AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: mete »

Trzeba czytać całość, a nie nowe zdanie. Przed karą spodziewał się BARDZO wiele(cr7+cesc) po karze obniżył swoje wymagania czyli wiele(cesc), a dostał akceptowalne minimum(aquiliani+nocerino). :wink:
Nie wiem co masz z Ronaldo i z Milanem. Przecież takiego tematu w ogóle nie było. Berlusconi jedynie powiedział, że dla niego to najlepszy gracz i jedyny na którego mógłby wydać fortunę. Nikt nawet sobie tym nie zwracał uwagi, bo nie było po co.
Swoją drogą nie wiem czemu Milan się nie postarał o Hargo. Tym razem bez ironii, mogli mu dać kontrakt grasz zarabiasz i chłopak by na to przystał. Kiedyś to był top światowy jeśli chodzi o DM bądź box to boxów, przydałby się chyba bardzo wobec waszej sytuacji, o ile by wrócił do formy. Zero ryzyka, a korzyści przy optymistycznej wersji ogromne.
Powiem szczerze, że przez dłuższy moment o tym myślałem. Ostatecznie poszedł chyba do City nie? Jeżeli Milan miałby taką sytuacje w pomocy jak oni to mógłby sobie pozwolić na takie ryzyko - tak jak mówisz jest ono małe a korzyści mogłyby być wielkie. Natomiast przy wieku tej formacji oraz poważnej kontuzji Flaminiego branie pod skrzydła gracza, który od kilku lat jest cały czas kontuzjowany to byłby głupi ruch. Nocerino ostatecznie kosztuje nas około 0.5-1.5 mln euro plus połowę karty Ferriery, który w lecie przyszedł za darmo a Włoch jest dobrym zawodnikiem i nie jest tak często trapiony kontuzjami.

Później może uda mi się trochę o pieniądzach w tym mercato wydanych i zaoszczędzonych, bo to dość ciekawy temat.

Robinho kontuzjowany. Ciekawe na jak długo. Mam nadzieję, że na Barcę będzie gotowy bo w tym meczu będzie nam potrzebny. O wiele bardziej pracuje w defensywie niż Pato i Cassano co będzie konieczne w meczu z Katalończykami.
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post autor: gilardino11 »

Nocerino obecnie jest na kadrze? Prandelli go powoływał? Ciekawa opcja. Bardzo tania a w sumie myślę opcja która w może bardzo dobrze zastąpić Flaminiego przy kontuzji. Miałem wczoraj wrażenie że albo przyjdzie Balotelli albo nikt, na szczęście Łysy zadziałał na rynku i mamy ciekawego włoskiego ( to ważne im więcej makaronów w zespole tym lepiej ) pomocnika box to box.
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post autor: myhalek_acm »

Ta kontuzja Robinho dotyczy kości łonowej , z ciekawosci sprawdzilem z reguły co tam moze dolegac , wiadomo ze zapalenia czy złamania , ale najczesciej chodzi o rozchodzenie sie kosci przed porodem :P TO Robinho chyba nie grozi wiec mam nadzieje ze to nie złamanie bo te to roznie sie zrasta od miesiaca do 2 plus rehabilitacja i dojscie do formy . Jezeli potwierdzilo by sie zlamanie , to ciekawe czy jest ktos na wolnym transferze :P
Noi del Milan siamo qua e per voi non c'e pieta :boruta:
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Tak Nocerino jest w kadrze. Prandelli powołuje go regularnie. Co ciekawe w ostatnich 3 sezonach w Serie A opuścił tylko 8 meczy co znaczy, że problemów z kontuzjami nie ma jak również nie dostaje zbyt dużo zawieszeń. Za takie pieniądze świetny ruch.

Jak już jesteśmy przy pieniądzach i mercato to:

W tym okienku na transfery nowych zawodników wydaliśmy...5 mln euro + to co na rozwiązanie spraw z Genoą, ale o tym zaraz. Oczywiście nie wliczam transferów do sektora, których było mnóstwo, ale kwoty nie były ujawniane to raz a do tego sektor młodzieżowy ma swój budżet na zakupy. Nie wliczam również kwoty wydanej na Zlatana. Jego wliczam do zeszłego sezonu, bo wtedy go pozyskaliśmy. Wiem, że dopiero teraz zaczynamy go spłacać, ale tak samo Roma i Schalke dopiero w tym roku zaczęli płacić za Borrierllo i Huntelaara. Tak samo Real nam jeszcze spłaca Kakę i jeszcze 23 miliony nam wiszą.

