AS Roma (zbiorczy)

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
25%
5-6
3
75%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów

Liczba głosów: 4

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz
Reputacja: 0

Post autor: DORIAN »

Jest bardzo dobrze wygralismy na wyjezdzie,2 brameczki ofc mogly byc wiecej ale wazne sa 3 punkty. Mam nadzieje ze nowo pozyskani zawodnicy znajda wspolny jezyk ze "starymi wilkami" i jazda po korone.
Jestem optymista i ten sezon bedzie Nasz.
Sangue e oro č la bandiera
che noi porteremo per l'Italia intera
siamo gli ultras e la Roma siamo noi
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Einar »

Wynik 2-0 na wyjeździe bardzo dobry ;].

Pierwsza połowa mocno średnia, Roma przez spory okres nie mogła w ogóle zagrozić bramce gospodarzy. W przerwie Curci wszedł za Doniego, ciekawe co z nim (oby nic poważnego), bo chwile przed przerwą miał groźne starcie z rywalem. W drugiej połowie na szczęście szybko strzelona bramka Juana (pierwszy gol :P ) i czerwona kartka dla jednego z zawodników Regginy ustawiły mecz. Potem już tylko mnóstwo niewykorzystanych sytuacji (zwłaszcza genialna była jak Perrotta strzelił nad poprzeczką do pustej bramki) i wreszcie dobicie rywala na 6 minut przed końcem za sprawą Il Capitano. Ogółem można być zadowolonym z przebiegu spotkania.

Teraz w środe na Olimpico Dynamo, a potem w weekend Juventus, również na naszym boisku. Zapowiadają się udane żniwa ]:->

FORZA ROMA!!!
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post autor: goofii »

DORIAN pisze:Mam nadzieje ze nowo pozyskani zawodnicy znajda wspolny jezyk ze "starymi wilkami"

Juan zagral bardzo pewnie i bedzie pozytek ... a Cici 20 min i juz asysta przy bramce Tottiego 8)
LA ROMA NON SI DISCUTE, SI AMA! FORZA MAGICA FACCE SOGNA!
Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post autor: Zwibel »

Oglądałem 2 połowę meczu, całkowita dominacja Giallorossich mnóstwo akcji i długie utrzymywanie się przy piłce, Roma gra genialnie technicznie co widać w starciach ze średnimi rywalami....teraz czas na lepsze teamy, okażę się czy stać nas na scudetto czy nie.
Wierze że możemy o nie powalczyć!
Daje ROMA Daje!
Obrazek
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post autor: Totnik_ASR »

Najbardzej mnie cieszy 0 w tylach w 3 meczach zwlasze ze zestawienie obrony mamy nieco inne niz sezon temu.

Wspanialy debiut Juana i asysta Cicinho ;) oby to byl prognostyk ze wzmocnienia rzeczywoscie mialy miejsce nie tylko na papierze ale i w praktyce ;)

Teraz czas prawdy dla Rzymian.. mecz z Juve rozpoczyna morderczy maraton po ktorym bedziemy albo w walce o mistrza albo juz z tej walki wylonczeni. Miejmu nadzieje ze ta pierwsza wersja czego sobie i panstwu zycze :)

FORZA ROMA
Obrazek
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post autor: Yukasz »

Rzesz kuźwa co sie stao sie :zgon: W drugiej połowie dominacja Romy, mieć tyle sytuacji, Perrotta już spierdzielił w tym sezonie drugą identyczną akcję a na dodatek boczny wałek gwizdał spalonych których nie było. Później ta czarna owca odjebała aut w drugą stronę :roll: O co z tym autem chodziło bo chińskiego perfekt jeszcze nie umiem :P Remis jak dla mnie niezasłużony mimo że Del Piero powinien strzelić dwie bramki choć ten karny mimo że zasłużony to nie powinien mieć miejsca w takiej sytuacji ale Cicinho trochę się nie popisał. Gdyby Juve nie grało z Romą to byłoby mi żal Del Piero bo to dobry piłkarz jest. A w tej jego pierwszej sytuacji w I pol juz widziałem piłkę w naszej bramce. I nie wygrać meczu przy takim szczęściu a bawić sie w kotka i myszkę zamiast strzelić jeszcze ze dwa gole. Normalnie witki opadają :zgon:
Jeszcze kilka dni przed meczem byłem spokojny o wynik, dziś już miałem pewne wątpliwości bo jednak Juventus to Juventus i w składzie ma kilku dobrych graczy a na dodatek za nami wszystko przemawia a to z reguły nie jest dobry prognostyk. Jeszcze w I poł. miałem obawy bo Juve groźnie atakowało dzięki czemu był niezły meczyk choć ja bym wolał oglądać spotkanie jak ostatnio z przeciwnikami Barcy którzy nic nie grali. W drugiej połowie po tym co widziałem byłem generalnie spokojny i czekałem tylko na podwyzszenie rezultatu... czekałem, czekałem aż naszła mnie obawa ze niemal koniec meczu a tu wciąż jedynie 2:1 a w futbolu wystarczy jedna sytuacja. No i stao sie :zgon: A tak to w całym meczu obrona Juve delikatnie mówiąc potwierdziła to co wcześniej o niej słyszałem - nie idzie im najlepiej :lol: Ale nasza momentami też sie gubiła a gol Trezeguet to porażka na całego choć przy drugiej wiele lepiej nie było :( Jak kuwa można czekać przed bramką na piłkę zamiast do niej ruszyć czy też kryć powietrze a nie obrońcę. Totti - jemu powinni pomniki stawiać. Pierwsza bramka wyglądała jak starcie profesora Tottiego z juniorem Crisctio i nie chodzi mi tu o wiek ale szczególnie o to jak zagrali - ładne zastawienie się Tottiego (w którym ja nie widziałem faulu) i marsz na bramkę. Dziś wygrany mecz został zremisowany a mecz z Juve był dopiero początkiem maratonu: środa - Violka (w), sobota - Inter (d), wtorek - MU (w) :roll: Ech... :cry:

