Ukraina.Debiutant.Moim zdaniem Andrzej Szewczenko da awans Ukraincom.
Moj typ.HISZPANIA,UKRAINA

Takie sa moje przemyslenia co do grup wylosowanych w dzisiejszej gali.porzyjemy zobaczymy.Napewno nie zabragnie ciekawych spotkan.Byle tylko TVP zrobilo co do nich nalezy i wykupilo prawa do transmisji!!!!A pan Korzeniowski niech dobrze przemysli zakodowanie mistrzostw w przypadku wykupienia praw.TO BYLBY SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KORZENIOWSKI MUSI ODEJSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post autor: Corinthians »

Na początku chciałem podziękować userom, którzy wcisnęli mi kit i powiedzieli, że ARD będzie zakodowane. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Dobrze, że coś mnie tknęło i sprawdziłem.

Polacy trafili dobrze, nie ma co ukrywać i przejmować się, że mamy w grupie Nimeców, bo mogliśmy mieć Argentynę. Z Ekwadorem pokazaliśmy, że możemy wygrać (przynajmniej na neutralnym obiekcie). Ekwador, kiedy nie gra u sibie jest całekim innym zespołem. Oczywiście w ciągu ostatnich 10 lat zrobieli wielki postęp piłkarski, ale póki co nie stać ich na wyjście z grupy. Bardziej obawiam się Kostaryki, bo oni już mają chrapkę na awans. W 2002 roku byli od niego o krok. Fakt faktem - mieli łatwiejszą grupę (teoretycznie) i mieli pecha. Kostaryka gra futbol finezyjny czyli południowoamerykański, tylko troche im brakuje do jego optymalnego poziomu. Futbol tam tez się rozwija. Mają Deportivo Saprissę, która zagra na klubowych MŚ (a my co mamy?).
W meczu z Nimecami możemy pokusić się o sensację. Nimecy to nie jest równy zespół, który ostatnio pokazał, że słabiaki mogą strzelać im gole.
Tak więc oto moje przwidywania co do naszej grupy:
Niemcy - Kostraryka 3:1
Polska - Ekwador 2:1
Polska - Niemcy 1:2
Kostraryka - Ekwador 1:0
Polska - Kostaryka 1:1
Nimecy Ekwador 3:0

1. Nimecy; 3; 8-2; 9
2. Polska; 3; 4-4; 4

3. Kostaryka 3; 3-4; 4
4. Ekwador 3; 1-6; 0
:wink:

Grupa B
Jedna z silniejszych i ciekawszych grup tych mistrzostw. Anglicy znów trafili na Szwedów. Erickson śmiał się po losowaniu, że znów będzie musiał grać ze swoimi rodakami. Paragwaj miał pecha, ale oczywiście może zagrazić Szwedom i Anglikom. Szwedzi mają rowny poukładany zespoł. W meczu stawkę mogą każdego pokonać. Anglicy są bardzo nierówni, a ostatnio bez formy. Anglikom na niekorzyść mogą wyjść wybryki Ronneya, który na pewno będzie chciał się zabawić w jakiejś Berlińkiej dyskotece. Paragwajczyków stać na awans, i mam nadzieję, że awansują.
Moja tabela
1. Szwecja
2. Paragwaj
3. Anglia
4. TiT

Grupa C zasługuje na miano grupy śmierci, chcociaż wcale taka straszna nie jest. Teraz Argentyna powinna wyjść, chcociażby na drugim miejscu. Serbowie to cienki zespół z przebłyskami. Na ważnym turnieju już dawno nie grali (o ile się nie mylę, to ostanio było to EURO 2000). Holendrzy tak jak Argentyńczycy mogą sprawić swoim fanowm niemiłą niespodziankę, ale mimo wszystko mysle, że nie w fazie grupowej. Mecz Holandia - Argentyna będzie na pewno hitem fazy grupowej. Znów czeka w niej Argentynę ciężka przeprawa (w 2002 roku też mieli gr. śmierci). Moja tabela
1. Holandia
2. Argentyna
3. WKS
4. SiC

Grupa D jest już roztrzygnięta. Ciekawy mecz Portugalii z Meksykiem i tyle! Abgola to dawno kolonia portugalska, więc może w Portugali trochę bardziej będą podniecać się tym meczem. Iran to zespół, który nie jest w stanie dogonić Meksyku i Portugalii, pomimio wszystkich twierdzeń clonera. Grupa D to jedna z mniej ciekawych grup. Nie wierzę, że tu może stać się jakaś sensacja. Portugalczycy to jedni z faworytów mistrzostw, ale jak wiemy z fazie grupowej nigdy im za dobrze nie szło.
1. Meksyk
2. Portugala
3. Iran
4. Angola

Grupa E to najciekawsza grupa. Ciekawi mnie spotaknie Włochów z USA. Amerykanie to trudny przeciwnik. W tej grupie mamy trzech kandydatów do awansu. Czesi nigdy nie zgarali na mistrzostwach jak Czesi, więc będą mieli dodatkowe obciążenie. Wydaje mi się, że Amerykanie będą jedną z niespodzianek tych MŚ.
1. USA
2.Włochy
3. Czechy
4. Ghana

Grupa F jest jednostronna, ale reszta miejsc jest wielką niewiadomą. Australia, Chorwacja i Japonia mogą rownie dobrze zdobyć drugie miejsce.

W grupie G i H jest identyczna sytuacja jka w grupie F.
Francja, Hiszpania i Brazylia miały największe szczęście w losowaniu. Hiszpanie w ogóle nie powinni być rozstawieni.

Kiedy afrykańskie kraiki wywalczył awans do MŚ cieszyłem się, bo myślałem, że mistrzostwa dzięki temu będą ciekawsze, ale teraz to szkoda mi Kamerunu, Nigerii, RPA i Senegalu. Togo i reszta dziadów tylko obniża poziom mistrzostw. Stawiam, że wszystkie afrykanskie zespoły zajmą ostanie miejsca w sowich grupach. Nie widzę wśród nich takiego zespołu, który mógłby sprawić taką niespodziankę jak Senegal w 2002 roku.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”