Więc zacznijmy od tego, że rozwiązanie współwłasności z Genoą kosztowało nas około 12 mln euro. 7 milionów zapłaciliśmy za Boatenga (płatne w 3 ratach) oraz 4,5 mln na resztę graczy (Amelia, Strasser, Paloschi...mogłem o kimś zapomnieć). Z graczy którzy pojawili się w tym okienku najwięcej nas kosztował Stephan El Shaarawy za którego zapłaciliśmy 5 mln euro w gotówce plus połowę karty Merkela. Ciekawostką jest to, że nasz najdroższy transfer to niespełna 19-letni piłkarz. Dawno chyba czegoś takiego nie było. Za darmo dołączyli do nas Taiwo i Mexes. Nocerino kosztował około 1,5 mln euro (Są informacje od 0,5 do 1,5 mln) + połowa karty Ferriery, który przybył w lecie za darmo. Aquilani przybył na darmowe wypożyczenie z możliwością wykupu za 6 baniek, więc jeżeli się sprawdzi to on będzie droższym graczem od Faraona. Czyli sumując wydaliśmy około 17 mln na to mercato (Jeżeli dodamy ratę Zlatana to 25 mln). Miało być od 35 mln (W pesymistycznych przypuszczeniach) do 50 mln (W optymistycznych). Jak widać rzeczywistość okazała się inna, ale jest jeszcze styczeń i o tym później.

Z tego co wiem na sprzedaży graczy wiele nie zarobiliśmy. Astori przeszedł do Cagliari za około 4,5 mln. Jako, że nie wliczam do wydatków Zlatana to do przychodów nie wliczam również rat za Borriello oraz Huntelaara. Na niektórych współwłasnościach do tych słabszych klubów mogliśmy również jakieś grosze zarobić. Natomiast współwłasności z Genoą oraz Torino (Verdi) to raczej były wymiany graczy bezgotówkowe.

Poprawiła na się również sytuacja z pensjami w stosunku do zeszłego roku a nawet stycznia bieżącego. Nie ma już w klubie Pirlo (6,5 mln), Jankulovskiego (2,7 mln), Kaladze (Odszedł rok temu, ale przez ostatni rok kontraktu opłacaliśmy mu lwią część pensji), Legro (około 1 mln) czy Oddo (1,5 mln. Z tym, że były plotki to, że my mu będziemy płacić w Lecce, ale to mi się wydaje idiotyczne. W takim wypadku lepiej by go było trzymać na czarną godzinę). Seedorf, Nesta, Ambrosini, Inzaghi czy Bommel podpisali nowe, znacznie niższe umowy. Zapewne za niedługo LGdS poda zarobki wszystkich graczy to będziemy wiedzieć dokładnie, ale na pewno budżet kontraktowy został obniżony i już nie ma dużo graczy, którzy zarabiają znacznie więcej niż powinni.

Z nowych graczy to z tego co wiem najwięcej będzie zarabiał Mexes (3,5-4 mln). Aquilani ma dostawać przez okres wypożyczenia 2,5 mln na rękę. Taiwo według informacji zarabia 2 mln euro. Nocerino przeczuwam, że dostanie pensje w przedziale 1-2 mln na rok. El Shaarawy poniżej 1 mln na rok. Więc na samymi graczami co odeszli obdzieliliśmy nowych, lepszych i młodszych.

Pytanie czy kara nałożona na Berlusconiego miała jakiś wpływa na Milanie. IMHO jakieś piętno odcisnęła, ale jak bardzo dowiemy się dopiero w pod koniec stycznia.

Wczoraj skończyło się letnie mercato a już mamy 2-3 zagadki, które będą dostarczać nam różnego rodzaju plotek transferowych do zimowego okienka transferowego:
1. Czy wykorzystamy a jak tak to na kogo drugie przysługujące nam miejsce dla gracza bez paszportu unijnego. Oczywistym faworytem jest Ganso i to z nim będziemy łączeniu najczęściej. Jednak znając Łysego i jego skłonność do niespodzianek możemy się spodziewać jakiegoś gracza w stylu Montelongo a nawet w skrajnie pesymistycznym scenariuszu nikogo.
2. Kogo Preziosi miał na myśli mówiąc, ze dogadali się z Galliani w sprawie jakiegoś transferu. Moim zdaniem są trzy możliwe scenariusze:
a) Jest to piłkarz już grający w Genoi i to moim zdaniem najbardziej możliwa opcja. Jeden kandydat w postaci Kucki nam odpadł. Zostaje Constant, który był obserwowany przez Braide. Z tym, że taki transfer miałby sens gdybyśmy oddali Emanuelsona, bo piłkarz Genoi to raczej uzupełnienie składu, ale nie będę go skreślał. Na pewno z jego powodu jak i Calvano oraz Merkela będę teraz częściej oglądał Gryfonów. Z innych graczy Preziosiego łączonych z nami w tym okienku pozostaje Antonelli.
b) Kupiliśmy z Genoą kogoś na spółkę tam jak informowało Sky i ten gracz pierwsze pół roku we Włoszech spędzi w Genoi. W takim wypadku faworytem jest Casemiro o którym mówiło właśnie Sky oraz Preziosi w lipcu bodajże. Z innych graczy o których mówiło się w przypadku wspólnego transferu Milanu i Genoi to Vidal, ale on już w Turynie oraz Eriksen, ale ten raczej w styczniu z Ajaxu się nie ruszy.
c) Nie można wykluczyć, że po prostu jakiś gracz Milanu trafi do Genoi. Na ten moment jedyną racjonalną opcją jest Emanuelson. IMHO najmniej prawdopodobna opcja.
3. Czy Montolivo ostatecznie trafi do Milanu i jak tak to czy nastąpi to w zimie czy w lecie. IMHO będzie grał u nas a kiedy to zależy od kilku rzeczy - sytuacja w lidze i LM, forma pomocników, ilość kontuzji.
Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: szO »