Juventusie witamy w Serie A :maruda: I żeby mi to było ostatni raz :naughty:

Edyta:
A najgorsze w tym wszystkim jest to że Juve mimo wyniku 1:2 nie rzuciło się jakoś specjalnie do ataku aby strzelić gola a mimo to to im się udało :evil:
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Skomentuje ten mecz tak: jeden wielki kur*fa fart jUVentusu...Pierwsza polowa bardzo ladne skladne akcje,pare niedociagniec,ale wygrywalismy,w drugij polowie jak Yukasz powiedzial krew mnei zalewala z tymi spalonymi gdy Giuly wszedl,Totti piekna brameczka,piekne przyjecie,pieknosci jednym slowem,Mancini zszedl bo fakt faktem malo gral,ma czas na odzyskanie formy,obrona szwankuje,Mexes blad przy pierwszej bramce,druga bramka to no comment,konczac Roma grala o wiele lepiej ale jak zwykle szczescie nie dopisalo.

2 WP // Babel
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Powiem krotko .. to nie Juve wywlaczylo cenny punkt ale Roma beztrosko oddala 2.. na wlasnie zycznie.. chcac walczyc o mistrza nie traci sie tak goli zwlasza w 87 minucie po rzucie z autu !!!

niestety euforia byla przedwczesnia.. z latywmi rywalami poszlo gladko i to oczywiscie dobrze ale z silniejszymi u siebie tak nie ozna grac.. MU nam wlepi 10-0 tym razem jak beda takie bledy obrony :/

na sczescie inni tez gubia.. zobacztmy co dalej ale juz nie jestem optymista przed tym maratonem jaki nas czeka
Obrazek
Juvek

Post autor: Juvek »

Tak tak Totnik. Obejrzyj sobie powtórki. 1 bramka Tottiego - spalony.
Doni wpadł na Iaq - powinien być Rzut wolny. I śmieszą mnie te pady na murawę Manciniego
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Spalony lol,przypomina mi sie sytuacja podbramkowa gdzie sedzia gwizdnal spalonego ktorego nie bylo! ale coz mozesz pisac o tym jak to Mancini upada ale to jest pilka i nic wam nie pozostalo do roboty jak tylko mowic ze udalo wam sie urwac Romie punkty czy wypominac bledy sedziowksie etc,moze przypomnij jak to bylo w ostatnich sezonach jak sedziowie byli skorumpowani z korzyscia dla waszej strony huh?naroilo sie znowu kibicow wielkiego ***ntusu po tym jak wszedl do 1 ligi,zalosne.

Rozumiem napinke, ale troche szacunku. Lepiej skopiuj sobie 'Juventus'. 2 WP // Babel
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 19:16 przez DORIAN, łącznie zmieniany 2 razy.
kwas_wrobel
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post autor: kwas_wrobel »

Może uznacie mnie za głupka, ale...jak Totti mógł być przy pierwszej bramce na spalonym skoro przerobił obrońce stojącego przed nim? No chyba, że widziałem słabe ujęcie...

EDIT: A przepraszam faktycznie- spalony.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 19:28 przez kwas_wrobel, łącznie zmieniany 1 raz.
Juvek

Post autor: Juvek »

macie tutaj coś :P
Obrazek
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Tak tak Totnik. Obejrzyj sobie powtórki. 1 bramka Tottiego - spalony
wiem ze byl spalony ale co to ma do mojej wypowiedzi ?
I śmieszą mnie te pady na murawę Manciniego
raz chcial wymusic i dostal kartke od sedziego wiec w czym rzecz ?
Obrazek
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Tzw syndrom butthurt kid :) musza ludzie sie do czegos doczepic zeby poczuc sie lepiej gdyz ich zdaniem zostali skrzywdzeni,powiem tak,cieszcie sie z tego remisu.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post autor: maciek_88 »

Jestem pewny, że gdyby sytuacja była w drugą stronę, to byłbyś pierwszy który biłby pianę na forum.

Sędzia mylił się w obie strony, ale spora częśc Waszych kibiców od razu wydała wyrok po spotkaniu - ,,ciągle im pomagają" , ,,Nic się nie zmieniło"... itd itp. Trochę rozsądku człowieku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”