nie ma profesjonalnych kontraktow przed 17 rokiem zycia pilkarza. o hajs nie chodzi, bo taki zawodnik jest sciagany za free, jezeli nie ma prof kontraktu. barcelona nie jest klubem, w ktorym maja sie ogrywac talenty. barcelona jest klubem stworzonym do wygrywania, nie ma miejsca na ogrywanie sie. szkolka barcelony w tym momencie, na moje, jest najleszpa na swiecie. zaden ajax, czy psv, czy francja, czy cokolwiek. ystarczy spojrzec, zainteresowac sie.
oleguer drewniany? spojrz na sergio '27 baniek' ramosa.
dlaczego mlodzi odchodza? tak jak pisal niggaz. nie dla kazdego jest miejsce w barcy. nawet jak sa bardzo dobrzy, to czesto to nie wystarcza na gre w katalonii.
wenger zlodziejem? tak. nie chodzi o to, ze w barcy i tak by sobie cesk nie pogral, raczej. chodzi o to, ze wyciaga go za free. a jest na tyle dobry, ze jakby go wenger nie ukradl, to jezeli by sie nie miescil, to mozna by na nim zarobic. kibicowi zalezy na dobru klubu. a dla klubu nie jest dobre jak wenger kradnie bardzo dobrego zawodnika i nic za to nie placi. chce miec, niech buli katalonii, za to, ze go wychowala i nauczyla wszystkiego.
nie placze z powodu, ze wenger to zlodziej. jedyne co, to sie troche denerwuje. juz tak mam, ze nie lubie zlodziei (zajebali mi wczoraj 4 stowy, nawet nie wiem kto. jak spotkam, znajde, dowiem sie, to zapierdole, polamie rece choojowi, lub tez choojom).
wengera mam gdzies. to co jest najwartosciowsze i tak nie buchnie. niech zre ochlapy po lwie. barca nie jest klubem, ktory sie musi o to martwic. nie zarabia na transferach, nie taka jest polityka, i nie takie sa potrzeby.
iniesta slabszy od ceska? watpliwe conajmniej. iniesta jest kapitalny, tylko goli strzelac nie potrafi (pala, to co zrobil w ostatnim meczu, to masakra. jak mozna byc az tak niezdolnym, do podjecia decyzji o strzale).
100% barcelonismo ;] pisze:Trudno nie płakać czasem kiedy ogląda się wychowanków Barcelony grających piękną piłkę
trudno sie nie cieszyc, jak sie oglada wychowanka barcy jadacego w kapsko real. visca cesk.
giuly jest pala. zdenerwowal mnie w tym meczu. co za łoch. fuera giuly. dobrze, ze nie jest az taka pala jak baptista i ze tyle nie kosztowal. minuta ciszy dla kibicow realu...................................................................................... co oni musza przezywac, jak ja sie na giulyego denerwuje.
kto stawia w zakladach bukmacherskich na barce po przerwie swiatecznej, ten musi byc pala po prostu. conajmniej glupie. i nie chodzi o to, ze nie wchodzi, bo wchodzi (z reguly). chodzi o to, ze jest to totalnie nioplacalne. myslenie nie boli, powaga.
k@li pisze:jestem głupi
co fakt, to fakt
ezquerro za giulyge = z deszczu pod rynne.
strata punktow z malaga. smiech na sali, mimo absencji kluczowych pilkarzy. brak motywacji? spoczecie na laurach? zachlysniecie sie soba? gracie dla katalonii, dla barcy. zrozumcie, pojmijcie i pamietajcie o tym. mes que en club. brak zaangazowania, to brak szacunku, a ten jest niewybaczalny. jestecie zawodnikami barcelony, to zobowiazuje...
wstyd i wkurwa
czy sa jakies obawy przed meczami z benfica? o dziwo nie. pokazali juz w tym sezonie, ze graja swietnie, graja z polotem, graja niepokonywalnie... jak im sie chce. a co do LM jestem pewien, ze im sie chce. dlaczego w lidze, tym bardziej teraz im sie az tak nie chce mozna zrozumiec, gorzej zaakceptowac. nosza koszulki barcy i zawsze powinni o tym pamietac i zdawac soebie sprawe co to oznacza i jaka ma wartosc. barca to katalonia, katalonia to barca, to tradycja, historia, jezyk, narod, patriotyzm, milosc, oddanie, poswiecenie. wkurza jak ktos o tym nie pamieta.
Mysle, ze 3 WP. Chyba wielkiej krzywdy Ci nie zrobie
// K.J.