tygodnik "Piłka Nożna" opisał tego Casemiro w ten sposób:"...Rosły przecinak o kiepskiej technice..." - to jako ciekawostka.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Dobrze, że przedstawiciele czołowych klubów nie czytają PN a wysyłają scoutów by Ci obserwowali graczy.
Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

tak i wszyscy ci "skałci" są zawsze nieomylni,a pózniej taki Grimi,Viduez i reszta podobnych znikają w pola widzenia,ale jakiś "skałt" ich wypatrzył przecież...i tak się dzieje wszędzie...nie tylko w Milanie.Zresztą oglądając MŚ20 Casemiro nie urzekł swoją grą,chodz wiadomo,to go nie przekleśla.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Chodzi mi o to, że nie warto brać na poważnie opinie redaktorów Piłki Nożnej w tej sprawie. Chyba Roma, Inter czy Milan nie chcieli by płacić około 15 mln za: "...Rosły przecinak o kiepskiej technice...".
Awatar użytkownika
szO
Skład C
Skład C

napisałem,to jako ciekawostke.Tak go opisali w skrócie po MŚ20.Na poważnie,to Mete leży się w trumnie i opinie każdego dziennikarza,Twoją czy inną można brać pod uwage,ale nie trzeba się kierować i sugerować - Ja,to wiem i Ty wiesz,tylko po co wypominasz rzeczy oczywiste :)
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Galliani potwierdził, że chcieli Diarrę, ale ten pozostał w Madrycie i oczywiście wyparł się kłamania w sprawie zamknięcia mercato :D
Kniaź
Rezerwowy
Rezerwowy

Post autor: Kniaź »

Dzisiaj została opublikowana lista zawodników zgłoszonych do LM, trochę sfrustrował mnie fakt, że nie został na niej umieszczony El - Shaarawy.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Bonera nawet z drużyną z Lega Pro 1 sobie nie radzi :shock:

Nie ma Inzghiego i El Shaarawy'ego na liście do Ligi Mistrzów.
Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post autor: Pawel875 »

A w CL nie było czegoś takiego jak lista B dla młodszych zawodników?
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post autor: Kamil232 »

a nie jest czasem tak, że grajków poniźej 21 lat nie trzeba zgłaszać?
Powiem szczerze, że przez dłuższy moment o tym myślałem. Ostatecznie poszedł chyba do City nie? Jeżeli Milan miałby taką sytuacje w pomocy jak oni to mógłby sobie pozwolić na takie ryzyko - tak jak mówisz jest ono małe a korzyści mogłyby być wielkie. Natomiast przy wieku tej formacji oraz poważnej kontuzji Flaminiego branie pod skrzydła gracza, który od kilku lat jest cały czas kontuzjowany to byłby głupi ruch
Ta City. Głupi nie głupi, mówię o kontrakcie grasz zarbiasz, więc wiele by to was nie kosztował, no jedyne miejsce w zespole, nie wiem jak jest w calcio czy też do rozgrywek można zgłosić jedynie 25 grajków, na pewno w LM tak jest, no ale chyba to ostatnie miejsce by się dla niego znalazło?:P Dla mnie warto byłoby coś takiego spróbować, ale cóż to już tylko gdybania.
Obrazek
Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2867

Post autor: Rezus »

W zeszłym sezonie coś 31 piłkarzy się przewinęło więc z tym by nie było problemu. Co do Faraona to właśnie chyba ze względu na wiek nie musi być zgłaszany albo coś się zmieniło.
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”