Scudetto 2006\2007

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.

Kto ?

Czas głosowania minął 11 lip 2006, 9:08

Inter Mediolan
7
29%
AC Milan
6
25%
AS Roma
2
8%
Juventus Turyn
5
21%
Fiorentina
3
13%
Inna ?
1
4%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: dzieciol »

Ja tam ze swoich wzgledow, stawiam na Rome :lol: z reszta jak co sezon..wiadomo..kibic zaslepiony miloscia do klubu ;) , ale nawet ma ku temu podstawy...bo jak narzie Roma nie stracila kluczowych graczy...choc mi zal caly czas Bovo..boli troche...Obrona z Mexesem i Chivu prezentuje sie swietnie...pomoc takze...nowy nabytek Pizarro...Perotta w formie na MS...do tego moze jeszcze Esposito...

Napad..hmmm mowi sie o Mirko...ale i bez niego nie jest zle...Mozna grac z Tottim..albo jak pokazal zeszly sezon z Amantino...jest Mido..ktroy na wyspach pokazal ze grac w pilke potrafi..wraca Aeroplanino po kontuzji... mamy Nonde..ktory jeszcze niestety nie mial swoich 5 min we Wloszech...

czy czegos wiecej potrzeba?! jesli tylko transfer Mauro i Mirko dojdzie do skutku..smiem tweirdzic za mamy lepsza ekipe niz ta z Mediolanu...ale to na razie jest tylko papier...bosko to inna sprawa;)
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post autor: Martin Pellegrino »

dzieciol pisze:jesli tylko transfer Mauro i Mirko dojdzie do skutku..smiem tweirdzic za mamy lepsza ekipe niz ta z Mediolanu...
Ale która? Jeśli chodzi o Inter to na papierze można ją postawić obok Chelsea i Barcelony. Wiadomo jednak, że Inter nie ma jakoś szczęścia ostatnimi laty. Trochę to wyjaśniła soatatnia afera Calciopoli, ale i tak długie lata (17 już będzie) czekamy na Scudetto. Teg ostatniego nie liczę bo musiało ono zostać przyznane, a że Inter był pierwszą czystą drużyną... cóż... darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby. Ja wierzę, że Inter ugra coś w tym roku i będzie to coś innego niż Coppa Italia ;) Nie mam jakoś wielkich oczekiwań... nie to co kilka lat temu, teraz liczę tylko na dobrą grę i wyniki (v-ce mistrz Włoch + półfinał LM mnie zadowolą), na które zesługujemy i na które z pewnością nas stać.[/i]
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Martin Pellegrino pisze:Ale która?
a bede odwazny?! obydwu :P

Martin Pellegrino pisze:Jeśli chodzi o Inter to na papierze można ją postawić obok Chelsea i Barcelony
nooo wiesz... w takim razie ja moja Rome stawiam podobnie...bo nie miliony buduja druzyne..a charakter..

a to ze go nam nie brakuje chyba nikt nie ma watpliwosci..mam nadzieje ze w Lysej glowce Spala rysuje sie druzyna ktora wygra scudetto...baaa..powalczy w LM...

w kazdym badz razie pewien jestem jednego...bedzie goraco jak co roku!! 8)
Obrazek
"Moim marzeniem jest wygranie Scudetto w Rzymie, a potem jeszcze jednego i jeszcze jednego" - Philippe Mexes
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: goofii »

Zgodze sie ze na paierze jak i pod wzgledem indywidualnosci Inter przedtsawia sie lepiej ... ale twierdze ze jako calosc jako druzyna Roma przedstawia sie lepeij :twisted:

Wazna kwestia moze byc atmosfera ... ja wiem ze obecnie w Romie jest wspaniala ... a w Interze nie zawsze jest kolorowo :roll:

O Milanie narazie nie ma sensu raczej wspominac ... nalezy poczekac i zobaczyc w jakim tempie beda nadrabiac ujemne punkty :wink:
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post autor: Zico_FCI »

Mimo wszystko według mnie głównym faworytem jest Milan. Strata 8 punktów to wcale nie tak dużo i można to odrobić praktycznie w miesiąc. Oczywiście nie chodzi mi o pierwszy miesiąc sezonu ale o któryś tam z kolei. Tak ja na przykład Inter w zeszłym sezonie w przeciągu dwóch tygodni przegrał dwa mecze (Z Violą i Juve) i zremisował jeden (Livorno). Niestety istnieje takie prawdopodobieństwo, że w ty sezonie taka „zapaść” się powtórzy. Martwi mnie też, po odejściu Pizarro brak jakiegoś kreatywnego pomocnika w środku pola. Oczywiście Vieira i Cuchu to nie byle kopacze ale w niektórych meczach może zabraknąć tego prostopadłego podania. A Milan gra już ładne parę lat tym samym składem i ustawieniem co dział na pewno na plus w ich grze. Możliwe, że bardzo odczuwalna będzie starta Shevy czy Stama i mimo nowych zawodników w karze może ich im zabraknąć.

