AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete »

Koniec pierwszej połowy. Spodziewałem się, że zostaniemy zdominowani przez grający w najsilniejszym składzie Juve a tu nie dość, że prowadzimy to gramy lepiej i to my ich dominujemy. Cieszy mnie, że wreszcie mamy dobrego i co najważniejsze naturalnego lewego obrońce. Taiwo wygląda coraz lepiej i przeczuwam, że na poważnie wzmocni nas w tym sezonie. Liczę na wejście jakiegoś młodego napastnika, żeby Antek mu grać bardziej cofniętego.

EDIT

To się nacieszyłem Taiwo :(
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

Co się stało bo 10 min. przegapiłem :?:
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post autor: Kniaź »

Juventus niedługo nam pozabija całą drużynę, wykończyli Boatenga, Neste, Taiwo sam się wykończył. Abate jak dla mnie to kozak jest jeszcze lepszy niż w tamtym sezonie :) Juve strzela bramkę, mecz będzie jeszcze ciekawszy:D

Tak grającego Seedorfa chcę oglądać w każdym meczu:D
Ostatnio zmieniony 21 sie 2011, 22:13 przez Kniaź, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Taiwo chyba coś z kostką. Oby nic poważnego, choć jego reakcja nie napawała optymizmem.

Boateng, Taiwo, Nesta - niech oni odwołają ten sparing, bo nie będziemy mieli graczy na ligę.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

No i rezerwowy Milan bez klasycznego środkowego napastnika pokonuje na dużym luzie nowe Juve... :roll:
Martwią urazy KPB i Taiwo (wreszcie zagrał dobre zawody) - oby nic poważnego.Juve z tym 4-2-4 może mieć bardzo ciężko - dziura w pomocy jest kolosalna...
Obrazek
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

MazurXIII pisze:Juve z tym 4-2-4 może mieć bardzo ciężko - dziura w pomocy jest kolosalna...
Określanie tego zwykłego 4-4-2 mianem 4-2-4 mija się z celem. Tym bardziej, że Conte totalnie powiela system Del Neriego, ustawiając na lewym skrzydle pomocy prawonożnego box to boxa :roll: ...

Ja rozumiem - nie mamy lewego pomocnika (to znaczy nie rozumiem, bo powinniśmy już mieć), i trzeba łatać, ale trzeba łatać z głową - przejść na 4-3-3 z Vidalem i Markizjo obok Pirlo, a Vuciniciem na skrzydle... Cenię Conte za lata jego kapitanowania u Lippiego, ale mam ppewne obawy, że trafił nam się trenerski idiota i będą jaja większe niż w sezonach poprzednich...
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post autor: Chlopaczek »

Przed meczem realizator pokazal plansze z zestawieniem SD. Wygladalo groznie poniewaz wynikalo z niej ze wychodza 4 napastnikami. Groznie jednak nie bylo. Kibice Starej Damy moga miec powody do obaw. Ich zespol niczym nie zaimponowal. Przegrali z mocno oslabionym Milanem jedyna dla nich pociecha jest taka ze nie zawsze rywale beda strzelac tak piekne bramki jak dzisiaj.

Zeby tylko kontuzjowani gracze szybko doszli do siebie i powinno byc w porzadku. Przynajmniej w lidze. Teraz czekac na jakies transfery do srodka bo wyglada on dosc slabo i jednym Seedorfem przez caly sezon nie wyrobimy.
Gdyby nazisci czytali powiesci -
Tak utrzymuje Iks
- a konkretnie powiesc Iksa o nazistach
Nie byloby zadnych nazistow.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post autor: ozob »

10 pisze:
MazurXIII pisze:Juve z tym 4-2-4 może mieć bardzo ciężko - dziura w pomocy jest kolosalna...
Określanie tego zwykłego 4-4-2 mianem 4-2-4 mija się z celem. Tym bardziej, że Conte totalnie powiela system Del Neriego, ustawiając na lewym skrzydle pomocy prawonożnego box to boxa :roll: ...

