Rozgrywki Ligue 1 (zbiorczy)
Właśnie 39-letni Dante strzela bramkę dla OGC 
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Czemu nie w meczu Nice-Brest?
Co roku Neymar się kartkuje na urodziny siostry, w tym roku kontuzja
nie musi już kombinować.
"miarą fanatyzmu jest liczba wyjazdów..."
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Żałosny koleś. Serio dziwi mnie ze go w tym Paryżu jeszcze tolerują.
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4326
- Kibicuję: AC Milan
Po prostu znalazł idealny work-life balance 
Life is an unexpected journey
- Quercus
- Lider Drużyny

- Reputacja: 400
- Kibicuję: MUFC
Wyjdziesz parę razy na boicho, przedryblujesz obronę Guingamp i strzelisz ze dwa gole Lorient, potem pierdolniesz efektowną ruletę w ćwierćfinale LM, żeby świat o tobie nie zapomniał, kilkadziesiąt milionów wpadnie na konto - można się połamać i spierdalać do Brazylii.
Tak, absolutnie żałosne, że ma chroniczne problemy ze stawami skokowymi i rokrocznie łapie podobne urazy.
Szkoda typa, zwłaszcza, że w tym sezonie grał pewnie lepiej od Mbappe, a tu wylot na najważniejszy mecz sezonu, bo znowu sobie coś skręcił/zerwał.
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Przecież nie chodzi mi o kontuzje tylko jego priorytety którymi są imprezki ponad grę w piłkę. Ostatnio czytałem jakiś artykuł ze sąsiedzi narzekają na imprezy w rezydencji Neymara które potrafią trwać nawet 48 godzin. To jest profesjonalne zachowanie sportowca?
- Eyesmon
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 4326
Gdyby Ney się prowadził jak np CR to byłby topem a tak uważam że rozmienił mocno swoją karierę. Nikt go jednym tchem z najlepszymi nie wymieni - będzie po prostu jednym z wielu bdb graczy
Life is an unexpected journey
- DDK
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 5285
- Kibicuję: Tylko WISŁA
Trochę jak Ronaldinho.
- Enjo
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2240
Ale tylko troche
. Mam podobne zdanie co Eye, Neymar przebimbal swoj prime w kontekscie bycia najlepszym pilkarzem swiata, mam wzrazenie, ze mogl wiecej i probowac sie zadomowic na dluzej kolo Messiego i Krissiego.
Jakbym mial wymienic pierwszego Brazylijczyka, ktory przychodzi mi do glowy to bylby to wlasnie Ronnie bo jednak zgarnal ZP, zapisal sie genialnymi meczami w Barceloinie, a dopiero pozniej zaczal sie zjazd.
Jakos dziwnym trafem Ney nie kojarzy sie z tym, a z tym, ze lubi pojechac na impreze siostry.
Jakbym mial wymienic pierwszego Brazylijczyka, ktory przychodzi mi do glowy to bylby to wlasnie Ronnie bo jednak zgarnal ZP, zapisal sie genialnymi meczami w Barceloinie, a dopiero pozniej zaczal sie zjazd.
Jakos dziwnym trafem Ney nie kojarzy sie z tym, a z tym, ze lubi pojechac na impreze siostry.
No spoko, po prostu ''żałosny typ'' to dziwna reakcja na sekwencję, gdzie Neymar wrócił do bardzo wysokiej formy w tym sezonie, jest w PSG w lidze pierwszy w kanadyjce (wiadomo z kim gra) i właśnie chyba trzeci sezon z rzędu w trakcie meczu na wiosnę skręcił sobie kostkę w najgorszym możliwym momencie.Delpiero14 pisze: ↑20 lut 2023, 14:27 Przecież nie chodzi mi o kontuzje tylko jego priorytety którymi są imprezki ponad grę w piłkę. Ostatnio czytałem jakiś artykuł ze sąsiedzi narzekają na imprezy w rezydencji Neymara które potrafią trwać nawet 48 godzin. To jest profesjonalne zachowanie sportowca?
A co do całokształtu, ciężko powiedzieć na ile tu zabrakło profesjonalizmu, a na ile zdrowia, może te kontuzje wynikają z ogólnego podejścia do zawodu, a może po prostu ciało nie wytrzymuje gdy on od 16/17 roku życia musiał grać pełne sezony jako senior. Jego sezon 14/15 w czasach gdy nagrody wygrywali Szewczenko czy Nedved dałby mu Złotą Piłkę z ogromną przewagą (w 2021 dla przykładu także), więc i optyka jego kariery byłaby inna, a tak Neymar ma fatalny PR i jest pewnie jako piłkarz mocno niedoceniany, bo obiektywnie to genialny gracz, najlepszy drybler swojego pokolenia, który potrafił ładować +20 bramek w lidze z pokaźną liczbą asyst.
- Rezus
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 2867
A widzieliście chociaż filmik jak złapał ten uraz?
"Tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań."
- Mr.Chris
- Laureat Złotej Piłki

- Reputacja: 2002
- Kibicuję: Manchester United
W ogóle wydaje mi się, że większość ofensywnych Brazylijczyków nie spełnia swojego potencjału. Szczyt mają bardzo wysoko, ale w przeciwieństwie do Europejczyków, nie chcą po niego sięgnąć tylko już w młodym wieku chcą zachowywać balans pomiędzy pracą a zabawą, nie biorąc pod uwagę, że kariera piłkarza kończy się bardzo szybko i zostaje naprawdę dużo czasu na zabawę.