Juventus cz.2 (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 981
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post autor: wloski »

Zamiast 12 punktów przewagi mamy obecnie 3 czy to oznacza, że możemy przegrać mistrzostwo? Na początku sezonu uważałem, że to niemożliwe, ale teraz mam wątpliwości. Ktoś powiedział, że Conte się pogubił i tak i nie, ponieważ Conte prócz zgubnej wiary w takich graczy jak De Ceglie i Peluso, ma też braki kadrowe, których nie da się tak łatwo zastąpić. Błędem było oddać tak sobie Lucio, który być może miałby teraz szansę pokazania swoich umiejętności. Być może, bo nie wiemy co by grał. Mam nadzieję (i jest to moja ostatnia nadzieja podczas tego kryzysu), że wraz z zakończeniem stycznia zakończą się nasze problemy z koncentracją i brakiem szczęścia. Chodzi mi o szczęście typu - jedna akcja i gol przeciwnika, bo tak praktycznie traciliśmy te wszystkie bramki, mając mega przewagę, wiele sytuacji bramkowych, ale nie wykorzystując tego. Nie chodzi mi tutaj o sędziów, trzeba było wczoraj grać lepiej i potrafić dotrzymać wynik do końca, a nie kłócić się po meczu, że była ręka. To jest złudne, bo nawet jeśli padłby gol z karnego to nie zmieniłaby się nasza sytuacja związana z formą i wspomnianymi wcześniej problemami.
cloner pisze: 25 lut 2026, 9:38Z mojej strony EOT.
:lol2:
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

Podobno w dalszym ciagu staramy sie przekonac Aulasa do wypozyczenia Lisandro, ktorego przyjscie pozwoliloby nam sprzedac Fabio do Violi.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Zbędny ruch, Fabio jest na tyle dobrym graczem, że powinien pozostać do końca sezonu, a przyjście Lisandro jakości ataku nie zmieni, a może jeszcze pogorszyć przez aklimtyzację. Co do transakcji samego Fabio to wydaj mi się, że chce Marotta zrobić tak:

1. Wyczyścić atak po przez odejścia Anelki, Lisandro i Bendtnera zostają u nas Giovinco, Vucinic i Matri, my zakupujemy dwóch świetnych graczy do ataku, ewentualnie jedną gwiazdą i jeden powrót z wypożyczenia do nas wraca,
2. Poprawić stosunki z Fiorentiną i mieć szansę na zakup Joveticia, który dziś nie jest wart 30 mln, a rzekłbym, że nawet mniej...,
3. Usunąć piłkarza, który wyskoczył na Alessio i ma za to zapłacić największą karę. Q strzela bramki co 102 minuty, Cavani co 120, klas piłkarzy nie ma co porównywać, ale wydaje mi się, że powinni się przeprosić i zawalczyć do końca sezonu razem, a potem rozejść się w zgodzie.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jezeli chcemy Lisandro tylko do konca sezonu przy rownoczesnej sprzedazy Fabio to jestem na tak. Inny scenariusz jest dla Juventusu po prostu nieoplacalny.
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

No i to można wywnioskować z mojego tekstu, jasne taki deal jest rozumny, na koniec sezonu zostaje nam trójka w ataku i dwóch nowych lepszych graczy sprowadzamy do siebie.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

Są już informacje na ile jest poważna kontuzja Llorente?
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

15-20 dni wolnego, jest to lekkie stłuczenie. Nie jest to kontuzja, której obawiano się na początku czyli zniszczenia więzadeł i długiej rehabilitacji.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Misie z federacji dalej bawią się z zawieszeniami. Oby tak dalej chłopaki.
#injacekwetrust
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post autor: Wilmore »

Nic, tylko przyklasnąć.
Może dzięki temu następnym razem ukarani zaczną się zachowywać jak profesjonalni sportowcy, a nie menele bez kultury. Albo przynajmniej będą te same standardy stosować do sytuacji, w których rywali okradają tak samo.
Mądrości nie można przekazać. Wiedza, którą próbuje przekazywać mędrzec, brzmi zawsze jak głupota.
Hermann Hesse
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Słyszałem o tym już widzę kolejne dwie kolejki Trener: Alessio Skład: Buffon - Barzagli, Marrone, Peluso - Lichy, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Giovinco, Matri zaczyna się upadek tej drużyny... jeszcze degradacja po sezonie do Serie B, potem mozolne odbudowywanie klubu, za 30 lat LM. Pozdro.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Bez przesady, zawieszony jest tylko Bonucci i Vucinic z tych co mieli grać. Z chęcią 4-3-3 bym zobaczył z Chievo. Gacek i Giovinco po bokach ataku i jazda.
#injacekwetrust
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post autor: bagg »

Wilmore pisze:Nic, tylko przyklasnąć.
Może dzięki temu następnym razem ukarani zaczną się zachowywać jak profesjonalni sportowcy, a nie menele bez kultury. Albo przynajmniej będą te same standardy stosować do sytuacji, w których rywali okradają tak samo.
:lol: to tez slynny trolling?

w sumie kary czemu nie, mogli zabic.

wloski tak podal ten sklad, niby upadek, a ja tak patrze i nawet mi sie podoba. chociaz tez chcialbym 4-3-3. a jesli conte tak dalej pojdzie, to wiecej meczow spedzi na trybunach niz na stadionie w tym sezonie. ciekawe czy znowu zostanie wybranym najlepszym wloskim trenerem w takiej sytuacji. :)
Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Pewnie będzie odwołanie i pauzy będą na 1 mecz, ale i tak mnie śmieszy cała ta sytuacja, bo ona pokazuje, że nic się nie stało.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Nie od dzis wiadomo, że Juventus jest karany dwa razy mocniej niz reszta. Niebywałe jest dla mnie takze to, że po Calcipoli mialo być lepiej w kwestii sedziowania, a jest zdecydowanie gorzej niż przed 2005 rokiem. Tak o to zostala uzdrowiona Serie A.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post autor: Dr.Football1 »

http://www.solojuve.com/oficjalny/oficj ... w_juve.php

Przyszly krol Juventus Stadium juz oficjalnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”