Losowanie Grup MS 2006

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post autor: Pisakk »

Corinthians pisze:Na początku chciałem podziękować userom, którzy wcisnęli mi kit i powiedzieli, że ARD będzie zakodowane. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Dobrze, że coś mnie tknęło i sprawdziłem.
Musisz zrozumieć - przecież w gazetach pojawiły się informacje, że ARD i RAI muszą być zakodowane, gdyż tego wymaga FIFA. Jednak mnie też coś tknęło i sprawdziłem ARD. Jak nie lubię Niemców to jednak mogę im teraz podziękować! :lol:

Polska grupa jest jedną z łatwiejszych, ale znowu trafiamy na gospodarza turnieju. Jak to się skończyło 4 lata temu nie trzeba mówić. Jednak porównując grupę z tą sprzed czterech lat to jednak trzeba sobie powiedzieć, że ta jest teoretycznie łatwiejsza.

Na pewno Niemcy są do ogrania. To już nie jest ta sama reprezentacja co kiedyś, ale jednak cały czas trzeba się z nią liczyć. Ekwadoru bym nie przekreślał w związku z naszym niedawynm sparingiem. Ekwador grający na wodzie, a Ekwador grający na normalnej murawie to będą dwie inne ekipy.

O Kostaryce wiem tyle, że z tego kraju pochodzi Wanchope. I nic więcej... :roll: Rywal, którego musimy ograć.

Co do innych grup, to za najgorszą uznaję grupę:

1. Argentyna
2. Holandia
3. WKS
4. SiC

Uwielbiam reprezentację Argentyny, ale ma ona strasznego pecha. Cztery lata temu też trafiła do grupy śmierci z Anglią, Szwecją i kimś tam jeszcze, a teraz znowu taki "kwiatek". Wydaje się jednak, że minimum drugie miejsce powinna wywalczyć, ale tak też się wydawało w Korei i Japonii.

Teraz tylko zbierać kaske i do Niemiec w czerwcu..... :mike:
Obrazek
Nuevo Mestalla Grand Opening - 2009/2010
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post autor: Uchi_ »

Oj grupa to nam się udała.Szkoda, że z Niemcami nie gramy na samym początku, bo i tak to jest mecz potencjalnie do przegrania, a nóż Niemcy by jeszcze nie byli dobrze ograni i byłaby szansa.Ale i tak jest pięknie.Ekwador jak i Kostaryka na poprzednich mistrzostwach za wiele nie pokazali, a obecna ich forma wcale nie jest większa.Jak powiedział Pisakk znów trafiamy na gospodarza, ale w tamtych mistrzostwach było gorzej, bo każdy uważał tego gospodarza za potencjalnie słabszego od nas.Ciekawie będzie w grupach C, E, F ... bo tam przynajmniej 3 zespoły mają szanse na awans.Polacy trafili najlepiej jak mogli, nie popadajmy w hurraoptymizm.Jednak ja nie mogę, to szansa na wyjście z grupy i jeżeli nie wykorzystają, to powinni rozwiązać PZPN.Mój ziomek ma rodzinę w Monachium i gdyby nam się udało co nie co odłożyć i pojechać tam, to byłby to najlepszy ze wszystkich melanży ! :D Do boju POLSKKOOOOOO.
"Nie rodzimy się żydami, katolikami czy muzułmanami, tylko przyłączamy się do nich i dajemy im pieniądze, po czym uzyskujemy w ten sposób usprawiedliwienie naszej niechęci do innych."
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: snake »

Najpierw, zanim napisze cokolwiek o losowaniu chcialem napisac cos o ceremocni. 8) No wiec czekalem przed telewizorem az sie zacznie az w koncu sie zaczelo. Niestety nie to czego sie spodziewalem. Troche historii, pokaz starych pilek, ciekawa (nawet smieszna) reklama MS i troche magi. :twisted: Wiem ze Niemcy chcieli dobrze, ale to chyba im nie wyszlo. Godzina nudow to zaduzo, potem opuznione losowanie i wielkie emocje. Na szczescie ta mila blondynaka :shock: umiala sie zachowac i nie bylo tak zle. :P

