Domek nr 10 (temat luźny)

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%

Liczba głosów: 11

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8599
Kontakt:

Post autor: cloner »

sickstick pisze: 28 lut 2025, 10:27 ale takie nam już nasi genialni politycy stworzyli prawo, że jak kupię 10 za 800zł z receptą to jestem legal, a jak kupię 10 za 400zł u ziomeczka to grożą mi 2 lata więzienia. Nie ja te durne prawo tworzyłem, ja w nim tylko funkcjonuję
To jest właśnie jedyne dobre prawo dla państwa polskiego. Bo kasa nie leci do dilera, tylko zasila budżet panstwa. Ale chyba masz tak łeb przejarany, że tego nie potrafisz już pojąć... Więzienie ma odstraszać od dilerki, a zachęcać do chodzenia do lekarzy. No i przy okazji państwo zrobiło sobie legalny spis ćpunów.
💙❤️
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6222
Kibicuję: 4rsenal

Post autor: sickstick »

Skoro tak twierdzisz to szanuję, pytanie dlaczego nie potrafisz wyrazić swojej opinii bez obrażania rozmówcy ;) Jak ktoś walnie orta to krzyczysz coś o poziomie wypowiedzi, a potem okazuje się że twój poziom jest właśnie taki jak powyżej.

Uzupełniając, w przypadku depenalizacji w ogóle można zrezygnować z chodzenia do dila, bo wówczas można sobie hodować samemu. W dzisiejszej rzeczywistości prawnej za hodowanie sobie roślinki samemu idzie się siedzieć ;)

A tak abstrahując, ile litrów alkoholu już w tym miesiącu wypiłeś clonciu? :P
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

sickstick pisze: 28 lut 2025, 10:48 ile litrów alkoholu już w tym miesiącu wypiłeś clonciu?
Miesiąc krótszy, więc około 2 litrów jagera + 2 piwka.
💙❤️
Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2129

Post autor: venomik »

sickstick pisze: 28 lut 2025, 10:48 W dzisiejszej rzeczywistości prawnej za hodowanie sobie roślinki samemu idzie się siedzieć
W dzisiejszej rzeczywistości prawnej teoretycznie jest możliwe pojscie do więzienia za uprawianie marihuany na własny użytek, ale w praktyce takie wyroki chyba się już w ogóle nie zdarzają.
Dirty mind
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

venomik pisze: 28 lut 2025, 10:59
sickstick pisze: 28 lut 2025, 10:48 W dzisiejszej rzeczywistości prawnej za hodowanie sobie roślinki samemu idzie się siedzieć
W dzisiejszej rzeczywistości prawnej teoretycznie jest możliwe pojscie do więzienia za uprawianie marihuany na własny użytek, ale w praktyce takie wyroki chyba się już w ogóle nie zdarzają.
No bo praktycznie nikt jej w domu nie uprawia ;) Analogicznie można by powiedzieć że za jechanie autem 300km/h przez teren zabudowany powinno być zatrzymanie prawka i wyrok, ale w praktyce takie wyroki się nie zdarzają.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5285
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post autor: DDK »

cloner pisze: 28 lut 2025, 10:45spis ćpunów.
:rotfl4:

Nie wierze, że ktoś w 2025 roku uważa osobę paląca zioło za ćpuna.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

To jest cloner, musisz mu wybaczyć :P BTW jakiś czas temu czytałem artykuł że wydajemy nieporównywalnie większe pieniądze na policję goniącą po ulicach tych "ćpunów" niż wynoszą wpłtywy z tej mitycznej medycznej, więc i tutaj clonciu próbował błysnąć ale wyszło jak zwykle.

A najśmieszniejsze że godzinę po moim poście nt depenalizacji marszałek Hołownia złożył na biurko rudego pismo w tej sprawie. Czyżby to forum czytali nie tylko komentatorzy w Viaplay, ale też politycy? :P
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

sickstick pisze: 28 lut 2025, 13:14 jakiś czas temu czytałem artykuł że wydajemy nieporównywalnie większe pieniądze na policję goniącą po ulicach tych "ćpunów" niż wynoszą wpłtywy z tej mitycznej medycznej, więc i tutaj clonciu próbował błysnąć ale wyszło jak zwykle.
Nigdzie nie próbowalem błyszczeć, pomyliłeś wpisy ze swoimi :roll: Jak dla mnie powinny być wszystkie zalegalizowane, ale dopóki tak nie jest to nazywajmy wszystko zgodnie ze słownikiem i stanem rzeczywistym. Próbowałem zrozumieć sens działań polityków rządzących nami od lat, niestety w POPiSie o to niezwykle trudno.
💙❤️
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tzn. ja tez rozumiem czemu na mieście kosztuje 40-50zł, a w aptece 80zł. Dlatego, że dołóż do 40zł koszty badań medycznych, VAT, opodatkowanie dochodu, koszt utrzymania apteki itd. Przecież tam samo jest z alko - u sąsiada bimber kosztuje 2 razy taniej niż podobny alkohol w sklepie, dlatego, że nie trzeba spełniać wszystkich wymagań.

