Bytomskie taxi są cenowo na poziomie ubera. Technologicznie też. A zamawiam taxi przez aplikację. Mam informacje za ile minut będzie auto i dokładną mapkę z dojazdem. Mogę też zamówić "czasówkę", np za 30 minut. A płatność w aucie, po kursie. Gotówką lub kartą, w zależności czy jest terminal. Wszystko do uzgodnienia jeszcze w aplikacji.
Domek nr 10 (temat luźny)
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Nie. Bo jakby jeździł Uberem to w połowie żydziłby na taksówkę.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
A macie u siebie w mieście tego całego hoopa? Mam na myśli te czarne mercedesy typu van z pomarańczowymi napisami które wożą ludzi.
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
- Kibicuję: AC Milan
U nas to Uber nie działa. Tj to nie Kraków czy Warszawa gdzie jeździ masa pakistancow. My raczej jesteśmy skazani na taxi bo opcja ubera nie istnieje.
Ze dwa rady próbowałem zamówić, ani razu się nie udało, przy czym raz po 40 minutach ktoś odmówił kurs bo mu się nie opłacało.
Ze dwa rady próbowałem zamówić, ani razu się nie udało, przy czym raz po 40 minutach ktoś odmówił kurs bo mu się nie opłacało.
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
W Opolu jest Bolt, trochę jak Uber tylko dłużej się czeka (mało kierowców). Natomiast jak jestem w rejonach clonera, to kursy z Zabrza do Katowic robię Uberem za kwoty typu 7zł - nie raz taniej niż tramwaj z przesiadką xd W Opolu samo wsiąście do Taxi kosztuje 2x tyle.
Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka
- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
No to faktycznie masz jakieś tanie te Taxy, w Opolu przejazd 2km przez miasto kosztuje ponad 40zł. Tylko na czym te twoje taxy zarabiają, skoro jak twierdzisz kasują taniej niż Uber a jeszcze to muszą nabić na fiskalke? Xd
Bolt ma często promocje i często płacę połowę tego co w Uberze. W poprzednią sobotę zapłaciłem 12 zł zamiast 26 w Uberze. Jednak wkurwia to, że Polaków już w ogóle nie spotykam. Kiedyś była ich masa, teraz nie ma żadnego
co to za metropolia? Chyba, że jeździsz niezrzeszonymi taksówkami, które biorą po dwie dychy za kilometr
To drożej niż w Warszawie

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- Enjo
- Legenda Futbolu

Dokładnie to.
Ja nie jeżdżę taryfami bo mieszkam w centrum, ale ostatnio ktoś mnie zaprosił do nas na dzielnice (Michowice), jakieś 8km i gość skasował 20 zł gdzie i tka dużo bo jakiś czas temu było 12 zł.
Zmierzam do tego ze i tak sporo ale w stosunku do w/w przypadku to i tak mało.
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
W mniejszych i średnich miejscowościach faktycznie tak te ceny wyglądają. W Kazimierzu Dolnym w wakacje płaciłem 30zł za przejazd do zajazdu położonego może 1.5km od centrum i to i tak byłem zadowolony, że czekałem tylko 40min, bo po obdzwonieniu kilku przewoźników, cudem znalazłem kogoś wolnego. Jako mieszczuch mocno w szoku byłem, bo rzadko kiedy na Bolta muszę czekać dłużej niż 5min.

Może pecha masz, bo w Lublinie tak 50/50. Ja tak mocno nie narzekam, jakiś czas temu mnie odwoził czarnoskóry kierowca, to sobie trochę angielski odświeżyłem
- Enjo
- Legenda Futbolu

Nie interesowałem się nigdy tym jak działa Uber, ale wydaje mi się ze to na zasadzie popytu-podaży. Jak masz mała ilość aut to cena rośnie, jeśli jest dużo kierowców to cena jest niska i stad w małych miastach takie ceny,które momentami są wyższe niż lokalne taryfy.
Nie mam, w Gdańsku wszędzie na to narzekają. Z imprez czy na imprezę zawsze jedzie się Uberem/Boltem (nie dzwonię po znajomych) i Polaków już nie ma. Ukraińcy, Białorusini, Azerowie, Bułgarzy, ale nie nasi

"Juve jest dla mnie powodem do radości i dumy, a także do rozczarowania i frustracji. Tak silne emocje może zapewnić tylko prawdziwa, nieskończona historia miłosna."
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
Ja 23 grudnia jadę po kumpla na lotnisko, odbieram go 3 godz przed rozpoczęciem pracy. Nie dość, że nie będę spać to się spóźnię do pracy i później będę jeszcze ok 12 godzin pracować. Ehh ten wyzysk przez znajomych.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- Magnum
- Moderator

- Reputacja: 2311
- Kontakt:
Tak apropo tej dyskusji o ubezpieczeniach i służbie zdrowia, moja dziewczyna dostała skierowanie do reumatologa i dostała właśnie info, że najbliższy termin u reumatologa który przyjmuje jej ubezpieczenie jest za 10 miesięcy.