Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)
- brylancik
- Oleguer Fan
- Reputacja: 0
Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)
Diarrze się coś nie podoba? Ja tam bym wymienił go spokojnie za Veloso ze Sportingu.
Robben wczoraj ośmieszył Del Horno (sowją drogą to jak można było mu dać za ten faul tylko żółtko[*]), ale te jego strzały zaczynąją być coraz bardziej irytujące.
Robben wczoraj ośmieszył Del Horno (sowją drogą to jak można było mu dać za ten faul tylko żółtko[*]), ale te jego strzały zaczynąją być coraz bardziej irytujące.
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2406
- Kontakt:
jako, ze mam bunt maszyn i nie moge ogladac drugiej polowy meczu arsenal-liverpool. no moge, ale tylko jeden kanal mi lapie, a jakosc do dupy
to przynajmniej oglosze wesola nowine:
lassana diarra ostatecznie jest juz nasz. oficjalnie.
ciekawe ile wytargowali, bo te rozmowy kontraktowe byly juz irytujace.
lassana diarra ostatecznie jest juz nasz. oficjalnie.
ciekawe ile wytargowali, bo te rozmowy kontraktowe byly juz irytujace.
podsumowując, został nam do załatwieia transfer skrzydłowego. Zobaczymy a kogo zdecyduje się Pedja, bo to on ma do powiedzenia najwięcej. transfer Diarry był dogadany jż dawno, tyle,że sam zawodnik się targował o wysokość zarobków.
Do meczu z Villarealem mamy 2 tygodnie, wrócą Ramos ,Sneijder, Heinze i może Pepe. Dojdzie Hunter,Parejo i Diarra. przy odrobinie szczęścia i szaleństwa zobaczymy również nowego skrzydłowego. Kadra na styczniowe mecze powinna już budzić respekt.
Do meczu z Villarealem mamy 2 tygodnie, wrócą Ramos ,Sneijder, Heinze i może Pepe. Dojdzie Hunter,Parejo i Diarra. przy odrobinie szczęścia i szaleństwa zobaczymy również nowego skrzydłowego. Kadra na styczniowe mecze powinna już budzić respekt.
Trzeba być gorszym,by potem stać się lepszym. Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym.
A więc nie ma innego wyjścia jak zacząć nowy rok od mocnego uderzenia
Jesień wasza, Wiosna nasza
Jesień wasza, Wiosna nasza
- vakabayashi
- Lider Drużyny

jako że ostatnimi czasy wszystko to co pisze Marca i AS się sprawdza, to można się spodziewać ze Real wyda fortunę i kupi Ashleya Younga z Aston Villi
vim vi repellere licet
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Kontakt:
i to bylby bardzo dobry ruch o czym pisalem wczesniej.
lepszych skrzydlowych do kupienia nie ma, a cena w sumie teraz malo mnie obchodzi.
lepszych skrzydlowych do kupienia nie ma, a cena w sumie teraz malo mnie obchodzi.
Kupcie Lennona, bedzie troche tanszy
To ile w sumie Diarra u was zarabia? Moze juz stal sie jednym z najlepiej oplacanych pilkarzy w klubie, obok Krolika oczywiscie
To ile w sumie Diarra u was zarabia? Moze juz stal sie jednym z najlepiej oplacanych pilkarzy w klubie, obok Krolika oczywiscie
Diarrà fichado. Krasic por fichar pisze dzisiejsza Marca, jeśli Pedja chce oszczędzić na skrzydłowym to popełnia duży błąd. To ma być najważniejszy transfer zimowego okienka i musi to być piłkarz porównywalny do Robbena, wiadomo ,że nie wyciągniemy cracka (Ribery, moje marzenie) ale nie możemy się sugerować ceną. w końcu jest Drenthe, kolejnego piłkarza jego pokroju nam nie potrzeba.
a tutaj próbka niesamowitych umiejętności technicznych naszego nowego DM-a
a tutaj próbka niesamowitych umiejętności technicznych naszego nowego DM-a
Trzeba być gorszym,by potem stać się lepszym. Trzeba być głupim, by móc stać się mądrzejszym.
- vakabayashi
- Lider Drużyny

Krasic jesli przyjdzie to nie będzie na pewno piłkarzem pokroju Drenthe. Bo wiele ich różni chociażby to że Krasic gra juz kilka sezonów na wysokim poziomie.
vim vi repellere licet
Tyle, że od Younga gorszy. Wg. mnie to jest w tej chwili najlepsza opcja, ale jak go Real nie chcę to się nie obraże, może wtedy w lecie Fergie się nim zainteresujeKupcie Lennona, bedzie troche tanszy