Ja rozumiem - nie mamy lewego pomocnika (to znaczy nie rozumiem, bo powinniśmy już mieć), i trzeba łatać, ale trzeba łatać z głową - przejść na 4-3-3 z Vidalem i Markizjo obok Pirlo, a Vuciniciem na skrzydle... Cenię Conte za lata jego kapitanowania u Lippiego, ale mam ppewne obawy, że trafił nam się trenerski idiota i będą jaja większe niż w sezonach poprzednich...
Powinniśmy przejść na 4-3-3, bo to ustawienie pasuje najbardziej do naszej obecnej kadry w przeciwieństwie do obecnego dzięki któremu nawet Novara może nas zdominować w środku pola.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 615
Kontakt:

Post autor: 10 »

Chlopaczek pisze:Przed meczem realizator pokazal plansze z zestawieniem SD. Wygladalo groznie poniewaz wynikalo z niej ze wychodza 4 napastnikami.
A w praktyce z 2 napastnikami, skrzydłowym i box to boxem. Śmieszy mnie ten medialny PR z tym 4-2-4. I po co komu te mydlenie oczu?
Ale, Alex; Alessandro. DEL PIERO!
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Młody Boateng zapowiada się na całkiem ciekawego gracza. Z młodzieży w ostatnich meczach się prezentował najlepiej a on jeszcze nawet meczu w Primaverze nie zagrał. Trzeba będzie go bacznie obserwować. Wczoraj pewnie siebie od niego emanowała i miał dobre zagrania.

A Abate raczej nie pójdzie śladami Antoniniego i nie przestanie na jednym udanym sezonie. Wczoraj świetne zawody w obronie i w ataku. Powoli wyrasta na najlepszego prawego obrońce w Serie A. Wreszcie mamy dobrze obsadzone boki defensywy. U Taiwo wczoraj już było widać poprawę i z meczu na mecz gra coraz pewniej. Allegri powiedział, że to tylko skręcenie kostki (ile się pauzuje w takim wypadku), więc nie powinno być źle.

Obrazek
:mrgreen:
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2866

Post autor: Rezus »

mete pisze:Młody Boateng zapowiada się na całkiem ciekawego gracza. Z młodzieży w ostatnich meczach się prezentował najlepiej a on jeszcze nawet meczu w Primaverze nie zagrał. Trzeba będzie go bacznie obserwować. Wczoraj pewnie siebie od niego emanowała i miał dobre zagrania.
Jak pokazuje okres przygotowawczy Inzaghi większość sezonu opuści a z głównych zawoników na bank też ktoś podczas sezonu złapie kontuzję i będzie jk znalazł na ligę zmiennik dla Ibry. Naprawdę robi wrażenie młodzian.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Wydaje mi się, że Boateng to raczej taki cofnięty napastnik. Choć jeszcze młody to ma czas nabrać masy mięśniowej i podrosnąć trochę. Na razie trzeba obserwować jak będzie grał w Primaverze, w której powinien grać pierwsze skrzypce.

Z Inazghim z całym szacunkiem zrobiliśmy błąd, że podpisaliśmy nowy kontrakt. Było wiadomo, że będzie potrzebny zmiennik dla Zlatana a Pippo tego zadaniu nie powoła z kilku względu. Teraz wygląda sprawa tak, że nadal potrzebujemy takiego gracza(nie tak jak pomocników, ale jednak) a miejsca w kadrze brak.

