Europa chyli się ku ruinie
To jeszcze nic, tutaj są ludzie, którzy wprost pokazują, atakujcie ciężarówkami:

"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Carbon
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1147
- Kontakt:
To ja jak mi pomady zabrakło.
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 861
- Kibicuję: Manchester United FC
Nie wiem czy formalnie, ale roboczo, stwierdzano, że masz kraje które spełniają warunki dla których ktoś uciekając z nich, może ubiegać się o status uchodźcy.
Tzn. na jak dużej części kraju prowadzone są działania wojenne, czy komuś gdzieś grozi niebezpieczeństwo lub siłowe włączenie do służb wojskowych itd.
Z pamięci mogę Ci powiedzieć, że w szczytowym momencie, bodaj 2 lata temu na tej "liście" były:
Libia, Syria, Irak, Afganistan, Somalia, Erytrea, Nigeria, Republika Środkowej Afryki, Jemen i chyba Czad.
Przez dwa lata Irak, Nigeria i Czad na pewno, a Libia, Afganistan i Somalia chyba, przestały spełniać te warunki, bo wojska różnych koalicji z Zachodem odbiły wiele terenów z rąk Boko Haram, Daesz, Al-Shabaab i Talibów (z tym ostatnim nie jestem realnie przekonany, ale od dawna nie słyszałem o postępie talibańskiej ofensywy).
Plus dla niego. Tysiące uchodźców nie mogą odpowiadać za kilku terrorystów.

Jak to nie? Przecież tysiące kibiców odpowiada za kilku chuliganów na trybunach.
- NoName1989
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 1492
- Kibicuję: WIDZEW
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

Chyba idiotyzmu.
Jeśli pisze o zamykaniu stadionów - to organizator odpowiada za spokój i to JEMU zamyka się stadion, za brak ochrony.
Jeśli o burdach na ulicach - jeśli nadchodzi policja, mając zatrzymać niszczenie mienia, to chyba racjonalnym jest że nie będziemy przebywać w grupie niszczącej to mienie, prawda?
Taki głupiutki tekścik, a jak widzę jak łatwo się można na niego łapać, to ręce opadają.

Nie tekścik nie jest głupiutki bo istniała w Polsce narracja, która mówiła wszyscy kibice w Polsce to bandyci i należy ich zamknąć i do tego odnosi się cloner
Jeśli nie możesz złapać na forum napisz PM
To odbijam pałeczkę. Organizator, czyli państwo polskie, odpowiada za spokój wewnątrz kraju, a zatem zamyka się granice i nie wpuszcza imigrantów, uchodźców.
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

Jeszcze za nim komuś przyjdzie coś do głowy w tej sprawie:
1.Kibice nie odpowiadają przed prawem, jeśli nie rozpozna się twarzy, ergo nie stosuje się wobec samych kibiców odpowiedzialności zbiorowej.
2.Nie ma czegoś takiego, jak zablokowanie wjazdu kibicom do jakiegoś miasta, tylko na podstawie tego, że gdzieś ktoś coś rozwalił.
3.Nie ma zakazu noszenia barw klubowych na terenie Polski, niezależnie od tego, czy ktoś z tymi barwami coś odwalił.
Tak, trochę logiki, serio...
2.Ja jakoś pamiętam określenia "kibole", czy "pseudokibice", które z definicji określały tych, któzy szukali burd.
1.Kibice nie odpowiadają przed prawem, jeśli nie rozpozna się twarzy, ergo nie stosuje się wobec samych kibiców odpowiedzialności zbiorowej.
2.Nie ma czegoś takiego, jak zablokowanie wjazdu kibicom do jakiegoś miasta, tylko na podstawie tego, że gdzieś ktoś coś rozwalił.
3.Nie ma zakazu noszenia barw klubowych na terenie Polski, niezależnie od tego, czy ktoś z tymi barwami coś odwalił.
Tak, trochę logiki, serio...
1.Narracja, to nie prawo.
2.Ja jakoś pamiętam określenia "kibole", czy "pseudokibice", które z definicji określały tych, któzy szukali burd.
Wg tej logiki, musiałbyś zamknąć państwo dla wszystkich, tak jak jest zamykany cały stadion dla wszystkich, nie dla określonej grupy. Karę ponosi organizator, nie jakaś niesprecyzowana grupa. Ergo, musiałbyś wypędzić wszyskich ludzi z kraju, nie tylko uchodźców.

To jedź kiedyś na mecz w polskiej lidze to się dowiesz od polskiej policji czy jest tak jak napiałes, czy mocno minąłeś się z prawdą.czarny samael pisze: 1.Kibice nie odpowiadają przed prawem, jeśli nie rozpozna się twarzy, ergo nie stosuje się wobec samych kibiców odpowiedzialności zbiorowej.
Odniosę się tylko do punktu drugiego, kibicom podczas wyjazdu uniemożliwiany jest nawet zjazd na stację benzynową z autostrady, ale skąd ty byś mógł to wiedzieć.
Beka z ciebie.
- czarny samael
- Laureat Złotej Piłki

Niczego takiego w prawie nie ma.
Ech...
Nie ogarnąłeś, ze dałeś zły przykład, więc przystępujesz do ataku. to jest tak typowe, że chyba nie będzie dziwnym, że z góry wiedziałem, że tak to się skończy...

Jak to nie?
Mandat: za niewykonywanie poleceń policji, czyli zamiast jechać prosto kierowca skręcił na stację. Nie kompromituj się, wyjdź kiedy sprzed monitora na świat i wtedy zabierz glo.
- franz
- Ki(L)gore Trout
- Reputacja: 100
Ignorancja w najczystszej postaci. Niestety nie mogę się powstrzymać od personalnej uwagi, że prawie jak zwykle w przypadku tego użytkownika jest ona ubrana w ton pseudo merytorycznego znawstwa (ekspert od wszystkiego) i zarzucania innym ignorancji/braku logiki. Jednak humor poprawiony w ten ponury dzień i za to plus
Do dyskusji nie będę się odnosił napisze tylko, że znowu najbardziej żal przypadkowych ofiar - zwykłych ludzi którzy nie wrócili do domu i są ofiarami tej kretyńskiej polityki.
LEGIA WARSZAWA - OFMC
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.
– To wódka? – słabym głosem zapytała Małgorzata.
– Na litość boską, królowo – zachrypiał Behemot – czy ośmieliłbym się nalać damie wódki?...
– To czysty spirytus.