Co do losowania to ja sie ciesze ze trafilismy do grupy "A", bo przynajmniej szybko zagramy. Pierwszy przeciwnik nie jest taki zly, mysle ze teoretycznie jest najslabszy w grupie i zawsze najwazniejsze jest wygrac pierwszy mecz. Potem walka z Niemcami, faworytami grupy i na koncu najtrudniejszy mecz z Kostaryka. Mysle ze ten ostatni zadecyduje o tym kto wyjdzie z grupy razem z Niemcami.
Grupa "B" jest interesujaca. Faworytem jest Anglia, ale mysle ze to wlasnie jest ta grupa w ktorej "cos" sie stanie i Anglicy pozegnaja sie z Mundialem. W grupie "C" mamy Holandie, zespol na ktory stawiam ze dojdzie przynajmniej do 1/2 fianlu. Grupa "D" taka sobie. Nie bede ogladal meczy z tej grupy, oprucz Meksyk-Portugalia. Grupa "E" bardzo zacieta. Nie ma faworyta, ale sadze ze Ghana jest skazana na porazke. W "F" Brazil the best i nic wiecej nie mam do powiedzenia, ale w czasie MS bedzie duzo do komentowania. Nastepnie grupa "G". No coz, mam nadzeje ze Francuzi nie zawiada swoich kibicow i strzela jakos bramke, nie tak jak 4 lata temu kiedy to nie zaliczyli zadnego gola. :? Korea z Szwajcaria to bedzie najciekawszy mecz. Szwajcarzy grali z Francja w eliminacjach i pokazali "żabojadom" ze sa w stanie z nimi wygrac. W ostatniej grupie, troche sie namiesza. Mysle ze Hiszpanie beda sie starali wygrac z Ukraina w swoim pierwszym meczu, ale to bedzie twardy orzech do zgruzienia. Jak przegraja to moga spanikowac i nie dac sobie rady dalej. Na szczescie Luis Aragones powiedzial ze marzyl o takiej grupie i Torres tez jest zadowolony. Hiszpanie jak wyjda z grupy moga sie spotkac z Korea Polodniawa i napewno beda chcieli sie zrewanzowac za porazke w 1/4 na Mundialu w 2002. :twisted:
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
t_JB
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: t_JB »

Szczęsliwe losowanie. Ekwador i Kostaryka jak najbardziej w naszym zasiegu. Z Niemcami również można powalczyć o korzystny wynik.
Takze DO BOJU POLSKO :!:
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post autor: Corinthians »

Po przejrzeniu typowań userow, którzy próbowali za wszelką cenę wytypować rywali w grupie (niektórym się to śniło, niektórzy robili obliczenia, a niektórzy kontemplowali nocami nad tym) stwierdzam:
Najbliżej był... Niggaz! Oto jego typ:
Brazylia <<< error!
Ekwador
Polska
Kostaryka

Ktoś typowoł grupę z Niemcami, Ekwadorem, ale bez Polski :!:
Gartulacje dla Niggaza. Teraz powiedz nam jak daleko Polacy zajdą na mundialu.
Obrazek
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

Corinthians pisze: Gartulacje dla Niggaza. Teraz powiedz nam jak daleko Polacy zajdą na mundialu

Powiedz, że do finału. Proszę...proszę...proszę :P
Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post autor: Sero »

Powiedzieliście już wszystko na temat losowania. Ja wrzuce kilka słów od siebie.

Kostaryka , Niemcy , Ekwador - grupa chciało by się powiedzieć wymarzona :) rywale nie do zlekceważenia , ale przynajmniej są spore szanse na awans. Fajnie , że gramy pierwszy mecz już w pierwszym dniu , choć już teraz nie mogę się doczekać pewnie jak więkoszść :P
Pisakk pisze:Jak to się skończyło 4 lata temu nie trzeba mówić. Jednak porównując grupę z tą sprzed czterech lat to jednak trzeba sobie powiedzieć, że ta jest teoretycznie łatwiejsza.

Wtedy wszyscy mówili , że lepiej trafić nie mogliśmy. Dopiero po porażkach wszyscy nabrali respektu do USA czy Koreii. Mądry Polak po szkodzie :wink: oby teraz to się nie sprawdziło.

