AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post autor: Maciek (interista) »

Podziekujcie Berlusconiemu za chore prawo podatkowe. Inter przy pensjach ok 60 mln brutto, musi placic ok 140 mln netto.
Czyli jak sie nie myle sporo wiecej niz przed rokiem, chociaz same kontrakty byly znacznie wyzsze.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 13:10 przez Maciek (interista), łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post autor: mete »

Podatek teraz wynosi chyba 48%. Wzrósł o 5% do sytuacji z poprzedniego roku. Jednak nie zmienia to faktu, że nasze płace netto są i tak zbyt duże niż pojawiały się informacje.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post autor: MazurXIII »

Po pierwsze - wzrósł podatek.

Po drugie - chłopcy mogą sobie liczyć nie tylko czystą tygodniówkę ale i także bonusy.To by tłumaczyło dlaczego taki Rino zarabia więcej (zwykle kontrakt weterana skonstruowany jest tak,że tygodniówkę ma relatywnie niską,za to tzw. wejściówkę bardzo wysoką).
Obrazek
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6561

Post autor: Boromir »

Macie coś takiego dla wszystkich ekip Serie A?

E: Dzięki Gacek
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2011, 13:11 przez Boromir, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
GacekCCM
Skład B
Skład B
Reputacja: 13

Post autor: GacekCCM »

Macie coś takiego dla wszystkich ekip Serie A?
Łap :)
http://forum.acmilan-online.com/showpos ... ount=17124
Polecam przeglądać tylko finanse Milanu, Juventusu i Interu. Spojrzenie na całą resztę doprowadza do depresji gdy wie się, ile zarabia Cordoba, Amauri i Bonera. ;)
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 188

Post autor: Maciek (interista) »

Zaraz przeciez liczone bez podatku czyli wedlug tych danych z linku - Milan 73 mln, z podatkiem jest juz 160mln.

160mln-73mln =87mln

Ja tu widze troche wiecej niz 48%....

Mysle, ze porownanie Cordoby do Bonery czy Amauriego slabe. Kolumbijczyk przez dekade byl podstawowym pilkarzem druzyny i zarabia akurat tyle ile powinien.
GacekCCM
Skład B
Skład B

Ja tu widze troche wiecej niz 48%....
Wydaje mi się, że do tych danych Gazzetty należy podejść z olbrzymim dystansem.
Mysle, ze porownanie Cordoby do Bonery czy Amauriego slabe. Kolumbijczyk przez dekade byl podstawowym pilkarzem druzyny i zarabia akurat tyle ile powinien.
Pewnie, chodziło mi tylko o wkład gracza do gry i do budżetu płacowego. ;) Zamiast Bonery miałem wstawić Flaminiego, byłoby bardziej trafnie.
Podatek, o którym pisał mete, to podstawa. Dodatkowo niedawno wszedł w życie podatek dla najbogatszych, który na pewno również obejmie piłkarzy.
Awatar użytkownika
juvemario91
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post autor: juvemario91 »

Zapraszam dziś kibiców ACM do obejrzenia nowego, jakże wspaniałego i nowoczesnego stadionu Juventusu Turyn. :jupi:
GacekCCM
Skład B
Skład B

Na black&red podano ciekawą hipotezę na temat tych wyliczeń Gazzetty:
Ktoś się po prostu walnął w obliczeniach.
W zeszłym roku stawka podatkowa wynosiła niecałe 44%. Skoro netto nasze płace wynosiły 72 miliony, to po obliczeniach wychodzi nam 130 milionów euro, które podała Gazzetta.
Przy wzroście stawki podatkowej do 48-49% i stosowaniu tych samych wyliczeń wychodzi, że Milan ma zapłacić jakieś 140 milionów euro, przy czym będzie to na pewno mniej, bo te dane Gazzetty są zawyżone, ale oczywiście wychodzi to nadal najwięcej we Włoszech, bo i obliczenia względem reszty ekip trzeba zrewidować.
Jeśli faktycznie płacimy tyle, ile podała Gazzetta, to netto musielibyśmy płacić 83,2 miliony, a w rzeczywistości płacimy 10 milionów mniej w najgorszym wypadku.
Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post autor: Slim91 »

mete pisze:Podatek teraz wynosi chyba 48%. Wzrósł o 5% do sytuacji z poprzedniego roku. Jednak nie zmienia to faktu, że nasze płace netto są i tak zbyt duże niż pojawiały się informacje.
Znowu :?: Jestem ciekaw czy jest szansa na obniżenie kiedyś tego podatku :? Jakieś kraje(Anglia,Niemcy,Hiszpania lub Francja) płacą więcej :?:

