Domek nr 10 (temat luźny)
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Mi nie dali hipoteki, która miała spłacać poprzednią + reszta na remont (oficjalnie). Nie dali bo... jestem w grupie ryzyka. Na działalności, na ryczałcie, sam chce wziąć kredyt, pracuje w handlu i nie mam rodziny - idealny wszystko podwyższa poziom ryzyka. Nie ma znaczenia, że zdolność miałem.
Co z tego, że hipoteka byłaby pewnie na 30-40% wartości mieszkania, w dodatku miałbym obowiązkowe ubezpieczenie na życie. No nie i tak im nie pasuje.
Co z tego, że hipoteka byłaby pewnie na 30-40% wartości mieszkania, w dodatku miałbym obowiązkowe ubezpieczenie na życie. No nie i tak im nie pasuje.
- czubatka
- Gwiazda

- Reputacja: 1759
- Kibicuję: ManU za Sheringhama xD
Moja ulubiona historia z bankiem, to jak raz rozglądałem się za jakimś małym kredytem, to babka mi ostatecznie powiedziała, że w sumie to u nich się nie opłaca brać XD
Spoiler:
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Może chciała ci dać grzecznie do zrozumienia że jesteś gołodupcem bez zdolności kredytowej 
- 10
- Gwiazda

- Reputacja: 615
- Kontakt:
Jak kupowałem mieszkanie, to Millenium zrobiło babola, przesylając całość kasy jednemu ze sprzedających, zamiast po połowie (rozwiedzione małżeństwo, mieszkające za granicą).
Zamiast to jakoś naprawić i skontaktować się ze zbywcami, że nastąpiła pomyłka, stwierdzili, że "nie mają do tych państwa kontaktu (mimo, że ich kredyt też był w Millenium), ani "nie mają technicznej możliwości wykonywania telefonów za granicę".
Ostatecznie musiałem dzwonić i tłumaczyć "bank przelał pani za dużo, trzeba połowę zwrócić" - nie wiem, czy uwierzyłbym, słysząc takie coś przez telefon.
Zamiast to jakoś naprawić i skontaktować się ze zbywcami, że nastąpiła pomyłka, stwierdzili, że "nie mają do tych państwa kontaktu (mimo, że ich kredyt też był w Millenium), ani "nie mają technicznej możliwości wykonywania telefonów za granicę".
Ostatecznie musiałem dzwonić i tłumaczyć "bank przelał pani za dużo, trzeba połowę zwrócić" - nie wiem, czy uwierzyłbym, słysząc takie coś przez telefon.
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
- Delpiero14
- Bianconero

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i- ... BHBgl3aA-Q
Czy ktoś miał pojęcie, że takie coś istnieje, czy tylko ja jestem tak opóźniony?
Czy ktoś miał pojęcie, że takie coś istnieje, czy tylko ja jestem tak opóźniony?
To nowy temat, gdzieś od pół roku, ale reklamy w internecie są już gdzieś właśnie od premiery.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Zygmunt-1
- Gwiazda

- Reputacja: 1414
- Kibicuję: od czasu do czasu
Miałem podobnie. Powiedziała, że to najlepsza oferta jaką mają i w sumie nie jest taka zła, ale w innym banku mogę znaleźć korzystniejsze, bo sama skorzystała
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
Ogólnie chyba bieda w bankach jest bo w ostatnim czasie w sposób tak natrętny wciskają te kredyty. No ale co się dziwić stopy procentowe to raz a dwa ludzie łudzą się że Donald nie oszuka i program mieszkanie na start wprowadzi.
I cyk mieszkania 20% w górę. Moje kupione niecałe rok temu dzisiaj pewnie 100k więcej warte.
- gilardino11
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1294
To sprzedaj i kup inne. Ciekawe czy wtedy też dasz taką samą emotikonkę.gilardino11 pisze: ↑16 cze 2024, 12:18Moje kupione w grudniu 2019 w tej chwili jest 70% więcej warte![]()
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Kolega coś podobnego miał już rok temuDelpiero14 pisze: ↑16 cze 2024, 9:07 https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i- ... BHBgl3aA-Q
- Delpiero14
- Bianconero

to się nazywa małżeństwo.Diamen23 pisze: ↑16 cze 2024, 12:25Kolega coś podobnego miał już rok temuDelpiero14 pisze: ↑16 cze 2024, 9:07 https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i- ... BHBgl3aA-Q
- YoOoOgI89
- Pierwszy Skład

- Reputacja: 104
My kupiliśmy w 2021 roku i teraz bym sprzedał za dwa razy tyle.gilardino11 pisze: ↑16 cze 2024, 12:18Moje kupione w grudniu 2019 w tej chwili jest 70% więcej warte![]()
Znajomi kupili dwa lata temu mieszkanie z ogródkiem i garażem za 800 tyś. Teraz się rozwodzą i sprzedają to samo mieszkanie za 1 100 000
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
Po temacie pierogów sprzed kilku dni, postanowiłem spróbować tych z mozzarellą z Biedry. Po zapachu myślałem, że będą smakować jak z kapustą i grzybami, ale smak niemal zupełnie inny. Nie przebijają mięsnych lub dobrze przyrządzonych ruskich, ale są naprawdę niezłe. Tylko nie potrafię się nimi najeść