Jest jeszcze coś. Super godziny o których grają Polacy. Wstępnie (wszystko może ulec zmianie) są to 21.00 , 21.00 i 16.00. Pozostaje jeszcze kwestia mistrzostw w polskiej TV :roll: jako , że mistrzostwa w Europie to i godziny bardzo dobre dzięki którym połowa narodu zasiądzie przed TV , a jak wiadomo im więcej ludzików tym większe wpływy z reklam. Takie transmisje mogą się opłacić :!: Jeśli TV wyjdzie na zero to przynajmniej będą mieli dobrą opinie wsród narodu
F.C. INTERNAZIONALE MILANO
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Scyzoryk »

Po tym losowaniu słyszałem wiele komentarzy ze grupa łatwa ze musimy awansowawać itp. ale trzeba sobe przypomnieć co było w grudniu 2003 normalnie święo narodowe już zaczęto mówić z kim zagramy w 1/8 , jakiego koloru medal przywieziemy ... teraz chociaz nie ma takiego hurra optymizmu jak był ostatnim razem to i tak większość jest pewna awansu . Ja mając w pamięci ostatnie MŚ jestem nastawiony bardziej pesymistycznie zeby się znowu nie rozczarować . Ale i tak wierze w Polaków ze wyciągneli jakąś lekcje po ostatnich MŚ . 1/8 finału jest w każdym razie w naszym zasięgu , a co będzie później to się bedziemy w czerwcu martwić :) .
ZA TE 30 LAT , ZA 3 LIGI SMAK NA MISTRZA POLSKI PRZYSZEDŁ CZAS HEJ MKS KORONA
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post autor: Mentor »

Corinthians pisze:Teraz powiedz nam jak daleko Polacy zajdą na mundialu.
bagg pisze:Powiedz, że do finału. Proszę...proszę...proszę
Patrzę w mój kryształowy kielonek, ale coś pusto :lol:

Wyjdziemy z grupy na drugim miejscu. Dalej zagramy ze Szwedami (nie z Anglią) i z nimi również damy sobie radę. Odpadniemy w kolejnej rundzie, ale nie wiem z kim. Jak mi ktoś poleje to Wam powiem, albo nawet zmienię zeznania :lol: :wink:
Obrazek
Barca jest najpiękniejszą kobietą na świecie. Jednego dnia może być bardziej lub mniej wdzięczna, ale to wciąż ta sama kobieta i w tej kobiecie jesteśmy wszyscy do szaleństwa zakochani. - Joan Gaspart
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mlody_ »

Nie śledze dokładnie tematu i może już ktoś o tym napsiał, ale nie zdziwiło was, że Niemcy taką łatwą grupe dostali ?. Bo oni to dopiero nie mogli sobie lepszej grupy 'wymarzyć'.
Niemcy na pewno chcieli z nami zagrać. Zresztą często pod gospodarzy sie takie imprezy daje.

Myśle, że wyjdziemy z tej grupy, nie spokojnie, ale nam sie uda :).

Najgorsze grupy to te, w których sa Argentyna i Brazylia, ale te zespoły i tak raczej nie będą mieć kłopotów z wyjściem z grupy.
Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Scyzoryk »

mlody_10 pisze:ie śledze dokładnie tematu i może już ktoś o tym napsiał, ale nie zdziwiło was, że Niemcy taką łatwą grupe dostali

No cuż wszystkie zespóły z górnej póki zostały tak rozmieszczone zeby nie miały za dużych problemów z wyjściem , ciekawe mecze będą dopiero od 1/8 finału . Faza grupowa to dla takich zespołów jak Brazylia , czy Argentyna to praktycznie tylko formalność . Tylko jakiś kataklizm mógłby zabrać im awans . Tak jak to powiedział Gmoch 8) to nie jest losowanie tylko dobieranie . W dzisiejszych czasach największą rolę grają pieniądze i szefowie Fifa o tym dobrze wiedzą . Jeśli Szkopy by odpadli w fazie grupowej to , również kibice Nimieccy by przestali się tak nimi interesować , czyli spadły by zyski .
ZA TE 30 LAT , ZA 3 LIGI SMAK NA MISTRZA POLSKI PRZYSZEDŁ CZAS HEJ MKS KORONA
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post autor: Corinthians »