160 milionów na pewno nie wychodzi. 140 też mi się nie wydaje, ponieważ była podobno czystka z płacami. Wcześniej wynosiło nas to podobno ok. 120 mln a teraz 140 :?: Jestem ciekaw jacy piłkarze ile dostają.
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Zapraszam dziś kibiców ACM do obejrzenia nowego, jakże wspaniałego i nowoczesnego stadionu Juventusu Turyn. :jupi:
Jak będziecie na nim gracz mecz Ligi Mistrzów to daj znać. Choć wątpię abyś wytrwał do tego momentu na forum.

LGdS na pewno się walnęła. Innej opcji nie ma. Nie ma możliwości, abyśmy wydawali więcej niż przed rokiem na płace netto.
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post autor: Akarin »

Jakieś kraje(Anglia,Niemcy,Hiszpania lub Francja) płacą więcej :?:
Jeśli dobrze pamiętam to w Niemczech od wielu lat jest ta sama stawka podatku, czyli 50%. Albo 55%, dopiero teraz inne kraje podganiają stawkami.
Luca Toni \o/
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Jeszcze dotego gołym okiem widać, że ze 72 milionów netto nie może zrobić się 160 mln brutto przy stopie podatkowej 48%. LGdS walnęła się na liczeniu i na pensjach, które na 100% nie są zgodne z rzeczywistymi.

BTW - te dodatkowe 5% to chyba ten podatek solidarnościowy. Z tego co wiem Łysy powiedział, że w Milanie uzgodnili, że ten dodatkowy podatek nie będzie płacił klub a piłkarze.
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2241
Kibicuję: AC Milan

Post autor: Enjo »

Dzisiaj pierwszy mecz, na szczęście odpuszczam imprezę i sobie go obejrzę co mnie cieszy.

Na pewno nie zagra Taiwo, czytałem, że Zambro miał grać w jego miejsce, ale Włocha też nie ma w kadrze więc zapewne Antonini.Na pewno też braknie Robsona i widzę, że u Was Mete awizujecie Boatenga na pozycje za napastnikami.Sądziłem, że Prince zagra w drugiej linii kosztem kogoś z pomocy bądź zasiądzie na ławce, zaś wskoczy do pierwszego składu Antek.Trochę szkoda bo można było przeczytać, że Włoch dobrze spisywał się na tej pozycji, ostatnio też dla kadry bramkę strzelił.Awizowany jest też Nasz Mr X :? zamiast Seedorfa podejrzewam.

Nie mogę się doczekać pierwszego spotkania, pamiętam mecz w tamtym sezonie gdzie Lazio wywiozło 0:0 przy dość pasywnego Naszej grze, dziś nie liczę na pogrom, ale jakieś spokojne 2:0 by się przydało, jakoś od wczoraj chodzi mi po głowie, że Ibra coś ukłuje.Cieszyłbym się gdyby Faraon dostał szansę w tym meczu.
Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: Kaka_ACM »

do kontuzjowanych pippo, mexesa, taiwo i flamsa dołaczyli zambro, seed i robinho. ostatnia trojka ma byc gotowa na barce. trenuja idywidualnie i coach stwierdził, iz nie bedzie ich narażał na niepotrzebne urazy. a w obliczu mamy spotkanie z barca i nastepnie wyjazd do neapolu. wiec dobra decyzja :beer:
niepewny jest tez wystep antoniniego, jak to okreslił max antonini sie zatrzymał :lol:
watpliwosci wiec zostaja odnosnie lewej obrony ( najprawdopodobniej zaczniemy od poczatku z bonera :zgon: ) box to boxa (tutaj awizowany jest wystep aqua badz nocerino) i kaczora. allegri stwierdził, iz che miec pato swiezego na barce wiec pewnie zaczniemy z cassano-ibra.

abbiatti-abate,nesta, t.silva, bonera(antonini)- van bommel(ambro), gattuso, aquilani- boateng- ibra, cassano

musimy dzisiaj koniecznie wygrac, poczatek sezonu bardzo ciezki wiec by zachowac spokoj i wysokie morale przed kolejnymi spotkaniami zadowoli mnie jednobramkowe zwyciestwo.
Silniejsi od zazdrości, pecha i niesprawiedliowości..
Forza Milan !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”