Romę postawię na trzecim miejscu. W sumie mogą mieć taki sam problem jak Inter, czyli przeplatanie bardzo dobrych meczów ze słabszymi. Wystarczy spojrzeć na poprzedni sezon gdzie mimo rekordowej serii wygranych w końcowym rozrachunku uplasowali się dopiero na piątej pozycji.

dzieciol pisze:obydwu
Razem wziętych ? :P

ps Chyba można trochę zaktualizować ankietę. Wywalić Juventusu i Fiorentine (chyba nie ma szans? :think: ) i dodać na przykład Palermo, Udine czy Toro :twisted:

edit
dzieciol pisze:Inter traci niz zyskuje
to jak w koncu ? :>
Ostatnio zmieniony 22 sie 2006, 17:25 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.
...
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Zico_FCI pisze:Mimo wszystko według mnie głównym faworytem jest Milan.
trzeba wziasc pod uwage to ze okno transferowe sie jeszcze nie skonczylo..ale na dzien dzisiejszy..Milan wiecej traci niz zyskuje...maja problemy w napadzie..pomimo takich zawodnikow jak Gila czy Pippo..mysle ze nie jest tam najlepije...wiekowa obrona...

plus strata 8 pkt...to jest duzo...musza wygrac trzy mecze...wtedy kiedy przeciwnicy straca 3 pkt...moze byc im naprawde ciezko :roll:

Zico_FCI pisze:Razem wziętych ?
:P
Obrazek
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Zico sie asekuruje widze. Ja bym nie nazwal Milanu glownym faworytem.Glowym faworytem jest inna mediolanska druzyna czyli Inter.To nie podlega zadnej watpliwosci (ani negocjacji :P). Potezne wzmocnienia w tym roku (ciekawe czy udane) start od 0 a nie od -8 oraz na pewno wysokie morale w druzynie sprawiaja ze jesli nie zdobedziecie teraz mistrzostwa to naprawde juz chyba nigdy :]
Milan musi sie przede wszystkim wzmocnic.Atak i obrona potrzebuja zastrzyku swiezosci.Jesli po 31 sierpnia nasz stan posiadania bedzie taki jaki jest obecnie to widze ten sezon moze nie w ciemnych ale w szarych kolorach.

Roma tez sie musi wzmocnic bo nie nadazy za Interem.Nie grajac jednoczesnie w LM.Sa za slabi i nie zgadzam sie z opinia Dzieciola.Jest to obecnie druzyna dobrego europejskiego poziomu ale takich jest kilkanascie.Potrzebuja paru wzmocnien bo o ile na lige to moze wystarczyc (ale nie na mistrza moim zdaniem) to z LM moga sie pozegnac juz po fazie grupowej tak jak to bylo ostatnio (poprawcie mnie jesli sie myle).

Wiecej mozna bedzie napisac 1 wrzesnia.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Chlopaczek pisze:Roma tez sie musi wzmocnic bo nie nadazy za Interem.Nie grajac jednoczesnie w LM.Sa za slabi i nie zgadzam sie z opinia Dzieciola.
i nie musisz :P

Ja sie nie zgodze z Toba co do Interu..oki druzyna na papierze suuuper..ale czy nie za duzo indywidualnosci?! Budowana za grube pieniadze...ale jak mowilem to nie pieniadze tworza druzyne...

podobnie bylo w zeszlym roku..druzyna swietna..jednak cos w srodku jest nie tak..jakis maly szczegol ktoy sprawia ze tryby nie zazebiaja sie tak jak powinny, i co za tym idzie maszyna o nazwie Internazionale nie pracuje tak jak powinna..czy sytacja sie powtorzy w tym roku?! nie wiem... jednak MP pisal o komforcie druzyny...ze nie ma juz Juve..Milan ma start 8 pkt na minusie..ale to nic nie zmienia...bo Inter co roku jest faworytem..a ta pewnosc siebie jaka dostal wtym roku, moze ich predzej zgubic, niz dodac im skrzydel... ;) co moga wykorzystac inni.. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post autor: Babel »

Może Inter jest głownym faworytem, ale zmiany personalne do jakich doszło podczas tegorocznego mercato(szczególnie w końcówce) osobiscie nie napawaja mnie optymizmem. Sprzedaż Pizarro i prawdopodone odejscie Martinsa, sprowadzenie Ibrahimovica, czy brak kreatywnego środkowego pomocnika to bardzo dziwne decyzje. Ogólnie w druzynie doszło do kolejnej rewolucji. Wiadomo, że transfery Grosso, Vieira, Maicona, Crespo napewno powoduja, ze personalnie Inter wygląda najmocniej. Ale czy przypadkiem nie zapomniano, że na boisku gra druzyna, a nie nazwiska.

Handicap 8 punktów jak dla mnie może wpłynac nagatywnie na postawe Interu. Może to i asekuracja, ale Inter jakos zawsze zawodził gdy był w najkorzystniejszej sytuacji.

Milan wraz Roma napewno się nie podloża i raczej któraś z tych 3 druzyn zdobędzie w tym roku scudetto. Moze Palermo coś namiesza, Viola gdyby nie minusowe punkty tez pewnie byłaby duzym zagrozeniem.