mlody_10 pisze:Nie śledze dokładnie tematu i może już ktoś o tym napsiał, ale nie zdziwiło was, że Niemcy taką łatwą grupe dostali ?. Bo oni to dopiero nie mogli sobie lepszej grupy 'wymarzyć'.
Sądzisz, że Niemcy oszukiwali? :lol2: Nimecy mieli farta. Zobacz jkaie zespoły były w trecim koszyku. Niemcy mieli takie same sznase na wylosowanie Portugalii czy Holandii jak Polski. Chyba nie powiesz, że Beckenbauer dał Pelemu łapówkę, żeby wylosował im Polaków? :roftl3: Nie; mi się po prostu wydaje się głupie, że ktoś okarża Nimeców, o to, że kantowali. Koreańczycy 4 lata temu też nie wylosowali ekstratrudnej grupy tak jak Japonia i nikt ich nie oskarżał. I tak Nimecy nie mają najlepiej, bo łatwiejsze grupy mają Francuzi, Brazylijczycy i Hiszpanie. Taki słaby poziom grup spowodowany jest dupnym podziałem na koszyki oraz tym, ze jest dużo nowicjuszy.
mlody_10 pisze:Niemcy na pewno chcieli z nami zagrać.
Janas też chyba chciał zagrać z Nimecami :roll:
Podczas tego losowania było dużo zbiegow okoliczności i powtórek sprzed 4 lat.
Obrazek
Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: mlody_ »

Corinthians pisze:Niemcy mieli takie same sznase na wylosowanie Portugalii czy Holandii jak Polski.
Ale wylosowali nas :wink:, szanse są niby zawsze równe, ale mi sie zdaje, że było lekko ustwawione to losowanie.
Corinthians pisze:Chyba nie powiesz, że Beckenbauer dał Pelemu łapówkę, żeby wylosował im Polaków?
Tego na pewno nie powiem :lol:

Jak było na prawde wiedzą Ci co losowali i to przygotowywali, ja jedynie tak myśle i moge sie mylić :).

I mam jeszcze pytanie - czy gospodarz imprezy zawsze jest w I koszyku ? czy to sie jakoś wybiera ?
Awatar użytkownika
RauL
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: RauL »

Dla mnie to za dużo ludzi cieszy się z tej grupy, bo uważam, że to nie jest wcale taka łatwa grupa dla Polski. Oprócz gospodarza, który będzie grał trochę pod presją, ale i tak problemów nie powinno być z pokananiem rywali to jeszcze trafiliśmy na Ekwador i Kostarykę, którzy nie są łatwymi przeciwnikami. To, że Polska ostatnio pokonała w błocie Ekwador 3:0 to nie znaczy, że tam będzie tak samo i jestem pewny, że takiego wyniku nie będzie. A Kostaryka moim zdaniem pokazała się na ostatnich MŚ i nie jest taka słabo, bo wtedy zremisowali z Turcją, którzy potem zajeli 3 miejsce i przegrali z Brazylią, ale zdołali strzelić im 2 bramki i gdyby przegrali wtedy chyba 1 bramką to by nawet awansowali, ale przegrali wyżej i nie awansowali, ale moim zdaniem pokazali się i tacy piłkarze jak Wanchope czy Ronald Gomez nie są słabi.
Obrazek
"Żyję dla takich chwil, kiedy bierzesz haust powietrza i krzyczysz chwilo proszę bądź wieczna" - Eldo
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post autor: Łukasz_ »

RauL pisze:Dla mnie to za dużo ludzi cieszy się z tej grupy, bo uważam, że to nie jest wcale taka łatwa grupa dla Polski. Oprócz gospodarza, który będzie grał trochę pod presją, ale i tak problemów nie powinno być z pokananiem rywali to jeszcze trafiliśmy na Ekwador i Kostarykę, którzy nie są łatwymi przeciwnikami. To, że Polska ostatnio pokonała w błocie Ekwador 3:0 to nie znaczy, że tam będzie tak samo i jestem pewny, że takiego wyniku nie będzie. A Kostaryka moim zdaniem pokazała się na ostatnich MŚ i nie jest taka słabo, bo wtedy zremisowali z Turcją, którzy potem zajeli 3 miejsce i przegrali z Brazylią, ale zdołali strzelić im 2 bramki i gdyby przegrali wtedy chyba 1 bramką to by nawet awansowali, ale przegrali wyżej i nie awansowali, ale moim zdaniem pokazali się i tacy piłkarze jak Wanchope czy Ronald Gomez nie są słabi.
Jedno jest pewne, Polska nie może trafić do lepszej grupy. Jeżeli nie dadzą rady wyjść z 2 miejsca to poprostu przez najbliższe 20 lat w naszej piłce nie ma na co liczyc. Zgadzma się że Ekwador i Kostaryka to nie są łatwi przeciwnicy ale to są MS i powiedzmy sobie szczerze że z takimi drużynami MUSIMY wygrywać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”