Jak dla mnie przyjdzie Balotelli. I tu mi się w takim wypadku marzy mi się na stałe przesunięcie Robinho lub Antka za napastników. Wtedy wyglądałoby to mniej więcej tak:
Ofensywny pomocnik: Robinho/Antek, Boateng, El Shaarawy
Cofnięty napastnik: Pato, Robinho/Antek
Wysunięty napastnik: Ibra Balotelli

Wszystkie co pozycje ładnie obsadzone. Tylko pomoc nadal nie taka jak powinna. To, że Balotelli przyjdzie do nas prędzej czy później to jest raczej pewne. Osobiście wolałbym, żeby nastąpiło to za rok a teraz jakimś cudem zatrudnić dwóch pomocników (W obecnej sytuacji na rynku i naszej finansowej Montolivo-Nasri to byłoby coś mało fajnego, ale niestety taki scenariusz jest mało realny). Choć z drugiej strony im dłużej Mario będzie miał obok siebie Gattuso, Ambrosiniego i reszta senatorów to tym lepiej może na tym wyjść. Z kilku względów wolałbym również Mario niż Kakę, ale bardziej niż transferu któregoś z tej dwójki chce pozostania Cassano w drużynie.

Dziś pojawiły się nowe informacje na temat transferu Kaki nasilone po wczorajszej wypowiedzi Silvio. Roczne wypożyczenie z obowiązkowym wykupieniem po roku za 25 mln!!! Za takie pieniądze i pensje Kaki można się zakręcić wokół Nasriego. Przecież to więcej niż Zlatan nas kosztował a nie ma co obu panów porównywać od dobrych kilku lat. Niech nie zmarnują tego co rozpoczęli rok temu!
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1373

Post autor: MazurXIII »

mete pisze:.Dziś pojawiły się nowe informacje na temat transferu Kaki nasilone po wczorajszej wypowiedzi Silvio. Roczne wypożyczenie z obowiązkowym wykupieniem po roku za 25 mln!!! Za takie pieniądze i pensje Kaki można się zakręcić wokół Nasriego. Przecież to więcej niż Zlatan nas kosztował a nie ma co obu panów porównywać od dobrych kilku lat. Niech nie zmarnują tego co rozpoczęli rok temu!
Źródło?Pensja Brazylijczyka?Silvio jest bogaty i sentymentalny,więc kto mu zabroni - w końcu ACM to...jego zabawka ;) ?25 mln € za prawie 30-letnigo gracza bez formy,podatnego na kontuzje i z kosmiczną pensją...prawie jak Ronaldinho :lol: Uwierzę jak zobaczę - Galliani&Berlu nie są idiotami...

Nasri jest już jedna noga w City,z którym nijak nie możemy konkurować jeśli chodzi o finanse,prestiż ligi...i jakość składu niestety.
Obrazek
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Informacje znalazłem na milannnews.it. Co do pensji to nie wiadomo, ale w newsie czytałem, że prawa do wizerunku miały być podzielone pomiędzy klub i gracza to raz. Oraz, że Adidas miałby nam jakoś pomóc ją opłacać. Także przeczuwam, że będzie wysoka, bo nie wydaje mi się, że zgodzi się na obniżkę pensji tak jak Zlatan czy Binho.

Za taką kasę i kontrakt już nie patrząc nawet na Nasriego można znaleźć świetnego gracza, który może dać nam o wiele więcej niż Kaka. Zresztą nie wydaje mi się, że Brazylijczyk da nam teraz więcej niż Binho czy Cassano, który pewnie będzie musiał odejść w przypadku takiego zakupu.

Aquilani+Kaka - gorzej już być nie może.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2240

Post autor: Enjo »

Czytałem tego newsa na głównej, iż Berlu mówi, że Aquilani to ten piłkarz X. Tak jak tutaj przewidywano za przeproszeniem wielki huj wyszedł/wyjdzie z wielkich transferów Milanu, a nawet jeśli był ten Pan X to planowano kogoś innego, a teraz mówi się, że to Włoch aby nie było totalnej klapy.Umówmy się, gracz z którego toczono beke w słabym Liverpoorze na pewno nie będzie graczem na miarę Milanu i generalnie mimo, że już dwa tygodnie temu można było się spodziewać niewypału to i tak u mnie czuć spore rozczarowanie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”