Niech w tym roku wygra najlepszy i oby rozgrywki odbywały sie w czystszej atmosferze.
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Podtrzymuje moja opinie ktora wyrazilem jakis miesiac temu w komentarzach ze teraz przez dlugie lata Serie A powinien rzadzic Mediolan.Nie ma ulubionej przez sedziow druzyny ciekawe na kogo teraz splynie ich sympatia.
Rome lubie ale w moim odczuciu sa po prostu za slabi.Nie sprzedaja kluczowych pilkarzy ale tez sie nie wzmacniaja.Dreptaja w miejscu.Zgranie to nie wszystko.Sadzilem ze po przydzieleniu ich do LM na dodatek bez eliminacji troszke poszarzuja na rynku transferowym ale nic takiego nie mialo miejsca (dotychczas).Dlatego tez wieszcze im porazke (czytaj najnizszy stopien podium albo nawet poza nim a w LM cwiercfinal przy bardzo dobrych wiatrach to maksimum).
Na dzien dzisiejszy Interowi moze przeszkodzic tylko sam Inter a dokladniej ich trener.Mancini to dla mnie taka ciotunia.Moze jest dobry w slownych przepychankach na lamach prasy ale trener z niego mocno przecietny.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post autor: Zaza »

Transfery jak transfer narazie okno trwa i Inter jest na plus ale chyba najwiecej bedzie zależeć o ... trenerów :!: Bo tak jak Mancini bedzie musiał poukładać szespoł, tak np. Ancelotti bedzie musiał znaleśc inne rozwiązanie [bez Shevy] - Spalletti ma teraz Pizzaro i musi z niego wyciągnąć co najlepsze - Prandelli ma Mutu i jak kara bedzie inna to kto wie - Cesare wie co robi.

Inter jest faworytem ale nie ze względu na transfery ale kare na Milan i Viole [bo transfery robili co sezon i co z teg o? ] Roma jak zaangażuje się w LM to może pożałowac w lidze. Oczywiscie to nie Chievo czy Udinese ale sami piłkarze mówią w prost - "wzmocnienie" wątpie by np. Panucci miał jednego Pizzaro na myśli. Podobnie Viola - wiele zależy od odwołań. Ba nie wiele a wszystko.
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

Chlopaczek pisze:Mancini to dla mnie taka ciotunia.Moze jest dobry w slownych przepychankach na lamach prasy ale trener z niego mocno przecietny.
I tutaj sie z toba zgadzam bo trener z niego taki jak z koziej dupy trabka , jest cienki i tego sie nie da ukryc , jest do wziecia tylu innych lepszych trenerów ale Moratti chce dac mu czas , jak dla mnie to Manciniego nie powinno juz byc w Interze w tamtym sezonie a głownie dlatego ze nie potrafił ich umotywowac i ustawic w najwazniejszych momentach poprzedniego sezonu .
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post autor: Zaza »

Coco "jest do wziecia tylu innych lepszych trenerów" a kogo masz konkretnie na mysli z tych obecnie nie mających obowiazków ? Svena :wink: Napisz kto wg. Ciebie to by było. Z tych bez pracy teraz do wzięcie.
Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: AgaM »

Też uważam, że Inter jest faworytem zarowno ze względu na czyste konto, jak i dokonane transfery. Z tym, że dobre moga one być wyłącznie na papierze. Chociaż uważam, że taki Grosso to strzał w dziesiątkę, ale poukładanie kapryśnych gwiazdeczek w przodzie, chcącymi indywidualnie rozwiązać akcję (Ibra) może sie okazać za trudne dla Manciniego. Jednocześnie to jest bardzo dobry test tego trenera. Sprowadzono mu kogo chciał, najgroźniejsi przeciwnicy muszą odrabiać straty i nie dokonali takich wzmocnień, więc jeśli się nie wykaże to potwierdzi opinię jaką ma u wielu :wink:
Obrazek

MILAN- WSZYSTKO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE
Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1488
Kibicuję: Inter Mediolan

Post autor: coco »

Zaza pisze:Napisz kto wg. Ciebie to by było. Z tych bez pracy teraz do wzięcie.
prosze bardzo wysoka izbo

1 Ottmar Hittzfeld - geniusz nie trener , i pomyslec ze teraz jest bez pracy :roll:

2 Marcello Lippi - jego sylwetki nie trzeba przyblizac

3 Claudio Ranieri - mimo ze go nie lubie i nie chce aby kiedykolwiek poprowadził Inter to jednak jest o wiele bardziej doswiadczonym trenerem i przynajmniej ma pojecie o taktyce , ale jak na moje wymogi jest za słaby

4 Martin O'Neill - to jest fachowiec , jego najwieksza bronia jest to ze umotywowac swoich graczy i ustawic ich na boisku umie , jak grał Celtick kazdy pamieta ( p.s nie wiem czy przypadkiem teraz nie trenuje kogos w Anglii ... Aston Villa ? )

5 Giovani Trapatoni mówi sie ze jego wizja przemineła 10 lat temu , jednak dla mnie jest ciagle swietnym trenerem nie nalzy zapominac o ostatnim mistrzostwie z Benfica
Obrazek
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”