Torrent, DC++, programy do ściągania plików

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
El Verdugo
Ja tu tylko nabijam
Reputacja: 0

Post autor: El Verdugo »

Ma ktoś torrenta do jakiegoś dobrego programu graficznego najlepiej po polsku.Z góry dzięki.
Nie sztuką strzelić 3 bramki wtedy kiedy się przegrywa 3-0 po pierwszej połowie ale sztuką stracić 3 gole jeśli po 1 połowie prowadziło się 3-0
Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Berik »

Posuzkuje torrenta do filmu "Opowiesci z Narni" w wersji DVD lub "Miasta Gniewu" tez w wersji DVD
"Mój Boże. Do sal wykładowych przychodzą małpy. Darwin był idealistą i marzycielem, zapewniam pana. Jaka tam ewolucja. Zanim trafię na jednego myślącego, muszę stoczyć bitwę z dziesięcioma orangutanami. "
Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post autor: Void »

berik pisze:"Opowiesci z Narni" w wersji DVD
Tutaj
Sporo źródeł jest ;)
Obrazek
Lista promowanych sigmakerów: Diamen 23, K@li :wink:

"Kokodżambo i do przodu" - to moje motto :D
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Karmelinho15 »

Poszukuje torrenta do cm 01/02
Obrazek
Obrazek
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post autor: Lakier »

Karmelinho15 pisze:Poszukuje torrenta do cm 01/02
Co za troll. Trudno sobie dac do ulubionych www.mininova.org ? Pewnie ze lepiej zatruwac dupe.
:)
Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: Karmelinho15 »

Co za troll. Trudno sobie dac do ulubionych www.mininova.org ? Pewnie ze lepiej zatruwac dupe

Trolem nie jestem. A na mininovie jest jeden torrent z którego próbowałem ściągnąć cm ale prędkość byla 2kb/s. Na isohuncie ani na torrent.net nie ma więc liczyłem ,że ktoś będzie mial dobrego torrenta. Zresztą to jest temat o torrentach.
Obrazek
Obrazek
UltraInter

Post autor: UltraInter »

http://rapidshare.de/files/17794772/CM0 ... rrent.html

torrent do Cm 01/02 jakieś 3-4 godz i macie grę :D
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Rumeczek »

Prosiłbym o torrenta z Pierwszą częścią Maxa Payne'a ale chodzi o wersje po POLSKU. Na mininova jest chyba tylko po angielsku...
Awatar użytkownika
M.T.
Skład B
Skład B

Post autor: M.T. »

No coś znalazłem ale ciężko będzie o jakiegoś seeda. No ale jak chcesz to sprawdź:

http://rapidshare.de/files/17814770/Max ... rrent.html
Obrazek
Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post autor: Berele Lewartow »

Specjalnie dla was,poradnik do DC, zaczerpnięty z punkrockserwisu:

Zapraszam Was do alternatywnego sposobu ściągania muzyki z sieci jakim jaki oferuje program Direct Connect++ . Przedstawię jak go zainstalować, skonfigurować i obsługiwać.

Program ten wykorzystuje sieć kliencką (peer-to-peer), pozwala wymieniać się użytkownikom dowolnym rodzajem plików, przede wszystkim muzyką w formacie mp3. Ciekawą właściwością programu jest możliwość oglądania zasobów innych użytkowników poprzez przeglądarkę zbliżoną wyglądem do Eksploratora Windows.
Programem tym mozecie ściągnąć prawie wszystko (prawie każdy album muzyczny, program, film itp) przy wcześniejszym połączeniu z odpowiednim hubem.

Najnowsza wersja DC++ wraz ze spolszczeniem plus opis konfiguracji, czyli wszystko:
http://www.directconnect.kom.pl/

Przystępujemy do instalacji oraz konfiguracji programu:

Po uruchomieniu instalacji, standardowo musicie potwierdzic Licencję, wybrać ścieżkę gdzie program ma się zainstalować, potem wystarczy już tylko wdusić Install. Po skopiowaniu plików, wyskoczy jeszcze okienko reklamowe, które należy oczywiście olać, zaznaczając No, Thanks
Po pierwszym uruchomieniu programu automatycznie pojawi się okienko, w którym można z łatwością skonfigurować program, dzięki poniższemu poradnikowi

1.Po uruchomieniu programu z menu File wybieramy opcję Settings lub klikamy myszką na zaznaczoną na rysunku ikonę.

Obrazek

2.Pojawia się okno Settings:
w menu po lewej stronie zaznaczamy opcję General, po czym wypełniamy ramke z "informacjami osobistymi": Nick (ksywka), e-mail (nasz adres e-mail - opcjonalnie), Description (opis tego co udostępniamy) oraz Connection Type (rodziaj połączenia). Z kolei w ramce poniżej wpisujemy ustwienia połączenia sieciowego - zaznaczamy zaleznie od odresu IP opcję Active (stałe IP- wpisujemy swoje IP) lub jesli mamy zmienne IP opcję Passive.
W nicku jesli mamy zmienne IP dajemy przed nickiem [psv] czyli np. [psv]Robert. Jesli mamy stałe IP nick dajemy normalny np.Robert.
Teraz przechodzimy do zakładki Downloads.