Ale tez jestem za depenalizacją marihuany, ale jednocześnie za zdecydowanym zwiększeniem kar za prowadzenie aut pod ich wpływem.
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

cloner pisze: 28 lut 2025, 13:18 nazywajmy wszystko zgodnie ze słownikiem i stanem rzeczywistym.
"nie możemy nazwać ćpunem osoby która zażywa raz na jakiś czas, to tak jakby alkoholikiem nazwać kogoś, kto pije w weekendy na imprezie."
Naprawdę myślisz, że jak ktoś jara codziennie albo prawie codziennie to kupuje to w aptece? A osoba, która raz na jakis czas pali wg definicji nie jest ćpunem, więc nie do końca nazywasz coś ze stanem rzeczywistym.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

DDK pisze: 28 lut 2025, 13:23 "nie możemy nazwać ćpunem osoby która zażywa raz na jakiś czas, to tak jakby alkoholikiem nazwać kogoś, kto pije w weekendy na imprezie."
Naprawdę myślisz, że jak ktoś jara codziennie albo prawie codziennie to kupuje to w aptece? A osoba, która raz na jakis czas pali wg definicji nie jest ćpunem, więc nie do końca nazywasz coś ze stanem rzeczywistym.
No jeśli ktoś pije każdy weekend, jeśli ktoś jara każdy weekend to tak, alkoholik i ćpun dla mnie.
💙❤️
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Ja uważam że każdy możne nazywać rzeczy jak chce i mnie takie epitety wcale nie obrażają, natomiast fakt że pierwszy do wygłaszania takich epitetów jest człowiek który regularnie CHWALI się tutaj swoimi dokonaniami alkoholowymi i tym że go na imprezach koledzy najebanego wkładają do taksówki bo sam nie potrafi stać, to już lekka hipokryzja. Potem wychodzi na to że człowiek który ma cytuję "przejarany łeb" wykonuje z powodzeniem pracę umysłową 5 dni w tygodniu, w weekendy studiuje i potrafi zachować kulturę wypowiedzi, zaś człowiek który go takimi epitetami obraża zachowuje się jak żul spod żabki i jeszcze się tym szczyci a jego kultura wypowiedzi zahacza o rynsztok ;)

Ogólnie to jest duży problem nie tylko clonera, ale większości społeczeństwa - uwielbiamy krytycznym okiem oceniać innych, ale w swoim kierunku wolimy nie spoglądać. Może warto w życiu mieć więcej pokory? :>
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

sickstick pisze: 28 lut 2025, 14:26 człowiek który regularnie CHWALI się tutaj swoimi dokonaniami alkoholowymi i tym że go na imprezach koledzy najebanego wkładają do taksówki bo sam nie potrafi stać
Nie przypominam sobie, żebym się takim czymś chwalił. Zawsze samemu ogarniam sobie taxi, nie wymyślaj panie.
💙❤️
Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Pewnie podkolorozywał, ale mimo wszystko bliżej do alkoholikowi komuś kto co jakis czas kończy imprezę o 5 rano niż u kogoś kto raz na jakiś czas sobie zajara.

No i już kwestia tego, że alkohol to tak naprawdę też narkotyk.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

DDK pisze: 28 lut 2025, 14:46 Pewnie podkolorozywał
No to ja też podkoloryzowałem pisząc o "liście ćpunów", którą ma rząd. Ten sam poziom prezentujemy, zadowoleni? ;)

Ja przecież też nie piję wysokoprocentowych napojów codziennie, ba, nawet nie piję każdy weekend, bo co drugi weekend pracuję. 3-4 razy w miesiącu się zdarza. Piw nawet nie liczę, nie wiem czy w lutym wypiłem więcej niż 4-5, na tym forum na pewno znajdzie się kilkanaście osób, które więcej wypily.
💙❤️
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”