Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Post autor: cloner »

sickstick pisze: 02 gru 2022, 21:24 Regularnie jeździsz Taxi i nie wolisz przerzucić się na o co najmniej połowę tańszego Ubera (korzystanie z którego jest nawet łatwiejsze i wygodniejsze niż dzwonienie po Taxi) bo... nie chcę Ci się podpinać karty
Bytomskie taxi są cenowo na poziomie ubera. Technologicznie też. A zamawiam taxi przez aplikację. Mam informacje za ile minut będzie auto i dokładną mapkę z dojazdem. Mogę też zamówić "czasówkę", np za 30 minut. A płatność w aucie, po kursie. Gotówką lub kartą, w zależności czy jest terminal. Wszystko do uzgodnienia jeszcze w aplikacji.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

Nie. Bo jakby jeździł Uberem to w połowie żydziłby na taksówkę.
Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post autor: Delpiero14 »

A macie u siebie w mieście tego całego hoopa? Mam na myśli te czarne mercedesy typu van z pomarańczowymi napisami które wożą ludzi.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

U nas to Uber nie działa. Tj to nie Kraków czy Warszawa gdzie jeździ masa pakistancow. My raczej jesteśmy skazani na taxi bo opcja ubera nie istnieje.
Ze dwa rady próbowałem zamówić, ani razu się nie udało, przy czym raz po 40 minutach ktoś odmówił kurs bo mu się nie opłacało.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

W Opolu jest Bolt, trochę jak Uber tylko dłużej się czeka (mało kierowców). Natomiast jak jestem w rejonach clonera, to kursy z Zabrza do Katowic robię Uberem za kwoty typu 7zł - nie raz taniej niż tramwaj z przesiadką xd W Opolu samo wsiąście do Taxi kosztuje 2x tyle.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8597
Kontakt:

Post autor: cloner »

sickstick pisze: 02 gru 2022, 21:33 Natomiast jak jestem w rejonach clonera, to kursy z Zabrza do Katowic robię Uberem za kwoty typu 7zł
:haha:

Obrazek

Za taxi płacę 37.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

sickstick pisze: 02 gru 2022, 21:33wsiąście
Jak to boli, jak się czyta :P
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

No to faktycznie masz jakieś tanie te Taxy, w Opolu przejazd 2km przez miasto kosztuje ponad 40zł. Tylko na czym te twoje taxy zarabiają, skoro jak twierdzisz kasują taniej niż Uber a jeszcze to muszą nabić na fiskalke? Xd

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Bolt ma często promocje i często płacę połowę tego co w Uberze. W poprzednią sobotę zapłaciłem 12 zł zamiast 26 w Uberze. Jednak wkurwia to, że Polaków już w ogóle nie spotykam. Kiedyś była ich masa, teraz nie ma żadnego
sickstick pisze: 02 gru 2022, 21:48 Opolu przejazd 2km przez miasto kosztuje ponad 40zł
To drożej niż w Warszawie :shock: co to za metropolia? Chyba, że jeździsz niezrzeszonymi taksówkami, które biorą po dwie dychy za kilometr
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tomusmc pisze: 02 gru 2022, 21:49 To drożej niż w Warszawie co to za metropolia? Chyba, że jeździsz niezrzeszonymi taksówkami, które biorą po dwie dychy za kilometr
Dokładnie to.

Ja nie jeżdżę taryfami bo mieszkam w centrum, ale ostatnio ktoś mnie zaprosił do nas na dzielnice (Michowice), jakieś 8km i gość skasował 20 zł gdzie i tka dużo bo jakiś czas temu było 12 zł.
Zmierzam do tego ze i tak sporo ale w stosunku do w/w przypadku to i tak mało.
Awatar użytkownika
Mr.Chris
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2002
Kibicuję: Manchester United

Post autor: Mr.Chris »

W mniejszych i średnich miejscowościach faktycznie tak te ceny wyglądają. W Kazimierzu Dolnym w wakacje płaciłem 30zł za przejazd do zajazdu położonego może 1.5km od centrum i to i tak byłem zadowolony, że czekałem tylko 40min, bo po obdzwonieniu kilku przewoźników, cudem znalazłem kogoś wolnego. Jako mieszczuch mocno w szoku byłem, bo rzadko kiedy na Bolta muszę czekać dłużej niż 5min.
Tomusmc pisze: 02 gru 2022, 21:49 Jednak wkurwia to, że Polaków już w ogóle nie spotykam. Kiedyś była ich masa, teraz nie ma żadnego
Może pecha masz, bo w Lublinie tak 50/50. Ja tak mocno nie narzekam, jakiś czas temu mnie odwoził czarnoskóry kierowca, to sobie trochę angielski odświeżyłem :D
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie interesowałem się nigdy tym jak działa Uber, ale wydaje mi się ze to na zasadzie popytu-podaży. Jak masz mała ilość aut to cena rośnie, jeśli jest dużo kierowców to cena jest niska i stad w małych miastach takie ceny,które momentami są wyższe niż lokalne taryfy.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post autor: Tomusmc »

Mr.Chris pisze: 02 gru 2022, 22:10 Może pecha masz
Nie mam, w Gdańsku wszędzie na to narzekają. Z imprez czy na imprezę zawsze jedzie się Uberem/Boltem (nie dzwonię po znajomych) i Polaków już nie ma. Ukraińcy, Białorusini, Azerowie, Bułgarzy, ale nie nasi
Obrazek

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

Ja 23 grudnia jadę po kumpla na lotnisko, odbieram go 3 godz przed rozpoczęciem pracy. Nie dość, że nie będę spać to się spóźnię do pracy i później będę jeszcze ok 12 godzin pracować. Ehh ten wyzysk przez znajomych.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2311
Kontakt:

Post autor: Magnum »

Tak apropo tej dyskusji o ubezpieczeniach i służbie zdrowia, moja dziewczyna dostała skierowanie do reumatologa i dostała właśnie info, że najbliższy termin u reumatologa który przyjmuje jej ubezpieczenie jest za 10 miesięcy. ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”