Obrazek

3.W pierwszej ramce - Directories - wpisujemy dwie ścieżki do katalogów: katalog do którego będziemy ściągąc pliki oraz katalog w którym będą przechowywane pliki, będącejeszcze w trakcie pobierania. Oba te katalogi możemy również wskazać myszką - po wciśnięciu przycisku Browse otworzy nam się okienko umożliwiające nawigację po systemie plików naszego komputera. W dwóch kolejnych ramkach nie ma potrzeby modyfikowania domyślnych parametrów. Przechodzimy do opcji Sharing (z menu po lewej stronie).

4.W tym miejscu określamy, które z danych przechowywanych na naszym komputerze będziemy udostępniać innym. W tym celu korzystamy z przycisku Add folder....

Obrazek

5. W okienku, które nam się pojawia wybieramy katalog, który chcemy udostępnić, po czym zatwierdzamy wybór przyciskiem OK. Pamiętajmy o tym, że udostępniając dany katalog, udostępniamy również wszystkie jego podkatalogi, co widać na poniższym rysunku (udostępniamy jeden katalog -fotki, ale udostępnione zostaną również znajdujące się w nim pod-katalogi - zaznaczone czerwoną obwódką).

Obrazek

6.Możemy udostępnić kilka katalogów (posługując się ponownie przyciskiem Add folder dodajemy kolejne katalogi do listy udostępnianych przez nas danych). Następnie określamy ilu użytkowników będzie mogło od nas jednocześnie pobierać pliki - w polu Upload slots wpisujemy wartość z przedziału od 3 (minimum) do 5 (zalecana wartość). Teraz przechodzimy do opcji Appearance

Obrazek

7.W miejscu tym możemy dostosować wygląd naszego programu, zalecane przez nas ustawienia pokazane są na poniższym rysunku.

Obrazek

8.W tym miejscu mamy możliwość włączenia logowania (tzn. zapisywania do pliku zdarzeń występujących w programie DC++). Mamy możliwość logowania:
-rozmów z głównego czata
-rozmów osobistych
-listy pobieranych przez nas plików
-listy pobieranych od nas plików
Poniżej mamy możliwość włączenia dźwiękowego informowania o: otrzymaniu informacji osobistej, otwarciu okienka rozmowy osobistej.

Obrazek

9.W kolejnym okienku mamy mozliwość ustawiania dodatkowych opcji - opcja ta zalecana jest jedynie dla zaawansowanych użytkowników i pozwala dostroić program do indywidualnych wymagań. Całą wprowadzoną konfigurację zatwierdzamy przyciskiem OK.

Obrazek

10.Po ustaleniu konfoguracji programu możemy przystąpić do konfigurowania połączenia z hub'em. W tym celu klikamy zaznaczoną na rysunku żółta gwiazdkę, aby dodać hub'a do listy ulubionych.

Obrazek

11.Po otworzeniu się okienka Favorite Hubs korzystamy z przycisku New w celu dodania nowego huba do listy...

Obrazek

12.W okienku Favorite Hub Properties podajemy parametry naszego hub'a: nazwa hub'a (sami sobie wymyślamy), adres hubaWprowadzone dane zatwiedzamy przyciskiem OK.

Obrazek

13.Nasz hub zostanie umieszczony na liscie ulubionych. Jeśli chcemy, aby probram DC++ automatycznie łączył się z tym hubem przy uruchamianiu - zaznaczmy pole znajdujące się przed nazwą hub'a.

Obrazek

Lista hubów:
http://www.hublist.org/
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

moim zdaniem dc++ jest najlepszy do sciagania muzy :o

Jezeli chcemy sie zabrAC za scaganie filmow czy gierek lub jakis wiekszych plikow to lepiej se darowac . :twisted:
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

kaczy pisze:Jezeli chcemy sie zabrAC za scaganie filmow czy gierek lub jakis wiekszych plikow to lepiej se darowac .
A mógłbyś to uzasadnić? Ja jak miałem promocje neostrady :D i szybsze łącze to tym programem ściągałem co się dało (głównie mp3, filmy i czasem jakieś gry) i było nawet nieźle, zależało od kogo jeszcze ściągałem. Teraz się w to nie bawię bo cokolwiek ściągałoby mi się chyba rok :roll: Jak próbowałem ściągac jakimś torentem czy czymś takim to to dopiero była porażka, ściągało sie jak krew z nosa... :shock:
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post autor: kaczy »

hehe :) no w sumie tez zalezy gdzie ssasz !
Jezeli masz swoich gosci z osiedla lub cos to tak!
Ale jak od pierwszych lepszych typów to zazwyczaj zabawa konczy sie na sciagnietych 400 mb ! Nieraz sie o tym przekonalem !
Awatar użytkownika
Fabio Paim
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Fabio Paim »

Prosiłbym o torrenta z filmami "Klątwa" i "Osada". Dobrze by było gdyby był może jakiś polski lektor.
ObrazekFORZA MILANObrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post autor: RóżA »

Fabio Paim pisze:"Klątwa"

The Grudge (2004) [Eng] [DVDrip]
Obrazek
Obrazek