Gorszy i to zdecydowanie. Powiem więcej, pod względem przydatności dla druzyny Ashley jest nawet lepszy od Theo.
Wystarczy spojrzeć na statystyki. Nie jest tak szybki jak Theo, ale jest bardzo "żywy" drybluje świetnie, podaje jeszcze lepiej, a i strzela czasami.
Wystarczy spojrzeć na statystyki. Nie jest tak szybki jak Theo, ale jest bardzo "żywy" drybluje świetnie, podaje jeszcze lepiej, a i strzela czasami.
"Lass" juz zaprezentowany:

nie interesuje mnie angielska piłka i powiem szczerze ,że niewiele wiem o Youngu, ale z tego co mówią fani PS to bardzo dobry skrzydłowy, ciekawe czy Aston Villa zgodzi się na jakiekolwiek negocjacje i czy sam zawodnik będzie miał ambicję spróbować dalszej gry w Hiszpanii.
- vakabayashi
- Lider Drużyny

nie.Aston Villa nie godzi sie na negocjacje. Trener Villi powiedział że nie sprzeda swojego gracza do Madrytu w zimie. Brzmi to logicznie, bo Aston Villa jest rewelacja Premiership i wobec problemów Arsenalu może powalczyć nawet o eliminacje LM. Dlatego sprzedaż w zimie bardzo ważnego zawodnika byłaby głupotą.
W dodatku anglicy nie musza sprzedawać najlepszych graczy bo maja ostatnio nowego właściciela który mierzy wysoko. Co innego w przypadku Portsmouth ci musieli zgodzić sie na transfer Diarry w obliczu problemów finansowych jakie mają. A że zgłosił się Real - dał o 5 mln wiecej niż zawodnik jest wart (18 mln zapłaciliśmy od zaraz dodatkowe 2 to klauzule) to anglicy nawet nie myśleli tylko od razu zgodzili sie sprzedać.
Young jest ciekawym graczem, jego wyrwanie z Aston Villi jest mimo wszystko możliwe ale będzie wymagało minimum 30 mln, na które jak pisza w hiszpanii Real nie chce sie zgodzić. Czy jest anglik tyle wart i czy warto na niego tyle wydawać jest sprawą otwartą. Dla mnie 30mln na niego to przesada tymbardzej ze w lecie może pojawić sie kilka innych rozwiązań (choćby Mancini z Interu). Nie neguje tego że Young to ciekawy gracz ale kwota jest dla mnie zupełnie z kosmosu.
Wole by przyszedł mniej znany gracz, za mniejsza kwote i ewentualnie odszedł w lecie jeśli sie nie sprawdzi, anieżeli mielibyśmy inwestować w Younga w zimie 30mln - gdzie w lecie możliwe ze anglik przybyłby za 20 mln
W dodatku anglicy nie musza sprzedawać najlepszych graczy bo maja ostatnio nowego właściciela który mierzy wysoko. Co innego w przypadku Portsmouth ci musieli zgodzić sie na transfer Diarry w obliczu problemów finansowych jakie mają. A że zgłosił się Real - dał o 5 mln wiecej niż zawodnik jest wart (18 mln zapłaciliśmy od zaraz dodatkowe 2 to klauzule) to anglicy nawet nie myśleli tylko od razu zgodzili sie sprzedać.
Young jest ciekawym graczem, jego wyrwanie z Aston Villi jest mimo wszystko możliwe ale będzie wymagało minimum 30 mln, na które jak pisza w hiszpanii Real nie chce sie zgodzić. Czy jest anglik tyle wart i czy warto na niego tyle wydawać jest sprawą otwartą. Dla mnie 30mln na niego to przesada tymbardzej ze w lecie może pojawić sie kilka innych rozwiązań (choćby Mancini z Interu). Nie neguje tego że Young to ciekawy gracz ale kwota jest dla mnie zupełnie z kosmosu.
Wole by przyszedł mniej znany gracz, za mniejsza kwote i ewentualnie odszedł w lecie jeśli sie nie sprawdzi, anieżeli mielibyśmy inwestować w Younga w zimie 30mln - gdzie w lecie możliwe ze anglik przybyłby za 20 mln
vim vi repellere licet
- Kluchman
- Legenda Futbolu

- Kontakt:
mancini w interze nikogo jeszcze na kolana nie rzucil.
a ja nie wole, by przyszedl malo znany gracz, ktory sie nie sprawdzi. jak mamy kupowac pilkarza malo znanego to trener musi miec calkowita pewnosc co do jego przydatnosci dla zespolu i wartosci wtedy ma to sens. bo jak mamy kupic kolejny wynalazek typu drenthe - pilkarza, ktory pokazal sie na jednym turnieju - to taki transfer sensu nie ma. posiedzi pol roku i odejdzie? my skrzydlowego potrzebujemy, ale nie po to, aby ten jeden wiecej na papierze byl, tylko po to, by byl to pilkarz wartosciowy i cos wnoszacy. real nie ma na skrzydle uzupelniac kadry tylko ja wzmocnic. nie zapominaj.
stad jak zakupem ma byc np. krasic to oczekuje, ze klub wie kogo kupuje, a nie jest to tylko ruch podyktowany tym, iz ma etykietke talentu.
a ja nie wole, by przyszedl malo znany gracz, ktory sie nie sprawdzi. jak mamy kupowac pilkarza malo znanego to trener musi miec calkowita pewnosc co do jego przydatnosci dla zespolu i wartosci wtedy ma to sens. bo jak mamy kupic kolejny wynalazek typu drenthe - pilkarza, ktory pokazal sie na jednym turnieju - to taki transfer sensu nie ma. posiedzi pol roku i odejdzie? my skrzydlowego potrzebujemy, ale nie po to, aby ten jeden wiecej na papierze byl, tylko po to, by byl to pilkarz wartosciowy i cos wnoszacy. real nie ma na skrzydle uzupelniac kadry tylko ja wzmocnic. nie zapominaj.
stad jak zakupem ma byc np. krasic to oczekuje, ze klub wie kogo kupuje, a nie jest to tylko ruch podyktowany tym, iz ma etykietke talentu.